SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bazı Muhtarlar da Rahatsız Olmuş!

0
Güncellendi - 2017-02-24 03:24:22
Bazı Muhtarlar da Rahatsız Olmuş!
A- A+ PAYLAŞ

  • Yeşilyurt'taki 82 merkez ve kırsal mahallenin sorununu il yöneticileri ile Büyükşehir ve Yeşilyurt Belediyesi yöneticilerine duyurma amaçlı gezisini son 16 mahalleyle tamamlayan CHP Yeşilyurt ilçe başkanı Küçükşahin, bazı muhtarların "görüşmeme" tercihlerini de kamuoyuyla paylaştı..

CHP Yeşilyurt İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin ve yöneticileri, sorunları belirlemek üzere Yeşilyurt sınırları dahilindeki merkez ve kırsal mahalle ziyaretlerinin ilk turunu tamamladı.

İlçe sınırları dahilindeki 82 merkez ve kırsal mahalle ziyaretlerinin ilk turunu, son 16 mahalle ziyareti ile tamamladıklarını, bunun 3.5 ay sürdüğünü belirten CHP İlçe Başkanı Küçükşahin, bazı muhtarların kendileriyle görüşmekten çekinmesinden yakınarak, "Özellikle son ziyaretlerimizde tespit ettiğim en önemli sonuç, bazı muhtarların bizimle görülmekten son derece rahatsız oldukları ve bazıları ile görüşemediğimizdir. Bunun artmaya başlayan siyasi gerginlikten ve iktidarın mahalleye hizmet vermeme tehdidinden kaynaklandığını değerlendiriyoruz."dedi.

İlçe Başkanı Ahmet Küçükşahin'in son olarak ziyaret ettikleri 16 mahalle ve saptadıkları sorunları şöyle açıkladı:

"1. Atalar Mahallesi Muhtarı İmam Yılmaz

- Atalar yazlık gibi kullanılıyor, nüfusu yaklaşık 300 kişi.

- Seyituşağı-Atalar yolu otoban gibi yapıldı. Asfaltının da dökülmesini bekliyoruz. O da yapılırsa güzel bir hizmet verilmiş olacak.

- İçme suyu için üç yere sondaj vuruldu ancak su bulunamadı. Dolayısıyla içme suyu sıkıntımız devam ediyor.

- Kanalizasyon ihtiyacımız var.

- Muhtarlık binası istiyoruz.

2. İlyas Mahallesi Muhtarı Süleyman Aksu ve Bentbaşı Mahallesi Muhtarı Bilal Şahin

- Bu iki mahalle aynı konulardan şikâyetçiler. Bu nedenle sorunlarını ortak olarak ifade ettiler.

- İlyas Mahallesinin nüfusu 4.000, Bentbaşı Mahallesinin nüfusu 3.000 civarında.

- İçme suyu sıkıntısı aşırı derecede var. Dördüncü katlara çıkmıyor. Bununla birlikte suya zam geldi. Şu an tonu 5,70 TL, belirli bir tondan sonra ton fiyatı 6,30 TL oluyor. Bunun karşılığı olarak su içemiyoruz.

- MASKİ Müdürü, geçen yaz 2050’ye kadar su sıkıntımız yok demişti. Oysa şimdi abdestsiz dolaşıyoruz.

- Tedaş ile ilgili sorunlarımız var. Dört adet sokağın aydınlatması hiç yok. Müracaatlarımıza cevap bile vermiyorlar. Ayrıca Tedaş çok hantal çalışıyor.

- Fahri Kayahan Caddesinde bir daire 300.000 TL, burada 150.000 TL. bile değil. Fahri Kayahan da 7-8 kat müsaadesi veriyorlar, burada 3-4 kata müsaade veriyorlar.

- Yağmur sularını tabandan tahliye edebilmek için boru döşediler, ancak suyu borulara taşıyacak ızgaralı çukurları henüz yapılmadı.

- Yollarımız çok kötü, acilen asfalta ihtiyaç var.

3. Koyunoğlu Mahallesi Muhtarı Kazım Zengin

- Nüfus 11.00 civarında.

- Koyunoğlu, Malatya’nın ilk kurulan mahallelerinden birisidir. Belki de bu yüzden plansız bir kentleşme var.

- Şehir içinde olmamıza rağmen yollarımız köy yolu gibi, bununla birlikte alt yapımız yeterli değil.

- İçme suyu sorunumuz var. Sularımız çok pahalı. Türkiye’nin en pahalı suyunu içiyoruz.

- Tedaş’tan memnun değiliz. Havai hatlar yer altına alınmadı.

- Mahallemizde uyuşturucu ve bali kullananların sayısı oldukça arttı.

- Genel anlamda Bostanbaşı, Yakınca, Tecde bölgelerinde binlerce ağaç kesildiği için Malatya toz içinde kaldı.

- Başta Malatya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere belediye çalışanlarının yüzde 90’ı yabancı, buna karşılık Malatyalılar boşta geziyor.

4. Salköprü Mahallesi Muhtarı Mehmet Dönmez

- Nüfus 5.000 civarında.

- Salköprü Mahallesi Boztepe Caddesi otopark gibi oldu. Vatandaş aracını bu cadde üzerine park edip çarşıdaki işlerini hallediyor. Bu caddenin giriş ve çıkışları ile çevre yoldan bağlantı yollarının açılarak daha işlek hale getirilmesini talep ediyoruz.

- Mahallede hiç çocuk parkı yoktur. Çocuk parkına ihtiyacımız var.

- Mahallemizin çevre düzenlemesine ihtiyacı var.

- Çarşıya Salköprü kadar yakın bir cadde üzerinde dükkân kiraları 50 bin lira, burada dükkânları depo olarak dahi tutmuyorlar.

- Su ve kanalizasyon sorunumuz yoktur.

- Tedaş’tan memnun değiliz. Havai hatlar toprak altına alınmadı, sokak lambaları yanmıyor. Bu konularla ilgili olarak geçenlerde ilgililerle görüştük. Yapacaklarına söz verdiler.

- Gençlerimiz işsiz durumda.

5. Çukurdere Mahallesi Muhtarı Ömer Gönültaş

- Nüfus 11.000 civarındadır.

- İçme suyu ve kanalizasyon sorunumuz yoktur.

- Tedaş, elektrik kablolarını yer altına alma çalışmalarına başladı.

6. Seyran Mahallesi Muhtarı Zihni Dönmez

- Nüfus 15.000 civarında.

- Bir numaralı sorunumuz imar konusudur. Şuu yanlış yapılmış. Bu konuda çok perişanız.

- Mahallemizde Esenlik’in yaptığı evler 15 kat, diğer yerler 3-4 kat müsaadeli. Dolayısıyla müteahhitler için cazibe yaratmıyor. Bizim teklifimiz bir ek kat daha verilmesidir.

- Mahallemizin alt yapısı yenileniyor.

- Dört adet parkımız var. Bir adet kapalı pazar yeri yapılacak.

- Mahallemizin yüzde 80’i şehir suyu içiyor. Bununla birlikte içme suyumuz sorunlu, artezyen suyu karıştırıyorlar, bu nedenle içemiyoruz.

- Genel anlamda kanalizasyon sorunumuz yok, ancak kanalizasyon boruları gelişi güzel inşa edildi. Bir kısmı toprağın 15-20 santimetre altında olan kısımları var. Bu nedenle bazı kesimlerde çok koku yapıyor.

- Mahallemizde 28 kapı Suriyeli var. Yoksulluktan kaynaklanan hırsızlık olayları oluyor. Buna sosyal bir olay ve sosyal bir sıkıntı olarak bakıyoruz.

- Muhtarla birlikte bulunan vatandaşlar, Mahallenin Muhtar Evini yaptıran hayırsever Şah İsmail Uçar’ın isminin yaptırdığı muhtar evine veya muhtar evinin içinde bulunduğu parka verilmesini talep ettiler.

7. Şeyhbayram Mahallesi Muhtarı Yusuf Canberk

- Nüfus, 26.000 civarındadır.

- Yaklaşık 2,5 yıldır Yeşilyurt Belediyesinden hizmet alamadığımız için sorunlarımız birikti. Örneğin mahalle içerinde bulunan ağaçlar kurudu. Niçin kurudu, kuruyan ağaçlar için ne yapmak gerekir, bunlarla ilgilenen kimse yoktur.

- Yeşilyurt Belediyesi yalan makinesi gibi olmuş, adeta bir Yalan Fabrikası kurmuşlar, sürekli yalan üretiyorlar. Hizmet yoktur. Telefon ediyoruz. Döneceğiz diyorlar, ancak bir türlü dönmüyorlar. Oysa kendi şahsımız için bir şey istemiyoruz.

- AYKOM Müdüründen mahallemizin alt yapı tesisinin haritasının olmadığını öğrendim. Alt yapı tesislerinin haritası yoksa doğal olarak işler planlı ve programlı olmayacaktır. Zaten sonuçlar da onu göstermektedir.

- Mahallemizde 5-6 adet park alanı bulunmaktadır. Park alanları esrar, tiner, uyuşturucu kullanma sahası olmuş durumda, mutlaka tedbir alınması gerekiyor.

- Temizlik, kanalizasyon ve içme suyu sorunu yaşamıyoruz.

- Bir numaralı sorunumuz, mahalle yollarının yarım kalan kaldırımlarının yapılması ve elektrik direklerinin kaldırılarak elektrik hatlarının toprak altına alınmasıdır.

- Tedaş’ın 20 gün sonra burada çalışmaya başlayacağı bilgisine sahibiz. Bir aksaklığın olmamasını ümit ediyoruz.

- Ne sorsak “Proje” diyorlar. Bunu ben de söylerim. Uygulamaya gelince, yaprak kıpırdamıyor.

- İmar konusu başlı başına kangren gibi bir sorun niteliğinde! Su deposu karşısındaki Lavinya sitesine 11 kat verilmiş, Sarıgül sitesi yine aynı şekilde, bunların yanında bulunan sitelere 4-5 kat müsaadesi verilmiştir. Niçin böyledir, bunların sebebini bilmiyoruz.

8. Yavuzselim Mahallesi Muhtarı Ramazan Yavuz ve vatandaşlar

-Nüfus, 42.000 civarında.

- Bu mahallede her çeşit insan yaşıyor.

- Sokaklarımızda aydınlatma olmadığı için gece olunca her yer zifiri karanlık oluyor. Kimse evinden dışarı çıkamıyor. Sokaklarda aydınlatma direkleri ve lambaları mevcut değil. Bunların yapılması gerekiyor.

- Bu mahalle tepe yamaçlarına kurulmuş, ortalama eğimi yüzde 40 civarında, kış olunca her şey kilitleniyor. Mahallenin tepeye yakın kısımlarında herhangi bir alış veriş merkezi veya bir market mevcut değil. Mutlaka açılması gerekiyor.

- Bir vatandaş: “Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır’ın seçilmesi esnasında billboardlarda gösterilen TOKİ evleri ile mevcut durum arasında çok büyük bir fark var.”

- Bir vatandaş: “Buradaki evlerinin alt yapı tesislerini de TOKİ’nin yapması gerekiyordu. Henüz altyapısı tamamlanmamış evler neden Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından teslim alındı? Bunun adı peşkeş çekmektir.”

- Bir vatandaş: “Yolların genişliğinden çalanlar ve yolun rampalarını indirmeden bu haliyle kabul edenler Belediye’dir.”

- Burada işsizlik çok fazladır. İş aradığını söyleyenler arasında bir vatandaş: “50 yaşından önce emekli olmuş, ancak günü dolmamış insanlar da iş arıyor”

- Halkın olmaz dediği 1+1 evleri yaptılar (toplam 1200 daire). Kanun gereği borcu bitinceye kadar bu evlerde ev sahiplerinin oturması gerekirken kiraya verilmiş. Yanlış kişilere kiraya verilen bu evlerde dövüşler, kavgalar ve her türlü yanlışlıklar oluyor. Mahkeme tarafından tespit yapılmış olmasına karşın kiracılar tahliye edilemiyor. Bu nedenlerle evlerin değerleri de düşmüş durumda!

- 1+1 evlere doğalgaz bağlı olmadığı için en adi kömürü yakıyorlar. Merkezi ısıtmada günde 17 torba kömür yakılıyor. Bunun sonucu olarak buralarda duman kokusundan ve kömürün yarattığı pislikten geçilmiyor.

- Yağmur sularını taşıyan kanallar ile kanalizasyon boruları birbirleri ile ilintili yapılmış. Birisinin tıkanması diğerini etkiliyor. Bu nedenle yazın buralarda kokudan durulmuyor.

- TOKİ evleri çevresinin kalite düşüklüğünden dolayı, buralarda 150 bin lira değerindeki 130 metrekare evler 70 bine satılıyor. Bunun nedeni yetersiz alt yapı ve 1+1 evler için uygulanan politikadır.

- Bir vatandaş: “TOKİ evlerinde oturup halinden şikâyetçi olmayan bir kişi dahi yoktur. TOKİ’nin yaptığı hiçbir konu tam değil.”

- Buralarda sahipsiziz. Yaşanan bu sıkıntıların çözüm makamının kim olduğunu bilemiyoruz. Biz buralarda mağduruz ve ancak mağduriyetimizi duyan yoktur. Vali dahi kapımızı çalmıyor.

- Geçmişte basına bildirdiğim bir konudan dolayı başıma gelmedik şey kalmadı.

- TOKİ camimizi baştan savma yapmıştı. İnşaattan kalan 27 bin lira borcunu kendi aramızda toplayarak ödedik. Şu anda cami yarı kullanılır durumda, içinde ibadetimizi yapmaya çalışıyoruz, ancak can güvenliğimiz yoktur. Cuma namazlarında cemaat çok fazla oluyor. Bir gün felaket olacak diye korkuyoruz.

- Bir vatandaş: “Caminin kullanılabilir hale gelmesi için para bulup tamamlamayanlar, yukarıdan bir talimat gelince caminin altını iki günde kreş yaptılar.”

- Bir numaralı (sorunumuz değil) sorunlarımız:

* Sokakların ışıklandırılması,

* Yolların yeniden ele alınması ve asfaltlanması,

* Kanalizasyon sisteminin yetersiz oluşu, yanlış tasarlanmış olması nedeniyle yeniden elden geçirilme ihtiyacı,

* İçme suyu yetersizliği,

*1+1 dairelerde oturan kiracı vatandaşlardan kaynaklanan sorunların giderilmesidir.

- Son söz olarak, bu sıkıntılarımızı birilerine iletmenizi istiyoruz. Sorunlarımızın giderilmesini talep ediyoruz.

9. Suluköy Mahallesi Muhtarı Bayram Çay

- Nüfus 1700 civarında.

- İçme suyu olarak sondaj suyu içiyoruz. Ancak bu son derece kalitesiz, şehir şebekesine bağlanmak istiyoruz.

- Sulama suyu konusunda da sıkıntılarımız var, yeterli gelmiyor. Bir çözüm bulunmasını arzu ediyoruz.

- Bazı evlerimizde kanalizasyon yok. Bu evlerin de kanalizasyon sitemine bağlanması gerekiyor.

10. Kadiruşağı Mahallesi Muhtarı Baki Arslan

- Nüfus 3000 civarında.

- Mahallemizde bulunan bazı evler kanalizasyona bağlı değil. Bunların kanalizasyon şebekesine bağlanması gerekiyor.

- Sulamada kullandığımız İnekpınarı’nın kuruması durumunda sulama sıkıntısı çekiyoruz. Bu sorunu aşabilmek için bu bölgede bir adet sondaj vurulmasına ihtiyaç var.

- Kuyucak mezrasının içme suyu ihtiyacının karşılanabilmesi için anılan mezra bölgesinde bir sondaj vurulmasını talep ediyoruz.

- İnekpınarı-Kadiruşağı arası yolun yapımı için projelendirildiği bilgisine sahibiz. En kısa sürede bu yolun yapılacağını ümit ediyoruz.

11. Seyituşağı Mahallesi Muhtarı Yusuf Çiçek

- Nüfus yaklaşık 500 kişi.

- Bir numaralı sorunumuz, hayvanlarımızı sulamada kullanacağımız Güvercin Pınarı’nda bulunan içme suyunun yaklaşık 400 metre yukarıdaki düz alana elektrik veya güneş enerjisi sistemi kullanılarak pompa ile çıkarılmasıdır. Bu, yaklaşık bin adet olan hayvanlarımızın suvarılabilmesi için çok önemlidir.

- Ayrıca, mahallemizde kanalizasyon sistemi mevcut değildir. Pis sular kendi imkânlarımız ile yapmış olduğumuz fosseptiklerde toplanmaktadır. Bu nedenle daha sağlıklı bir yaşantı için kanalizasyon sistemi oluşturulması gerektiğine inanıyoruz.

12. Yalınkaya Mahallesi Muhtarı Sabri Gökbalık:

- Nüfus yaklaşık 160 kişi.

- Yolumuzu yapıyorlar, 6 kilometresi kaldı, onu da programa almışlar, en kısa süre içerisinde yapacaklarını ümit ediyoruz.

- İçme suyumuz yetersiz bir adet artezyene ihtiyacımız var.

13. İkizce Mahallesi Muhtarı Mahmut Çolakoğlu

- Nüfus, 650 civarındadır.

- İkizce’nin Malatya-Doğanşehir yoluna yakın olan kesimlerindeki yerleşim yerlerinde kanalizasyon sorunu var. Bu konuyla ilgili olarak yıllardır uğraşıyorum. Çözümü konusunda umutlu olmamakla birlikte kanalizasyon İkizce’nin önemli bir sorunudur.

- İçme suyu sorunumuz yoktur. Sulama suyumuz var, ancak çok yetersiz.

- İkizce yollarının asfalt ve stabilize sorunları var.

- İmar konusu bir numaralı sorunumuzdur. İkizce bölgesi tarım arazisi olarak ifade ediliyor. Eğer tarım arazisiyse ve bu ifade doğru ise MASKİ binasının İkizce arazisinde ne işi var? Bununla birlikte Gümrük binası da yapılmaya devam ediyor.

- İkizce’ye sınır Yakınca arazisi sınırları içinde 325 gönüm arazi var. Bu arazinin içine bir üniversite yapılması için inşaata başlandı (şu an yarım olarak duruyor). Bu araziye yapılmakta olan üniversitenin hayata geçirilmesini talep ediyoruz.

- Malatya-Doğanşehir yolu üzerinde, Seyituşağı, İkizce, Atalar, Yalınkaya, Koçdere, Yandere ve Kozdere girişleri olan ayrım noktasına bir kavşak yapılmasını önemle istiyoruz. Zira bir kaza olursa bu kazanın sorumlusu olarak buna izin vermeyen yetkililerin görüleceğini belirtmek isteriz. 7 adet mahalle ve mezra girişine bir kavşak çok görülürken Kara Yolları kendi girişine kavşak yapmayı kurallara uygun bulmuştur.

- Hem tarımsal alan gerekçesiyle imar verilmiyor, hem de mahalle oldunuz gerekçesiyle meramız işgal ediliyor. Halen görevinin başında olan Meralar Komisyonu, meraların işgalinin durdurulması ile ilgili olarak bize yardımcı olmuyor. Meramıza sahip çıkamıyoruz. Talanın durdurulmasını istiyoruz.

- Bölgemizde 3 adet taş ocağı var. Taş ocaklarının toz – dumanı bizi, hayvanlarımız ve ürünlerimizi çok etkiliyor. Bunların kurallara uygun üretim yapılması için sık sık denetlenmesi gerekiyor.

- Bölgedeki taş ocaklarının üretim sınırı 90 bin ton iken, bir milyon ton üretim yapıyorlardı. Bunu mahkemeye verdik. Kazandık. Ancak mahkemenin bu kararını uygulatacak bir makam yoktur. Aynı uygulama devam ediyor. Bunlar bu cüreti ve gücü nereden alıyorlar bilemiyoruz.

14. Kaynarca Mahallesi Muhtarı Osman Ay ve vatandaşlar

- Nüfus, 6.000 civarında.

- Bir numaralı sorunumuz, Malatya Merkezi Kaynarca’ya bağlayan ve Baraja kadar inen 50 metre genişliğindeki yolun açılmasıdır. Bu yolun açılması Kaynarcalı vatandaşlar için çok önemlidir. Bunu çok önemsiyoruz.

- Sürekli ve her akşam kesilen içme suyu sorunumuz var. Bununla birlikte içme suyuna artezyen suyu da karıştırılması nedeniyle suyun kalitesi çok düşük.

- Tedaş’tan hizmet alamıyoruz. Örneğin havai hatlarımız henüz toprak altına alınmamış durumda.

- Sağır ve Dilsizler Okulunun çevresindeki evler yıkılmış, onların toz ve toprağı çevreye yayılmış durumda, bu nedenle yağışlı havalarda çamur dan geçilmiyor. Okul çevresinin çevre düzenlemesinin yapılmasına ihtiyaç var.

- Genel anlamda Çevre Yolunun alt kısmında kalan mahallelere verilen hizmetler çok yetersiz.

- Fazıl Baba Camii yapıldı, ancak el-yüz yıkama yerlerinde ve tuvaletlerinde musluk ve lavabolar takılmadı. Yani görünürde cami var, buna rağmen kullanılabilecek tuvaleti ve abdest alacak yerleri yoktur.

- Kuzey Çevre yolunun ve bağlantı yollarının bir an önce yapılmasını talep ediyoruz.

- Kaynarca–Uzunok arasındaki yolun çevresinde bulunan ağaçlar yolu kapatıyor. Yolu kapatan ağaçlar bu yoldan geçmek zorunda kalan araçların geçişine engel oluyor veya araçlara çok zarar veriyor. Bu ağaçların kesilerek yolun ferahlatılmasını istiyoruz.

- Mahallemizde işsizlik had safhada. Yetkililerin bu soruna çare üretmeleri gerektiğine inanıyoruz.

15. Gedik Mahallesi Muhtarı Abuzer Taylan

- Nüfus 10.000 civarındadır.

- Mahallemizde işsizlik çok fazla, işsiz olan gençlerimiz bali, alkol, uyuşturucu gibi kötü alışkanlıklara yöneliyor. Mutlaka tedbir alınması gerekiyor.

- Mahallemizde bir sitenin çocuk parkından daha küçük ebatlarda bir çocuk parkımız var. Çocuk parkı yapabileceğimiz arazimiz mevcut, nüfusun yarısının çocuk olduğu gerçeğine istinaden mahallemiz için iki adet çocuk parkı istiyoruz.

- İçme sularımız bir gün durup bir gün kesilmeye başladı. Bu ne kadar devam edecek bilemiyoruz. Ancak sıkıntı çekiyoruz.

- Kanalizasyon sorunumuz var, ancak 2017 programına aldılar. Bu yıl içinde yapılacağını düşünüyoruz.

- Mahallemizde okula giden asgari bin çocuk var. Buna rağmen mahallemizde ortaokul yoktur. Ortaokula giden çocuklarımız için ortaokul istiyoruz.

- Yakınca Mahallesi sınırları içerinde olan Çalık Hastanesi bir başka yere taşınıyor. Gerekçe olarak binanın çürük olması gösteriliyor. Oysa bu hastane binası 40 yıldır var ve kullanılıyordu.

- Mahalle içerinde aşılması zorunluluk haline gelmiş olan yollar var. Bu yolların bir an önce açılmasını talep ediyoruz.

- Tedaş binasının altındaki park yeri olarak kullanılan alan, Yeşilyurt Belediyesi tarafından bir şahsa peşkeş çekilmiş, kontrolüne verilmiş. Halk olarak bizler bu alanı kullanamıyoruz.

16. Koşu Mahallesinde mahalle sakinleri ve esnaflar

-Bir numaralı sorunumuz içme suyu. Sularımız kokuyor ve sık sık kesiliyor, artezyen suyu içiyoruz. Sular çok kalitesiz. Bununla birlikte işletmelerde ton başına 8 TL para ödüyoruz. Bir kadın esnaf ise sıkıntısını “Suların elinde kaldık.” diye özetledi.

- “Musluktan akan suları içemiyoruz.” diyen bir fırıncıya, “Peki hamuru hangi su ile yapıyorsunuz?” diye sorduğumuzda cevabı, koktuğunu ve içemediklerini söyledikleri musluktan akan su ile yaptıklarını ifade etti.

- Bir esnaf içinde bulundukları ortamı; “Alıştık! Pis suya, Suriyelilerle aynı ortamda yaşamaya alıştık” diye özetledi!

- Kadın bir esnaf: “Suriyeliler başımıza bela vaziyette, her tarafımız Suriyeli, bağırtılar, çağırtılar, gece gelen polisler… geceleri uyuyamıyoruz. Korkuyoruz ki dışarı mal bırakalım. Onlar burada turist, onların yerine biz Suriye’de savaşıyoruz” dedi.

- Bir başka kadın esnaf: “Suriyeliler nedeniyle fuhuş bile arttı” dedi.

- Bir kadın: “Evli bir oğlumla birlikte aynı evde 8 kişi yaşıyoruz. Oturduğumuz yerde hayvan bile yaşamaz. Bize bir şey verilmiyor, ancak Suriyelilere her şey veriliyor” dedi.

- Bir esnaf: “Vergiler çok pahalı, 2500 TL vergi verdim. Ben ne kazanıyorum ki bu kadar vergi alınıyor” dedi.

- Bir fırıncı esnafı: “Benzin, mazot ve gaz çok pahalı” diye içinde bulunduğu sıkıntılı durumu vurguladı.

- Mahallede işsizlik çok fazla.

- Che Qera caddesinde lağım sularından kaynaklanan kokular mevcut.

- Geçen yıl belediye bu mahallede çalıştı, ancak bu yıl hiçbir faaliyetini görmedik.

- Kısmen yapılan kaldırımların tamamlanmasını arzu ediyoruz."

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • MURAT (7 yıl önce)
    Sizinle görünmüşler nolmuş, görünmemişler nolmuş...
    0
    0
    Yanıtla