SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyeden Kat Karşılığı Arsa İhalesi

Belediyeden Kat Karşılığı Arsa İhalesi
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediyesi tarafından Çöşnük’teki 15 bin metrekarenin üzerindeki arsa, kat karşılığında devredilmek üzere ihaleye çıkartıldı. Söz konusu arsanın değerinin 9 milyon TL, yapılacak  konut projesinin toplam maliyetini ise 80 milyon TL olduğu aktarıldı.

Battalgazi Belediyesi, tapusu Çamurlu Mahallesinde görünen, ancak Çöşnük’teki Memursen Konutlarının yanında bulunan 15 bin 310 metrekare büyüklüğündeki arsasını “üzerine kat karşılığı konut inşa edilmesi işi” duyurusuyla ihaleye çıkarttı.

Battalgazi Belediyesi'nin ilandaki açıklamada, “Çamurlu Mahallesi, 1007 parsel nolu taşınmaz üzerine kat karşılığı konut inşa edilecektir. İhalede istekli satılabilir alanların % 25’ inden az teklifte bulunamaz. Toplam inşaat alanına göre, İnşaat Bedeli ve Çevre Düzenleme Bedeli toplamı yaklaşık maliyet bedeli olarak alınmış olup, buna göre Yaklaşık Maliyet (Takribi bedel) 71.000.000,00 TL ’dir. Yetkili Değerleme Şirketlerine yaptırılan Gayrimenkul Değerleme Raporuna göre Arsa Bedeli Toplam: 9.000.000,00 TL ’dir. Buna göre Toplam Yaklaşık Maliyet: inşaat yapım bedeli + arsa bedeli toplamı olan 80.000.000,00 TL ’dir. Geçici teminat bedeli, Toplam Yaklaşık Maliyetin % 25’inin % 3’ü olan 600.000,00TL ’dir” bilgisi verildi.

İhalenin 26 Mayıs 2022 Perşembe günü saat 14:00’de Battalgazi Belediye Hizmet Binası toplantı salonunda yapılacağı kaydedildi. 

malatyahaber.com

GÖRSEL: Kırmızı ile taralı alan ihaleye konu arsa..

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

4 yorum yapılmış

  • Mehmet (2 yıl önce)
    Bu ihaleye kimse girmez çünkü çok yüksek oran hasılat paylaşımında.. Arazi bir kere aşırı eğimli hafriyatın ve çevre düzenlemenin altından kimse kalkamaz orada.. En fazla %15 eder bu şekilde..
    %34
    %66
    Yanıtla
  • emlakçı (2 yıl önce)
    Belediye arsanın bedeli 9 milyon diyor. Ama 20 milyondan aşsğı satmam diyot. Bu ihale olmaz.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • mlx (2 yıl önce)
    Madem kat karşılığı yaptırılıyor belediyenin inşaat şirketi ne güne duruyor...
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Acar (2 yıl önce)
    Gerçekten de ihtiyaç var mı böyle bir şeye?
    %63
    %37
    Yanıtla