SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Eski Belediye Binası Yerine Kat Karşılığı Bina Yaptırılacak

A- A+ PAYLAŞ

İl Özel İdare Müdürlüğü tarafından kullanılmakta iken, Malatya’nın Büyükşehir Belediyesi statüsü kazanması ve İl Özel İdaresi'nin kaldırılması sonrasında belediyeye devredilen, bir süre Battalgazi Belediyesi olarak kullanıldıktan sonra, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıktırılan Vilayet arkasındaki binanın yerine,  kat karşılığı yeni bina yapım işi için bir ihale düzenlendiği açıklandı. İhale 10 Aralık günü yapılacak.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yayınlanan ihale ilanında, "Mülkiyeti Belediyemize ait, Malatya ili, Battalgazi İlçesi, Saray Mahallesinde bulunan, 117 ada 14 parsel numaralı, 672 m² yüzölçümlü taşınmazın Malatya Büyükşehir Belediyesi (Fen İşleri Dairesi Başkanlığı) tarafından hazırlanan Proje kapsamında 2808 m2 kapalı alanda kat karşılığı bina yapımı işi, 10/12/2020 tarihinde saat 15:00’de Malatya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonunda, binanın yapım maliyeti ile kat karşılığı verilecek olan yerlerin taktir edilen bedelleri toplamı farkı olan 43.980,00 TL bedel üzerinden 2886 Sayılı Kanunun 36. Maddesi gereği kapalı teklif usulü ile ihale edilecektir." denildi.

İhaleye ilişkin diğer bilgiler şöyle sıralandı:

"-Yapılacağı Yer : Malatya Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu

-Tarih ve Saati : 10/12/2020 – 15:00

-İhale Usulü: İhale; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 36. Maddesine istinaden Kapalı Teklif   Usulü ile Belediyeye bırakılacak bağımsız bölümlere ilave olarak belirlenen bedelin arttırımı suretiyle yapılacaktır.

-Muhammen Bedel : 6.546.519,08 TL (Binanın yapım maliyeti), 43.980,00 TL (Artış bedeli)

-Geçici teminat miktarı: 196.400,00 TL (Binanın yapım maliyet bedeli üzerinden %3 geçici teminat bedeli alınacaktır.)"

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

6 yorum yapılmış

  • HIDIR (3 yıl önce)
    Yazık ediliyor. Merkeze yeni bina yapmak demek araç vs yoğunluğu demek.Hem yapılan bina hangi amaçla kullanılacak bilen varmı? Halihazır Büyükşehir belediye binasında bir sürü boş oda varken belediyeye bina yapmak saçma,kira için konut yapmak daha saçma,satmak için konut yapmak ise yanlış. Şartları birazcık zorlasalar o yer zeminde yaklaşık 1000 M2 olabilir.Bu toplamda 5-6000 M2 alan demektir. Yapın oraya bir kat otopark hem yollar rahatlar hemde araç sahipleri. Hatta yap işlet devret şeklinde ihaleye çıkılsa belediyenin cebinden para çıkmadan otoparkı olur. Beyler merkeze yoğunluk artırmaktan kaçının lütfen. Ta Münir Erkal zamanından beri alt merkez ihtiyacı dillendiriliyor biz hala MERKEZ deyip duruyoruz. Belediye otobüslerinde bile MERKEZ bilmem nere yazıyor. Vazgeçin bu TEK MERKEZCİLİKTEN. Yeni yerler yeni şeyler yapın. Karakavakta YÜZLERCE dönüm belediye arsaları var parklar,fuar alanları,sosyal donatılar,semt pazarları,gençlere spor sahaları yapın ki oralar alt merkezler oluşsun.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (3 yıl önce)
    Evet saraya benzeyen 10 küsür yeni büyüksehir belediye binasının yapım maliyeti 20 milyon tl imiş (2009 da kaynak hürriyet https://www.hurriyet.com.tr/gundem/malatya-belediye-binasi-mimari-saheserler-arasinda-11698954). Acaba 6 milyon tl ile küçük ilçeye ne yapilacak merak etmekteyim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kernekli (3 yıl önce)
    Sayın Malatya Haber moderatörleri , bu alıntılama işlemi yapılan kaynağın ismini belirtseniz. Mesela şöyle demişsiniz "Belediye Başkanlığı tarafından konuyla ilgili yayınlanan ilanda.." ilan yayının kaynağı neresi? Belediye başkanlığı internet sitesi mi? Twitter hesabı mı. Bunları belirtseniz iyi olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • İsa albayrak (3 yıl önce)
    Hayret, yeşilciler nerdeee :) buna yorum yapılmamış. İlk yorumu yapayım bari :))
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali (3 yıl önce)
    Yeter artik ya bırakın boş kalsın her yere bina yapmayın, sehirde nefes alacak yerler olsun park olsun olmadı otopark olsun zaten yollar daracık araba park edeceğiz diye bir saat park yeri arıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (3 yıl önce)
    bu alan merkezi bir alanda olması sebebi ile yıkılıp minibüs durağı olarak tahsis edilmeli böylece ora kalkan minübüsler için durak açılmış ve yoldaki sıkışıklık giderilmiş olur
    0
    0
    Yanıtla