BBP Darende Belediye Başkan adayı Hamit Demir, ilçedeki seçim sonuçlarına itiraz ettiklerini söyledi. Demir, "Bir sandık şu anda teslim edilmemiş görünüyor. Mühürlenmemiş ağzı açık sandık yakaladık. Kanuni haklarımızı sonuna kadar kullanarak hakkımızı arayacağız” diye konuştu.
BBP Darende İlçe Başkanı Ali Gök de itiraz gerekçelerini açıklayan dilekçeyi Darende İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına teslim ettiklerini kaydederek, “İki sandıkta oylarımızın yeniden sayılması için ve kaybolan sandığın bulunduğu mahallede yeniden seçim yapılması için dilekçe verdik. Oylarımızın bir kısmı geçersiz sayıldı. Bunların yeniden sayılmasını istiyoruz” dedi.
İtirazların değerlendirilme aşamasında olduğu öğrenildi.
Darende'de kesin olmayan sonuca göre, AKP Adayı İsa Özkan 8 bin 724, BBP adayı Hamit Demir 8 bin 413, BTP Adayı Mehmet Süzen 223, Saadet Partisi Adayı Davut Kıraç 194, oy almışlardı.
Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com