SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Belediye Meclisi'nde Durum

A- A+ PAYLAŞ

Pazar günkü seçimlerde 37 üyeli Malatya Belediye Meclisi'yle ilgili oylama sonuçları da belli oldu. 37 üyeliğin 28'ini AKP'nin, 7'sini SP'nin, 2'sini ise CHP'nin kazandığı bildirildi.

OYLAMA SONUÇLARI
Kesin sayım sonuçları da ilginç rakamlar verdi. MHP Belediye Meclisi'nde başkanlığa göre bir misli daha fazla oy alırken, SP belediye başkanlığına göre 10 bin dolayında daha az oy aldı. AKP ve CHP meclis seçiminde başkanlık seçiminden daha fazla oy alan partiler oldular.

Seçim Kurulu'ndaki Malatya Belediye Meclis Üyeliği oylama sonuçları şöyle:

Toplam Seçmen Sayısı: 247.710
Oy Kullanan Seçmen: 196.807
Geçerli Oy: 189.957
Geçersiz Oy: 6.850

Anavatan Partisi: 825
Milliyetçi Hareket Partisi: 7.425
Demokratik Sol Parti: 586
Demokratik Toplum Partisi: 2.032
Cumhuriyet Halk Partisi: 28.998
Büyük Birlik Partisi: 114
Millet Partisi: 265
Demokrat Parti: 1.270
Saadet Partisi: 45.970
Adalet ve Kalkınma Partisi: 101.685
Bağımsız Türkiye Partisi: 787

KİMLER SEÇİLDİ?
Bu sonuçlara göre Malatya Belediye Meclisi'nin 37 üyeliğinden 4'ü kontenjandan olmak üzere 28'i AKP'den, 7'si Saadet Partisi'nden, 2'si ise CHP'den oldu.

Seçilen isimler şöyle:

AKP: Nevzat Aslan (Kontenjan), Ahmet Ergül (Kontenjan), Mehmet Çınar (Kontenjan), Dr. Mehmet Şehitoğlu (Kontenjan), Ertan Mumcu, Meltem Kavuk, Hasan Atay, Mehmet Bak, Hasan Basri Erdoğan, Hasan Demez, Aziz Görgeç, Nevzat Doğan, Vahap Ergün, Selim Pilten, Yasemin Sultan Kurt, Metin Mandal, Sıddık Özdemir, Nurettin Karaaslan, Haşim Oskaloğlu, Yılmaz Nazmi Hamamcı, Mehmet Erdoğan, Orhan Barman, Kadir Koray Kutluk, Salih Büker, Mustafa Aslan, Hüseyin Apak, Suna Şekeroğlu ve Asuman Sarıtaç,

SAADET PARTİSİ: Mehmet Selim Sözen, Celalettin Gönültaş, Mustafa Karaman, Mehmet Moran, Dr.Ubeyt Akçin, Abuzer Gündoğar ve Sadin Şahin,

CHP: Ali Dağdelen ve Doğan Ağdaş.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız