SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

300 Yataklı Hastanenin Temeli Atıldı

0
Güncellendi - 2019-03-21 18:13:03
300 Yataklı Hastanenin Temeli Atıldı
A- A+ PAYLAŞ

300 yataklı Battalgazi Devlet Hastanesi'nin temeli törenle atıldı. Temel atma törenine katılarak, yapılan yatırımın Malatya’ya ve bölgeye hayırlı olmasını dileyen AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Mahir Ünal, Ünal, Türkiye'de 1960 yılından 2002'ye kadar 36 hükümetin değiştiğini ve hükümetlerin ortalama görev sürelerin ise 1,5 yıl olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Recep Bentli, Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, AKP Milletvekilleri Av. Bülent Tüfenkci ve Öznur Çalık’ın konuşmalarının ardından, eski devlet hastanesinin yerine inşa edilecek olan hastanenin Malatya’ya hayırlı olması temennisi ile sözlerine başlayan ve yüklenici firmadan 24 ayda bitirme sözü isteyen Vali Aydın Baruş  “Bugün ilimize gelerek bizleri onurlandıran bu temel atma töreninde bizlere şeref veren Kültür ve Turizm Eski Bakanımız, Başkan yardımcısı Kahramanmaraş Milletvekilimiz Sayın Mahir Ünal da çok teşekkür ediyorum.

Gerek ekonomi açısından, gerek sosyal açıdan, gerekse de sağlık açısından bölgenin merkezi İnönü Üniversitesi Karaciğer Nakli Enstitüsü bugün karaciğer naklinde dünyada ikinci, Avrupa’da birinci kurum. Tamamlama sürecindeki Onkoloji Hastanesi ile de kanser hastalarımızın tedavisi sağlanması noktasında önemli adımlar atılmış olacak.

Bugün temelini attığımız 300 Yataklı Battalgazi Hastanesi gerçekten büyük emekler sonucu bu noktaya geldi. Bu yatırımın ilimize kazandırılmasında başta Selahattin başkanımızın, milletvekillerimizin ve müdürlerimizin yapmış olduğu girişimler çok önemli. 300 yatak kapasiteli 60.596 metre² kapalı alana sahip olması planlanıyor. Bu hastane sayesinde diğer hastanemizdeki özellikle yoğun bakım ve acil servisindeki yoğunluk azaltılmış olacak. Yüklenici firmadan da söz aldık 2 yıl sonunda hizmete açılması bekleniyor.

Bu yatırımla birlikte Battalgazi ilçesinin tekrar bir sağlık merkezi olacağına inanıyorum. Bu güzel yatırımların, bu büyük yatırımların inşallah ilimizde daha da iyisi ile devam etmesi dileğiyle sizleri sevgiyle hürmetlerimle selamlıyorum” dedi.

Daha sonra sözalan ve koalisyonların, istikrasız dönemler ve parçalı siyasetin Türkiye'ye büyük sıkıntılar getirdiğini söyleyen Ünal, "2002'den bugüne baktığınızda geride kalmış tek bir sorun söyleyebilir misiniz? Sorunları çöze çöze gelmişiz." şeklinde konuştu. Türkiye'nin 2013 yılında IMF'den kurtulduğu belirten Ünal, 125 milyar avro değerinde 3 proje açıkladığını ve akabinde Gezi Parkı olaylarının başladığını hatırlattı.

Gezi Parkı olaylarının ardından yargı darbesi, 6-8 Ekim olayları ve MİT tırları operasyonun yapıldığını anımsatan Ünal, bunların da başarısız olması ile 15 Temmuz'da FETÖ'nün darbe girişiminin yaşandığını dile getirdi.

Dünyanın birçok yerinde oynanan oyunların tamamının Türkiye'de oynanmaya çalışıldığını kaydeden Ünal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Çünkü bizim milletle birliğimiz var da o yüzden sonuç alamadılar. Biz bu kadar saldırıya rağmen Türkiye'yi büyümeye, sorunları çözmeye devam ettik mi? Ettik. Vesayeti ortadan kaldırıp hükümet sistemini değiştirdik mi? Değiştirdik. Millet sandıkta gidiyor hükümeti seçiyor. Hükümet Ankara’da iktidar koltuğuna oturduğu zaman birileri hükümete diyordu ki ‘Devletin sahibi benim’ Kim veriyor kararı siyaset vermiyordu, kendisini devletin sahibi sanan Ankara'daki bir avuç vesayet eliti karar veriyordu. Bunları darma duman ettik. 1950'de Adnan Menderes'in 'Yeter söz milletindir' dediği aşamayı 'Yeter söz de karar da milletindir' diyerek tamamladı Recep Tayyip Erdoğan. Devleti milletin seçtikleri yönetir. Buna alışmakta zorlandılar, hala zorlandılar. Söz de karar da milletindir. Millet, devleti yönetir."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin el ele vererek ülkeyi vesayetçi hükümet yapısından kurtardığını vurgulayan Ünal, şunları söyledi:

"13 Ağustos 2018'de, 15 Temmuz'da demokrasimize yapmak istediklerini ekonomimize yapmak istediler. Londra merkezli bir kur saldırı yaşadık. Amaçlar doları 10 liraya çıkarıp ekonominin çatısını çökertmek. Ama ekonominin tek çatı altında toplanmış olması, Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin hızlı karar verme yeteneğiyle gece saat 02.00'de 7,40'da durduruldu ve 5 liraya kadar indirildi."

Birilerinin yine felaket tellallığı yaptığına dikkati çeken Ünal, seçimlerden sonra ekonomik daralmanın olacağı yalanının gündeme geldiğini söyledi.

Kendilerinin birçok sorunu çözdüğünü ifade eden Ünal, “Bundan sonra önümüzde hangi sorun olursa olsun çözeriz. Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan'ın tecrübesi, deneyimiyle, AK Parti kadrolarının, bizim çözemeyeceğimiz sorun yok. Şu anda dünyada sorun çözme kapasitesi en yüksek siyasi hareket AK Parti'dir. Bir dönün bakın, sorun çözebilecek, milleti taşıyacak, derini kendi derdi bilecek bir muhalefet var mı? Yeni Zelanda'daki katliamı İslam'a ve Müslümanlar'a bağlayabilecek kadar gaflet içerisinde olan bir anlayış bu ülkenin sorunlarını çözebilir mi? Çözemez. Şundan emin olun, Allah'ın izniyle Türkiye'nin önü açık. Türkiye büyük, temel sorunlarını çözdü. Türkiye, sağlıkta, eğitimde, ulaşımda her alanda temel altyapı sorunlarını çözdü. Türkiye yoluna hız kesmeden devam ediyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Ünal ile birlikte Malatya Valisi Aydın Baruş, AKP Malatya Milletvekilleri Bülent Tüfenkci, Öznur Çalık, Ahmet Çakır ve Hakan Kahtalı, MHP Malatya Milletvekili Mehmet Celal Fendoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Battalgazi Belediye Başkanı ve Büyükşehir Başkan Adayı Selahattin Gürkan, Yeşilyurt Belediye Başkanı ve adayı Mehmet Çınar ve konuklar tarafından Battalgazi Devlet Hastanesi'nin temeli atıldı.

Bülten- iha- Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • remzi (5 yıl önce)
    sağlık bakanlıgın sitesinde battalgazı hastanesi ile ilgili herhangı bır emare yok. ne ihale ne temel atma ne kac yataklı ne mutait ne başlangıc ne bitiş tarıhı belli degıl ne ihale bedeli, ya bunlar bizimle eğleniyor ağam eğleniyo
    0
    0
    Yanıtla
  • cemal (5 yıl önce)
    temel atma töreninden sonra kalıplar söküldü apar topar konteynırlar gönderildi. şantiye yerinde yeller esiyor. bu işte bir gariplik var. sanki göz boyama
    0
    0
    Yanıtla
  • yavuz44 (5 yıl önce)
    Nerede yapılıyor acaba eski devletin yerine mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • orhan ince (5 yıl önce)
    atılan temele bakın makete bakın hastanenin atılan temel 20 metre kare ondan sonra yorum yapın secim oy işi ha hastane kesinlikle yapılması tarafıyım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Bu Nasıl ihale ,gidin tabelasına bakın . Tabelada sözleşme tarihi , sözleşme miktarı ve bitiş tarihi yazması lazım. Ayrıca EKAP a girin daha sonuç ilanı bile çıkmamış ve sözleşme imzalanmamış.Attıkları 10 m2 temeli bile törenden sonra hemen kalıplarını söktüler. Bu iş tamam balon gibi geliyor. Takip edeceğiz, göreceğiz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yms (5 yıl önce)
    Düne kadar yapılmıyor diye burda nara atanlar,şimdi de kalkmış neden yapılıyor diye bağırıyorlar...Amacınız sadece eleştirmek ama yapınca ama yapmayınca...Hepte aynı kişiler bunlar dikkat ettiyseniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • Reşit (5 yıl önce)Yms isimli kullanıcı yorumuna
    "YMS" , neticeye bakacaksın ! Burada yorum yapanlar, Siyasilerin zihniyetini iyi süzdükleri için, seçim öncesi altı boş bir şov olduğunu herkes çok iyi biliyor. Bir de Bizim Selehattin Başkan bunların yanında olmasa, daha güzel olacak...
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Kadıoğlu (5 yıl önce)
    Vizyonu olmayan, kapasitesi ve dünya görüşü olmayan insanların yapacakları işler ve yatırımlar bırakın elli, yüz yılı görüp hesap etmelerini maalesef burunlarının ucunu bile görüp hesap edemiyorlar; çok basit bir karşılaştırma yapmak istiyorum komşu şehir Elazığ nüfusu neredeyse Malatya nın yarısı kadar şehir, hastanesinin yatak kapasitesi 1038 Malatya nın yeni devlet hastanesi ve yapılacak olan Battalgazi devlet hastanesinin toplam yatak kapasitesi 950 olacak üç yıl sonra başlayacaklar sağına soluna mantar gibi plansız programsız bina dikmeye adı da ben yaptım oldu olacak beyler deresi köprüsü gibi, Allah aşkına biraz da şu memleketi düşünün sade bir vatandaş gibi.....!
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (5 yıl önce)
    Ali Eren Bey, Çöşnükten 2,5 km ötedeki yeni hastaneye 80 lira tutan taksi parası kimler sayesinde olmuştur da ben 2.5 km yola 80 TL ödedim diye de bir sorsan kendine .Muhtemelen CHP ve İnönü yapmışlardır bu fahiş taksi zammını.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ercan (5 yıl önce)
    Emegi gecenlere tessekkur ediyorum.Bugun Malatya Arastirma ve Uygulama hastahanesine baktigimizda gerek polikliniklerde ve gerek acillerde de yogunlugu gozlemlemekteyiz.Malatya buyuyen ve gelisen bir buyuk bir sehir dolayisiylada saglik gereksinimlerine ihtiyac var.Bunu goren mulki amirlerve siyasi liderler bu konuda ciddi gayret ,caba ve emek harcadilar.Emegi gecenlere şukran borcluyuz.Battalgazi bolgesinde umarim halkimiz bu konforlu saglik hizmetlerinden en iyi sekilde yararlanirlar. Memleketimiz buyuyen bir sehir.Bu sehir herseyin en iyisine layik.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ruşen ucar (5 yıl önce)
    Battalgazi de ikamet eden bir malstyalı olarak büyük bir eksikliğin dolduracak olmasının mutluluğunu yaşadım bugün.emeği geçenlere sonsuz teşekürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Okan (5 yıl önce)
    Insallah biran once biter ve vatandaşa hizmete baslar bu tememnimiz ama Sanki secim icin yapilan bi temel atma gibi geliyor. Umarim secinden sonra ödenek yok diye inşaattan vaz gecilmez
    0
    0
    Yanıtla
  • M.Sinan ÖZTAN (5 yıl önce)
    Ha yapıldı ha yapılacak denen hastanenin temeli nihayet atılmış.İnşallah seçim yatırımı olarak kalmaz ve ödenekleri zamanında verilerek hastane biran evvel faaliyete geçer.Bekleyip görelim bu hastane kaç yılda bitecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Handan (5 yıl önce)
    Çok çok sevindirici bı olay bu tüm malatya halkına hayırlı uğurlu olsun inşallah merkezi bı yerde olması çok iyi
    0
    0
    Yanıtla
  • ESKİ DEVLET HASTANESİ VARDI ZATEN BUNLAR YIKTILAR ANLAMIYORMUSUNUZ YA FIRAT SEMT POLİKİNLİĞİ VAR YA ORDA ESKİ DEVLET HASTANESİ VARDI BUNLAR YIKTI 4 5 SENEDİRDE YAPMADI YERİNE ŞİMDİ 300 YATAKLI TEMELİ ATILIYOR ESKİSİNDEN NE FARKI VAR ? NİYE YIKTIN O VAKİT ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Erol (5 yıl önce)
    Gelişmiş ülkelerdeki gibi; Koruyucu sağlık politikaları geliştirilmeli, hastalıkların bu hızla yaygınlaşmasının önünde, doktor, hastahane ve ilaç sıkıntısı hep katlanarak artacaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI ROJDA (5 yıl önce)
    İhale Bülteni tabelasında yüklenici firma ismi ve ihalenin ne zaman biteceği tarihi yazmıyor.Yani tamamen seçim öncesi balon açılış.İnanmayanlar gidip kendi gözleri ile görebilir.Tabi ki yaparsa yine ak parti yapar :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Hastahane projesi temel atma törenini, seçimlere yönelik bir aldatmaca olduğunu söyleyenlere diyorum ki; Zaten AK Partinin kazanacağı kesin olan bir yerde, niçin insanları aldatsın?
    0
    0
    Yanıtla
  • SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK YATIRIMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ SAYFASINDA BÖYLE BİR BİLGİ BİLE YOK
    0
    0
    Yanıtla
  • Battalgazide Ali Ekinci kazanacak algı operasyonu yapma burdan O temel atılan yerde seneler öncesinde akp nin yıktıgı 400 yataklı eski devlet hastanesi vardı 300 yataklı yapacaksan daha üstünü daha büyügünü yapmayacaksan niye eskisini yıktın 100 yatak daha az bunda ne demek istiyorsan battalgazinin nüfusu arttı seneler öncesinde yıktıgın hastanede 400 yataklı hastaneydi sen diyorsun ki 300 yataklı ne bu tabi size zalimlik yapan yaranır ne diyeyim !
    0
    0
    Yanıtla
  • Necati (5 yıl önce)
    memleketimizin siyasi yüzleri artık değişmeli hep aynı yüzleri görmekten sıkıldım doğru düzgün bir iş yaptıklarını da görmedim..
    0
    0
    Yanıtla
  • Kayısı kentli (5 yıl önce)
    Hayırlı olsun malatya mıza.
    0
    0
    Yanıtla
  • Deniz (5 yıl önce)
    Gereksiz bir yatırım olmuş hastane açarak hasta sayısını azaltamazsınız
    0
    0
    Yanıtla
  • muhammet (5 yıl önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    GEREKSİZ DEĞİLDE GÖSTERMELİK YAKINDA ÖDENEKSİZLİKTEN DURUR.
    0
    0
    Yanıtla
  • bu ülkede hastanelerin ödeneksizlikten durduğu dönemleri geçeli on yıllar oldu!! uyanın artık
    0
    0
    Yanıtla
  • Baybars (5 yıl önce)ümit isimli kullanıcı yorumuna
    EVET ONDAN MI 5 SENE ÖNCE ESKİ DEVLET HASTANESİNİ BİTİRDİNİZ DE ? YERİNE YAPAMIYORSUNUZ ? TEMEL ATIYORSUNUZ ÖDENEKSİZLİK MİŞ O CEHAPE DEDİGİNİZ DÖNMEDE KÖRFEZ SAVAŞININ AKABİNİN OLDUGU DÖNEMDE MALATYA DA 5 DEV HASTANE KURULDU SEN 16 YILDA MERKEZE 1 TANE ŞEHİR HASTANESİ YAPTIN ONU DA SEN DEĞİL ÖZEL SEKTÖR YAPTI VE MÜŞTERİ OLARAK GÖRÜYOR HASTALARI .YALAN MI BU ESKİ DEVLET HASTANESİNİN ÜSTÜNE YAPILACAK HASTANE ESKİ DEVLET HASTANESİNDEN FARKI OLMAYACAKSA NİYE ESKİ DEVLET HASTANESİNİ SENELER ÖNCE YIKTIN BU KADAR İNSANI NİYE MAĞDUR ETTİN
    0
    0
    Yanıtla
  • ali eren (5 yıl önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    gereksiz diyen arkadaş sen hiç çöşnükten 80 tl taksiye vererek,, istasyondakı yenu hastaneye acile gittinmi,,boş konuşma bu hastan cok acil yapılmalı cok ihtıyaç var
    0
    0
    Yanıtla
  • Saim yilmazer (5 yıl önce)
    Malatya 'mıza hayırlı olsun. Yaparsa yine AK Parti yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ekonimiyi dibe vurduran, işsizliği tavan yaptıran, esnafı, tüccarı siftahsız dükkan kapattıran, işçiyi, emekliyi, memuru soğan patates kuyruğunda sıraya dizdiren, yaparsa AKP yapar değil mı ? Ne güzel...
    0
    0
    Yanıtla