SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Kendini Bilmiyor!

A- A+ PAYLAŞ

Malatya Belediyesi'nin amblemli kürsüsündeki bir yanlışlık, "Belediye kendini bilmiyor, kendinden habersiz!.." yorumlarına neden oluyor.

Ramazan ayı dolayısıyla Sümerpark'ta, belediyenin Fuarcılık ve Kültür şirketi tarafından organize edilen etkinliklerde kullanılan kürsünün önündeki Malatya Belediyesi ambleminde, belediyenin kuruluşu olarak algılanan 1946 tarihi bulunuyor.

Oysa, belediyenin kendi internet sitesinde Malatya Belediyesi'nin kuruluş tarihi olarak, Cumhuriyet'in ilanından sonra, Malatya'nın vilayet olması kararını da içeren 1924 Anayasası ile Cumhuriyet döneminde yapılan ilk belediye seçiminin tarihi olan 1924 yılı ifade ediliyor.

Araştırmacı- Yazar Celal Yalvaç, Malatya Belediyesi'nin söz konusu kürsüdeki ambleminde 1946 tarihinin hangi amaçla yeraldığını bilemediğini, bu tarihin Malatya Belediyesi için özel bir anlamının da bulunmadığını belirtiyor.

Yalvaç, "Malatya Belediyesi'nin kuruluşu 1800'lü yıllarda. Bu konuda İçişleri Bakanlığı arşivlerinden kesin tarih belirlenebilir. Ancak, 1924 yılında Cumhuriyet döneminin ilk belediye seçimi yapılmış. Bu aynı zamanda Malatya'nın vilayet olmasından sonra yapılan ilk belediye seçimi. Osmanlı döneminin de son Malatya Belediye Başkanı olan Hasan Bey (Derinkök), 1924'te de seçildiği ve Cumhuriyet döneminin ilk belediye başkanı olduğu için, bu tarih veriliyor olabilir. Ama Malatya Belediyesi'nin kuruluş tarihi olarak, 1924 yılı da doğru değil." diye konuştu.

Malatya Belediyesi'nin, kuruluş tarihinin saptanabilmesi için arşivlerde araştırma yapılması ve gerçek tarihin belirlenmesi gerektiği ifade ediliyor.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız