SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Çocuğu Tekmeledi, Belediye İşine Son Verdi, Bakanlık Devrede..

Çocuğu Tekmeledi, Belediye İşine Son Verdi, Bakanlık Devrede..
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'nın Pütürge ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarında bir öğrenciye tekme attığı tespit edilen şüpheli gözaltına alındı. Bu arada, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, belediye şirketinde çalışan şahsın görevine son verildiğini duyururken, adliyeye sevk edilen saldırgan adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

ÇOCUĞU TEKMELEDİ..

Pütürge Yatılı Bölge Okulu bahçesindeki 23 Nisan kutlamalarını sırasında bir kişinin 3. sınıf öğrencisi T.Ş'yi tekmelediği ihbarı üzerine polis ekipleri çalışma başlattı.

Ailenin şikayeti üzerine ekipler şüpheli M.H'yi gözaltına aldı.

Polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen zanlı, ifadesinin alınmasının ardından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü de olaya ilişkin müfettiş görevlendirerek soruşturma başlattı.

Okulun güvenlik kamerasınca kaydedilen ve sosyal medyada yayınlanın, büyük tepki toplayan görüntülerde, 23 Nisan kutlamalarını çekmek için dronu yerde çalıştıran M.H’nin bir balonun drona çarpmasının ardından 3. sınıf öğrencisi T.Ş’yi tekmelemesi, çocuğun yere düşmesi, diğer öğrencilerin arkadaşlarını yerden kaldırması görülüyor.

BELEDİYE ŞİRKETİNDEKİ İŞİNE SON VERİLDİ

Bu arada, görüntüleri sosyal medyada yayınlanan olaya büyük tepki gelmesi üzerine, Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük bir açıklama yaparak, çocuğa tekme atan ve belediye şirketi çalışanı olduğunu belirttiği şahsın işine son verildiğini duyurdu.

Sülük'ün açıklaması şöyle:

"Sayın Pütürgeliler ve kamuoyu,

Bugün sosyal medyada geniş yer bulan ve Pütürge’mizde gerçekleştiği öne sürülen olayla ilgili yanıltıcı bilgilerin dolaşımı üzerine bir açıklama yapma ihtiyacı hissettim.

Öncelikle, bu üzücü hadiseden etkilenen çocuğumuz ve onun ailesiyle sürekli iletişim içindeyiz ve onlara destek olmak en büyük önceliğimizdir. Yaşananlardan ötürü derin üzüntü duyuyor ve ailesine her türlü yardımı sağlamak için hazır olduğumuzu ifade etmek isterim.

Bu bağlamda, bahsi geçen kişi belediyemizin çalışanı olmayıp, belediyemize bağlı PÜRAŞ A.Ş. şirketinde görev almaktaydı. Meydana gelen olayın ardından, şirketimiz tarafından hızla gerçekleştirilen inceleme neticesinde ilgili personelin işine son verilmiştir.

PÜRAŞ A.Ş. ve belediyemiz, konunun her yönüyle aydınlatılması için ilgili kurumlarla sıkı bir iş birliği içinde çalışmalarını sürdürmektedir. Pütürge’mizin huzuru ve güvenliği için gerekli tüm adımlar kararlılıkla atılmakta ve süreç dikkatle yönetilmektedir."

BAKANLIK DEVREDE..

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının, Malatya'da 23 Nisan kutlamasında bir dron operatörünün tekme attığı çocuğa ve ailesine psikososyal destek vereceği, ailenin şikayeti üzerine açılan davaya müdahil olacağı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Malatya'nın Pütürge ilçesindeki olaya ilişkin görüntülerin ortaya çıkmasının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatı üzerine Bakanlık ekipleri harekete geçti.

Tekme atılan çocukla birlikte olaya şahit olan ablasının yanı sıra anneye de Bakanlık tarafından psikososyal destek verileceği belirtildi.

Ailenin şikayeti üzerine açılan davaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının da müdahil olacağı bildirildi.

Malatya'da, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarını görüntüleyen M.H, elindeki balonu drona çarpan 3'üncü sınıf öğrencisi T.Ş'ye tekme atmıştı. T.Ş'nin ailesinin şikayetçi olması üzerine gözaltına alınan M.H, savcılık sorgusunun ardından adli kontrol şartı ile serbest bırakılmıştı.

AKP MİLLETVEKİLİ AİLEYİ ZİYARET ETTİ..

AKP Malatya Milletvekili İnanç Siraç Kara Ölmeztoprak, Pütürge ilçesine giderek çocuğu ve ailesini evlerinde ziyaret ederek görüştü.

Milletvekili Ölmeztoprak, yaptığı açıklamada, “Pütürgemizde 23 Nisan kutlamaları esnasında bir evladımızın yaşadıklarını üzülerek öğrendik.  Adli sürecin hemen başlatıldığı olayı duyar duymaz görüştüğüm ilgililer tarafından da idari süreç başlatılmış ve titizlikle takip edilmektedir. Değerli kamuoyumuzu aydınlatmak açısından ilgili birimlerimiz gerekli açıklamaları da basın aracılığıyla paylaşmaktadır.” dedi.

Ölmeztoprak ziyaretiyle ilgili şunları söyledi:

 “Bende bugün kıymetli evladımızı ve ailesini ziyaret ettim.  Aile büyükleriyle, dedesi ile sohbet ettik, evladımızı büyük bir özveriyle yetiştiren annesi ve yakın akrabalarıyla ile konuştuk. Evlerini bize açan değerli hemşehrilerime teşekkür ediyorum.  Evladımız; değerler eğitimini çocuklarına en güzel şekilde sunmaya çalışan bir aileye sahip ve aynı zamanda dört kardeşin en küçüğü. Bu yaşanan üzücü olay esnasında yanında olan kız kardeşi ile de konuştuk. Evlatlarımızın bu süreci psikolojik olarak en az hasarla geçirebilmesi için ailesi her türlü desteği veriyor. Kamuoyundan ise tek ricaları var: en doğal hakları olan yasal süreç ilerlerken , akranları ile geçireceği vakitlerde duygusal olarak incinmemesi için hassasiyet  gösterilmesi. Değerli ailemize ve kıymetli evlatlarımıza tekrar geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, bu durumun takipçisi olacağımızı ifade ediyorum.”

AA- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

40 yorum yapılmış

  • Ali (1 hafta önce)
    Cocuga karsi yapilan her siddet can acitir, vicdanlari yaralar, hele hele milletin, devletin imkanlarıyla semiren birisi tarafından 23 nisanda yani çocuk bayraminda, milletin çocuğuna savrulan bu tekme canımızı daha bir acitti.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Osman (1 hafta önce)
    Bir insanda edepsizlik ve görgüsüzlük hakimse ondan artık herşeyi bekleyebilirsiniz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vilayet (1 hafta önce)
    Ceza kanunu yetersiz suçlunun işlediği suç yanına kar kalıyor.Yok Hageb, yok denetimli serbestlik diye diye adamın suç kaydı 80-100 oluyor. Bunu bilen suç unsuru artık dışarda ne kadar illegal iş var başlıyor biliyor ki cezası yok. Acilen ama çok acilen ceza kanunu değişmeli. Adam çocuğa resmen saldırmış ama dışarda. Maalesef yargının da eli kolu bağlı. Şöyle yasada okkalı bir madde olsa bak bakalım o kişi dışarda olabiliyor mu. Basın olmasa kameralar olmasa bunların gündeme gelmesi imkansız. Avrupa birliğine uyum diye diye kendimizi tanımaz olduk. Sonuç olarak suç ve suçluyla mücadele konusunda maalesef yetersiz bir durumdayız. Polisin askerin ve yargının eli güçlü olmalı. Aksi takdirde buna benzer öp görüntü görürüz.
    %93
    %7
    Yanıtla
  • yargının eli kolu bağlı değil.adamına göre muamele var.o çocuk iktidar siyasetçisinin veya hakim ve savcı çocuğuolsaydı görürdük başına gelecekleri.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Esnaf (1 hafta önce)
    sayın Vekilim takanlarımız yıkıldı evlerimiz yıkıldı bir vekil geçmiş olsun a gelmediniz bizden de oy beklemeyin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Pırasa (1 hafta önce)
    İnanç sıraç ölmez karatoprak hanımefendi gitmişken adamı bulup yüzüne tükürmediysen boşa gitmişsin
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Pırasa (1 hafta önce)
    Adam öldürmeye tam teşebbüs değilmi bu ? Lanet olsun lanet olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Adli kontrol şartıyla serbest bırakanlara adalet bakanlığı işlem başlatmali, tutuklanması için çocuğun öldürülmüş olmasimi gerekiyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Nuri (1 hafta önce)
    Bunu meydana çekip,o öksüz çocuğa tekmeleteceksin ki adalet yerini bulsun.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Oz Kernekli (1 hafta önce)
    Kisas lazim ayni tekmeyi atan kisiye iade etmek lazim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    İyiki basın var, olay basında gündeme gelmese kapanır giderdi.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • çavuşoğlu (1 hafta önce)
    ''Pütürgede gerçekleştiği öne sürülen'' miş.Hacı senin dünyadan haberin yok Almanya fransa duydu olayı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • drsn (1 hafta önce)
    umarım denk gelmeyiz yoksa o tekmenin aynısını suratına yiyeceksin zaten serbest bırakıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 hafta önce)
    bu adam pütürge dışına azad edilmeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • MERT VAN (1 hafta önce)
    o adamı TC çıkarmak geren KANSIZ VATANSIZ....
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kızgın (1 hafta önce)
    birileri tarafından adam edilenler yetim tekmeliyor tabi ki bizim köpek sizi rahatsız etmiş ziyareti yapılacak yazıklar olsun bu şehri bu duruma getirenlere bir tarafıyla inatlaşan vatandaş aynen devam
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalıı (1 hafta önce)
    Şimdiiiiiiiii.............. eğer bu güvenlik kamerası olmasaydı veya olay sosyal medyaya düşmeseydi ne olacaktı kocaman bir hiç yani işin özü aslında İNSAN OLMAK
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Urfan (1 hafta önce)
    Adli kontrol veren hakimi de hsyk incelemeli.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyaxcx (1 hafta önce)
    Tepkiler uzerine isine son verilmis.ortalik yatışşın.2 ay sonra gidin bakın.adam tekrar işe dönüş yapar.çunki burasi turkiye.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adem (1 hafta önce)
    Suç sadece adam görünümlü yaratıkta mı.bu alacağı serbest bırakanın da derhal işine son verilmeli.bu topluma millet demek tam bir aldatmaca olur.bir yetimi koruyamayan topluma millet denmez.devlet çökmüş vaziyette.en acısı daha nice tekme yemiş olma ihtimali varsa.yazıklar olsun zalimlerin hüküm sürdüğü adaletin sadece güzel bir kadın ismi olarak kullanıldığı topluma ve devlete
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Asım (1 hafta önce)
    Bu ahlak yoksununa gerekli ceza kısasdır.biri bunun kasıklarına vurarak adalet yerini bulmalıdır.bu vahşiyi serbest bırakıp adalet sistemine tekme vuranla çocuğumuza toynağını vuran yaratık arasında fark bulan beri gelsin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 hafta önce)
    Bunun gibileri pötürgeyi kirletiyor.Sahipsiz öksüz çocuğu buldun tekmeliyorsun!
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Dicle kenarında bir kurt bir kuzuyu kapmiyor daha da beteri oluyor; bir buyuksehirin bir ilçesinde devlete emanet edilmiş, devletin korumu yukumlugundeki arkası olmayan bir çocuk, devlet tarafından maaslandirilan biri tarafından hunharca tekmeleniyor, tekmeleyen serbest bırakılmış evinde sıcak yatağında uyuyor, bir kaç cılız açıklama dışında tık yok, tepki yok, kararlı bir durus yok, vah ki ne vah!
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Talip (1 hafta önce)
    Olay yeri bir okul bahçesi, günlerden 23 Nisan yani çocuk bayramı, olayın mağduru 8,9 yaşlarında sahipsiz, bir köylüçocuğu, fail kamudan yani bizim vergilerimizle maas alan bir insan müsveddesi, yapılan eylem gün gibi ortada, magdurla fail arasındaki guc dengesi ve fiilin şiddeti ve mağdurlarda sebep olduğu etki şüpheye yer bırakmayacak bir sekilde ortada iken, belediye başkanın sorunlu aciklamalari ve savcılığın adlı kontrol tedbiri ile faili serbest birakmasi, sahi barolar, sivil toplum kuruluslari ne iş yapar, devlet kurumları ne için var?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Hasan (1 hafta önce)
    Bu mahlukatla o çocukları aynı ortamda bulunduranlar utansin, belediye çalışanı degilmis, sirket kimin belediyenin... yatılı bölge okulu sonucta, o çocuk koylu çocuğu, yani arkası yok, yani sahipsiz:( ve gariptir ki şiddeti buradan hissedilen ve magdurunun 10 yaşında olduğu bu olayın faili serbest, ne acı değil mi?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Onu serbest bırakanın çocuğu olsa ne olurdu işte bu topluma millet diyene ne demek lazım.sözde devletin çalışanı çocuğu vahşice darp ediyor diğer bir çalışan sözde hukukçu da serbest bırakıyor.işte ikisi arasında bir fark yok.çünkü ikisi de toynağını vuruyor.biri insana ötekisi adalet sistemine
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hasan (1 hafta önce)
    O çocuk kendi çocuğu olsaydı yine de adli kontrol kararı verilir miydi?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Hanlı (1 hafta önce)
    Babasını kaybetmiş bir çocuk bu şekilde tekmeleniyorsa kopsun kıyamet yazıklar olsun size erkeğiz diye gezersiniz teneke karakterliler
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    İnşallah Malatya'nın dırıjanlı yiğitlerinin eline geçersin . .
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Metin (1 hafta önce)
    Bu yaratk, her kimse en ağır cezayı almalı.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Malatyalı olamaz (1 hafta önce)
    Adam demeyin şu yaratıga ne ara bukadar barbar oldu bu millet karşındaki küçücük Bi çocuk kimin neyi oldugunu bilmiyorum insanlıktan nasibini almamış Bi mahlukat
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Nihat (1 hafta önce)
    Gücün yetmişe benziyor.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ali (1 hafta önce)
    Bu şahıs puturge belediyesinde çalışıyormuş. Gereği yapılmalı memur ise açığa alınmalı işçi ise atilmali
    %95
    %5
    Yanıtla
  • İnsanlık (1 hafta önce)
    Adalet bumu savunmasız küçük çocuğu bu hale getiren insan olamayan şahsiyet şimdi serbest yani CİMER e yazın vicdanınız varsa herkes yazsın bu olayı Allah'a imanı olan kim varsa vebaldir bunun peşini kimse bıtakmasın
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Cem (1 hafta önce)
    Utanmaz adam belediye başkanının bir şey yapacağını zannetmiyorum milletin gazını alır ve bi kaç gün sonra bu olayda kapanır
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Rezalet (1 hafta önce)
    Utanç verici bir hadise. Bunları birkaç gün terbiye için tutuklamak lazım.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Niye birkaç gün hapis. Adam öldürmeye tam teşebbüs var orada.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hamdi (1 hafta önce)
    bu çocuğa saldıran koca adam, pütürge belediye başkanını yanında gezen şahıs değil mi?
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Mehmet can (1 hafta önce)Hamdi isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen öyle bir kaç hafta sonra geri ise başlar kesin yakınıdır
    %95
    %5
    Yanıtla
  • demek ki sırtını başkana dayamış, bana birşey olmaz diyerek çocuğa dalıyor. bunun gibileri kısırlaştıracaksın ki bu türden başka türemesin.
    %95
    %5
    Yanıtla