SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Bazı Bölgelerde Kar Kalınlığı 4 Metreden Fazla'

0
Güncellendi - 2020-03-22 02:12:19
'Bazı Bölgelerde Kar Kalınlığı 4 Metreden Fazla'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediyesi, Mart ayında karla mücadele çalışmaları yapıyor. Son birkaç gündür Malatya’yı etkisi altına alan soğuk hava dalgası, Malatya’nın ilçelerinde ve yüksek kesimlerinde kar yağışına dönüştü.

Kent merkezinde kısa bir süre kar yağsa da hayatı olumsuz etkilemedi. İlçelerde ve yüksek kesimlerde daha çok etkili olan kar yağışları bazı ilçelerde mahalle yollarını ulaşıma kapattı. Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri kapanan yolları tekrar ulaşıma açtı.

Geceli-gündüzlü yapılan çalışmalar sonucunda kapalı mahalle yolu bulunmuyor. Büyükşehir Belediyesine bağlı karla mücadele ekipleri, sorumluluk sahasında bulunan grup yollarını açtığı gibi, sorumluluk alanında bulunmayan ara yolları da açıyor. Bu çalışmalarını tüm ilçelerde yapan ekipler, Pütürge de kar kalınlığının 4-5 metreyi bulduğu noktalarda bile bu çalışmalarını sürdürüyor.

Karın erimesiyle birlikte grup yollarında oluşan heyelan ve toprak kaymalarına da müdahale eden ekipler, yollardaki toprak yığınlarını temizliyor. Oluşabilecek tehlikelere karşı önlemler alan ekipler riskli bölgelerde geçişlerin kontrollü şekilde yapılmasını sağlıyor.

Doğanşehir ilçesi Küçüklü mahallesinde ikamet eden Mulla Sucu (65) isimli vatandaşın rahatsızlandığının bildirilmesi üzerine Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından mahalle yolu açılarak, sağlık ekiplerinin hastaya ulaşması sağlandı.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

5 yorum yapılmış

  • Nazmi (4 yıl önce)
    Ramazan Bey, Selahattin Başkan Battalgazi Belediye Başkanıyken Öğretmen Evinin köseye 5 Subat 2015 de bir taksi durağı kondurmuştu. Evet hepsi 3x2 =6 m2 lik bir taksi durağı. Vallahi erinmeden bir de açılıs yaptılar. Peki kimler açılışa katıldı. Vekil, Belediye Baskanı Selahattin Gürkan, İlçe Baskanı, Partililer, Bürokratlar vs. Selahattin Gürkan ne dedi orada. "Battalgazi Belediyesi tarafından hayata geçirilen ve BÖLGEDE BİR İLK olan Selçuklu mimarisi özelliklerini taşıyan Taksi Durağının ve çeşitli aktivitelerde kullanılacak olan gezici LED Ekran’ın, TÜRKİYE’de İLKLER arasında olduğunu ifade etti. Bunu da bizlerin gözlerinin içine baka baka söyledi. Evet bu memleket bunları gördü. İnanmazsanız Google sorun. Bizzat Selahattin Gürkan'ın sosyal medya hesabında yapılan açıklamayı görürsünüz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yani ne anlatmak istedin bu konuyla ne alakası var Bi bağlantı kuramadım
    0
    0
    Yanıtla
  • erol (4 yıl önce)
    Sayın Editör; Haber sitenizde ;Bazı bölgelerde kar kalınlığı 4 metreyi geçti diye haber geçiyorsunuz. Bu bazı bölgelerin isimlerine ulaşmak o kadar zor mu? Çünkü bu şekilde yayınlanan haber , haber özelliği taşımıyor. EDİTÖR: Bu Büyükşehir Belediyesi'nin bülteni.. Orada belirtiliyor Pütürge'de bazı noktalar olduğu..
    0
    0
    Yanıtla
  • Ramazan (4 yıl önce)
    Malatyada 4 m kar kalınlığı en fazla 10 km lik bir yolda oluşmuştur. Selahattin Başkan bunun hesabini şöyle yapar. Siz bu yolu gelis gidiş olarak hesaplayın der. 10 km X 2 =20 km. Her 10 cm kar kalınlığı icin ayrı bir hesap yapın der. 4 m=400 cm yani o yol 40 defa açılmıs gibidir. O halde 40x20=800 km. Evet Selahattin Baskanin bu hesabina göre Buyuksehir kardan dolayi kapali olan 800 km yolu ulaşima açmıştır. Hatta daha çarpıci olsun diye Malatya Tarihinde ilk defa bir gunde kardan kapanmıs 800 bin metre yolu biz açtık derse vallahi de billahi de artık şaşırmam. Durum bu. Selahattin Başkanı cözdük ama gec çözdük.
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Bereket kar demek su demek kuraklik olmaz inşallah
    0
    0
    Yanıtla