SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Eksiklerimiz Vardı, Onları da Tamamladık"

0
Güncellendi - 2020-10-08 03:37:49
A- A+ PAYLAŞ

Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hamza Hamzaoğlu, Antalyaspor karşısındaki futbolun kendilerine gelecek adına umut verdiğini ifade ederek, bundan sonraki maçlarda oyunlarını geliştirerek, daha oturmuş bir takım görüntüsü verip yollarına devam edeceklerini söyledi.

Yeni Malatyaspor Kulübü Televizyonu’na açıklamada bulunan Hamzaoğlu, lige iyi başlayamadıklarını ifade etti.

Ligde geride kalan 4 haftayı değerlendiren Hamzaoğlu, “Belki ilk maçımızda iyi bir görüntü ortaya koyduk fakat üretkenliğimiz oldukça zayıftı. Rakibimiz kalemize çok az gelmesine rağmen geldiği her pozisyonda da golle buluştu. Biz, daha fazla rakip ceza sahasında olmamıza rağmen maalesef ilk maçımızda gol atamadık. İkinci maçımızda Göztepe’yle 1-1 berabere kaldık. O maçta daha dirençli, daha toparlanmış bir vaziyette oynadık. Göztepe de iyi bir takım, onlara karşı iyi bir oyunla galip gelemesek de 1 puanla tanıştık. İlk puanımızı aldık ve biraz moral bulduk. Daha sonra Trabzon’da bir mağlubiyet ve 4.haftada eksiklerimizi büyük ölçüde tamamladık. Her ne kadar bazı futbolcularımız fiziksel olarak hazır olmasa da onları oynatıp görmeyi tercih ettik. Bunda da doğru yaptığımızı gördük ve bu bizi mutlu etti” diye konuştu.

Tecrübeli teknik adam, iyi bir takıma karşı güzel bir galibiyet aldıklarını ifade ederek, “Bu galibiyet bize oldukça iyi bir moral verdi. İleri içinde umut verdi. Oynadığımız oyunda bize gelecek için umut verdi. Bundan sonraki maçlarda oyunumuzu daha da geliştirerek, daha oturmuş bir takım görüntüsü verip yolumuza devam ederiz” dedi.

“Şapkayı hiç önümüze koymadık, şapkayı hep önümüzde tutuyoruz” diyen Hamzaoğlu, “Sürekli düşünüyoruz, neyi nasıl daha iyi yapabilirizin derdindeyiz. Önceki oynadığımız maçlardaki eksiklerimizi de çok net biliyoruz. Neden bu sonuçlar alındı, oyunumuz neden hala oturmadı, ne gibi eksiklerimiz var, neleri doğru yaptık, bunların hepsinin farkındayız. En baştan beri söylüyorum, biz iyi bir takım olacağız. Eksiklerimiz vardı evet, kadro anlamında eksiklerimiz vardı onları da tamamladık. Şuanda 30 kişilik listemiz hazır durumda. Bütün oyuncularımızda zamanı geldiğinde bu takıma katkı sağlamak için hazır halde bekliyorlar ve çalışıyorlar. Güzel günler ileride diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Hamzaoğlu, kulübün transfer sürecine ilişkin, “Memnunum. Son transferlerle beraber şuanda kadromuzun her bölgesi için alternatifli bir şekilde kurulduğunu düşünüyorum. Şuanda ihtiyacımız olan şey zaman ve beraber oynama. Oyuncular birlikte antrenman yaptığı sürece maçları oynadığı sürece oyunlarını daha da geliştirecekler. Şuanda bir eksiğimiz görünmüyor. En son Ertaç ile Olcay’ı da kadromuza dahil ettik. Hem kalemizde olabilecek olumsuz bir duruma karşı önlemimizi aldık hem de Olcay ile beraber kanatlarda ve sahanın her yerinde oynayabilen, pozitif enerjisiyle takıma güç ve destek sağlayabilecek bir arkadaşımızı aramıza kattık” değerlendirmesinde bulundu.

Tecrübeli teknik adam, Süper Lig’de 2020-2021 sezonuyla ilgili ise şunları söyledi: “İlk 4 hafta ölçü olmaz. Ligin devam eden sürecinde çok şey değişir. Bu sene çok farklı bir lig izleyeceğiz. Bir kere herkes 30’ar kişilik kadro yaptı. Bütün takımlar çok geniş bir kadroya sahipler. Bu kadronun yönetimi, motivasyonu önemli. Pandemi süreci var; bu geniş kadro sadece cezalı ya da sakatlık durumu için değil aynı zamanda bir anda 5-6 kişide pozitif vaka çıkıp, 1-2 hafta oynayamayabilirler. O nedenle takımlar geniş bir kadroya ihtiyaç duydular ki bu da bana göre doğru. Bunun yanı sıra yapılan doğru bir işte 5 oyuncu değişikliği oldu. Federasyonumuzda bir karar aldı, bana göre doğru bir karar aldılar.”

Sezon içerisindeki sürecin takımı hedefe götüreceğini kaydeden Hamzaoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ben bir hedef vermek istemiyorum. Hedefimiz her şeyden önce oynayacağımız bir sonraki maça en iyi şekilde hazırlanmak, bu kadroyla oynayabileceğimiz en iyi oyunu oynayabilmek, daha pozitif futbol oynamak, hücum organizasyonlarında daha etkili olmak, savunmada mümkün olduğunca rakibi kaleden uzak tutmadan oynayabilmek. Hedeflerimiz bunlar bunların aldığımız maç sonuçları da bize diğer hedefe doğru götürecek. Ligi ilk 10'un içerisinde bitiririz diye düşünüyorum ama inşallah bu yukarılara yakın olur. Sağlam bir takım olduk. Hem takıma hem bizlere güvensinler. Hepimiz Yeni Malatyaspor'u daha iyi yerlere getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Her geçen gün daha iyi olacağız. Burada sabırlı olunmasını istiyorum. Zaman zaman mağlubiyetlerimiz olacak önemli olan o kötü günlerde birbirimize destek olabilmek. Taraftarın desteğine her zaman ihtiyacımız var.”

Hamzaoğlu, ligin 5. haftasında deplasmanda oynayacakları İttifak Holding Konyaspor maçının hazırlıklarına başladıklarını ifade ederek, “Antrenmanlarımızı aralıksız sürdüreceğiz. Konyaspor önemli takım. Bundan sonraki her maç bana göre final gibi geçecek. Çünkü alınacak her puan çok önemli hale gelecek. Ben hücum futbolunu seviyorum. Futbol golle, pozisyonla güzel. Sadece orta sahada geçen bir maç hiç kimseye zevk vermiyor. Sonuçta bu bir spor ve şov oyunu. Bunun meyvesi de gol. O zaman gole dönük birçok şey olması lazım. Berabere biten maçları sevmem. Er meydanına iki pehlivan çıkıyorsa biri diğerini yenmeli diye düşünüyorum. Biz yenebiliyorsak biz yenelim eğer rakibimiz bizden daha iyi oynamış, hak etmiş ve kazanmışsa onun elini sıkmayı da bilelim” diye konuştu.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • 44malatya (3 yıl önce)
    Hocam teknik ve oyunculara guvenimiz sonsuz Sizlerde malatya halki takimi ilk. Ona girmesi Calismalarinizda basarilar dilerim
    0
    0
    Yanıtla
  • pasa44 (3 yıl önce)
    Buradan yönetime sesleniyorum. Kiralık ve jübilesi gelmiş futbolcularla bir yere varamayız. Önümüzdeki yıl Tff 1.2. 3. ligdeki ve alt yapıdaki genç ve yetenekli futbolcularla uzun vadeli sözleşmeler yapılmalıdır. Aksi taktirde böyle yamalı bohça takımlar çabuk dağılır.
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (3 yıl önce)
    Seni elestiren kisi cok fazla ama bence cok iyi bir hocasin hamza hocam
    0
    0
    Yanıtla