SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediye Şirketinin Yaptığı Akıl Tutulması'

0
Güncellendi - 2021-10-27 14:39:55
'Belediye Şirketinin Yaptığı Akıl Tutulması'
A- A+ PAYLAŞ

"TÜM İLGİLİ KURUMLARA SORUYORUM, DENETLEDİNİZ Mİ?" Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB) Başkanı Şevket Keskin, Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Şirketi tarafından bu ay düzenlenen sözde gıda fuarının ardından Kasım ayında da aynı etkinliği düzenleneceği bilgisi aldıklarını bildirerek, “Esnaf ve sanatkârın ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığı bir süreçte peş peşe sözde fuar adı altında gıda satış panayırı düzenlenmesi akıl tutulmasıdır. Esnafı bitirmektir, Malatya esnafını sevmemektir. Sen belediyenin fuarcılık şirketimizin, gıda distribütörü müsün? Eğer Fuarcılık şirketi etkinlik yapmak istiyorsa, gelip etkinliğini Malatya Çarşısının içinde esnafla birlikte yapsın” dedi.

Keskin yaptığı yazılı açıklamada, “Esnaf ve sanatkar camiası olarak kültür, sanat ve tanıtım fuarlarına karşı değiliz. Ancak söz de fuar adı altında yöresel gıda satış panayırlarının düzenlenmesine, esnaf ve sanatkâr için haksız rekabet ortamının oluşturulmasına dün olduğu gibi bugünde karşıyız. Malatya Büyükşehir Belediyesi Fuarcılık Şirketi gıda satış organizasyonları sevdasından vazgeçsin. Ekim ayı içinde Orduzu Pınarbaşı’nda fuar adı altında gıda satış organizasyonu yapıldı. Şimdi de Kasım ayında aynı şekilde ikinci bir organizasyon yapılacağı öğrenilmiştir.

Esnaf ve sanatkârın ekonomik anlamda sıkıntı yaşadığı bir süreçte peş peşe sözde fuar adı altında gıda satış panayırı düzenlenmesi akıl tutulmasıdır. Esnafı bitirmektir, Malatya esnafını sevmemektir. Sen belediyenin fuarcılık şirketimizin, gıda distribütörü müsün? Eğer Fuarcılık şirketi etkinlik yapmak istiyorsa, gelip etkinliğini Malatya Çarşısında, Ayakkabı Pazarında, Akpınar Meydanı’nda, Kasap Pazarında, esnafın içinde esnafa yönelik yapsın ki, vatandaş Malatyalı esnafa alışverişe gelsin, Malatya kazansın. Belediyenin şirketi, belediyenin imkanlarını bu şehrin esnafına karşı haksız rekabet ortamı oluşturmak için kullanamaz. Bir yandan marketlerle haksız rekabet altında mücadele ediyoruz, şimdi de gıda fuarı adı altında ne sattıkları belli olmayan organizasyonlarla mücadele etmek durumunda kaldık. Maalesef tüm kurumlar sadece seyrediyorlar. Biz sadece esnafımız için dertlenmiyoruz, halkımızın gıda güvenliği içinde dertleniyoruz.” dedi.

-Keskin’den tüm kurumlara “kamuoyuna açıklayın” çağrısı

Keskin, "Kamuoyu önünde tüm ilgili kurumlara soruyorum; 15 Ekim -25 Ekim tarihleri arasında düzenlenen sözde gıda fuarında Tarım ve Orman Müdürlüğü, Sağlık İl Müdürlüğü, Malatya Vergi Dairesi, Ticaret İl Müdürlüğü, Malatya Büyükşehir Belediyesi hangi denetimleri yapmışlar mı? Yapmışlarsa kamuoyuna açıklamaya davet ediyorum. Esnafı denetlediğiniz gibi sözde fuarı da denetlediniz mi? Ürünler standartlara uygun mu? Tezgahların tek tek vergi kaydına bakıldı mı? Yöresel dedikleri ürünler gerçekten o yörenin ürünümü? Soğuk zincir, saklama koşulları ve hijyen tedbirleri kontrol edildi mi? Kurumlarımızdan bu açıklamayı bekliyoruz. Daha öncede aynı çağrıda bulunduk, ancak tüm kamu kurumları sessiz kaldı.” ifadelerini kaydetti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

18 yorum yapılmış

  • torpil istemem (2 yıl önce)
    başkanım 3 harfli markeler sokakları taladı ...küçük esnaf ne yapsın...küçük esnaf büyüyemiyor...onlar gibi ucuz alamıyor....küçük esnafın rekabet edecek gücü yok...yok olmaya mahkum ettiniz...marketlerin şehir içerisinde yayılmasına ne zaman dur denilecek...
    0
    0
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (2 yıl önce)
    Başkan genelde içi boş açıklamalar yapıyor ama bu sefer tamamen haklı. Fuar adı altında pazar kurduruyorlar ve satıcıların çoğu gezici gıda satış firması.
    0
    0
    Yanıtla
  • abuzzer (2 yıl önce)
    Başkanın bu tepkisine anlam veremiyorum. o zaman bizde malatyanın kaysısını hekimhanın cevizini yeşilyurtun arapgirin mor reyhan çayını kirazını başka memleketlere tanıtıma göndermeyelim kendimiz üretelim kendimiz tüketelim.ben trabzonun ekmeğini adananın şalgamını afyonun kaymağını dah nicelerini gidip şehrin dışında alma iimkanım yok olmuyor bu fuarlarda görebiliyorum.hem bu fuarlarda çalışan üç beş günde olsa iş bulan üç beş öğrenci işçi var ve bu fuarlara gelenler malatya ekonomisine hçmi can vermiyo kaysı çekirdek ceviz almıyorlarmı siz hotellere bakın ful kapasite çalışıyor demekki sadece kendini düşünen malatya esnafı başka memleketlerden gelen geçiçi esnaflarada kucak açmalı enaf odaları başkanı olarak misafirperverliklerini sunmalı cömertliğini göstermeli diye düşünüyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Bu devirde bu zihniyeti anlamak mümkün değil, ömür boyu oda başkanı olunca gelişim, değişim önemli olmuyor... Sadece esnaftan oy almaya çalışmaktır bunun adı. O zaman da, esnafın İstanbul da niye tezgah açıyor demezler mi...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Esnaflardan ricamız sattıkları ürünlerin üzerlerine satış fiyatlarını yazmaları ve o ürünü bütün müşterilerine aynı fiyattan satmalaridir,ben esnaf olsam aynı ürünü pazarlık adı altında müşterilere değişik fiyatlardan satmam ,satarsamda vicdanen rahatsız olurum işte biz vatandaşlar bu durumu gördüğümüz için fiyatı herkese aynı olan mağaza ve marketleri tercih etmek zorunda kalıyoruz.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyali vatandaş (2 yıl önce)
    Sayın Başkan bu fuarlara niçin bu kadar tepki veriyorsunuz hem fiyatları çok uygun hemde yöresel ürünler. Aradığımız herşeyin doğalını bulmak mumkun. Siz üyelerinize şirin görünmek için Esnafı düşünüyorsunuz bunları anladık lakin vatandaşın buralarda alışveriş yapma özgürlüğü var niçin vatandaşın bu özgürlüğüne engel olmaya çalışıyorsunuz. Bende bunu soruyorum size parasını ben veriyorsam istediğim yerden alırım istediğim yerden almam. Kaldiki fuardaki ürünlerin fiyatı çok uygun
    0
    0
    Yanıtla
  • gökbörü (2 yıl önce)
    Şefket başkan sen dürüst iyi bir insansın seni tanirim lakin esnafimizi ve insanimizida tanirim bakiniz virus basladi sarmisak faydali lafi cikti kostum hal binasina sarmisak satan bi esnaf vardi elindeki stogu baya vardi ne yapti aniden fiyati uc katina cikardi sorsan e pahalandi bende pahali alacam ama ahilikten osmanlidan gelen kulturde sen eski fiyatta aldin mali bitirene kadar o fiyatta satman haktir durust esnaf elin parmagini gecmez durust siyasetci elin parmagini gecmez yeni tertemiz bi toplumun bi sekilde bu topraklara grlmesi lazim bizden olmaz bosuna caba gosterme aslinda yazilacak cok sey varda ...
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Sayın başkanım esnafımızı fiyatlarda tutarlı olmaya davet ediyorum bugün bir esnafimizdan 90 TL ye bir ürün aldım akşamleyin tesadüfen ulusal bir markete gitmiştim aynı ürün orada 40 TL idi arada 50 TL fark var inanın doğru çalışan esnaf kardeşlerimizi tenzih ediyorum ama bu gibi durumlar esnafa güvenimizi zedeliyor,bazı esnafların müşteriyi yolunacak kaz zannetme anlayışını bırakması lazım yoksa bu durumdan bütün esnaflarımız olumsuz etkilinenirler.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatya sevdalısı (2 yıl önce)
    Vallahi haklısın başkanım özellikle süt ürünlerinde ilimizde kaliteli üretim yapan firmalarımız var , önceki yıllarda bende o fuardan alışveriş yaptım ürünlerin kalite ve fiyatından memnun kalmadım artık o tür fuarlara gitmiyorum.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Biz malatyadaki esnafı biliyoruz sen rahat ol
    0
    0
    Yanıtla
  • Selçuk (2 yıl önce)
    Hakediyorsunuz bence bunları. Oy veren herkes hakediyor ama vermeyenler de yanıyor onların yanında
    0
    0
    Yanıtla
  • Bravo (2 yıl önce)
    Bir aklı başında öngörülü sen varsın başkan hesapsız işlere dur diyelim .
    0
    0
    Yanıtla
  • Burcu (2 yıl önce)
    Fuarcılık şaşırmış ne yaptığını bilmiyor fuarcılık adı altında esnafı bitirme gayretinde fuariniz batsın
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (2 yıl önce)
    Kusura bakma keskinbey pandemi girdi herşey arttı halen zam pesindeler bizim esnafimiz
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet (2 yıl önce)
    Yerden göğe kadar haklısın başkan ne fatura ne hijyen ne yöresellik hiç bişey Yok
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa Bulut (2 yıl önce)
    Başkan doğru bir tespit yapmış. Helal Başkanım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Celal Demirci (2 yıl önce)
    Fuarda iki gün önce Beypazarı nda geldim orada en ünlü markalarında Beypazarı kurusu aldım. Kg 25 TL idi. Burda fuara gittim fiyat sordum. Birinde 40 TL birbaşkasında 50 TL yazık bu halka. Yabancı firmalara soydurmayın. Kendi esnaflarımız indirim günleri düzenlesin.
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Esob başkanı’nın işi gücü yok hep açıklama yapıyor Malatya’da bir esnaf olarak soruyorum kendisi esnaf için ne yapmış?
    0
    0
    Yanıtla