SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Battalgazi’ye Üçüncü Sanayi Alanı Kuruldu

Battalgazi’ye Üçüncü Sanayi Alanı Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile yayımlanan karar ile Battalgazi Yeniköy Sanayi Sitesi kuruldu. Battalgazi Bölgesinde bu karar ile üçüncü sanayi alanı kurulmuş oldu. 

Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararına göre; Battalgazi ilçesinin Yeniköy Mahallesi sınırları içinde “Malatya Battalgazi Yeniköy  Sanayi Alanı” kuruldu.
Karara göre, Yeniköy Mahallesinde ilan edilen sanayi alanının Malatya-Elazığ Karayolu’nun kenarında  ve 150 hektar büyüklüğünde görünüyor. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile 2 Ekim 2023’de “Malatya Battalgazi Fırıncı Sanayi Alanı” ve  “Eski Malatya Battalgazi Sanayi Alanı” olmak üzere 2 ayrı sanayi alanı kurulmuştu. Fırıncı Sanayi Alanı’nda ASELSAN tarafından fabrika kurulacağı belirtilmişti.

GÜDER'İN TEŞEKKÜRÜ..

Yeniköy Mahallesi sınırları içerisinde Malatya-Elazığ Karayolu’nun kenarında  olan ve 120 hektar büyüklüğündeki sanayi alanının Battalgazi’deolması ve ilçede üçüncü sanayi alanı olarak ilan edilmesi sonrasında açıklama yapan Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, “Fırıncı Mahallesi ve Eskimalatya’da bulunan bölgenin sanayi alanı ilan edilmesinin ardından, Elazığ yolu üzerinde bulunan alan da Yeniköy Sanayi Alanı olarak belirlendi. İlçemiz için önem arz eden bu karara imza atan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ediyorum. Geldiğimiz günden bu yana ilçemizdeki ticareti daha da canlandırmak adına birçok çalışma yürüttük. Battalgazi bölgesinde 20 bine yakın işyerinin çoğu yıkıldı. Sanayi alanlarının oluşması büyük önem arz ediyordu. Bu çalışmaların sonucunda bugün geldiğimiz noktada, Sayın Cumhurbaşkanı’mızın onaylarıyla Battalgazi’mize üçüncü sanayi alanını kazandırmış olduk. Kurulacak olan Yeniköy Sanayi Alanı, Elazığ yolu üzerinde bulunan 120 bin hektarlık alanı kapsayacak. İlçemizi düzenli bir şekilde büyütürken ticari alanları da ona göre belirliyoruz. Çevreyolu altı kavramını nasıl ortadan kaldırdıysak doğu batı ayrımını da ortadan kaldırıyoruz ve ilçemizi göç alan bir ilçe haline getiriyoruz. İlçemiz turizm, tarih ve doğasıyla bilinirken aynı zamanda modern haliyle de tercih edilen bir ilçe haline geldi. Sanayi bölgesinin ilanıyla beraber esnafımız rahat nefes alacak, sanayicilerimiz girmiş olduğu dar boğazdan, sıkışmış yapısından kurtulmuş olacak. Malatya’mıza, Battalgazi’mize hayırlı olsun.” dedi.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • M.Bahadır ALTAŞ (3 ay önce)
    Tarım arazilerini sanayi bölgesi yaparak başta bu şehre sonrada ülkeye ve insanlığa zarar veriyoruz. Unutmayalım gelecek iki ekonomik gücün arasında şekillenecektir. 1.Teknolojiye sahip olanlar, 2.Su ve Gıda üretimine sahip olanlar Her ikisine sahip olan ise dünyayı yönetecektir. Alınan bu yanlış kararlara alkış tutmayı bırakalım. Yeniköy bölgesi Malatya için önemli bir tarım alını ve su kaynak bölgesidir. Malatya’yı yönetenler ve bu konuda yetkili ve bilgi sahibi olanlara bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeli ve tarım alanlarının sanayi bölgesi ilan edilmesi konusu yeniden değerlendirilmelidir. Kızılderili Atasözü; "Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak."
    %85
    %15
    Yanıtla
  • malatyaçevre (3 ay önce)
    yer seçimlerinde şehrin hava kirliliğini ve yerleşim yerlerine yakınlığını ve hakim rüzgarları düşünerek yer seçimi yapılmalı. battalgazi alanı yeşil ve tarım alanı keşke öyle kalsaydı. malatya nın hava kalitesini kötü etkileyen sanayi kuruluşları hastalıklarında artmasına sebep oluyor. yer seçimine lütfen dikkat edelim
    %67
    %33
    Yanıtla