SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bayramlar Çok Özel Günler"

0
Güncellendi - 2019-06-06 02:43:32
A- A+ PAYLAŞ

Ramazan Bayramı başlıyor. Malatya il merkezinde bayram namazı 05.43'te kılınacak. Bu yıl 29 gün oruç tutulan Ramazan Ayı'nın ardından 4-5 ve 6 Haziran günleri Ramazan Bayramı olarak kutlanıyor.

Ramazan Bayramı nedeniyle Resmi Bayramlaşma töreni, ilk kez meydanda yapılacak. İnönü Kapalı Çarşı üzeri 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda Ramazan Bayramı resmi kutlaması 4 Haziran Salı günü saat 11.00'de gerçekleştirilecek.

BAYRAM MESAJLARI

Bu arada Ramazan Bayramı nedeniyle, il yönetileri, siyasiler ve kuruluş temsilcileri kutlama mesajları yayınlandı.

Malatya Valisi Aydın Baruş

"Kardeşliğin ve dostluğun sıcaklığını hissettiğimiz, birlik ve beraberliğimizi pekiştirdiğimiz, rahmet ve bereketi kuşanmış, mağfiretimize vesile olan bir Ramazan Ayı’nı daha idrak ederek bayrama kavuşmanın sevinç ve mutluluğunu hep birlikte yaşamaktayız. Bizleri bayrama kavuşturan Yüce Rabbimiz (cc)’e şükürler olsun.

Milli ve manevi değerlerimizin güzelliğini ruhumuzun derinliklerinde hissettiğimiz bayramlar, kırgınlık ve küskünlüğü, kin ve nefreti bir kenara bırakarak coşkuyla ve hasretle kucaklaştığımız müstesna günlerdir.

Şüphesiz ki; bu anlamlı günlerin bizlere ilham ettiği sevinci, heyecanı, yardımlaşma ve dayanışma duygusunu, cihanşümul mesajı çok iyi idrak etmeli, bu mukaddes günler içerisinde kalbimizde yeşertip zahire aksettirdiğimiz güzellikleri hayatımızın her anına yayabilmeli ve başarılı bir insan olma çabalarımızı iyi bir kul ve insan olma endişesi ile taçlandırmalıyız.

Cenâb-ı Hakk (cc)’ın bizlere bahşettiği nimet ve güzelliklerin kadrini bilmeli, bu nimetleri bize lütfedildiği gibi cömertçe fakir ve yardıma muhtaç vatandaşlarımıza, hasta, yaşlı, yetim, öksüz, kimsesiz kardeşlerimize infak etmeliyiz. İhtiyaç içerisinde olan kardeşlerimizi ihmal etmemeli, kapılarını çalmalı; kendileriyle hemhâl olmanın onlar için çok büyük bir mutluluk, bizim içinse insanlık ve kardeşlik borcu olduğunu asla unutmamalıyız.

Bu duygu ve düşünceler içerisinde, başta Malatya’mızın muhterem halkı olmak üzere Aziz Milletimizin ve İslam Âleminin Ramazan Bayramını kutluyor; bayramın tüm insanlığa dostluk, barış ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, herkese sağlık ve esenlikler diliyorum."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci

"Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak, sabrın, şükrün ve hidayetin mükâfatı olan Ramazan Bayramı’na hep birlikte ulaştık.

Ramazanın bereketlendirdiği iftar sofralarımızda dostlarımızla bir araya gelmenin, lokmalarımızı paylaşmanın, ihtiyaç sahiplerine yardım elini uzatmanın manevi huzurunu yaşadık. Toplumsal hoşgörü ve dayanışma içerisinde, merhametin, affetmenin ve muhabbet ikliminin had safhada hissedildiği 1 ayı geride bıraktık.

Ramazan ayı ibadet, bayram ise ziyaret zamanıdır. Rabbimizin bize lütfu olan bayramlar; dostlukların hatırlanması, dargınlıkların giderilmesi, geleneklerimizin yaşatılması, birlik beraberlik ve kardeşlik duygularının pekişmesi için eşsiz bir fırsattır. Bayramın manevi güzelliklerinden herkesin faydalanmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, milletimizin ve tüm İslam âleminin bayramını en kalbi duygularımla kutluyor, Ramazan Bayramı’nın, birliğimizi ve kardeşliğimizi daim kılmasını, yaşadığımız coğrafyaya ve tüm dünyaya barış ve huzur getirmesini Cenab-ı Hak’tan diliyorum."

AKP MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"Bayramlarımız birbirimize olan sevgi ve saygımızı pekiştiren, aramızdaki dayanışma ve birliği artıran, milli ve kültürel değerlerimizi daha da sağlamlaştıran kutsal günlerdir.

Birliğimizin ve beraberliğimizin güçlendiği; rahmet ve bereket dolu bir Ramazan ayını daha geride bırakarak, bayrama kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz.

Her bayram kırılan ve incinen kalpleri yeniden kazanmak, burkulan yürekleri yeniden onarmak için bir fırsat olmanın yanında; anlamak, anlaşmak, dinlemek ve dokunmak için bize fırsatlar sunmaktadır.

Bayramlar, birlikte ve kardeşçe yaşamanın, milli-manevi değerlerimize sahip çıkmanın, karşılıklı saygı, sevgi ve yardımlaşmanın, paylaşma kültürünün değerini daha fazla idrak ettiğimiz günlerdir.

Bu doğrultuda; bir takım küresel odaklara taşeronluk yaparak ülkemizde ve bölgemizde asırlardır kardeşçe yaşayan insanların arasına nifak sokmak; bölgemizi huzursuzluğa ve istikrarsızlığa sürüklemek isteyen hain terör örgütlerinin ve uzantılarının gerçekleştirdiği kanlı saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; milletimizin ve tüm Müslümanların bayramını kutlar, naif ruhunun işlediği kalplerimiz ile Ramazan'ın ülkemiz ve tüm İslam alemi için hayırlara vesile olmasını dilerim."

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkan Yardımcısı, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Ramazan Bayramı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye’nin Haziran ayında iki bayramı birden kutlayacağını; Ramazan Bayramı’nın ardından 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Belediye Başkanlığı'nı ikinci kez kazanmasıyla demokrasi bayramı yaşanacağını belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Ramazan Bayramı’nın birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu kaydederek, "Dostluk ve kardeşliğin yaygınlaştığı, umutların yeşerdiği bayram tadında günlerin özlemi içindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin Haziran ayında iki bayramı birden kutlayacağını, Ramazan Bayramı’nın ardından 23 Haziran’da Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Belediye Başkanlığı'nı ikinci kez kazanmasıyla demokrasi bayramı yaşanacağını kaydeden Veli Ağbaba, “Her şey Çok Güzel Olacak” dedi.

Mesajında ‘Adalet’ vurgusu yapan Ağbaba, “Türkiye’de asıl bayram, barışın, dostluğun, kardeşliğin hakim olduğu zaman, tarafsız ve bağımsız adaletin işlediği zaman kutlanacaktır. Biz yurttaşlarımızın bu özlemlerinin son bulduğu bir Türkiye için mücadele ediyoruz. Farklı düşünen, farklı konuşan, farklı yazan her kişinin kendisini özgürce ifade edebildiği, adaletin kişilere göre değil toplumun tamamına eşit yaklaşabildiği, açlık ve yoksulluğun sona erdiği, emeğin en yüce değer olarak kabul edildiği, gençlerimizin işsizlik, çocuklarımızın gelecek kaygısı yaşamadığı mutlu bayramlar diliyorum. Bu vesileyle Ramazan Bayramı'nın tüm ülkemize barış, dostluk ve kardeşlik getirmesini temenni ediyor, saygılarımı sunuyorum.” ifadelerine yer verdi.

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır

AKP Malatya Milletvekili Ahmet Çakır Ramazan Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, "Başı rahmet, ortası mağfiret sonu ise kurtuluş olan mübarek Ramazan ayı sonunda Bayrama ulaşmanın sevinç ve huzurunu milletçe yaşamaktayız.

Bayramlar hayatın getirdiği tüm zorluklara karşın, birlik ve beraberlik içinde yaşamanın, ortak değerleri paylaşmanın en yoğun şekilde hissedildiği, kırgınlıkların unutulup, dostluk ve sevgiyle gönüllerin yakınlaştığı çok özel günlerdir.

Bu bayramda; evinde ve yatağında bekleyen insanlarımızı hatırlamalı; muhtaçların, kimsesizlerin, ihtiyaç sahiplerinin kapılarını çalmalı, yüzlerinin gülmesine vesile olmalıyız. Hanelerine muhabbet ve sevinç taşımalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle; bu vatan, bu millet var oldukça unutmayacağımız aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyor, tüm hemşerilerimizin ve aziz milletimizin mübarek Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutluyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Selam, sevgi ve saygılarımla" ifadelerini kullandı.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Gürkan, “Ramazan Bayramı’nı milli ve manevi değerlerimizin öngördüğü hoşgörü ve birliktelik anlayışı kapsamında kutlamalıyız” dedi.

Başkan Gürkan, “11 ayın sultanı Ramazan ayına veda ederken, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. İdrak edeceğimiz Ramazan Bayramı inancımızda müstesna bir yere sahiptir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun perçinlendiği müstesna günlerden biri olan bayramlar, sıla-i rahim açısından da özel günlerdir.

Ramazan Bayramının milletimiz, İslam âlemi ve insanlık için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyor, tüm hemşerilerimizin, milletimizin ve İslam âleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.”

Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Aysun Bay Karabulut

Malatya Turgut Özal Üniversitesi (MTÜ) Rektörü Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, Ramazan Bayramının kardeşlik duyguları içinde idrak edileceğini belirterek, “En büyük güvencemiz kardeşliğimizdir” dedi.

Rektör Prof. Dr. Karabulut, Ramazan Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajda şunları belirtti:

“Her zaman dostluk ve kardeşlik ikliminin geliştiği, yardımlaşma, dayanışma ve duygu birliğinin arttığı bir Ramazan Bayramı’na daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Ramazan Bayramını, gönül bağlarımızı, birlik ve berberliğimizi pekiştirerek kardeşlik duyguları içinde idrak edeceğiz. Çünkü en büyük güvencemiz kardeşliğimizdir.

Tüm akademik, idari personelimiz ve öğrencilerimiz ile birlikte Yüce Milletimizin ve İslam Aleminin mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle tebrik ediyor, dünyada barışa ve huzura, güzel ve aydınlık yarınlara vesile olmasını diliyorum.”

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennemden kurtuluş olan on bir ayın sultanı Ramazan ayının manevi iklimini millet olarak, İslam alemi olarak hep birlikte yaşadık. Ramazan ayının pekişmesine vesile olduğu kardeşlik bağlarını, bu kez Ramazan Bayramı ile birlikte taçlandıracağız." diyerek şunları ifade etti:

"Bayramlar, tüm güzelliklerin, mutluluğun ve kardeşlik hukukunun en güzel örneklerinin sergilendiği müstesna günlerdir. Bu günlerden olan Ramazan Bayramı’na millet olarak, İslam alemi olarak kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Milli ve manevi değerlerimizi yaşattığımız bayramlar, bu değerleri hatırlamamız ve sıla-i rahim açısında fırsat günleridir. Büyüklerimizin dualarını alırken, geleceğimiz olan çocuklarımızı sevindireceğiz. Her Bayram olduğu gibi bu Bayram’da da, başta şehit ailelerimizi, şehitlerimizin çocuklarını, yetimlerimizi, evlerini, yurtlarını terk etmek zorunda kalan kardeşlerimizi de unutmamız gerekiyor. Her daim onlarla birlikte olduğumuzu, onların yanında olduğumuzu millet olarak hissettirmemiz gerekmektedir. Ayrıca Ramazan Bayramı dolayısıyla eş, dost, akraba ziyareti için memleketine gidecek ve gelecek olan tüm sürücülerimizden istirhamımız; Ramazan Bayramı sevincini mateme dönüştürmeyelim. Yola çıkarken, araçlarımızın bakımını yaptıralım. Trafik kazalarına karşı aşırı hız ve trafik kurallarına tam anlamıyla uyalım. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin ve tüm İslam dünyasının Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyor; dili, dini, ırkı ne olursa olsun, insan ayrımının yapılmadığı, yeryüzünün barış ve esenlik yurduna dönüştüğü, huzur dolu bir dünyada Ramazan Bayramı'nı yaşamayı Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum”

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Ramazan Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında; “Maneviyatımızın yoğunlaştığı, iftar ve sahur bereketinin milli birlik, beraberlik, kardeşlik, yardımlaşma duygularının gönüllerimizde yer ettiği; semaya açılan dua elleri, kılınan teravih namazları, okunan Hatim-i Şerifler ile bereketli geçirdiğimiz Ramazan ayının sevinci olan Ramazan Bayramı' nızın hayırlara vesile olmasını dilerim.

Dini ve milli bayramlarımız, millet olarak birlik ve beraberliğimizi daha içten hissettiğimiz, mutluluklarımızı paylaştığımız müstesna günlerimizdir. Bizleri milletçe sevgi ve saygı bağları ile birleştiren, birlik ve beraberliğimizin güçlenmesine vesile olacak, yeni bir bayrama daha sağlık, huzur, güven, birlik ve beraberlik ortamı içerisinde ulaşmanın mutluluğunu ve sevincini yaşıyoruz.

Rahmet, mağfiret ve bereket ayı olan Ramazan’ın biz müminlere bir hediyesi olan Ramazan Bayramının bütün İslam coğrafyasında huzur ve sükunete vesile olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, dostlukların ve arkadaşlıkların güçlendiği Ramazan Bayramı günlerinin; ülkemizin huzur, güven ve mutluluğuna; karşılıklı dayanışma ve hoşgörü fikrinin daha da güçlenmesine, gelenek ve göreneklerimizin yaşatılmasına, tüm insanlık için barış ve huzur getirmesine vesile olmasını diler, Ramazan Bayramı’nın tüm halkımıza sağlık, mutluluk ve huzur getirmesini temenni eder, saygılar sunarım.”ifadelerini kullandı.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan yayımladığı mesajında, “Rahmet, merhamet ve bereket ayı olan Ramazan-ı Şerif’in sonuna gelerek; sevgiyle, muhabbetle kucaklaşacağımız bir bayrama daha kavuştuk. Bu mübarek günlerin, tüm İslam Âleminin birliğine, beraberliğine, kardeşliğine vesile olmasını Cenab-ı Allah’tan diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan'ın mesajı şöyle:

“Ramazan ayının sabrı ve şükrünün maneviyatını idrak ederek, dua ve ibadetlerle bir ayı geride bırakmanın hazzıyla Ramazan Bayramı’na coşkuyla kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Ramazan bayramı orucun mükâfatı, dayanışma ve yardımlaşma hissiyatının arttığı, gönüllerin huzura erdiği bir bayramdır. Ramazan Bayramı’nda kırılan kalpler onarılacak, küslükler sona erecek, büyükler ziyaret edilerek hasretler giderilecektir. Bayramlar; kardeşçe kucaklaştığımız, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin, milli birlik ve beraberlik hislerinin kuvvetlendiği günlerdir. Ramazan Bayramının tüm İslam alemine sağlık, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, en içten dileklerimle bayramını kutluyorum."

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

Milliyetçi Hareket Partisi Malatya İl Başkanı Bülent Avşar, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayınladı.

Avşar; Ramazan Bayramı’nın inancımızda ve kültürümüzdeki yerine dikkat çekerek, “Ramazan Bayramı’nı milli ve manevi değerlerimizin öngördüğü hoşgörü ve birliktelik anlayışı kapsamında kutlamalıyız” dedi.

Avşar, mesajında şu ifadelere yer verdi;

“11 ayın sultanı Ramazan ayına veda ederken, Ramazan Bayramı’na kavuşmanın sevinci ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, milletlerin ve ümmetlerin tarihindeki önemli gün ve olayların zamanı gelince milletlerce ve ümmetlerce coşku ve sevinç içerisinde kutlanılan günlerdir. İdrak etmekte olduğumuz Ramazan Bayramı da bu müstesna günlerden bir tanesidir. Milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği, bir toplumda millet olma şuurunun perçinlendiği müstesna günlerden olan bayramlar, sıla-i rahim açısından da özel günlerdir. Böyle bir günün, milletimiz, İslam alemi ve insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını cenabı Allah’tan niyaz ediyor, tüm hemşehrilerimizin, milletimizin ve İslam aleminin mübarek Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum.”dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin

TESK Yönetim Kurul Üyesi ve Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, bayram tatili nedeniyle sürücülerin ve vatandaşların trafik kurallarına uymalarını isteyerek, “Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için herkes trafik kurallarına uymalı ve trafik kültürü gereği karşısındaki sürücülere de saygılı olmalı.” dedi.

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı da olan Keskin, “Hiçbir şey, insan hayatından daha önemli değildir. Tüm sürücülerimizden ve vatandaşlarımızdan bayramın manevi dünyasına yakışacak bir şekilde, trafikte dikkatli, saygılı ve kurallara uymalarını bekliyoruz. Sürücülerimiz kesinlikle aşırı hızdan uzak durmalı ve kurallara gerektiği gibi uymalıdır. Bayramın sevinci ve mutluluğu acılara dönüşmemeli. Herkes karşısındakinden değil, önce kendisinden beklenen ve olması gereken harekette bulunmalı, önce kendi sorumluluğunu yerine getirmeli. Bayram sevincinin acıya dönüşmemesi için herkes trafik kurallarına uymalı ve trafik kültürü gereği karşısındaki sürücülere de mutlaka saygılı olmalı” ifadelerini kaydetti.

Trafik kural ve işaretlerine uyulmasının birinci öncelik olduğunu belirten Keskin, bayramların, acıların ve yasların yaşandığı değil, sevinçlerin paylaşıldığı günler olduğunu da hatırlatarak, “Şoför esnafımızın, esnaf ve sanatkar camiamızın, milletimizin ve İslam Aleminin Ramazan Bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum.” dedi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, Ramazan Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Sadıkoğlu mesajında "Rahmet, merhamet ve bereket ayı mübarek Ramazan-ı Şerif’i geride bırakarak; milletçe, muhabbetle kucaklaştığımız bir bayrama daha kavuşmanın manevi huzurunu ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlar, kardeşlik, yardımlaşma, kaynaşma duygularının üst seviyeye çıktığı, geleneklerimizin uygulanarak gelecek kuşaklara aktarıldığı çok önemli zamanlardır. Sevgi, dostluk, kardeşlik, birlik ve beraberliğimiz için mükemmel bir vesile, eşsiz bir fırsat olan bayramlar; Milli ve manevi değerlerine bağlı insanımızın, birlik ve beraberlik duygularıyla ve kardeşlik bağlarını daha da güçlendirerek ülkemizi çok daha ileriye taşıyacağına yürekten inanıyorum. Mübarek Ramazan Bayramınızı, en içten duygularımla kutluyor; bayramın, aziz milletimiz başta olmak üzere, tüm İslam âlemi ve tüm insanlık için sevgi, barış, kardeşlik ve huzura vesile olmasını Rabbim'den diliyorum." dedi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız