Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş, çöplerin düzenli depolama sistemi ile toparlanmasının kısa vadede çözüm olabileceğini ama uzun vadede büyük sorunlar yaratacağı belirterek, düzenli depolama tesisleri yerine bertaraf tesisleri şeklinde projelendirilmeleri daha yararlı olacağını ifade etti. Belediye Başkanı Ahmet Çakır ise “ Belediye olarak, gerek çevre sağlığı gerekse de geri dönüşümden elde edilecek enerji ile belediyeye ekonomik katkı sağlayacak olan bertaraf tesislerinin kurulması yönünde girişimlerimiz sürüyor.” dedi.
Ankara’da düzenlenen 2. Malatya Tanıtım Günleri çerçevesinde fuar alanına gelen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Ercan Tıraş, Malatya Belediye başkanı Ahmet Çakır’ı ziyaretinde Malatya’da kurulacak olan katı atık depolama ve bertaraf tesisleri konusunda fikir alış- verişinde bulundu. Müsteşar Tıraş; “Düzenli depolama tesisleri uzun vadede başta alan sıkıntısı olmak üzere değişik sorunlar yaratıyor. O nedenle, düzenli depolama tesisleri yerine bertaraf tesisleri kurulmalı.” önerisinde bulundu.
Belediye başkanı Çakır da “Belediye olarak, Malatya’nın yaklaşık 30-40 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek Kapıkaya bölgemizde 528 dönüm bir alan üzerinde katı atık düzenli depolama tesisini kuruyoruz. Tabii ki en sağlıklı çözüm, atıkların geri dönüşümünü sağlayacak bertaraf tesislerini kurmak. Gelişmiş ülkelerde katı atıkların dönüşümü ile başta enerji üretimi olmak üzere birçok kazanımlar elde ediliyor. Biz de bu sistemi kurmak için çalışıyoruz.
Yaklaşık 12 milyon liraya mal olacak bu tesisin yüzde 45’ini Çevre ve Orman Bakanlığı karşılayacak. Biz bu rakamı yüzde 70’lere çıkarmaya çalışıyoruz, ama ödenek yetersizliğinden bu çok zor. Yüzde 45’i bile alamama tehlikesi belirdi. Belediye olarak, düzenli depolama yerine hem çevre hem de belediyeye ekonomik yönden katkı sağlayacak olan bertaraf tesislerinin kurulması yönünde girişimlerimiz sürüyor.” diyerek, ödenek bulunması halinde katı atık bertaraf tesislerinin kurulması için üst düzeyde girişimlerinin sürdüğünü ifade etti.
UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.