SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi'de de 'Tarihe Yolculuk'

0
Güncellendi - 2017-07-04 03:19:51
Battalgazi'de de 'Tarihe Yolculuk'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Malatya’da ilk kez 2014 yılında hizmete sunulan Tur Otobüsü, ‘Tarihe Yolculuk’ turlarına başladı. Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü, haftanın 6 günü ve gün içerisinde 2 kez tarihi mekânlara yönelik tur gerçekleştirecek.

Eski Belediye Meydanı’nda gün içerisinde sabah saat 10.00’da ve öğleden sonra saat 15.00’de tur gerçekleştirecek olan Battalgazi Belediyesi Tur Otobüsü’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Haftanın 6 günü hizmet verecek olan Tur Otobüsü’nün yeniden turlara başlamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren vatandaşlar, Tur Otobüsü ile düzenlenen turların tarihi ve kültürel varlıklara karşı duyarlılık noktasında farkındalık oluşturduğunu ifade ettiler. Arslantepe, Kervansaray, Ulu Cami, Eskimalatya Yaşam Müzesi, Kale Surları, Emir Ömer Mescidi, Namazgah, Hasan Basri Türbesi, Ak Minare, Kanlı Kümbet ve Ahmet Turan Mescidi’ne yönelik düzenlenen turlara katılan Yasemin Aksüt, “İlk defa katılıyoruz. Böyle bir hizmet verildiği için Battalgazi Belediyesi’ne teşekkür ediyoruz” dedi.

Van ilinden Malatya’ya gelen Şaban Ateş ise, “Ben Van'dan bugün geldim. Kısa bir ziyaret için. Böyle bir uygulamayı ilk defa görüyorum. Karadeniz ve Akdeniz'i de gezdim, bu uygulamayı ilk defa görüyorum. Gayet güzel bir uygulama ve Malatya'yı ilk defa geziyorum” diye konuştu.

Yusuf Alan isimli vatandaş da, “Şehre yakışır bir uygulama olmuş. Buraya gelenler için güzel bir tanıtım ve uygulama” derken,  Ayşe Bozkurt ise, “Halkın Malatya'yı öğrenmesi açısından çok faydalı bir tur. Belediyenin bu turları düzenleyip Battalgazi’yi tanıtması güzel bir seçenek” ifadelerini kullandı.

Battalgazi ilçesinin tarihi mekânlarını gezmeyi daha önce düşündüğünü belirten İsmihan Bozkurt’ta, “Battalgazi'ye gelmek düşünüyorduk ama nasıl gelelim diye kararsız kalmıştık. Bu turu öğrenince kaçırmayalım dedik ve geldik. Gerçektende gerek araçta olsun, gerekse gezilerde gerekli bilgilendirmeler yapılarak bizimde tarihimiz konusunda bilgiler almamız sağlandı. Ve buraları da görmemiz gerçekten tarihimizi öğrenmemiz açısından çok önemli. Çok güzel bir hizmet olmuş, teşekkür ediyorum” dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • bekir (7 yıl önce)
    Eskimalatya ya ortur otobüsü nasıl ulaşıyor.Her taraf eşildiği için yollar berbat.
    0
    0
    Yanıtla
  • mehmet (7 yıl önce)
    Bunlarla oyalanacağınıza kaldırımları yapın
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat ölekli (7 yıl önce)
    Ücret ne kadar
    0
    0
    Yanıtla