SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Belediyenin Bu Tadilatı Görmemesi Düşündürücü!'

0
Güncellendi - 2021-11-11 01:35:10
'Belediyenin Bu Tadilatı Görmemesi Düşündürücü!'
A- A+ PAYLAŞ

Büyükşehir Belediye Meclisi, Kasım ayı toplantılarına başladı. Toplantıda Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’in ölümünün 83. Yıl dönümüne ilişkin mesajlar verilirken, önceki gün Sıtmapınarı’nda iki katlı binanın yıkılmasına ilişkin söz alan CHP’li üye Günnur Tabel, binada yapılan kaçak tadilatın günlerce belediye ekipleri tarafından görülmemesi ve denetlenmemesinin düşündürücü olduğunu söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan 10 Kasım ve İnönü Caddesindeki çöken bina ile ilgili bir açıklama yaptı.

“Atatürk’ün bize bıraktığı Cumhuriyet’e sahip çıkmanın hazzını yaşayacağız”

Başkan Gürkan yaptığı açıklamada, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümünde anma programı gerçekleştirildi. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere bütün silah arkadaşlarını, Kıbrıs Barış Harekatı, Afrin, Irak ve iç güvenlik harekatında şehit düşmüş bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yad ediyorum. Gazilerimizden ahirete intikal etmişlere Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise sağlık ve huzur temenni ediyorum. Bizlerin de ibret alacağı Cumhuriyetin ilelebet payidar olacağı Türkiye Cumhuriyeti Devletini teslim eden ve ‘Benim Naçiz vücudum elbet toprak olacaktır’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlamanın 83. Yıldönümünde de biz o Cumhuriyete sahip çıkmanın hazzını yaşayacağız. Eğer bugün biz bu sıralarda oturuyorsak ve bugün burada durabiliyorsak Cumhuriyetin bizlere kazandırdıkları kazanımlar neticesindedir. Bu devlet kolay kurulmadı. Bu devlete sahip çıkmak hepimizin görevidir” dedi.

Tabel’in açıklamasına yanıt olarak ilçe belediyelerini uyardı

Salı günü İnönü Caddesi Sıtmapınarı mevkiinde kaçak tadilat nedeniyle binanın çökmesi olayına da değinen Başkan Gürkan, belediyenin itfaiye ekiplerini kutladı. Gürkan “Üç dakika içerisinde olay yerine gelip 15 dakika içerisinde de enkaz altındaki vatandaşlarımızı çıkardılar. Çalışmalar gece yarısına kadar devam etti. Bu süreç içerisinde başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Meclis Başkanımız, İçişleri Bakanımız, Bakanlarımız, Milletvekillerimiz ve Belediye Başkanlarımız bizleri arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulundular. Enkaz altında çok şükür cenaze çıkarılmadı, yaralı olan vatandaşlarımızda hastanelerde tedavi altına alındı” diye konuştu.

“Belediye ekiplerinin bu tadilatı görmemiş olması düşündürücüdür”

Konuyla ilgili söz alan CHP’li Üye Günnür Tabel, şehrin en işlek caddesinde, belediyeye yürüme mesafesinde günlerdir süren ve izinsiz (kaçak) olduğu belirtilen bu tadilatın belediye ekiplerince görülmemiş ve fark edilmemiş olmasının düşündürücü olduğunu söyledi. Denetimlerin neden sıklaştırılmadığını da sorun Tabel “Malatya’da en ufak bir doğal felakette katliamlara yol açabilecek büyüklükte göçükler olabileceğini çok iyi biliyoruz. Onlarca vatandaşın günlerdir gördüğü tadilatı belediye ekiplerinin görmemiş olması ayrıca düşündürücüdür. Özellikle bir kez daha uyarmak istiyorum ki, Malatya’da 1999 öncesi yapılan binalar incelenmeli, kimlikleri oluşturulmalı, çökme ihtimali olan binalar derhal boşaltılmalı, bu binaların olduğu yerler plan tadilatı ile yeniden düzenlenmelidir” dedi.

Tabel’in bu açıklaması üzerine Başkan Gürkan, “Siz de benim söylediklerimi özetlemiş gibi oldunuz” deyip ilçe belediye zabıta ekiplerinin daha koordineli çalışması gerektiğini söyledi.

Konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü. Bazıları karara bağlanırken bazıları da ilgili komisyonlara havale edildi.

malatyahaber.com- Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Mesut (2 yıl önce)
    Sorumluluğu zabıtaya atmak topu taca atmak gibi bir şey .Zabıta ve belediyelerin imar müd.baglı kaçak yapı elemanlarının tespit etikleri ruhsatsız yapı izinsiz tadilat kaçak kat eklenti vs.tutanagı tutuyor gariban memurlar tam ceza yada yıkım için harekete geçerken yukardan birileri Başkan ,Başkan yard ,Meclis üyeleri partiden birileri zengin işadamları yada STK temsilcileri devreye girerek cezai işlemi yada yıkım kararını iptal edip birde görevini yapan memuru azarlayıp muzaffer bir eda ile gezerken gariban görevini yapan namuslumemur eziliyor.Bu iktidar muhalefet bütün belediyelerde böyle Sonra da bu tip ani çökmeler afetlerde enkaz altında vatandaş kalınca ad zabıta denetlesin oluyor Bu anlayışın artık değişmesi lazım Bir de anekdot sn’büyükşehir beled.başkanı Battalgazi başkanıykenEskimalatyada sur içini ‘sit’alanı ilan edip iki kattan fazla yapıya izin vermeyeceğini açıkladıktan sonra sit alanına kendisinde oradayken dört kat üç kat vbyapılar yapıldı kaçak olarak ama müeyyide uygulanmadıHer günde yanların da geçiyordu Bunun şahidi o zamanki imar müd şimdiki genel sekreter yardımcısı mevzuat kanun garibana geçerli
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa evc (2 yıl önce)Mesut isimli kullanıcı yorumuna
    ???
    0
    0
    Yanıtla