SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Bereket Öğrenci Yoktu.. Okulun İstinat Duvarı Çöktü

Bereket Öğrenci Yoktu.. Okulun İstinat Duvarı Çöktü
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’nın Yeşilyurt ilçesinde bir ilkokulun istinat duvarı çöktü. Okulda öğrencinin bulunmadığı bir saatte meydana gelen olayda yaralanan olmadı.

TOKİ Toplu Konut alanı olan Yeşilyurt ilçesi Yavuz Selim Mahallesi’nde bir ilkokulun istinat duvarı büyük bir gürültü ile çöktü. Olayın okulda öğrencinin bulunmadığı bir zamanda meydana gelmesi muhtemel facianın önüne geçerken duvarın çöken kısmına sıralardan güvenlik şeridi oluşturuldu.

Çöken duvarın enkazı hala dururken öğrencilerin bölgeye çok yakın bir noktada oyun oynaması dikkat çekti.

iha- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • MALATYALI (2 ay önce)
    Neden örme duvar şeklinde yapılmış kalıp beton şeklinde demirli olsaydı böyle olmazdı. Eskiden köylerde böyle duvarlar örülürdü. Şimdi ise görsel sevk için yapılıyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (2 ay önce)
    Geçmiş Olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selman (2 ay önce)
    İstinat duvari yapilirken gerekli statik hesaplar mutlaka yapilmalidir. Yapılmadığı takdirde yagmur ve kar sulariyla arkadaki zemin daha cok baski olusturarak duvarin gocmesine sebep olabilir. Bu kazada olumsuz bir durum yasanmamasi tek sevindirici kisim, ancak birçok yerde bu sekilde muhendislik hesaplarindan yoksun duvarlar mevcut. Cahide Nebioglu Ortaokulu da bunlardan bir tanesi Allah korusun cocuklarimizdan birinin basina bir kaza gelse hesabini nasil verecekler? Duvarin uzerine bir de konteyner koyulmus, umarim gerekli hesaplar yapilmistir!!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bahsettiğiniz duvar çökerse hesabını kimse vermez. Kimse bir işi yaparken ileride bir olumsuzluk olduğunda hesap sorarlar diye düzgün iş yapmaz bu ülkede. Depremde yıkılan binalarda kime doğru düzgün hesap soruldu ki bir istinat duvarı için sorula!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • oy oy (2 ay önce)
    oylar ahepeye o zaman. durmak yok ağlamaya devam
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Vatandaş (2 ay önce)
    Belediyenin oy istemeye bile gelmediği mahalle... Cimer'e vs sürekli şikayet etsek bile işe yaramıyor. Mahalle bakımsız halde, yakınında sosyal tesis vs hiçbir şey yok. Kocaman Malatya manzarasına karşı seyir terası, spor tesisi yapılabilecek alana sahipken deprem zamanı sığınacak 4 duvar bile yoktu. Acil afet konteynırının zaten esamesi yok. İğrenç belediyecilik iğrenç muhtarlık hizmetleri... Vergi almaya gelince diğerleri ile bir tutulurken, mahallede adam akıllı aydınlatma bile yok. Utanmasalar otobüs bile kaldırmayıp çöp de toplamayacaklar
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık kardeşim güzel özetlemişsin teşekkürler
    0
    0
    Yanıtla
  • Şükrü (2 ay önce)
    Olmayan y.malatya spor deseydiniz y Malatyaspor diye bir takimmi var kendilerini gündeme getirmek için takla koymayip atıyorlar.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mesut (2 ay önce)
    Depremden beri aynı okulun yanındaki caminin istinat duvarı bi altındaki sokağın istinat duvarı çöktü hiç müdahale belediye tarafından olmadı maalesef yine aynı bölgede bulunan y blokların olduğu binaların olduğu sokaklar pislikten geçilmiyo temizlik sıfır kaldırımlar çok berbat maalesef Yeşilyurt belediyesine defalarca mesaj atılmasına rağmen aranmasına rağmen hiç bir müdahale yok ve Yeşilyurt belediyesi sınıfta kaldı çınar döneminde bu mahalleye ikinci sınıf insan muamelesi yapıldı yıllarca
    %96
    %4
    Yanıtla
  • Selim (2 ay önce)
    Toki de sadece bu duvar değil caminin yanın daki duvar ve yine toki lisesinin yanındaki duvarda depremde hasar gördü ve yıkıldı bir yıl geçti bu duvarları ne yeşilyurt belediyesi nede büyük şehir belediyesi görmedimi gördü ise neden yapmadı bir yıldır bu yıkılan duvarda yeni yıkıldı ama bir on sene sonra yaparlar hizmet yok baş yok herkes koltuk derdinde hakkı ile iş yapmayanın aldığı maaş haram olsun
    %95
    %5
    Yanıtla