SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bazı Kurumlarda Aksayan Yerler Var"

A- A+ PAYLAŞ

AKP Malatya Milletvekili Abdurrahman Babacan'ın, Vali Seddar Yavuz ile Malatya’daki gelişmeleri ve çalışmaları ele alan detaylı bir görüşme gerçekleştirdiği, görüşmede, konteyner kentler, rezerv alanlar ve bürokratik süreçlerin masaya yatırıldığı bildirildi.

Milletvekili Babacan, Malatya Valisi Seddar Yavuz ile yaptığı görüşmenin detaylarını sosyal medya hesabından paylaştı. Babacan'ın açıklamasına göre, görüşmede, konteyner kentlerdeki tarama süreci, rezerv alanlardaki inşaat çalışmaları ve şehirdeki bürokratik aksaklıklar ele alındı. Babacan, sürecin hızlandırılması ve vatandaşların taleplerine daha etkin yanıt verilmesi için tam destek verdiklerini belirtti.

“Konteyner kentlerde yoğun bir tarama süreci başladı”
Milletvekili Babacan, görüşmeyle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

“Malatya Valimiz Sayın Seddar Yavuz ile şehrimiz hakkında detaylı bir görüşme yaptık. Şimdi konteyner kentlerde yoğun bir tarama süreci başladı. Buralardaki son durum tespit ediliyor, kurada evi çıktığı halde konteynerları boşaltmayan vatandaşların en kısa sürede boşaltmaları için tebligatlar yapılıyor. Yine depremin ilk zamanlarında konteyner kentlere yerleşip bugün evi az hasarlı yahut hasarsız olan insanların buraları boşaltmaları sağlanıyor. Yerine ise kiracılar ve ihtiyaç sahipleri başta olmak üzere bu konteynerlere insanların yerleştirilme süreci planlanıyor.”

“Ağustos sonu itibariyle rezerv alanların ihale süreçleri tamamlanacak”
Babacan, rezerv alanlarla ilgili gelişmelerin de hızla devam ettiğini belirterek, “Rezerv alanlarda süreç bilindiği gibi hızlı bir şekilde ilerliyor. Çok sayıda alanın ihalesi yapıldı, Ağustos sonu itibariyle de neredeyse bütün rezerv alanların ihale süreçleri tamamlanmış olacak. Buna ilişkin ise Bakanlığımız, Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyelerimizle birlikte Valiliğimizin koordinasyonunda izlenecek yol şu şekilde: önce tahliye edilecek vatandaşların yerleşecekleri yerlerin ayarlanması sağlanacak, sonra tahliyeler gerçekleştirilecek, ardından yıkımlar yapılarak nihayetinde de yer teslimleriyle birlikte inşaatlar başlamış olacak.” ifadelerini kaydetti.

“Bürokrasi taleplere ciddiyetiyle cevap verecek, sorunları etkin ve hızlı çözecek”
Şehirdeki bürokratik işleyiş hakkında da açıklamalarda bulunan Babacan, şunları söyledi:

“Şehrimizdeki bürokrasinin işleyişine dair kurum kurum detaylı görüştük. Bazı kurumlarda aksayan yerler var. Buralara ilişkin Sayın Valimiz ile görüştük; kendileri çok net, biz de bu konuda tam destek vermeyi sürdüreceğiz. Ta ki bürokrasimiz, vatandaşın tüm taleplerine ciddiyetle cevap versin ve sorunlar daha etkin ve hızlı çözülsün.”

Son olarak, Babacan, Vali Yavuz’a teşekkürlerini ileterek, “Sayın Valimiz'e samimi yaklaşımı ve birlikte çalışmayı kolaylaştırıcı tutumu dolayısıyla teşekkürlerimle,” ifadelerini kullandı.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

28 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 hafta önce)
    Yerinde dönüşüm hibe kredi bir milyon olsun. Ya da kredi miktarı artırılsın. Toki müteahhitine ev başına 3 milyona yakın para ödeniyor. Bunu kredi olarak vatandaşa verin yerinde dönüşüm olsun. Sizde kurtulun bizde kendi işimizle uğraşalım evimizi yapalım bizde kurtulalım. TOKİ’ler uzak anlamsız ve mahallelerdeki yerimiz heba olacak. Yaşamak için seçtiğimiz yerde tekrar ev yapmak için yardımcı olun. Toki yerine bizi düşünün.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (2 hafta önce)
    22 yıldır yönetilen şehir yerle bir olmuş kimse sorumlu değil, üstelik bu yıkılmış şehirden bile rant sağlama Peşinde koşanlar işi daha beter hâlâ getirdi.Yıkılmış enkaza dönmüş şehrin çevre şehircilik müdürlüğünde tas kayıp kimse ne yaptığını bilmiyor.Şehir o kadar kötü ve insanlar bu yöneticilerden o kadar umutsuz ki herkes patlamaya hazır bomba gibi sürekli kavga dövüş ölüm..Yazık güzelim Malatya ma tek katlı iki katlı dükkanların yerine 5 katlı yapılıyor hem de yollar otopark yeşil alan olmadan eskisinden daha dar ve kötü yollar yapılarak.Hiç mi vicdan yok hiç mi utanma yok nasıl bir dünya hırsı şehri eskisinden daha geriye götürüyor.Ben şehrimi enkaza çevirip bu enkazı da rantta çevirenlere hakkımı helal etmiyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • SAHİPSİZ MALATYA (2 hafta önce)
    Binaları yıkan firmalar yolunda demir için bina yıkan firmalar var elinde çakma kağitlar düzmece denetleyen yok anlayanda yok buna kim dur diyecek bina sahipleri yok adam demir çıkarıyor nakit satıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 hafta önce)
    Aksatan kurumların başı n da Fırat edaş gelmekte arıza kayıtlarını alıp haftalar dır şehir merkezindeki arızayı gidermemiştir
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kernekli (3 hafta önce)
    Biz Babacan’a ulaşabildiğimiz kadar kolaylıkla Valiye ulaşamıyoruz. Ben bizzat Babacan’ın bostanbaşının rezerv alan ilan edilme sürecindeki çabalarını biliyorum. Valimize Bostanbaşı diyecek olsak, hükümetimizin sebze tarımında Malatya halkına katkısı artarak devam edecektir der.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Babacana buradan ulşıyor herhalde yorum yaparak :)))))))
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Kurum (3 hafta önce)
    Sayenizde ülkede aksamayan bir kurum bırakmadınız
    %91
    %9
    Yanıtla
  • BATTALGAZİNİN TORUNU (3 hafta önce)
    ŞAHNAHAN'a KAPALI SULAMA ne zaman gelecek...!
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Kapalı sulama bitti açık var ister misin ?
    %57
    %43
    Yanıtla
  • Ne kadar giciksin kardeşim. Sahnahanda kapalı sistem senden hariç isteyen yok. Herkes 15 günde kanalla suluyor. Kart sistemi pahalı. Kimse karşılayamaz. Kısaca olmyacak isinsulandirip sulandirip yazma..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • En azından Önümüzdeki 2 yıl daha gelmez.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Asla gelmiyecek.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Şahnahana Kapalı sulama gereksiz büyük bir masraftır.
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kayısı Kentli (3 hafta önce)
    Cidden hala sizlere inanan varmı varsa cok uzucu hep aynı söylemler aynı şeyler ama yapılan seyler cok az ve yetersiz Allah Türkiyenin ve Malatyanın yardımcısı olsun
    %88
    %12
    Yanıtla
  • halil (3 hafta önce)
    Sayın vekilim depremden sonra maalesef çok bir ilerleme kaydedemedi Malatya. Malatya lılar şehri terk ediyor. insanlar mutsuz. önünü göremiyor. perişan halk.
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Sorunsal (2 hafta önce)halil isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya'nın en önemli sorunlarından birini dile getirirken bile sorumsuzların karşısında bu kadar saygılı olmanız takdire şayan! O vekil sana "Sayın vekalet verenim" veya "Sayın Beyefendi"filan diye hitap ediyor mu? Vekalet verdiklerinizin marabası olunca onlar bildiğini okur ve sizlere tepeden bakan. Tüm partiler için aynı. Siz onların önünde eğilip önünüzü yükleyip yağdanlık olacağınıza, onların yakalarından tutup hesap sorma yetkinizin olduğundan ne haberiniz, ne de cesaretiniz var. Maraba ve kölelik genlerimize işlemiş. Bu nedenle ağalar ne derse o oluyor bu ülkede. Sürünmek, acı çekmek ve gerektiğinde vatan için ölmek de nedense hep marabaya düşüyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fatih (3 hafta önce)
    Özellikle valiliğe bağlı kurumlarda müdürlerin liyakatsizliği vurdum duymazlıgı hat safada adam kayırma var izinli olmadıgı halde 2 ay işe gelmeyen personel var kart lı giriş sistemi olduğu halde müdürden izinli personeller var ilk iş olarak bütün kurum müdürlerinin liyakat sahibi insanlarla değişmesi lazım fazla koltukta oturanlar şımarıyorlar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vatandaş (3 hafta önce)
    Siz il valisinin önüne siyasi parti il başkanını getirirseniz kurumlar aksar devleti parti devleti yaptınız bedelini her alanda yıkım olarak ödersiniz bir zaman sonra devleti yönetemezsiniz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Ünal (3 hafta önce)
    Deprem illeri içinde en geriden gelen büyükşehir malesef Malatya , merkezi yönetim de artık durumun farkında bakanı gönderiyor , fakat icraat yok , vaatlere göre şu an konteynerde kimsenin kalmaması gerekiyordu , artık insanların psikolojileri bozuluyor
    %86
    %14
    Yanıtla
  • kalkan (3 hafta önce)
    Malatyada Afad ve Çevre Şehirçilik il müdürlükleri işler aksıyor.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Umut (3 hafta önce)
    Bana sorunsuz çalışan bir kurum gösterin?
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Mlt44 (3 hafta önce)
    Siyasilerden güç alıp kurumlara meydan okuyan muhtarları unutmayalım
    %78
    %22
    Yanıtla
  • HIDIR (3 hafta önce)
    Sayın Vali bu yorumları okumaz çünkü vakti yok belki kendisine ulaşabilen bir heyr sahibi iletir diye yazıyorum. Sn Valim Malatyada ekmek fırınlarını hangi kurum denetliyor bilmiyorum. Sana zahmet bir gününü bu önemli gıda için ayır Fırınları ziyaret et. Hangi UNDAN HANGİ MAYADAN KAÇ GRAM Ekmek üretiliyor KAÇ LİRAYA satılıyor. Hele AÇIK EKMEK fırınları aman allahım ! Yağlı !! ekmekmiş "ne yağıysa" Lavaşmış kaç gramsa Yufka yapıyorlar sigara kâğıdı gibi ince kaç gram belli değil. Gözleme vs kim pişiriyor belli değil. GELELİM HİJYEN KONUSUNA SAYIN VALİ ALLAH RIZASI İÇİN FIRINLARIN TEMİZLİĞİNİ BEĞENİRSEN HÖKÜMET MEYDANINDA OLİMPİYAT MEŞALESİ YAK !!!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mağdur (3 hafta önce)
    Sayın Valim ve sayın vekillim aksayan kurumlardan biri de milli eğitim müdürlüğü bilginiz olsun.Yıllardır bildikleri halde yasak olmasına rağmen MEB öğretmenlerinin dershanelerde be özel okullarda çalışmalarına izin veriyorlar.Buna dur demenin zamanı gelmedimi karı-koca MEB de olupta minımum 100 bin tl evine para giren meb öğretmenleri gözünü 20 bin tl alan dershane öğretmeninin cebine dikmiş.Lütfen bir genelge yayınlayın sayın valim dersanede yakalanan öğretmenin cezalandırılması yönünde.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Evet çok haklı. Bende şahidim. Adam ful ek ders alıyor. Haftasonu Dyk kurslarına gidiyor, yetmiyor bir de özel dersane ile anlaşıyor ve hergun durum yapiyor..biran önce bu konu ele alınmalı. İl milli egitim müdürü başka işlerle ilgili olduğu için, adamın umrunda değil. Çünkü liyakat yok
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Bu aksama sadece Malatya ya mı özgü? Türkiye de her il böyle mi?
    %80
    %20
    Yanıtla
  • OKUMAYA DEĞMEZ (3 hafta önce)
    1,5 senedir memlekete ne faydanız oldu Geriye dönük twitlerinize baktım hep lafügüzaf dolu bakan ve bakan yrd ile görüşmeleriniz sonrası hiç birşey değişmediği gördüm tabi tek sizin için söylemiyorum Ör: Galatasaray SK Toki’ye 50 milyonluk çeki Malatya nın içinde olmadığı Maraş, Adıyaman ve hatay’a 100’er tane deprem konutları için bağışta bulunmuştu sizde başkan, yrd ve genel sek ile 29/01/2024’de görüşmenizde okul yada toki konutları yapımı için görüşmüştünüz sonuç yine boş çıktı. Sayın vekil akademisyenliğinizi bilmem ama siyaset sizin işiniz değil bence bu işi yapacaksanız eski vekillerden tecrübe edinin Zira sizde yine sizin gruptan olan (seta) Taha Özhan gibi adınız çok çabuk unutulur.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Okuma o zaman (3 hafta önce)OKUMAYA DEĞMEZ isimli kullanıcı yorumuna
    Galatasaray o sözü verdi ama hiç konut yapılmadı daha, onun müsebbibi de çok sevdiğiniz selahattin başkanın kendi imajı için şehri sorunsuz göstermesidir düzeltmeye çalışan babacan değil.
    %100
    %0
    Yanıtla