SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden 'Ortaya Karışık' Bir Uygulama Daha!..

0
Güncellendi - 2016-06-16 02:29:57
Belediyeden 'Ortaya Karışık' Bir Uygulama Daha!..
A- A+ PAYLAŞ

Kanalboyu, 1996 yılında alınan İl Trafik Komisyonu Kararı'na dayanılarak, 17 Haziran Cuma gününden okulların açılacağı tarihe kadar gidiş - geliş istikametinde 18:00-24:00 saatleri arasında trafiğine kapatılacak. Kanalboyu’nda yaya trafiğinin çok yoğun olduğunun tespit edildiği ve alanın akşam saatlerinde sadece yaya trafiğine açılması ile ilgili daha önceden alınmış bir karar olduğu ve bunun uygulanacağı öğrenildi.

Geçen Yıl Farklı Karar Uygulanmıştı!..

Kanalboyu'ndaki bu durum daha önce tek taraflı kapatma olarak uygulanıyordu. Belediye aynı bölge ile ilgili 24 Haziran 2015 tarihinde yaptığı açıklamada, 2000 yılındaki 43 sayılı bir İl Trafik Komisyonu kararına atıfta bulunarak; "…Her yıl 1 Haziran tarihinden itibaren İlk ve orta dereceli okulların açılış tarihine kadar olan bölümde saat 19.00 ile 01.00 arasında Kanal Boyu Caddesi’nin İpek Caddesi ile kesiştiği yerden başlayarak Ordu Evi’ne kadar olan gidiş bölümünün araç trafiğine kapatılarak yaya dolaşım alanı olarak kullanılmasına..” ifadelerine yer vermişti. Ve yine geçen yılki açıklamada Ramazan ayı dolayısıyla 19.00 olan başlangıç saatinin 20.00'ye alındığı bildirilmişti.

Belediye Bilerek mi Son Kararı Görmezden Geldi ?.. 

2000 yılında alınan kararda Kanalboyu'nun çift taraflı araç trafiğine kapatılamayacağı ve araç trafiğine kapanma saatlerinde ise 1996 yılında alınan karara göre farklılıklar içerdiği açıkça görülüyor.Belediyenin 2000 yılında bir karar alındığını kabul etmesine rağmen, bu kararın alınması ile hükmünü doğal olarak yitiren 1996 yılındaki karara bu yıl ki uygulamada atıfta bulunması şaşkınlığa neden oldu.

İki Yola İki Ayrı Karar Uygulanacak!..

Kanalbolu'nun çift taraflı kapatılmasının mümkün görülmediği gibi, her şeye rağmen kapatılsa dahi İpek Caddesi girişi ile Anıt Kavşağı arasındaki yola 2000 yılında alınan karara göre saat 19.00 ile 01.00 arasında (bu yön için yeni karar alınmıştır ve eskisinin hükmü bitmiştir),  Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kernek Kavşağı arasındaki yola ise 1996 yılında alınan eski karara göre saat 18:00-24:00 arasında uygulanması gerekiyor.

Vatandaşı Engellemeye Kalkarlarsa Suç İşlemiş Olacaklar!..

Bu durumda belediyenin bu yıl 18.00 ile 24.00 saatleri arasında trafiğe kapatmayı planladığı İpek Caddesi girişi ile Anıt Kavşağı arasındaki yola, vatandaşlar 2000 yılındaki son karara göre saat 19.00'a kadar araçlarıyla girebileceği anlamına geliyor. Bu saate kadar araçlarıyla yolu kullanmaya çalışan vatandaşların engellenmesi suç teşkil edecek ve vatandaşlar bu kişiler hakkında yasal haklarını arayabilecek.

Belediyenin Bu Yılki Açıklaması..

Konuyla ilgili belediye tarafından bu yıl yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi;

“İl Trafik Komisyonunun 18.09.1996 tarih ve 1996/26 sayılı kararı ile; İpek Caddesi girişi ile Anıt Kavşağı arasında bulunan Kanal Boyu Caddesinin ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kernek Kavşağı arasında bulunan Kanal Boyu Caddesinin vatandaşımızın sosyal ve kültürel etkinliğini artırmak amacıyla okulların kapanış tarihinden açılış tarihine kadar gece 18:00-24:00 saatleri arasında taşıt trafiğine kapatılarak yaya dolaşım alanı olarak kullanılmasına karar verilmiş idi.

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından da sözkonusu karar doğrultusunda, 17 Haziran 2016 Cuma gününden itibaren Kanalboyu’nun 18:00-24:00 saatleri arasında araç trafiğine kapatılacağı belirtildi.

Uygulamanın devam edeceği süre içerisinde 18:00-24:00 saatleri arasında Milli Egemenlik Caddesi istikametinden Kanalboyu’na gelen araç sürücüleri İpek Caddesi güzergahını; Anıt Kavşağından Kanalboyu’na giriş yapmak isteyen araç sürücüleri ise Atatürk Caddesi yönünde Sinema Caddesi güzergahını kullanabilecekler. “

Geçtimiz yıl yapılan habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz

http://malatyahaber.com/haber/eski-karar-hatirlandi/

Kaynak : Güler Hazar -  Yeni Malatya Gazetesi

kanalboyu

kanalboyu1

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • CUNEYT (7 yıl önce)
    YİNE BİR HAKSIZ UYGULAMA DAHA KİME YARANMAYA ÇALIŞILIYOR.HANGİ ESNAF DAHA BASKIN OLURSA O TARAFA MI TORPİL YAPILIYOR. BÜTÜN İNSANLAR KANAL BOYUNUN TEK TARAFINDA DİĞER TARAFTAKİ ESNAF NE YAPACAK.BUNU DÜŞÜNEMEYEN YETKİLİLERE SORUYORUM.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (7 yıl önce)
    Belediye esnafin iscinin borcunu odesin önce sonra editöre bahane bulun.Büyükşehir Ticarethanesi pardon belediyesi herseyi yaparlar ederler kılıfı ile cikarlar.Bu yorum atanlar trol kadrosundamisiniz sizler hele bi diyinde bizde bilelim.Toz kondurmuyor hemen savunma mekanizmaniz calisiyor.şelaleciler sizi
    0
    0
    Yanıtla
  • murat (7 yıl önce)
    kesinlikle trafiğe kapatılmalı. yazın yaya yolu olmalı.
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)
    BANA KALSA SADECE AMBULANS VE İTFAİYE İÇİN SERBEST BIRAKIR DİĞER ARAÇLARIN CADDEYE GİRMESİNİ YASAKLARDIM , MÜZİĞİN SESİNİ SONUNA KADAR AÇIP CADDEDE AKŞAMA KADAR İNSANLARI RAHATSIZ EDEN SERSERİLER VAR Kİ ONLARI TRAFİKTEN MEN ETMEK LAZIM , O İŞ DE EMNİYET MÜDÜRÜNE DÜŞÜYOR ....
    0
    0
    Yanıtla
  • Harun Karacanoğlu (7 yıl önce)
    bu haberi yayınlayan editör yaz akşamları kanalboyundan geçmiyor galiba. akşamları araç trafiğine kapatılmasından doğal ne var ya hu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    " Bu saate kadar araçlarıyla yolu kullanmaya çalışan vatandaşların engellenmesi suç teşkil edecek ve vatandaşlar bu kişiler hakkında yasal haklarını arayabilecek." Sayın Editör bu sözler ne anlama geliyor....!
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa (7 yıl önce)
    Sadece burada gezenleri düşünüyorlar, senelerdir burada oturuyoruz arabalarımızı ne yapacağız, park sorunu yüzünden aylardır çile çekiyoruz... Burada Emniyet yok, Trafik yok, Zabıta yok... ekzosu patlak motorların yarış pisti olmuş... motorsikletlere gün doğdu nasılsa denetim yok...
    0
    0
    Yanıtla
  • İbrahim Kömür (7 yıl önce)
    Bir haber bu kadar çarpıtılır, bu kadar karman çorman edilir. Sevgili editör bu kadar ayrıntıya gerek yok. Kanalboyu yoğun yaz geceleri araç trafiğine kapatılıp tamamen yayalara açılacak hepsi bu !
    0
    0
    Yanıtla