SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bazı Bulvar ve Caddelere EDS Geliyor

0
Güncellendi - 2020-11-15 06:48:57
Bazı Bulvar ve Caddelere EDS Geliyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME), paydaş kurum temsilcilerinin katılımı ile 2020-Kasım ayı olağan kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Latif Okyay başkanlığında yapılan UKOME toplantısında; şehrin ulaşımına ilişkin konular görüşüldü.

Toplantıda alınan kararlar hakkında bilgi veren Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı UKOME Şube Müdürü Zafer Bektaş, ”İlimizde trafik akışının kontrolü ve ulaşım optimizasyonun yapılması, kent yaşantısının kurallara uygun, belli normatif yapıya kavuşturulması için ve trafikte düzeni bozan araçlardan kaynaklanan kazaların önlenerek can ve mal emniyetinin sağlanması amacı ile EDS (Elektronik Denetleme Sistemi) kurulumu için karar alınmıştır.

Yeşilyurt İlçesi, Anayurt Bulvarı (Alternatif Yeni Yol), Alparslan Türkeş Bulvarı, Adli Tıp Caddesi, Çiftlik Caddesi, İsmet Paşa Caddesi, Mıhlıdut Caddesi, Şehit Sami Kıbrıs ve Biga Sokaktaki bisiklet yolu projelerinin uygulanması ile alakalı kararlar da alındı.

Ayrıca J-D plaka talepleri gibi konularla birlikte toplamda 22 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.” dedi.

UKOME kurulunda alınan kararlar, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın onayı ile yürürlüğe girecek.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

29 yorum yapılmış

  • fatih (3 yıl önce)
    1940 lı yıllarda istasyon caddesinden postanenin oraya kadar yapılan yola uydudan bakın dümdüz. Bir de günümüzde açılan caddelere bakın yılan eğrisi gibi(altın kaysı cad.hariç), yol düzgün olmayıp,ortada rögar kapakları varsa otomatikman yol tek şeritli kullanılıyor.Cevat Paşa mahallesinin altında yapılan yol iki şeritli ileriye dönük bir yol değil.Biraz daha geniş yapılsa olmazmıydı.Beş yıl önce Sivasta çevre yolunda hız sınırı 80di, bugün olmuş hız sınırı bazı araçlar 50 km hız sınırı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Turan (3 yıl önce)
    EDS sistemi iyi olmuş trafik canavarları ve kurallara uymayan insanlar zaten para tuzağı diye yorum yapmış.Kurallara uymayı öğrenirler bu vesile ile çok güzel olmuş
    0
    0
    Yanıtla
  • ALİ İhsan Aladağ (3 yıl önce)
    Bostanbaşı fahrikayahan bulvarını bağlayacak yolun bir an önce açılması lazım bu en fazla 500 m ilk bağlantı çarşıyı on bin konutlara bağlayacak ve trafiği bir nebze rahatlatacaktır
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeybek (3 yıl önce)
    Yorum yapan arkadaşlar haklı olarak trafikten şikayetçiler, önce çuvaldızı kendimize batıralım, araç sürenlerin yüzde kaçı kurallara uyuyor. Somutlaştıralım, trafik Işık’larının olmadığı akıllı kavşaklarda 59 metre geride tabelada aynen şöyle yazar “öncelik hakkı kuşak içindeki araca aittir” kaç kişi uyuyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mert (3 yıl önce)
    ben çevre yolu için çözümü söyleyeyim 70 km/h yeşil kuşak olacak. Havaalanı kavşağında ışık olmayacak şekilde üst-alt yol ne gerekiyorsa yapılacak. Trambüs ve belediye otobüsleri organize sanayiye kadar gidecek işçilerin yoğun olduğu saatte özellikle, bu servis çilesi bitmeli J plakalı araçların özellikle günlük seferi çok olanların durma alanlar bekleme alanları (cepleri) olmalı. Ara sokaklarda tek yön mantıksız, ana yollar için bir şey diyemem. Minübüs, taksi ve diğer ticari (yük taşımacılık, servis, kamyon, kamyonet) bu kişiler bir an önce sıkı denetime alınmalı..
    0
    0
    Yanıtla
  • Tarkan (3 yıl önce)
    Demekki EDS ha vaay bee hizmet dediğin böyle olur. Bunun karşılığında belediye kasasına ne kadar para girecek acaba
    0
    0
    Yanıtla
  • emirza (3 yıl önce)
    Sayın yetkililer Fahri kayahan ı Bostanbaşına bağlayan yollar ne zaman açılacak.300 m lik yol için 3 km U çiziyoruz. Trafiği rahatlatacak bu ara yollar bir an önce açılsın LÜTFEN
    0
    0
    Yanıtla
  • 300 metre dersen o yol açılmaz.3 km deki açıla.türkiyede tek,malatyada ilk.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Eds yle halka ceza yazacağınıza trafiğe yetkili olarak baska çözümler bulun, sanayi kavşağı ve tüm kavsaklar sabah ve aksam mesai cikislarinda ne halde onlara çözüm bulun eds yle olacak is degil bu
    0
    0
    Yanıtla
  • adnan (3 yıl önce)
    çevre yolunda hız sınırlamasını artırmışlardı ne oldu uygulama yolun ortasına hava alanı kavşağından ünüversite hastanesi kavşağına kadar demir parmaklıklar yapılacakmış ondan sonra yürürlüğe girecekmiş bu kararı alan arkadaşlar ülkemiz enerjide dışa bağımlı bir ülkedir otobüs ve kamyona 50 km hız sınırı koymuşsunuz kim bu hız sınırına uyacak dünyanın yakıtını yakacan bu koca yolda 50 km hız sınırı olurmu dostlar pazarda görsün diye karar almayın bir eksisi fazlası ne olur diye düşünün öyle karar alın el insaf
    0
    0
    Yanıtla
  • 44_44 ferdi (3 yıl önce)
    Paradan başka bişey düşünmüyorlar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Levent (3 yıl önce)
    Önce yolları onarın.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ceza (3 yıl önce)
    İşiniz gücünüz kime ceza kessek Allah rızası için trafiği nasıl rıhatlatırız demiyorsunuz alternatif yollar yok çevre yolu yok doğru dürüst park edecek yer yok bırakın cezayı icraat yapın denize düşen yılana sarılır ona göre!
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Şaka yapmayın lütfen. Malatya'da trafik ve yollar hiç bir yetkilinin umurunda değil. Dar sokaklar ,tek yön olupda her iki yönden gidip gelenler, adım başı kavşak, daha neler neler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya (3 yıl önce)
    Halil bey sonuna kadar haklı önce tali yol sorununu çözün. Işıklar düzensiz magandalar çok....
    0
    0
    Yanıtla
  • HALİL (3 yıl önce)
    Malatya da ki trafik kuralları ve uygulamaları Türkiye nin hiç bir vilayetinde yok. Mesela; 1. Ana yoldan, tali yola girerken, yol ver işaret tabelası. 2.Tali yoldan ana yola çıkacak aracın hızlanma şeridinin olmaması. 3. Trafik ışıklarının tabelasının dibinde balık sırtı ile yola engel konması. Ya bi düşünün çevre yolunda kırmızı lamba yandı bekledin yeşil yandı bir an önce geçiyorsun ki o süre içerisinde daha fazla araç geçsin diye çabuk oluyorsun amaaaa ışığın dibinde balık sırtı var tekrar arabayı vites düşüyorsun vallaha kusura bakmayın görmediğim vilayet çok az dır hiç bir yerde böyle bir uygulamayla karşılaşmadım. Daha çok varda kafanızı karıştırmayayım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Empati (3 yıl önce)
    Keşke kaldırımlara tezgah kuran iş yerlerine marketlerde bir yaptiruminiz olsa ayakta alkislanirsiniz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hüseyin (3 yıl önce)Empati isimli kullanıcı yorumuna
    Çok doğru zabıta görevini kişiye göre yapıyor eş dost ahbab çavuş ilişkisiyle olmaz.Başkanın arkasında gezeceğine işgalleri engellesinler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bunu uygulayacaginiza yol boyunca sağlı sollu araç parklarını yasaklayın tabiii zor park yeri yok parklarda ateş pahası gir çık 8 TL ,sömürü düzeni devam ediyor ama kimse trafiği rahatlatayim diye çaba göstermiyor ,kısa yoldan milleti nasıl operiz diye yöntemler geliştiriyor Otorite ...EDS sistemini uygularsanız zaten sıkıntılı olan şehir trafiği iyice işin içinden çıkılmaz hal alır..Adım başı koyduğumuz kasisisler artık milleti kasıyor ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaldırıma el koyan çay ocaklarını ve kahvelerde unutmayalım
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam İçin (3 yıl önce)
    eds yerine bence yeni açılan yollar biran önce kaldırım ve asfalt yapılsın. topraklar çökmüş büykşehir belediyesi asfalt yapmıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Büyük kasaba (3 yıl önce)
    Çevreyolunda adımbaşı ışık var ama mahallede fırına gidemiyoruz, en iyisi marketleri çevreyoluna taşıyın, zaten araçlar hep duruyor hiç gitmiyor, dururken alışveriş de yaparlar
    0
    0
    Yanıtla
  • ido (3 yıl önce)
    eds=para
    0
    0
    Yanıtla
  • Mazlum44 (3 yıl önce)
    Zaten traktörleri takip ediyoruz, eds ile çok yavaş gidenlere de ceza yazılacak mı
    0
    0
    Yanıtla
  • Metin demir (3 yıl önce)Mazlum44 isimli kullanıcı yorumuna
    Önce yol olacak hergün beylerderesi köprüsünde kaza oluyor sabah çıkında görün kuyruğu
    0
    0
    Yanıtla
  • kadir (3 yıl önce)
    Allah aşkına birde tecdeden çırmıktıya giden 1,5 şeritlik yolu düzeltin millet bir aracın peşine takılıp gidiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • 1,5 iskender gibi yol yapıyorlar millet 3,4 şeritli yollara geçti
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Şükürler olsun gerçekten çok iyi olmuş.Kaza haberi okumaktan bıktık.Allah razı olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Yetki verildi ya cezalara ortaksiniz diye daha neler yapacak belediye.
    0
    0
    Yanıtla