SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Gecikti, Haşere Bezdirdi

A- A+ PAYLAŞ

Havaların ani ısınmasıyla birlikte özellikle karasinek başta olmak üzere haşere artışı vatandaşı canından bezdirdi. Böcek, sinek, üvez gibi haşereler yüzünden vatandaşlar park ve bahçelerde oturamaz hale geldi. Son günlerde gözle görülür bir şekilde artan çoğunlukla karasinek popülasyonu olmak üzere haşere yüzünden cam ve kapılarını açamayan vatandaşlar, ilaçlama yapılmadığını belirterek, hava sıcaklıklarının daha da yükselmesine bağlı olarak haşere artışından endişeli.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte artan kara sinek ve haşereler vatandaşı illallah ettirdi. Ramazan ayında park ve bahçelerde iftar yapan vatandaşlar yoğun haşere artışı nedeniyle belediyelere tepki gösterdi. Kara sineklerin de önceki yıllara göre çok fazla artış görüldüğünü belirten vatandaşlar “Ramazan ayında çoluk çocuğumuzla park ve bahçelerde iftar yapmaya gidiyoruz ama pişman oluyoruz. Her taraf böcek, sinek. Akşamları balkonlarımızı camlarımızı açamaz hale geldik. Evlerimiz kara sinek dolu. Belediye ne zaman ilaçlama yapacak, merak ediyoruz” sözleriyle tepki gösterdi.

 Belediyeden “İlaçlama yapamadık” açıklaması

İlaçlama ile ilgili vatandaşın kaygılarını sorduğumuz Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Alican Bozkurt ise haşere artışının larva döneminde iken yapılan ilaçlama ile önlenebileceğini belirterek, ‘Ancak yoğun yağışlar nedeniyle larva döneminde ilaçlama yapamadık” dedi.

Gerekli ilaçlamaları zamanında yapamadıkları için haşerelerin bu yıl gereğinden fazla olduğunu kaydeden Bozkurt, “Dönem itibariyle ilaçlama çalışmalarımız artarak devam ediyor.  Önümüzdeki birkaç gün içinde Malatya’yı tamamen ilaçlayacağız ve bu çalışmalarımız aralıksız sürecek” diye konuştu.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

8 yorum yapılmış

  • Luyindama Ahmet (5 yıl önce)
    parklar da o kadar çok böcek var ki daha 2 gün önce arkadaşımın kulağına bugün başka bir vatandaşımızın gözüne girdi. O kadar çocuğun olduğu parkta bile bu kadar haşere oluyorsa ....... Ayrıca evde pencereleri acamiyoruz Suna bir çözüm bulun artık işinizi daha düzgün yapın lutfen.
    0
    0
    Yanıtla
  • Belediye Mağduru (5 yıl önce)
    Yahu şu haberi nasıl gündemde tutmazsınız? Bu mu habercilik? Bahçeyi, balkonu geçtim artık.Böcekten, sinekten eve giremiyoruz. Selahattin Gürkan'ın icraatı bu mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (5 yıl önce)
    Tasarruf halktan önemli değildir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hoca (5 yıl önce)
    Ya sinek olmuş çok mu önemli. Tasarruf yapıyoruz !!!!
    0
    0
    Yanıtla
  • Özmalatyalı (5 yıl önce)
    Belediye iş yapsın şow değil 3 aydır ne proje var ne icraat. Yapması gereken şeyleri de yapmayan bi belediye var yazık çok yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • ÇÖPÇÜ (5 yıl önce)
    Selahattin başkan bunun sebebini de Eski belediye ye yükler. Konuşmaktan başka işi yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Dırejanlı (5 yıl önce)
    Sümer park ta yoğun bir ilaçlama çalışması vardı
    0
    0
    Yanıtla
  • Kısaca fb (5 yıl önce)
    Mahalle arasındaki parkta geçengün sabahın 5 inde ağaçlara güllere falan ilaçlama yapıyorlardı.ilaç kokusu yayılmıştı her tarafa.ben dayanamadıysam böcek haşerat talan olmuştur.
    0
    0
    Yanıtla