SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediye Osmanlıca Öğretiyor

0
Güncellendi - 2015-12-28 01:23:33
Belediye Osmanlıca Öğretiyor
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanat Merkezi'nde ücretsiz olarak açılan Osmanlıca kursuna vatandaşlar ilgi gösteriyor. 

Haftada üç gün verilen Osmanlıca kursunda 150 kişi eğitim alıyor. Emeklisinden üniversite öğrencisine herkesin yoğun ilgi gösterdiği Osmanlıca kursuna, talebin her geçen gün arttığı bildirildi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Hayrat Vakfı Malatya Şubesi ile birlikte Osmanlıca kursu düzenlediklerini ifade ederek, kursa vatandaşların yoğun ilgi gösterdiklerini kaydetti. 

Çakır, Osmanlıca'nın çok önemli olduğunu ifade ederek, "Binlerce yıllık birikmiş bir medeniyetimiz var. Bu noktada Osmanlıca olmazsa olmazdır" dedi. 

Kursiyerler ise, Osmanlıca kursunun açılmasından dolayı memnun olduklarını dile getirdiler. İnönü Üniversitesi Radyo ve Sinema Bölümü Araştırma Görevlisi Yasemin Kurcu, Osmanlıca'nın mutlaka öğrenilmesi gerektiğini belirtti. 

Kurcu, Osmanlıca'yı öğrendiğinde birçok kelimenin kökenini çok daha farklı şekillerde görebildiğini ifade ederek, "Türkiye'nin sinema tarihi Osmanlı döneminden başlayarak geliyor. O dönemdeki sinema afişlerini okumak istiyorum. O niyetle de Osmanlıca kursuna başladım. Kurstan oldukça memnunum" diye konuştu. 

Kursa katılan emekli Osman Çelebi ise, Osmanlıca'nın yeni nesle çok şey katacağını belirterek, "Bir müzeye, camiye gidiyoruz, bir çeşme görüyoruz bir kitabe var orada ama ne yazıyor bir şey bilmiyoruz ama gelecek nesiller için çok güzel bir şey. Öğrenmelerini tavsiye ederim. Üç kıtaya hükmetmiş bir imparatorluğun dilini öğrenmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız