SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bedelli Eğitim Merkezlerinden Biri de Malatya Olsun"

0
Güncellendi - 2018-08-27 03:05:46
A- A+ PAYLAŞ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatyalıların bedelli askerlik eğitimi verilen şehirlerden birinin de Malatya olmasını talep ettiklerini, bunun kentin ekonomisine katkı sağlayacağını belirterek 12 Yıldır atıl bekletilen Şoför Okulunun eğitim için değerlendirilebileceğini kaydetti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, yaklaşık 1 Milyon 400 bin kişinin yararlanmasının planlandığı bedelli askerlik ile ilgili eğitim verilecek şehirler arasına Malatya’nın da alınmasını istedi. Ağbaba, Malatyalıların bu yönde taleplerinin dikkate alınmasını, bedelli askerlik temel eğitiminin Malatya’nın ekonomisi, sosyal yaşamı ve turizmi için önemli kazanımları olacağını vurguladı.

EĞİTİMİN 12 İLDE VERİLECEĞİ AÇIKLANDI

Ağbaba, Askerlik Kanunu ile Bazı Kanunlarda ve KHK'lerde Değişiklik Yapan Kanun Teklifinin, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştığını, bedelli askerlikten yararlanacakların 21 günlük temel askerlik eğitimi göreceklerini; eğitimin silah söküp takma, atış, yürüyüş, yat-kalk, spor eğitimiyle birlikte yakın muharebe ve yangın söndürmeyi  kapsayacağı açıklandığını hatırlattı. Bedellilerin 21 günlük eğitimlerini Aydın,Burdur, Manisa, Antalya, Çanakkale,İzmir,Amasya,Sivas, Tokat, Erzincan, Amasya ve Bilecik’teki birliklerde yapacaklarının planlandığı belirterek,Milli Savunma Bakanı Hulisi Akar’a bu birliklerin hangi kriterlere göre belirlendiğini sordu.

 ŞOFÖR OKULU 12 YILDIR ATIL BEKLİYOR

Ağbaba konuyla ilgili yaptığı açklamada, Şoför Okulu da değinerek  “Malatya’da her sevk döneminde yaklaşık 5 bin acemi askerin eğitildiği, bu askerlerin ailelerinin Malatya’ya yönelik ziyaretleri, askerlerin hafta sonu izinleri sırasındaki katkıları nedeniyle esnaf için çok önemli girdisi olan, ayrıca  personelinin Malatya’dan temin edilen ihtiyaçları nedeniyle bu anlamda da büyük katkı sağlayan Ulaştırma Er Eğitim Alayı (Şoför Okulu ) 2006 tarihinde kapatılmış olup Malatya ekonomisi büyük bir darbe yemiştir.Şoför Okulu’nun binaları ve arazi 12 yıldır atıl bir şekilde bekletilmektedir. Malatyalılar atıl bir şekilde bekletilen Şoför Okulu’nun bedelli askerlik temel eğitimi için değerlendirilmesini talep etmektedir.”dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba,bedelli askerlik temel eğitimi ile ilgili Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından cevaplandırılması istemiyle TBMM Başkanlığına bir soru önergesi verdi.

BAKAN AKAR’A SORULAR

Ağbaba, Bakan Akar’a şu soruları yöneltti:

“Bedelli Askerlik temel eğitiminin verileceği şehirler hangi kriterler dikkate alınarak belirlenmiştir? Yaklaşık 1 milyon 400 bin kişinin yararlanmasının beklendiği bedelli askerlik eğitimi için 12 ilin yeterli olacağı düşünülmekte midir? Bu şehirlerin sayısının artırılması planlanmakta mıdır? Bedelli askerlik yapılacak şehirler arasında 2. Ordu Komutanlığının bulunduğu Malatya ili neden yer almamaktadır? Malatya’da 12 yıl önce kapatılan Ulaştırma Er Eğitim Alayı’nın bedelli askerlik eğitimi için değerlendirilmesi düşünülmekte midir? Esnaf için çok önemli bir gelir kapısı olacak eğitimin Malatya’da yapılması için Bakanlığınıza ulaşan talepler var mıdır?”

Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

14 yorum yapılmış

  • Kemal (6 yıl önce)
    Ben şahsen bu adamı sevmem.Ancak adam Şehrine bir şeyler yapma derdinde,buradaki bazı pembe gözlüklülerde hemen devreye girmişler.Milletin parası çar çur edilirken,hesap yapmayanlar ,sırf yapılanların doğruluğunu kendince ısbatlıyabilmek için,hastalık ve pislik gibi sağlık problemlerine kadar hesabını yapabiliyorlar.İşinize nasıl geliyorsa öyle..Çok enteresan.Yanlışa yanlış.Doğruya doğru demiyenlerin hesabını Allah görecek.
    0
    0
    Yanıtla
  • Geronimo (6 yıl önce)Kemal isimli kullanıcı yorumuna
    Kemal bey siz Malatyada esnafsınız herhalde, " ben bu adamı şahsen sevmem" diyip, sırf cebini doldurmak uğruna doğruları görmediğinden ve siteye doğruları yazanlara " trol " deme cesaretini gösterdiğinden belli ettin kendini. Sana göre Malatya ya Onbinlerce bedelli asker bir çırpıda gelsin, kalacak yeterli bina yok, yatak yok, su yok, WC yok, banyo yok yeterli tesis yok, 90 lı yılların ktm lerine dönsün ortam, perişan şekilde yerlerde yatak yorgan yok, yatsın millet günlerce nereyi bulursa, hastalık kol gezsin, cumartesi pazar da çarşıya çıkınca bu durumu BİMER ve CİMER e şikayet etsinler haklı olarak. Sende 3 kuruş daha fazla kazanacaksın ya cebini doldur ! Yok öyle yağma. Birşey bilmiyorsan birkaç hususu sana anlatayım. Eğitim birlikleri ve şehirleri öyle bura olsun şura olsun diye yazı tura ile, milli piyango kura topu ile belirlenmez. Devlet yetkilileri toplam personel mevcudunu, birlik tesis ve kapasite durumunu ilgili makamlarla (MSB-Gnkur ve Kuvvet K.lıkları ile) koordine eder, Bunda senin akıl edemediğin hususlar ( bir koğuşta kişi başı düşen hava Oksijen durumu, mevcuda göre kişi başı düşen wc , banyo sayısı, yemekhane kapasitesi vb...) İhtiyaca göre en uygunu belirler. Senin Evine misafir gelse misafir ağırlama kapasitenin bellidir. En fazla 10 kişinin kalabileceği eve 500 kişi sığdıramazsın. Sen hiç günlerce arazide yatıp geven otundan yastık yapıp, toprakta, kayada uyudun mu hiç? Günlerce kumanya yiyip bağırsakların kilitlendi mi, nazik ayağın bir hafta bot içinde kaldı mı, mantar oldu parmak araların, kafa derin güneşten soyuldu mu? Askerliği bilmeden Boş boş konuşma bilip bilmeden.Diğer konu Kim milletin parasını çar çur etmiş? Edeni gördün de neden ilgili yerlere, ilgili makamlara şikayet etmedin? İşine gelmediği için mi? Kuru iftira atmakta üstüne yok, Allah'tan da korkun yok anlaşılan. Yazdıklarımı bir kaç kez daha oku Pembe gözlüklerini çıkar, kimseye gıybet etme, iftira atma, vergini zamanında ver, trafik cezan varsa öde, bak vergi barışı var şu an, seçimle gelenleri eleştirme, daha iyi yapacaksan sen de paraya kıy, aday ol, seçilebilirsen Seçil sende atıl siyasete, iyi vatandaş ol, yediğin ekmeğe şükret, Hergün sıcak yatağında uyurken şükret, işini en iyi sen yap, vicdanın rahat yat, Doğru şeylere doğru demeyi öğren, yoksa Allah seni de görüyor şu an.
    0
    0
    Yanıtla
  • geronimo, 1-Esnaf değilim.Hiç olmadım.işçiyim 2-Askerliğimi 26 yıl önce o zor dönemde yaptım. 3-Kimi kime şikayet edeceğim.Ezbere yorum yapmışsın. 4-Allah’a şükür,hiç bir yere borcum yok.(zamanında ödediğim vergiler yüzünden bazen kendime kızıyorum.Ne demek istediğimi anlamışsınızdır) 5-Ben Her zaman şükrederim. 6-Dolayısı ile yazdıklarının hiç bir önemi Yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Altay (6 yıl önce)
    Lütfen bu haberi yayından kaldırın, hükmü kalmadı artık. Bedelli askerlerin eğitim göreceği iller ve tarihleri planlandı ve yayımlandı. İnsanlar boşu boşuna birbiri ile tartışıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Akçadağlı (6 yıl önce)
    Malatya da Askeri Bina ve tesis bu yönden yetersizmiş, Altay rumuzlu yorumcu yazmış bu durumu. Bu parti işi değil arkadaş, teklif yapılmadan önce insan bu konuyu araştırır, sorar soruşturur da öyle teklif yapar. Şöför Okulu kapandı İstihkâm Alayı kuruldu o bahsedilen bölgeye. Terk edilmiş ve atıl bina yok demiş arkadaş. Malatya ile, Malatyalı ile parti ile ilgisi yok bu durumun. Ha çevreyolu üzerinde Sayın Vekilin Devasa İnşaat Malzemesi satış ofisi var, oranın içi boşaltılır, içine 5.000 yatak alınır, yemekhane mutfak, wc, banyo , çamaşırhane de kişi hesabı yapılarak kurulur, bina önündeki alanda tel çitle çevrilir pentatlon ve eğitim alanı yapılır, arka tarafa da atış alanı yapılırsa bu iş olur. :)
    0
    0
    Yanıtla
  • Kemal (6 yıl önce)
    Adam esnafı için bişeler yapmaya çalışıyor ama troller ona bile bir kulp takıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Trol mırıl yok ortada. Objektif gerçekler var. Sayın Vekilimiz Esnafa ve durumu iyi olmayan Malatyalı hemşerilerine yardımcı olmak istiyor ise, Haberlerden okuduğum ve hayırlarını okudukça çok takdir ettiğim 40 yaşındaki Karslı İş adamı Sayın Sezgin Baran Korkmaz'ın memleketi Kars'ta yaptıkları hayır ve yardım kampanyaları ile İstanbul ve Bodrumda halka yaptığı jestleri örnek alabilir. Sırf oy ve popüler olmaya çalışmak uğruna, idareyi gereksiz yere meşgul etmek yerine, işsiz Malatyalı hemşerileri için bir fabrika açmak, her eve bir ekmek daha katkıda bulunmak ve Türkiye'nin şu an her zamankinden fazla ihtiyacı olan üretime bir adım atmak, İnşaat Şirketi sahibi Sayın Vekil için zor olmasa gerek. CHP her fırsatta üretim bitti, fabrikalar satıldı diyor, her mitinginde bu konuyu dile getiriyor. Sayın Vekilimiz de bu partiden 2011, 2015, 2018 yıllarında milletvekili seçilmiş, Malatya halkına, esnafına, şehre milletvekili olarak bugüne kadar ne gibi katkılar sağlamış? Bilen yazsın lütfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hekimhani (6 yıl önce)Crow isimli kullanıcı yorumuna
    Sanki Veli Ağbaba kötü bişey söylemiş gibi yorum yapanlar var .Fabrikalar kapatılırken satılırken bu halk ne yapacak evine nasıl ekmek götürecek demediniz babalar gibi satarım diyeni alkisladiniz ve her seçimde en yüksek oy veren il oldu Malatya .Bedelli eğitim merkezlerinden biriside Malatya olsa ne sakıncası var askeri birlik olarak altyapısı arazisi yeterli olan bir yer var.Biraz mantıklı ol Malatyalı takım tutar gibi parti tutmayın .
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (6 yıl önce)
    Bu Veli Ağbaba bisey yaptığını zannediyor ama araştırmadan soruşturmadan konusuyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Haklısın Malatyaya katma değer, esnafa para kazandirmaya çalışıyor... Çok çok yanlış...Önce bir sor bu millet istiyor mu! değil mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • Sen once götürülen şoför okulundan haber ver kimin döneminde gitti
    0
    0
    Yanıtla
  • Altay (6 yıl önce)
    Sayın Ağbaba milletvekili seçildiği şehri tanımıyor maalesef!!! Bahsettiğiniz şöför okulu kapatılmış, mevcut bina ve araziler ordumuzun güneydoğu ve sınır ötesi harekatlara Alay Komutanından er'ine kadar kahramanca destek veren İstihkâm Alay Komutanlığı tarafından kullanılmaktadır. Tüm binaları doludur, Alay Komutanlığı binaları sayın vekilin bahsettiği gibi boş ve atıl vaziyette değildir. TSK nın tüm birlikleri gibi daima bakımlı ve düzenlidir. Alayda bulunan erbaş ve erler de düzenli olarak yasal olarak çarşı iznine çıkmakta, şehrin ekonomisine hatırı sayılır düzeyde maksimum katkı sağlamaktadır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yo tanıyor 2.üniversite diye :) Ziraat okulunu Turgut ozal Üniversitesi yapmak isteyen mahdut zekalilardan daha iyi taniyor adam akp vekillerinden kat kat iyi Milletin derdinî mecliste söylüyor kimse laf etmesin kaç senedir Şimdi öznûr ahmet haci uğur 15 temmuz yok milli yok şu bu ile halkın gazını almaya çalışıyorlar bir malatya servetini fahri kayahana yatirip battalgazi yi bitirdiler ... Bu bedelli askerlik merkezi Bulgurlu köyü civarı olabilir çok fazla boş alan var Anladiniz mi ?
    0
    0
    Yanıtla
  • Şehirler hep batıya açılarak büyür, Fahri Kayahan, Bostanbaşı ve yakınkent in son 10-15 yılda gelişimi çok doğru bir projedir. Battalgazi bölgesi zaten tarihi ve kendine has kültürel dokusu ile eskiden beri korunan tabi yapısı ile ayrı bir turistik güzelliktir. Bedelli askerlerin kalacağı tesis ve binalar yapılmadan Türkiyenin her şehrinden gelen insanları çadırlarda barındırmak suriyeli kamplarından farksız olur. Koğuş, Tuvalet, banyo, çamaşırhane, sosyal tesisleri ha diyince 1/2 yılda devletin değil, özel sektörün bile yapılamayacağı aşikardır. Yeterli şartlar olmadan barınma sağlanamaz ise hastalık ve her türlü pislik ürer böyle ortamlarda.
    0
    0
    Yanıtla