SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Belediyenin Yaptığı Müteahhidin Duvarından Farklı mı?!

Belediyenin Yaptığı Müteahhidin Duvarından Farklı mı?!
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Cami'nin (Teze Cami) avlusunun bir bölümünün, caminin görünümünü kapatacak bir şekilde adeta 'duvar'la kapatılmasından sonra, büyük tepki gören bu işlemin bir benzeri de caminin güney kısmında yapılan merkez otobüs durağıyla ortaya çıktı.

İnönü Caddesi'nde bulunan merkez otobüs durağının Büyükşehir Belediyesi tarafından yeniden yaptırılmasıyla ortaya çıkan ve İnönü Kapalı Çarşısı'ndan bakıldığında caminin ön görünümünü büyük ölçüde kapatan görüntü de vatandaşların eleştirilerine yolaçtı.

24 Ocak 2020 depremi sırasında hasar gören Yeni Cami'nin onarımı ve restorasyonu kapsamında, caminin ana yapısında bulunan abdest alma yerleri iptal edilerek, caminin avlusunun Halep Caddesi'ne bakan bölümüne, yeni abdest alma yerleri yapılmış, ancak bu duvarın, caminin görünümünü tamamen kapattığı gerekçeyle tepki çekmiş, eleştirilere yol açmıştı. Malatya Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi ile 43 sivil toplum kuruluşu, duvarın kaldırılarak bu duruma son verilmesi için ortak açıklama yapmışlardı. Konu siyasilerin ve il yöneticilerinin de gündemine gelmiş, onarım ve restorasyon projesini yaptıran Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne de konu iletilmiş, Ankara'dan gelen yetkililer inceleme yapmasına rağmen, duvar kaldırılmamıştı.

Caminin arka cephe görünümünü engelleyen duvardan sonra, Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin, cami görünümünü düşünmeden, abartılı bir şekilde, kaba ve büyük olarak inşa ettirdiği merkez otobüs durağındaki düzenleme de, caminin kuzey tarafından ön görünümünü büyük ölçüde engelledi. Merkez otobüs durağının yeniden ele alınarak, Malatya merkezdeki en eski yapı olan caminin görüntüsünü engellemeyecek şekilde ve boyutta yapılması gerektiği ifade ediliyor.

Bu arada, malatyahaber.com yazarlarından Yeminli Mali Müşavir Mustafa Bahadır Altaş da, sosyal medya hesabından, yaptığı "Zerafet ve kent mobilyaları şehri yönetenlerin iç dünyasını yansıtır. Kabalık ruhuna işlemiş kişiliklerden zerafet beklemiyoruz. #Malatya görüntü kirliliğini hak etmiyor. 21.yüz yılda tonlarca demirden sınır kapısı gibi otobüs durağı..." paylaşımıyla otobüs durağıyla ilgili tepkisini dile getirdi.

Büyükşehir Belediyesi'nin daha önce de, Fuzuli Caddesi girişindeki Çilesiz Durağı ile ilgili yaptırdığı imalat, tescilli eser olan Hükümet Konağı'nın görünümünü bütünüyle kapattığı için eleştiri konusu olmuştu.

malatyahaber.com

YENİ CAMİ'Yİ GİZLEDİLER!.. Yeni Cami'nin kuzey tarafında, abdest alma yeri olarak inşa edilen duvarların caminin görünümünü engellemesi nedeniyle gösterilen tepkilerden sonra, caminin güney tarafının da yeni yapılan merkez otobüs durağındaki kaba imalatla kısmen kapatılmasına bir anlam verilemedi ve ilgililerin duyarlılığı tartışma konusu oldu.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

16 yorum yapılmış

  • adnan (1 yıl önce)
    caminin önü açık resimi yandan çekince caminin önü kapanmış gibi görünüyor o zaman yanındaki binalarıda yıkalım ağaçlarda görüntüyü engelliyor onuda keselim yaparsın niye yaptı derler yapmasın niye yapmıyorlar dersin bu gibi adamların muhalefetcilik ruhlarına işlemiş bunları ne yaparsan yap memnun edemesin
    %34
    %66
    Yanıtla
  • vatandaş (1 yıl önce)
    alın yıkın camiyi siz de kurtulun biz de daha fazla acı çekmeyelim. Geçen gün 2007 yılında çarşıda çekilen haber görüntülerini izledim. O güzel ağaçlar eski ziraat bank binası cami hepsi bütünleşmiş insanlar mutlu ve huzurluydu. şimdi yaz sıcağında öncceden gölge veren ağaçları kazık gibi budanmış yapraksız haliyle etrafta hava akımını kesen beton duvarlarla ve bir gr toprak olmayan beton zeminin sıcağında bir daha çekim yapın. O eski mutluluk ve hava kalmış mı? Belediye suyu toplu taşımayı sürekli zamlandıracağına boş beleş şeylere para saçmayı kessin önce
    %86
    %14
    Yanıtla
  • zurna44 (1 yıl önce)
    Camiyi kapatan iki yapı da yeniden revize edilmelidir. Durak gerekirse tıraşlanmalı, camiyi kapatan ucube beton ve demir yığını da acilen kaldırılmaldır.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • kiremit (1 yıl önce)
    Malatya haber gene betonlar üzerinden algı yaratmaya devam ediyor.
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Yorumsuz (1 yıl önce)
    Algı ile gelen algı ile gider.
    %70
    %30
    Yanıtla
  • 44malatya (1 yıl önce)
    Bunlarin amaci vatandasa hizmet etmek degil din uzerinde siyaset yapmak ve milletin parasini yadaslari olan kisilere para kazandirmak
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Ahmet (1 yıl önce)
    Camiye bakanlar bir zahmet biraz sağa kaysın, durak zaten geç kalan bir işti, yazın da kışın da yetersizdi, şadırvana gelince tarihi camilerin çoğunda ekleme şadırvan var, duvar yapınca görüntü bozuluyor da açıkta burnumuzu ayağımızı yıkayınca görüntü bozulmuyor mu, eleştiri yapacaksanız çarşıdaki eski binaların kirli görüntülerini yayınlayın, laf olsun torba dolsun diye yazmayın
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Ahmet efendi yazılanı okumuş lakin anlamadan yine mevzuya bodoslama atlamış
    %59
    %41
    Yanıtla
  • turgut (1 yıl önce)
    fotoğrafları çekerken kapanan bölümlerden çekerseniz bu manzara görünmesi normal otobüs durağının yapılması enzem geçl kalınmış bir şeydi
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Turgut bey kimse otobüs durağı neden yapıldı demiyorlar projeyi kim yapmış ve beğenmişse çok kaba olmuş diyorlar
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ismet (1 yıl önce)
    Cemal Akın caminin görünümünü engelliyor diye o güzelim asırlık ağaçları kestirdi. Şimdi de caminin görünümünü engelleyen duvarlar yaptılar.Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. İşin ilginç olan yanı ise her iki başkanın da aynı partili olması.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • abuzer (1 yıl önce)
    kayısı heykeli ucubesi bunların zevkini gösteriyordu sonra devasa yel değirmeni şimdi devasa otobüs durağı amaç hizmet mi! malatya halkı buna layık ağzınızda din iman oldukça ne yaparsanız yapın alkışlanırsınız sırada hangi ucube yatırımlar var
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Yusuf (1 yıl önce)
    Saçmasapan işler yapılıyor. Öncelikle durak oradan kaldırılmalı. İnönü Caddesi otobüs güzergahı olamaz. Çağdışı. Çevreyolunda ve Kernek tarafında yoğunluğu bölecek iki ayrı anadurak yapılmalı. Yeni çevreyolu bitince zaten çevreyolu yoğunluğu azalacak. Üst güney kuşak yolu bitince de Kernek hattı canlanacak. Malatya merkez göçmen dolu. İnşallah yeni yönetimle buralar boşalacak. İyice nefes alacağız. Boşalan eski evler de deprem bahanesi ile yıkılmalı. 3 kat üstü imar verilmemeli. Lcv Binası ve Avm yanı yüksek binalar tıraşlanmalı. Batırdınız güzelim şehri. Allahtan Bostanbaşı tarafı var da insanlar nefes alabiliyor. Çarşıya giden bin pişman dönüyor. Şehir merkezini unuttuk sayenizde. Merkezde ailelerin kalacağı apartmanlar kalmadı. Her yerde fuhuş her yerde göçmen evleri. Akpınar'daki pavyonları kapatamayan bir Müslümanlık. Allah u Aqbaar deyip yıkacak adam yok mu 20 yıldır.
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Alperen (1 yıl önce)
    Emekliler Parkını Durak olarak düzenleseler bundan bin kat daha iyiydi. Çilesize giden ayrı bir durak, Hastane Özsan istikameti ayrı bir durak, çöşnük tarafı ayrı. Üstelik yenilenen durakların sadece görünümü değişti. eskilerinden hiç bir farkı yok. Tek farkı iyice boğdu. Ha birde 2 satır dijital, otobüs hatlarının sadece numaralarını yazan saçma bir şey asmışlar. Halbuki Selehattin Gürkan ın reklamını yapan yaklaşık 2 metreye 2 metre iç kısımlarda bulunan reklam tabelalarına, dijital ekranlar konulup daha ayrıntılı ve satırı bol bilgi ekranı olabilirdi. Yaptı mı ? Yaptı. Bizimkilerin anlayışı bu.
    %94
    %6
    Yanıtla
  • Halil (1 yıl önce)
    Caminin sülietini kapatmak için elinizden gelen bütün gayreti harcayın. Oldu olacak komple duvar örün önüne, bu gibi yapıtlar şehirlerin ve bölgelerin özelliğini ve güzelliğini yansıtır. Hem durak 2 sene ancak oldu yapıldı. Yazık günah değil mi, vatandaştan alınan vergileri hovardaca harcamayın.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • hasan (1 yıl önce)
    çarşı her şeye KARŞI
    %31
    %69
    Yanıtla