SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Berber Cinayetleri Davasında 'Meşru Müdafaa' Tahliyesi

0
Güncellendi - 2018-08-01 19:40:19
Berber Cinayetleri Davasında 'Meşru Müdafaa' Tahliyesi
A- A+ PAYLAŞ

Berber dükkanına Ramazan Bayramı’nın arefe günü yapılan silahlı saldırı ve 3 kişinin öldürülmesi olayında tutuklu olan, olayda biri berber, diğeri de ense traşı için dükkanda bulunan 2 abisi öldürülen kendisi de yaralanan, işyerine saldırıyı gerçekleştiren şahsı öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan, avukatlarının 'meşru müdafaa" halinde olaya karıştığını savundukları sanık Mehmet Tura, ilk duruşmada tahliye edildi.

Olay, Ramazan Bayramı arefesinde, 24 Haziran 2017 Cumartesi gecesi saat 23.30 sularında, Akpınar Mahallesi Turfanda Sokak girişindeki Şükrü Tura’ya ait berber dükkanı önünde ve içinde meydana gelmişti. İddiaya göre; Adnan Biçer (30) adlı şahıs, pompalı tüfek ile berber dükkanının önce camlarından, sonra da kapıdan içerdeki dükkan sahibi ve kardeşlerine ateş açmış, dükkanın içinden de tabanca ile Biçer’e ateş açılmıştı. Olayda işyerine baskın yapan Adnan Biçer ile birlikte Ramazan ve Şükrü Tura kardeşler hayatlarını kaybetmiş, olayda ağır yaralanan Mehmet Tura (32) ise tedavisinin ardından ağabeylerini öldürüp kendisini yaralayan Adnan Biçer'i öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Olaya ilişkin olarak Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde açılan davanın ilk duruşması yapıldı. Geniş güvenlik önlemleri altında yapılan duruşmaya sanık Mehmet Tura ile avukatları Mehmet İnce ve Münür Reşat Kara, öldürülen Adnan Biçer’in ailesi ile avukatları Erdal Ayhan katıldı.

Duruşmada mahkeme heyeti tutuklu sanık Mehmet Tura’nın savunmasını aldı. Sanık Tura,  olaydan birkaç ay önce bir kadının kendisini telefonla aradığını ve telefonla görüşmeye başladıklarını, hiç yüz yüze gelmediklerini, bu kadının olayda ölen Adnan Biçer'in eşi olduğunu bilmediğini öne sürdü. Mehmet Tura, olaydan önce Adnan Biçer'in kendisine sosyal medya üzerinden mesaj gönderip hakaret ettiğini, kendisinin bir süre işyerine gitmediğini, bayram nedeniyle işlerin yoğun olması yüzünden berber olan ağabeyi Şükrü Tura'nın işyerine gittiğini, olay gecesi Adnan Biçer’in dükkana ateş açarak içeri girdiğini önce abisi Şükrü’ye, sonra ise abisi Ramazan’a ateş açarak kendisine doğru geldiğinde, dükkanın arka bölmesinde saklamış olduğu tabancayı çıkartarak, Adnan Biçer’e ateş açtığını ve aralarında boğuşma yaşandığını,  Biçer’in bu esnada kendisini boynundan ve kolundan yaraladığını, daha sonra yere düştüğünü ileri sürdü.

Duruşmada dinlenen, olayda ölen Adnan Biçer’in babası C.B., sanık Mehmet Tura ile gelinlerinin görüşmeleri nedeniyle oğlu ile gelininin boşandığını ve daha önce berber dükkanının karşısında olan evlerini taşıdıklarını söyleyerek, şikayetçi oldu.

Adnan Biçer’in annesi N.B. ise, sanığın kızını da rahatsız ettiğini, bu nedenle kendisinin bu şahsı uyardığını öne sürdükten sonra, gelini ve oğluyla ilgili konuda da“Oğlum Adnan, Mehmet Tura’nın gelinime ‘Telefonunu aç, seni bir daha rahatsız etmeyecem’ şeklinde bir mesajını görmüş. Bu olaylar yüzünden oğlum çok sevdiği, kaçırarak evlendiği eşinden boşanmak zorunda kaldı. Sanık bizim ailemizi bitirdi. Şikayetçiyim” dedi.

Olay sırasında işyerinde müşteri olarak bulunan ve saldırıda yaralanan H.K., “Olay günü ben berber dükkanında traş oluyordum. Beni Şükrü traş yapıyordu. Bu sırada silah sesi duyarak camın kırıldığını gördüm. Döndüğümde Şükrü beni itekleyerek yere düşürdü, bu sırada Adnan Biçer’in elinde silahla içeri girdiğini gördüm. Bir an durum bana baktı, sonra içeri doğru yürümeye devam etti. Bu sırada Şükrü kapı önünde yüzükoyun yürü düşmüştü. Ben Şükrü’yü tutup kaldırmak istedim, o bana ‘Kaç kaç’ demesi üzerine berberden dışarı çıktım. Olayın sonrasını görmedim.” ifadelerini kaydetti.

Duruşmada, olayda ölen Adnan Biçer’in boşanmış olduğu eşi E.B. (28) de tanık olarak dinlendi. E.B., Mehmet Tura'nın kendisini telefonla rahatsız ettiğini, kendisinin eşinin bunu duyması halinde 'kötü olacağını' söylediğini, kendisinin daha sonra eşinden boşandığını, ayrıca Mehmet Tura ile hiç yüz yüze görüşmediklerini öne sürdü.

Adnan Biçer'in evli olan kız kardeşi S.G. de, sanık Mehmet'in kendisini de rahatsız ettiği, abisine duyduğu husumet yüzünden kendisinin ve yengesinin peşine düşerek onurunu lekelemek istediği iddiasında bulundu.

Sanık Mehmet Tura ise, bu iddiaları reddetti.

Tanıkların dinlenmesinden sonra Duruşma Savcısı Mehmet Akif Topuz, sanığın tekrar suç işleme tehlikesi bulunduğundan ve adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağından, tutukluluk halinin devamına karar verilmesini ve dosyadaki eksikliklerin giderilmesini talep etti.

Maktül Adnan Dinçer’in ailesinin Avukatı Erdal Ayhan, “Olayda meşru müdafaanın yasal koşulları oluşmamıştır. Bu nedenden dolayı sanığın tutukluk halinin devamına karar verilsin.” dedi, adını bildirdikleri bir tanığın dinlenmesini ve ayrıca sunacakları telefon numaralarının HTS dökümlerinin istenmesini talep etti.

Sanık avukatlarından Mehmet İnce, “Olayda meşru müdafaanın tüm unsarları oluşmuştur. Bu nedenle sanığın tutuksuz yargılanmak üzere serbest kalmasını talep ediyoruz” derken, sanığın diğer avukatı Münür Reşat Kara ise, aynı nedenle sanığın tahliyesini talep etti.

Sanık avukatları tarafından mahkemeye sunulan yazılı beyanda ise; ölen Adnan Biçer'in boşandığı eşi E.B.'nin ifadesinde sanık tarafından rahatsız edildiğini belirttiği, aynı ifadesinde bu kişiyle 100'e yakın telefon görüşmesi yapıp 1000'e yakın mesajlaştıklarını söylediği, rahatsız edilen biri ile bu kadar görüşme yapılmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu, Mehmet Tura'nın daha önceden beri tehdit edildiğ, Adnan Biçer’in olay anında berber dükkanında 8 kişinin olduğu bir esnada silahlı saldırıda bulunduğu, ilkin dükkana dışarıdan 2 el ateş açtığı, ilk ateşte dükkan sahibi Şükrü Tura’nın vurulduğu, ardından dükkan içinden ateş açması sonucunda Ramazan Tura’nın vurulduğu belirtilerek, Mehmet Tura’nın kendisini ve yanında bulunan 2 yeğenini korumak için Adnan Biçer’e ateş açtığı, bu durumun meşru müdafaa kapsamında gerçekleştiği savunuldu.

Mahkeme Heyeti, tutuklu sanık Mehmet Tura’nın “Suç vasfının değişme ihtimali” nedeniyle adli kontrol şartları kapsamında tahliyesine karar verdi ve duruşmayı sonlandırarak erteledi.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

Olayda yaralanan sanık Mehmet Tura ile olayda yaşamlarını yitiren ağabeyleri Ramazan Tura ve Şükrü Tura ile işyerine saldırıyı gerçekleştiren Adnan Biçer'in ARŞİV fotoğrafları

 

 

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız