SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bayramlar Geçmiş ve Gelecek Arasında Güçlü Bir Bağdır"

A- A+ PAYLAŞ

Kurban Bayramı, 9- 12 Temmuz günleri arasında kutlanıyor. Malatya merkezde bayram namazı 9 Temmuz Cumartesi günü saat 05.45'de kılınacak. Bayram dolayısıyla, il yöneticileri, siyasiler ve çeşitli kurum- kuruluş temsilcileri birer kutlama mesajı yayınladılar.

RESMİ BAYRAMLAŞMA..
Malatya'da resmi bayramlaşma töreni 9 Temmuz Cumartesi günü saat 17.30'da İsmet Paşa (Hürriyet) Parkı'ndaki BELSOS Tesisleri önünde yapılacak.

Vali Hulusi Şahin, "Bu coşkuyu yaşamak ve mübarek Kurban Bayramını hep birlikte kutlamak amacıyla Valiliğimiz, Büyükşehir Belediyemiz, Battalgazi ve Yeşilyurt Belediyelerimiz tarafından tüm resmi kurum ve kuruluşlarımız, sivil toplum kuruluşlarımız, meslek örgütlerimiz ve vatandaşlarımızın katılımlarıyla Hürriyet Parkı (Orduevi Karşısı) BELSOS tesisleri önünde bayramlaşma töreni gerçekleşecektir."dedi.

MESAJLAR..

Malatya Valisi Hulusi Şahin
"Kıymetli Malatyalı hemşerilerim;

Bayramlar, toplum olarak karşılıklı sevgi, saygı ve hoşgörünün kuvvetlendiği, dargınlıkların unutulduğu, barışın, millet olma bilincinin birlik ve beraberliğimizin daha da pekiştiği, sevinçlerimizi paylaştığımız özel günlerdir. Bizleri manevi iklimiyle saran, kaynaştıran ve kucaklaştıran Kurban Bayramına ulaşmanın mutluluğu ve heyecanı içerisindeyiz.

Sevgi, kardeşlik, hoşgörü ve yardımlaşma duygularının tazelenmesine vesile olan bayramlar, geçmiş ile gelecek arasında güçlü bir bağdır. Milli ve dini değerlerin, gelenek ve göreneklerin günden güne unutulduğu günümüzde, bayramlar sayesinde insanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışma duyguları kuvvetlenmekte, birlik ve beraberlik şuuru güçlenmektedir.

Kurban ibadetini yerine getirirken, biçare durumda olan muhtaçların, hastaların, kimsesizlerin hanelerine bayramın sevinç ve mutluluğunu taşımak adına elimizle birlikte gönlümüzü birbirimize açmak, yapılacak yardımları gönülden ve severek yapmak kardeşlik hislerimizin güçlenmesine çok önemli katkılar sağlayacaktır.

Mübarek Kurban Bayramı aynı zamanda kutsal hac ibadetinin ifa edildiği günleri kapsamaktadır. Bu münasebetle, Hac ibadeti için mukaddes topraklarda bulunan vatandaşlarımızı tebrik ediyor, Hac ve Kurbanlarının kabul olmasını Yüce Allah'tan diliyorum.

Vatandaşlarımızın huzur ve mutluluk içerisinde bir bayram geçirmelerini temin etmek üzere Valiliğimizce gerekli güvenlik ve trafik tedbirleri alınmıştır. Bu sevinçli günlerin hüzne dönüşmemesi için tüm sürücülerimizden trafik kurallarına hassasiyetle uymalarını rica ediyorum.

Bu vesileyle, milletimizin ve ülkemizin birlik ve beraberliği uğrunda hayatını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize ve şehit ailelerimize minnet ve şükranlarımı ifade ediyorum.

Kurban Bayramının birlik, beraberlik ve kardeşliğimize vesile olması ve ülkemize huzur getirmesi dileğiyle bütün hemşerilerimizin bayramını en içten dileklerimle kutluyor, esenlikler diliyorum."

AKP Malatya Milletvekili ve MKYK Üyesi Öznur Çalık
AKP Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi (MKYK) ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık, “Birlik ve beraberliğe, yardımlaşma ve dayanışmaya her zamankinden daha çok muhtaç olduğumuz bu dönemde mübarek Kurban Bayramı’nı karşılamanın manevi haz ve heyecanını milletçe yaşıyoruz” dedi.

Milletvekili Öznur Çalık, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, “Bayramlar, bizleri biz yapan değerlerdir. İfa ettiğimiz toplumsal yaşama bereket, zenginlik, mutluluk, sıcaklık, samimiyet katan bayramlar; birliğin, beraberliğin, birlikteliğin temin edildiği özel günlerdir. Büyük bir sevinç ile karşıladığımız Kurban Bayramı'na bir kez daha erişebilmenin mutluluğu içindeyiz. Dayanışmanın, yardımseverliğin, huzurun ve bereketin kutlu bir tezahürü olan Kurban Bayramı; uhuvvet duygularını, sevgiyi, akrabalık ve komşuluk bağlarını kenetleyen, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerinin gülmesine vesile olan huzur ve hakkaniyet kapısıdır. Tarihinin her döneminde mazlumun ve mağdurun yüküne omuz vermeyi şiar edinmiş bir medeniyetin mensupları olarak; dünyanın dört bir yanında zulme uğramış kardeşlerimize; mezhebine, meşrebine, etnik kimliğine bakmadan el uzatmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çalık, mesajında şunları kaydetti: “Bizler biliyoruz ki; İslamiyet her zaman mazlumu ve mağduru, yoksulu, yetimi ve öksüzü koruyup kollamayı öğütler. Komşusu aç yatarken, tok yatmayı asla kabul etmeyen bir Peygamberin ümmeti olarak, dünyanın her neresinde yardıma muhtaç varsa daima yanlarındayız, yanlarında olmaya da devam edeceğiz. Bu maneviyatın gücüyle, bizleri yüzyıllardır bir ve beraber tutan değerlerimizin daima bilincinde olmalı, bayramlarımızı amacına uygun bir şekilde idrak edilmesini sağlamalıyız. Menfi ve fevri davranışlardan uzak kalmayı; elleri semaya, gönülleri Yaradan'a açmayı kendimize bir görev bilmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerimle; Kurban Bayramı'nın dertlere derman, yaralara merhem olmasını, sofraları bereketli, kalpleri rana kılmasını, Kutsal Topraklar'da Hac vazifesini yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin makbul, dualarınının kabul olmasını Yüce Mevla'dan niyaz ediyorum. Rabbim, kurban ibadetimizi makbul eylesin. Malatyalı hemşehrilerimizin, Milletimizin ve Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramı'nı canı gönülden kutluyor, bayramın tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesini Rabbim’den temenni ediyorum.”

AKP Malatya Milletvekili Hakan Kahtalı
Kahtalı mesajında, bir bayrama daha ulaşmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, "Rabbimize, bizleri, küslerin barıştığı, ayrı düşenlerin kavuştuğu, safların sıklaştığı, umutların tazelendiği, yüreklerin heyecanla çarptığı bir bayrama daha ulaştırdığı için   hamd ediyorum. Bayramlarımız biz Müslümanlar için özlemle beklediğimiz, müstesna günlerdir. Küskünlük ve kırgınlıkların sona erdiği, kavganın ve öfkenin yerini sevgi ve barışın aldığı, yardımlaşmanın ve dayanışmanın en güzel örneklerinin yaşandığı bayram günlerini anlamına uygun olarak kutlamak önemlidir. Temelinde sevgi, saygı ve dayanışmanın olduğu, insanlar arasındaki sevgi, saygı ve kardeşliğin pekişmesine, birlik ve beraberliğin güçlenmesine vesile olan bayramlarda   yaşadığımız mutluluk ve coşkuyu hayatımızın her gününe  taşıyabilmek en büyük  temennimizdir. Ben bu vesile ile Kurban Bayramının başta ülkemiz ve İslam Alemi olmak üzere tüm dünyada barış, huzur, sağlık ve mutluluklar getirmesini diliyor; Tüm İslam Aleminin Kurban Bayramını canı gönülden kutluyorum. Rabbim keseceğimiz kurbanları kabul etsin inşallah" ifadelerine yer verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba
Ağbaba, Kurban Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.Kurban  Bayramı’nın birlik ve beraberliğin simgesi olduğunu belirten Ağbaba, bayramın Türkiye'ye güzellikler getirmesini diledi.

Açıklamasında, "Kurban Bayramı'nı derin bir ekonomik ve siyasal buhran içerisinde karşılıyoruz" diyen Ağbaba, “ailelerin bayram erzakı alamadığı,emeklilerin torunlarına harçlık veremediği, yoksullaşmanın her geçen gün arttığı bir dönemde Kurban Bayramı’nı karşılıyoruz. Bu derin ekonomik ,sosyal ve siyasal krize rağmen umutsuzluğa kapılmayacağız. Her sorunumuzu birikimle, akılla, bilgiyle, deneyimle çözeceğiz. Aydınlığın, özgürlüğün, refahın ve huzurun olduğu bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz. Biz çok iyi biliyoruz ki Türkiye’nin  huzura, birlikteliğe, berekete ve yardımlaşmaya ihtiyacı var.İhtiyacı olan her şeyi elele vererek hayata geçireceğiz.” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Sevgi, saygı, barış ve kardeşlik dilekleriyle tüm hemşerilerimin Kurban Bayramını kutluyor, herkese sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini diliyorum."diyerek açıklamasını tamamladı.

MHP Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Malatya Milletvekili ve MYK Üyesi Mehmet Fendoğlu Kurban Bayramı mesajıında şunları söyledi:

“Bugün itibariyle İslam coğrafyasında Kurban Bayramını karşılamanın heyecanı ve  sevinci hane hane, il il, ülke ülke ve kıta kıta yayılarak bayrama kavuşmayla taçlanacaktır.

Gönüllerdeki bayram sevinci ile birlikte Cenab-ı Allah'ın rızasını almak için yerine getirilecek Kurban İbadeti ve edilecek dualar, gönül coğrafyamızı baştan başa kuşatacaktır.

Bayram bağışlamadır, hatırlamadır, hoşgörüdür, şefkattir, sıcaklıktır, merhamettir, vuslattır.  Bugün birbirimizi daha iyi anlama, ahlaki erdemlerimizi geliştirme ve başkalarının dertleriyle dertlenme zamanıdır.

Kurban bir Müslümanın bütün varlığını, gerektiğinde Allah yolunda feda etmeye hazır olduğunun kanıtıdır. Cenab-ı Allah’ın rızasını kazanmak için yapacağımız Kurban ibadetini ifa ederken muhtaçları hatırlamak manevi sorumluluktur.

Paylaşmanın fazileti, yardımlaşmanın güzelliği, zorda ve darda kalanlara el uzatmanın ahlaki değeri bayramın gerçek anlamında saklıdır.

Bizi biz yapan kültürümüzde bayramlaşmanın yeri ayrıdır. Bu bayramda tüm yakınlarımızla,komşularımızla ve bir selam bekleyen tüm hanelere ulaşmalı, sofralarımızın bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşmalı kapısının çalınmasını umutla bekleyen vatandaşlarımıza ulaşmalı, bir olduğumuzu her şartta ve koşulda beraber olduğumuzu göstermeliyiz.

9 günlük tatil münasebetiyle yola çıkan, sılayı rahime seyahat eden değerli vatandaşlarımızın can güvenliklerini riske atmamaları için trafik kurallarına harfiyen uymalarını hassaten rica ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle Kutsal Topraklarda Hac vazifesini yerine getiren kardeşlerimizin ibadetlerinin, dualarının ve Kurban  ibadetlerimizin kabul ve makbul olmasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.

Malatyalı hemşehrilerimin, Şehit ailelerimizin, vatanımızın her köşesindeki aziz milletimizin, Türk-İslam aleminin mübarek Kurban Bayramını kutluyor, bayramın herkese sağlık ve huzur getirmesini  Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum.”

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan
Vatandaşların huzurlu ve güven içerisinde bir bayram geçirebilmeleri için Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli tüm tedbirleri aldıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, ayrıca Bayram nedeniyle yola çıkacak tüm vatandaşların trafik kurallarına uymalarını belirterek, uykusuz yola çıkmamalarını ifade etti.

Başkan Gürkan, Bayramların dayanışma, yardımlaşma, paylaşma ve birlikte yaşama kültürümüzün güçlenmesine katkılar sağlayan ilahi ve özel günler olduğunu dile getirerek, “Bayramlar, hep birlikte huzurunu yaşadığımız, kardeşliğimizi güçlendirdiğimiz çok değerli,  özel ve müstesna zamanlardır.

Kurban Bayramı ise inancımızda önemli bir yere sahiptir. Bayram günlerinin milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin en güzel şekilde sergilendiği özel günlerdir.

Birlik ve beraberlik şuurunun perçinlendiği müstesna günlerden biri olan bayramlar; Sıla-i rahimlerin yapıldığı, komşuların ziyaret edildiği, yardıma muhtaç, hasta, yaşlı, yetim, öksüz ve kimsesizlerin unutulmadığı ve ziyaret edildiği özel günlerdir.

Gönül gönüle olduktan ve tedbirlere riayet ettiğimiz müddetçe mesafelerin bir önemi olmadığını bilen bizler, yine ihtiyaç sahiplerine ulaşabilir, çocukları sevindirebilir ve dargınlıkların giderilebilmesi için yeni fırsatları hayata geçirebiliriz.

Bu duygu ve düşüncelerle başta şehit ailelerimiz olmak üzere bütün hemşerilerimin Kurban Bayramını tebrik ediyor, ülkemize, milletimize, İslam âlemine ve insanlığa, sağlık, huzur ve barış getirmesini temenni ediyorum” dedi.

Malatya Barosu Başkanı Avukat Onur Demez
"Bayramlar, bizi biz yapan değerleri kuvvetle hatırlayacağımız, milli ve manevi değerlerin en üst seviyede yaşandığı, insanları birbirine yakınlaştıran, aynı düşünce ve duygularda buluşturan, günlük kaygı, sıkıntılardan uzaklaştıran, umut ve sevincimizi artıran, aramızdaki dostluk ve kardeşlik bağlarını güçlendiren günlerdir.

Milletimizin gelecek nesillere bırakacağı en büyük değer, köklü kültür ve medeniyet geleneğinin kazandırdığı dayanışma ruhu içerisinde ailelerimizle, çocuklarımızla, komşularımızla ve milletçe idrak edeceğimiz özel bayram günleri olacaktır.

Büyüğüyle küçüğüyle, gurbette yaşayanıyla, aile fertlerinin bir araya geldiği, özlemlerin giderilip dostlukların tazelendiği bu özel günlerin, tüm İslam âleminde nice güzelliklere vesile olmasını; huzur ve güven içinde geçmesini diliyorum.

Bu duygu ve düşünceyle, mübarek Kurban Bayramı’nı içtenlikle kutluyor,  sevgi ve saygılarımı sunuyorum."

Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder
Battalgazi Belediye Başkanı Osman Güder, Kurban Bayramı ile ilgili bir mesaj yayımlayarak, tüm Müslüman aleminin bayramını kutladı. Başkan Güder, mesajında; manevi iklimin yoğun olarak yaşandığı, yardımlaşma ve dayanışmanın sembolü olan bir bayrama daha kavuşmanın mutluluğu içerisinde olduklarını söyledi.

Vatandaşların huzur içerisinde bir bayram geçirmesi için ekiplerin bayram boyunca çalışmaya devam edeceklerini belirten Başkan Güder, “Müslümanlık bilincimizi yenileyen, millet olma irademizi diri tutan; birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızı pekiştiren, rahmet ve bereket dolu bayramlara bizleri kavuşturan Yüce Rabbimize sonsuz hamd ve şükürler olsun. Kurban kaynaştırır, kurban paylaştırır, kurban zenginle fakiri kucaklaştırır. Kurban birliktir, beraberliktir, bir araya gelmektir; bayramla hasıl olan manevi huzura hissedar olabilmektir. Şüphesiz her ibadetimiz Allah içindir, Allah’ın rızasını kazanmak içindir. Oruç ibadeti nefislerimiz için nasıl ki bir terbiye yöntemiyse, Kurban ibadeti de, bizler için teslimiyet ve sadakat dersidir. Bu öyle bir ders ki, bizlere sırf Allah rızası için nefislerimizden geçmeyi ve nefeslerimizden feragat etmeyi öğretir. Yüce Allah, yüreğimizden sadakati, teslimiyeti ve muhabbeti eksik etmesin. İdrak edeceğimiz Kurban Bayramı’nı vatandaşlarımız huzurlu bir şekilde geçirebilmeleri için ilçemizdeki tüm hazırlıkları tamamlamış bulunuyoruz. Personelimiz tüm bayram boyunca vatandaşlarımızın daha sağlıklı ve hijyenik ortamda bayramlarını geçirmeleri adına sahada olacaklar. Kurban Bayramı dolayısıyla yola çıkacak olan sürücülerimizin trafik kurallarına uymalarını, sevinç günü olan bayramların keder gününe dönüşmemesi için dikkatli şekilde araç kullanmalarını önemle rica ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle Yüce Allah’tan bu mübarek bayramın, ülkemiz, milletimiz ve İslam Alemi için hayırlara vesile olması, barış, huzur ve mutluluk getirmesini diliyor, Battalgazili Hemşehrilerimizin, tüm Türkiye’nin ve İslam coğrafyasının Kurban Bayramı’nı tebrik, hep birlikte daha nice bayramlara erişebilmemizi Yüce Allah’tan niyaz ediyorum” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar
Çınar, “Bayramlar, bizleri fıtratımızla buluşturan, sevgi ve kardeşlik bağlarımızı güçlendiren, birlik, beraberlik, paylaşma, dayanışma ve rahmet günleridir. Kurban; Rabbimize, birbirimize, hakka, hakikate, iyiye, doğruya ve güzele yakın olmak demektir.” diye konuştu.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar, Kurban Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında;  “Yardımlaşma, dayanışma ve şefkat duygularının zirveye ulaştığı mübarek Kurban Bayramı’na ulaşmanın heyecanı ve mutluluğu içindeyiz.  

Bayramlar, insanlar arasında karşılıklı sevgi ve saygı bağlarını pekiştiren, dargınlıkları unutturup barıştıran, kardeşçe kucaklaştıran, milli birlik ve beraberliği, bir arada yaşama arzusunu kuvvetlendiren, milli ve dini duyguların, örf ve adetlerin sergilendiği, toplumda millet olma bilincinin şekillendiği, güçlendiği, müstesna günlerdir.

Milletçe dayanışma ve kenetlenmeye muhtaç olduğumuz bu günlerde kurban ve bayram, beraberliğimizi ve kardeşliğimizi pekiştiren büyük bir nimet ve ibadettir.

Bin yıldır yaşadığımız bu topraklarda her zaman olduğu gibi bugün de en büyük gücümüz birliğimiz, beraberliğimiz, kardeşliğimizdir. Hazreti İbrahim’den beri süren bu kutlu ibadeti, evlatlarımıza da dipdiri bir şekilde aktarmakla mükellefiz.

Sevgi, huzur, mutluluk ve sağlık  içinde nice bayramlar geçirmemiz dileğiyle başta şehit ailelerimiz olmak üzere Malatya’lı hemşehrilerimizin ve tüm İslam Âleminin Kurban Bayramı'nı tebrik ediyor, bu bayramın bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Sadece çocukluk ve gençlik yıllarında ki bayramlari özlüyorum o günlerde bugünden çok fazla fakirlik vardı ama insanlar arasında güven samimiyet hoşgörü komşuluk sevgi ve saygı vardı özlüyorum eski bayramları gelirmi inşallah gelir diyorum.
    %100
    %0
    Yanıtla