SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berat Kandili Bu Gece Kutlanıyor

0
Güncellendi - 2018-05-01 02:18:19
Berat Kandili Bu Gece Kutlanıyor
A- A+ PAYLAŞ

Berat Kandili, 30 Nisan'ı 1 Mayıs'a bağlayan Pazartesi gecesi kutlanıyor. Berat Kandili, 19 Mart'ta başlayan "üç aylar"ın ikincisi ve şaban ayının 15'inci gecesine denk geliyor.

İslam inancına göre "berat", günahlardan arınma, temize çıkma, ilahi af ve rahmete nail olma anlamlarına geliyor.

Hazreti Muhammed'in, Berat Kandili'ne ilişkin şöyle buyurduğu ifade ediliyor:

"Şaban ayının 15. gecesini ibadetle geçirin, gündüzünde de oruç tutun. Çünkü Yüce Allah, bu gece dünya semasına rahmetiyle tecelli eder ve 'Yok mu tövbe eden, tövbesini kabul edeyim. Yok mu rızık isteyen, rızık vereyim. Yok mu şifa isteyen, şifa vereyim. Yok mu başka isteği olan ona da istediğini vereyim' buyurur."

KANDİL KUTLAMA MESAJLARI..

Malatya Valisi Ali Kaban

"Allah’ın affı ve merhametinin yeryüzüne sağanak olup yağdığı, günah, borç ve cezadan kurtuluşa vesile olan Berat Gecesi’ni idrak etmenin engin hazzını ve huzurunu yaşamaktayız.

Sayısız hikmeti uhdesinde barındıran bu kutlu gecede elleri semaya açarak Yüce Allah’tan af ve mağfiret dilemek, Şaban Ayı’nın manevi lezzetlerini doyasıya tatmak, muhtaçlara el uzatmak inananlar için son derece ulvi bir vazifedir.

Rahmet kapılarının açıldığı bu kutlu saatlerde Muhterem Malatya Halkımızın, Aziz Milletimizin ve tüm İslam Âleminin Berat Gecesini tebrik ediyor ve bütün insanlığa Cenab-ı Allah’tan rahmet, mağfiret, bereket, sağlık ve esenlikler niyaz ediyorum."

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Malatya Milletvekili Öznur Çalık

"11 Ayın Sultanı Mübarek Ramazan Ayı’nın müjdeleyicisi Berat Kandili’ne ulaşmanın mutluluğu ve sevinci içindeyiz.

Berat Kandili, varlığımızı bir kez daha gözden geçirme, hayatımızı muhasebe etme ve bizlere verilen nimetlere şükretme imkânı sağlayan mübarek gecelerden biridir. Dargınların barıştığı, akrabalık ve kardeşlik duygularının arttığı, maneviyatın anlam kazandığı Berat Gecesi, Yüce Allah’ın rahmet ve bereket kapılarını ardına kadar açtığı, günahlarımızı affettiği, ibadetlerimizi mükafatlandırdığı müstesna gecelerdendir. Öyle ki bu feyizli gecenin anlam ve idrakı ile şükretmeli, Rabbimizin rızasını kazanma arzusu ve iştiyakı içinde olmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle, başta milletimizin ve tüm İslam Aleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet gazilerimize acil şifalar diliyorum. Bu mübarek gecenin tüm insanlığa merhamet, huzur, birliktelik, kardeşlik ve barış getirmesini temenni ediyorum."

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Göğüs

Malatya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Göğüs Berat Kandili münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Berat Kandilinin manevi ikliminde, sevgi, saygı ve hoşgörünün hâkim olduğunu belirten Göğüs, mesajında şunları dile getirdi:

"İslam âlemi olarak, Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandiline kavuşmanın mutluluğu içerisindeyiz. Berat Kandili, günahlarımızın affı ve kardeşlik duygularımızın pekişmesi bakımından Müslümanlar için büyük bir fırsattır.

Bütün mübarek gün ve gecelerde olduğu gibi Berat Kandili de insanlar arasındaki sevgi ve saygı bağını, dayanışma ruhunu pekiştiren, birlik ve bütünlüğümüzü, huzur ve esenliğimizi geliştirmemize vesile olan özel ve müstesna gecelerden biridir.

Başta Malatyalı hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin Berat Kandilini kutlar, bu mübarek gece vesilesiyle, insanların kurtuluşa ererek, tüm dünyaya barış ve huzur gelmesini dilerim."

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Berat Kandili dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Başkan Gürkan, ilahî rahmetin tecelli ettiği bugünün İslam ve insanlık alemine hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Berat Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Berat Kandili’ni idrak etmenin manevi huzurunu yaşıyoruz. İlahî rahmetin tecelli ettiği Berat Kandili, aynı zamanda başı rahmet, ortası mağfiret ve sonu ise cehennemden kurtuluş olan Ramazan ayının habercisidir. Bizler birer mümin olarak bu geceyi her yönüyle iyi değerlendirmeliyiz. Berat gecesi, Allah’ın affına mazhar olmanın yanında, bizlere affedici olmayı da hatırlatır. Bu gün bir diğer yönüyle, kırılan kalpleri onarma, insanlar arasındaki kin ve nefret duygularını öteleme günüdür. Gelin bu günde, unuttuğumuz değerlerimizi yeniden gözden geçirelim ve yeniden hatırlayalım. Hatırladığımız bu değerlerimizi, insanlığın mutlu ve huzurlu olması için yaşatalım. İyiliğin, sevginin ve saygının egemen olduğu bir dünya için ele ele, gönül gönüle sorumluluklarımızı yerine getirelim. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam aleminin, milletimizin mübarek Berat Kandili’ni tebrik eder, kandilin tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesine vesile olmasını yüce Allah’tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, “Gönüllerimize ilahi bereket ile rahmet bahşeden ve on bir ayın sultanı Ramazan Ayının müjdecisi Berat Kandilini idrak etmenin sevinç ve mutluluğu içerisindeyiz” dedi.

Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, Berat Kandili dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında; “Berat Gecesi, Allah’ın rahmet, lütuf ve mağfiretiyle tecelli ederek, kullarına bağışlanma kapılarını araladığı, müminlerin dualarına icabet ettiği, günahlarını affettiği, yapılan ibadetlerin kat kat fazla mükâfatlandırıldığı bir zaman dilimidir.

Yüce rabbimizden bu mübarek gecede yapılan ibadetleri, edilen duaları dergah-ı izzetinde kabul ederek bütün İslam alemine rahmet kapılarını açmasını, huzur, mutluluk ve esenlik vermesini diliyorum. On bir ayın sultanı Ramazan ayının müjdecisi olan Berat Kandili’nin İslam Âleminin günahlarından kurtuluşuna, kardeşlik ve hoşgörü ortamının gelişmesine, güçlenmesine vesile olması en büyük temennimizdir.

Günahlardan kurtuluş için bir vesile olarak görülen Berat Kandili, Müslümanların, sınırsız af ve merhamet sahibi yüce Allah’a sığınarak günahlardan arınma, ilahi lütuf ve bereketlere erişebilme fırsatını yakalayabilecekleri müstesna gecelerden birisidir.

Bu vesileyle; bütün hemşerilerimin Berat Gecesi’ni kutluyor, günahlarımızdan arınmamıza vesile olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu

Berat Kandili nedeni ile bir mesaj yayımlayan Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, mesajında kandil gecelerinin birlik ve beraberlik geceleri olduğuna dikkat çekti.

Arapgir Belediye Başkanı Haluk Cömertoğlu, yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Ramazan’ın müjdecisi, Cenab-ı Hakk’ın dünya semasına rahmetiyle tecelli ettiği Berat Gecemiz tüm İslam âlemi için hayırlara vesile olsun. Yaradanın affına sığınmak, bağışlanma dilenmek için fırsat sunan Berat Kandili, aynı zamanda, insanlar arasındaki dargınlıkları, küskünlükleri gidermek, yıktığımız gönülleri, kırdığımız kalpleri onarmak için de bir fırsattır. Tüm vatandaşlarımız vicdani bir muhasebe yapacak, dargınlıkları ve küskünlükleri unutacak, barışın, dostluğun ve kardeşliğimizin pekiştirilmesi için çaba harcayacaktır. Bu duygularla milletimizin ve İslâm Alemi’nin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, Cenab-ı Allah’tan bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar

MHP Malatya İl Başkanı Bülent Avşar da mesajında şunları vurguladı:

“Hayatımızın her anında çeşitli dönüm noktaları vardır. Bunlardan bazıları milli ve dini günlerdir. Bu mübarek günlerden biri de, ‘Berat Kandili’dir. Berat’ın özünde günahlardan arınma, Yüce Allah’ın rahmetine ulaşma ve bağışlanma vardır. İlahi rahmet ve mağfiret bu gecede doruk noktasına ulaşır. Peygamber Efendimiz’e (S.A.S), ümmetine şefaat hakkının bu gecede verileceği bildirilmiştir. Leyle-i Berat; günahların affolunması, nefsin esaretinin sona ermesi, Rahmet-i Rahman ile kuşatılma gecesidir. İman, ibadet ve düşünce hayatımız bakımından kendimizi yenilememiz, geçmişimizle muhasebe, geleceğimizi planlama ve ümitlerimizi tazelememiz için, bu mübarek geceyi fırsat bilmeliyiz. Bu gece; Fahri Kâinat Efendimiz’in (S.A.V), ‘Allah’ım öfkenden rızana, cezandan affına, Senden yine Sana sığınırım. Senin şanın yücedir’ duasıyla Yüce Mevla’ya yakarma zamanıdır. Bu duygu ve düşüncelerle bütün İslâm âleminin Berat Kandili’ni tebrik ediyor, terörle mücadelede şahadet şerbetini içen şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. Cenab-ı Hak, terörle mücadelede ordumuzu ve emniyet mensuplarımızı düşmana karşı her daim muzaffer eylesin.”

İyi Parti Malatya İl Başkanı Sezai Altaş

İl Başkanı Sezai Altaş’ın mesajı şöyle:

“İslam aleminin bu mübarek gününün, tüm müslümanlara kutlu olmasını diliyorum.Yüce yaratanımızın, bizler için sunmuş olduğu, günahların bolca bağışlandığı, affın sağanak sağanak yagdığı, bir fırsat geçesine daha kavuşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu gece sadece kendimiz, ailemiz, ülkemiz için değil, tüm müslümanların kurtuluşu için dua etmeliyiz. Yaşadığımız sıkıntılar, inşaallah sona erecek, bu kutsal gece, affımıza vesile olacaktır. Bu duygularla tüm müslüman aleminin Beraat kandilini kutluyor, sağlıklı günler diliyorum”

malatyahaber.com- AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız