AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, haftanın nöbetçi vekili olarak Halk Günü'ne katılıp, vatandaşların sorunlarını dinledi.
Halk Günü'nden önce basın açıklaması yapıldı. İlk olarak konuşan AKP Malatya İl Başkanı Bülent Tüfenkçi, Ankara temasları ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında düzenlenen İl Başkanları Toplantısı hakkında bilgi aktardı. Geçtiğimiz Cumartisi günü Ankara'da 5 milletvekili, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Sami Payza ve kendisinin, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ve Bakan Cevdet Yılmaz ile görüşüldüğünü söyleyen Tüfenkçi, Malatya'nın yeni teşvik paketinde yer alması ve karayolları sorunlarıyla ilgili olarak görüşmeleri konusunda bilgi aktardı. Bülent Tüfenkçi, Malatya'nın nüfusunun 757 bin olup büyük şehir olmayı hak etmesiyle ilgili olarak bazı eleştirileri de cevapladı. "Malatya nüfus bakamından büyük şehir olsa ne olur olmazsa ne olur" diyenlere karşılık veren Tüfenkçi, "Malatya büyükşehir olsun, ne olup olmayacağı o zaman görülecek. O gün mahcup olacaklarını şimdiden söyleyebiliriz. Milletvekillerimizle, belediyemizle, teşkilatlarımızla bir bütün olarak Malatya'nın kalkınması ve hak ettiği ilgi ve alakayı görmesi noktasında çalışmalarımız devam etmektedir" ifadelerini kullandı.
AKP Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, Gençlik Kolları Başkanı Miraç Göçmez ve bazı parti yönetim kurulu üyelerinin yer aldığı basın açıklmamasında konuşan AKP Malatya Milletvekili Mücahit Fındıklı, Malatya'ya yapılan hizmetlerle ilgili, "Sivas duble yolu 30 kilometrede toprak altyapı çalışmaları bitti. Bu yaz köprüye kadar olan kısmın asfaltını tamamlayacağız. Bin 800 metrelik Doğanşehir Erkenek tüneli 600 metreyi aştı. Darende tünelinde karşılaşılan problem Erkenek tünelinde karşılaşılmadı. Her ikisini 2013 sonunda belki de bitirilmiş olacaktır " dedi. Mücahit Fındıklı, yeni teşvik çalışmalarıyla ilgili de, "Önceden bölgesel teşvikler sistemi olumuştu. Şimdi illerin sosyal gelişmişlik düziyine göre teşvik uygulanacak. Malatya da bu teşvik içinde yer alacaktır"diye konuştu.
Doğanşehir Küçük Sanayi Sitesi esnaflarının icralık olmalarıyla ilgili soruyu cevaplandıran Fındıklı, "Yaklaşık 25 yıldır kurulmuştur. 2007'deki ziyaretimde bu cenazenin kalkmasını istiyoruz dediler. Bakanlığın arşivlerine bizzat girerek dosyayı bulup, ihalesini yaptırdık. Kredisi ayarlandı. Yüzde 70 devlet, yüzde 30 vatandaş katkısı olacaktı. Vatandaş, yani esnaflar üzerine düşen parayı yatıramadılar. Sıkıntı bundan kaynaklanıyor" dedi.
Metoroloji Malatya Bölge Müdürlüğü'nün Elazığ'a kaydırılmasıyla ilgili soruyu da Fındıklı şöyle cevaplandırdı:
"Malatya'nın kalkınmasını bölge müdürlükleri üzerine kurmadık. Malatya'nın kalkınmasını ve büyümesini kendi iç dinamikleri üzerine kurduk. Kalkınmanın temeli bölge müdürlükleri olsaydı, bölge müdürlükleri bulunan Kahramanmaraş, Gaziantep'den daha çok büyürdü. Bölge müdürlükleri Elazığ'da, Malatya dinamikliği, sanayisi bakımından Elazığ'dan kat kat üstündür. Dolayısıyla kalkınmanın temeli, bizim yatırımımıza, sanayideki atılımımıza bağlıdır. Malatya'nın yatırımları kamu yatırımlarına bağlı değildir."