SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi Eserleri Envanteri..

A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Battalgazi İlçesi'ndeki tarihi eserlerle ilgili olarak hazırlanan 'Battalgazi Kültür Envanteri' adlı kitap yayımlandı.

Battalgazi Belediyesi tarafından hazırlanan ve Odesan matbaacılık tarafından basılan 'Battalgazi Kültür Envanteri' adlı kitaba Kültür ve Turizm Bakanı Atilla Koç sunum yazdı. Bakan Koç kitaba yazdığı sunumda, "Bu kitap, Battalgazi'nin tanınma, kültürel gelişme ve korunma çabasının sonunda gelindiği noktayı tespit ederek, ilçenin kapsamlı profilini çizmektedir" ifadelerine yer verdi.

Malatya Valisi Osman Derya Kadıoğlu tarafından yazılan sunumda ise, "İlçenin sosyal ve kültürel alanda kat ettiği mesafenin objektif olarak ortaya konulmasında, ileriye dönük yerel ve genel politikaların belirlenmesinde, bu envanter kayıtları önemli bir hareket noktası olacaktır" ifadeleri yer alıyor.

Battalgazi Kaymakamı Mehmet Eriş de, envanter kayıtları çalışmasının tarihi eserlerin daha iyi tanıtılması ve geleceğinin sorgulanması bakımından önemli olduğunu kaydetti.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Batalgazi İlçesi'nde 30 adet tarihi eserin tescil edildiğini belirterek, "Kültürel değerlerimize sahip çıkmak, onları korumak, gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak sorumluluğunu aldığımız bir görev olmalıdır" dedi.

'Battalgazi Kültür Envanteri' adlı kitapta, ilçedeki tarihi eserlerin envanterleri tek tek ayrıntılı olarak bilgilere sunuluyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız