SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi ve Yeşilyurt'ta Market Denetimi

0
Güncellendi - 2021-12-30 02:46:52
Battalgazi ve Yeşilyurt'ta Market Denetimi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi ve Yeşilyurt belediyelerinin Zabıta ekipleri, döviz kurundaki düşüşün marketlerdeki fiyatlara yansıyıp yansımadığının tespiti için aralarında zincir marketlerin de olduğu Battalgazi’deki işletmelere yönelik denetimlerine hız verdi.

BATTALGAZİ..

Marketlerde gerçekleştirdiği denetimler ile vatandaşların mağduriyetinin önüne geçen Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçe genelinde fahiş fiyat satışlarına karşı denetimlerine hız verdi. Malatya Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri ile denetimlerini sürdüren Zabıta ekipleri, döviz kurundaki düşüşün marketlerdeki fiyatlara yansıyıp yansımadığının tespiti için aralarında zincir marketlerin de olduğu işletmelere yönelik denetim gerçekleştirdi. Sivas Caddesi üzerinde gerçekleştirilen denetimlerde ekipler, raflarda ve reyonlarda incelediği ürünleri satış kasasından geçirerek fiyatları karşılaştırdı. Reyonlardaki ürünlerin son tüketim tarihi ve gramajını da inceleyen ekipler, marketlerin vatandaşlara ürünlerini fahiş fiyattan satarak vatandaş üzerinden haksız kazanç elde etmemesi için ürünün yer aldığı reyonda fiyat etiketinin olup olmadığını da bakarak güncel fiyatları kayıt altına aldı. Ekipler, işletmelere fiyatı düşen ürünün satış fiyatına da indirimin anında yansıtılması uyarısında bulundu.

İlçedeki denetimlerini aralıksız devam ettiren ekiplerin bu çalışmaları, vatandaşlardan da büyük takdir toplamaya devam ediyor. Denetimlerden dolayı Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder’e teşekkürlerini ileten Ömer Gökcük isimli vatandaş, “Battalgazi Belediyesi zabıta ekiplerinin gerçekleştirdiği denetimleri yerinde buluyorum. Bu denetimlerin daha sık olması bekliyoruz. Tüm marketlerde yapılması lazım. 4-5 marketi gezdim ve fiyatlarda kısmi düşüşler var. Denetimlerin faydasını görüyoruz. Başkanımıza ve zabıta ekiplerine teşekkürlerimizi sunuyoruz” derken, Sefa Kanar isimli vatandaş ise, “Fiyatları kontrol altında tutmak için bu denetimlerin olması gerekiyor. Tabi burada denetimlerin sıklığı da önemli. Marketler sürekli takip edilerek, vatandaşların lehine kararlar alabilir. Milletimiz doların yükselmesi ile artan market fiyatlarından şikayetçi. Dolar düştü fiyatlar neden düşmüyor diye? Burada zabıtaların denetimleri devreye giriyor. Genel olarak temel ihtiyaçlarda bir indirim söz konusu. Başkanımıza ve ekiplerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Battalgazi Belediyesi olarak her alanda denetim ve kontrolleri sıkı bir şekilde sürdürdüklerinin altını çizen Battalgazi Belediyesi Zabıta Müdürü İsmet Biratlı, “Battalgazi Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü olarak 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Uygulama Yönetmelikleri gereğince; İlçemizde faaliyet gösteren işyerlerinde, marketlerde ürünlerin Fahiş Fiyattan satılmasının önüne geçebilmek ve vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek amacıyla fiyat ve etiket denetimi yapıyoruz. Devam eden bu denetimlerimizi bundan sonra Malatya Ticaret İl Müdürlüğü Denetim ekipleri ile birlikte ortaklaşa yapacağız. İlçemiz sınırları içerisinde son bir ay içerisinde 300 işyeri denetlenmiş ve yapılan denetimlerde kanun ve yönetmeliklere uymayanlar hakkında cezai işlem yapılmak üzere tutanaklar tanzim edilmiştir. Bu denetimlerimizi Zabıta ekipleri ve Malatya Ticaret İl Müdürlüğü Denetim Ekipleri ile birlikte vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla aralıksız olarak devam ettireceğiz” dedi.

YEŞİLYURT'TA..

Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, ilçede ki marketlerde fiyat ve irsaliye karşılaştırması, tüketim tarihi ve diğer kurallara uygunluk konularında ki denetimlerini artırıp, döviz kurundaki düşüşün ürün fiyatlarına yansıyıp yansımadığını kontrol etti.

Marketlerde temel gıda ve ihtiyaç ürünlerine yönelik fahiş fiyat ile etiket denetimlerinde bulunan ekipler, etiket ve kasa fiyatlarının karşılaştırmasını yapıp, ürünlerin son kullanma tarihleri ve gramajlarını kontrol etti.

Fiyatları ve etiketleri dikkatlice inceleyen Yeşilyurt Belediyesi Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, ilçe genelindeki denetimleri artırdıklarını söylediler.

Döviz kurunda yaşanan düşüş sonrası marketlerde ki fiyat denetimlerine ağırlık verdiklerini ifade eden Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar ise, “ Belli aralıkla ilçe genelinde ki tüm marketler, lokantalar, işyerleri ve esnaflara yönelik denetimlerde bulunan Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, görev sahamızdaki tüm marketlerde fiyat ve etiket denetimlerini yoğunlaştırdılar. Tüketiciyi korumak ve güvenli alış veriş için her türlü tedbiri alıyoruz. Ekiplerimiz denetimler sırasında gıda ürünleri başta olmak üzere temel ihtiyaç maddeleri ürünlerinin etiket, son kullanma tarihi ve gramajlarına bakıyorlar. Raflardan aldıkları ürünleri kasada okutan ekiplerimiz ürünlerin etiket fiyatı ile kasa fiyatı arasında bir fark olup olmadığını özenle kontrol ediyorlar. Fahiş fiyat uygulaması ve stokçuluk yapmak isteyenlere asla göz açtırmıyoruz, bu konuda tavrımız kesin ve nettir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması ve yüksek fiyattan ürün almasına izin vermiyoruz, üzerimize düşen tüm sorumlulukları yerine getiriyoruz. Döviz kurundaki düşüşün market fiyatlarına olan yansımasının sıkı takipçisiyiz, kararlı bir şekilde çalışıyoruz. Ekiplerimize gerekli talimatları verdik, kimseye göz açtırmayacaklar. Vatandaşlarımızın huzuru ve güvenliği için sürekli sahada olan zabıtalarımız, 7/24 esasına dayalı olarak faaliyetlerini sürdürmeye devam edecektir. Çalışmalarımız sırasında ekiplerimize yardımcı olan tüm market sahipleri, çalışanları, esnaflarımız ve hemşehrilerimize teşekkür ediyorum.” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız