Malatya Belediyesi tarafından, kurumun güçlü ve zayıf yönleri belirlenmek üzere 'Stratejik Plan' çalışması yapıldı. Belediyeyi tehdit eden etkenler arasında "yazılı ve görsel basının etkisi" de yer aldı!..
Hazırlanan stratejik planın 'Durum Analizi' bölümünde, belediyenin güçlü yönleri arasında, "Çalışan personelin aynı bölge insanı olması, işgücünün genç olması, hizmet ettiği sınırlar içinde büyük yetkilere sahip olması, iktidar-yerel yönetim uyumluluğu" maddeleri aktarılırken; zayıf yönler bölümündeyse, "Birimler arası koordinasyon eksikliği, teknolojik gelişmelere uyum sağlayacak alt yapıya haiz personel azlığıyla idari ve teknik personelin kurum içi eğitim eksikliği" şeklinde görüşler sıralandı.
Malatya Belediyesi tarafından hazırlanan stratejik plan, encümen üyeleri tarafından kabul edilerek belediye meclisine gönderildi. Meclis üyelerine dağıtılan belediye stratejik planında, ilginç tespit ve çözüm önerileri sunuluyor.
Belediyeyi tehdit eden etkenler sıralamasında, "Yazılı ve görsel basının etkisi, eğitim ve diğer kamu kuruluşları arasındaki işbirliği eksikliği ve önlemeyen aşırı göç" maddeleri sıralandı. Kurumun yapısıyla ilgili önerilerde, birimler arası iletişim ve koordinasyon eksikliğinin giderilmesi durumunda hizmetlerin daha çabuk ve doğru verilebileceği gibi, personelin teknolojik gelişmelerle ilgili eğitim eksikliğinin giderilmesiyle de hizmet kalitesinin artabileceği kaydedildi.
Belediyenin stratejik planındaki hizmet sunulan hedef kitlenin özellikleri bölümünde, halkın güçlü yönlerden birisinin girişimcilik ruhu olduğu belirtilirken; zayıf yönlerininse hemşehricilik bilincinin fazla olması, eğitim eksikliği ve sosyal iletişim eksikliği olduğu aktarıldı.