SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beton Santrali 10 Gün Sonra Üretime Başlayacak'

'Beton Santrali 10 Gün Sonra Üretime Başlayacak'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, beton fiyatlarındaki fahiş fiyat artışlarını dizginleyecek ve piyasadaki beton fiyatlarını regüle edecek olan Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik ve MESTON’a ait beton santrallerinin 10 gün sonra üretime başlayacağını söyledi.   

Yaklaşık 40 dönümlük araziye inşa edilen, 14 tane iş makinesine ve beton pompasına sahip olan MESTON beton santralinin maliyeti yaklaşık 1 milyar TL.  Malatya Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Esenlik şirketine ait beton santralinin yanı sıra MESTON’a ait beton santrali ile inşaat sektöründe yükselen beton fiyatlarının aşağı çekilmesi bekleniyor. 

MESTON Genel Müdürü Fahri Ulubaba, beton santrali kurulması için 6 Şubat depremlerinin ardından Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’dan talimat aldıklarını ifade ederek, “O günkü şartlarda sözleşmemizi tüm firmalarla yaptık. Yaklaşık 200 milyon lira peşin parayla bu tesisi kurduk. 40 dönümlük bir arazi üzerine kuruldu. Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu hatta Akdeniz Bölgesi de dâhil bu kadar büyük bir tesis yoktur. Şu an 14 tane aracımız var. Beton pompamız da geldi. Üretime hazırız. Halkımıza, Büyükşehir Belediyemize ve tüm Malatya’ya hayırlı, uğurlu olsun” diye konuştu.  

Deneme üretimlerinin ardından kısa süre içerisinde faaliyete geçecek olan MESTON beton santralinin piyasada beton fiyatlarını düzenleyeceğini ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “6 Şubat depremleriyle birlikte hem ülkemizde hem de şehrimizde beton ve yapı inşaat ürünlerinin fiyatları normal piyasa artışına paralel olarak değil, daha üst segmentte artışa neden oldu. Farklı fahiş fiyat uygulamaları başladı. Bunun üzerine MESTON şirketimize, Esenlik şirketimize piyasanın regüle edilmesi noktasında bir an evvel beton santrali kurulması noktasında gerekli talimatları verdik. Bu talimatlar doğrultusunda Esenlik şirketimiz şehrimizin doğusunda Bulgurlu bölgesinde bir beton santrali kurdu. Onlar şu anda deneme üretimine başladılar. Çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. Şehrimizin Batısında, MESTON’un yapmış olduğu yaklaşık 40 dönümlük yerde MESTON kendi araç bakım kademeleri ve idari binaların planlamalarını yaptı. Mevcut beton santralleriyle ilgili araç-gereç temini gerçekleştirildi. Araçlarımız, beton pompalarımız burada. Bölgenin çevre düzenlemesiyle birlikte yaklaşık 10 gün gibi kısa bir zaman içerisinde beton santralimiz faaliyet sağlayacak” dedi.  

"BELEDİYEMİZ GÜÇLÜ BİR BELEDİYEDİR"

Taş ocağı ile birlikte beton santralinin, binaların ve iş makinalarının yaklaşık 1 milyar TL’ye mal olduğunu söyleyen Başkan Gürkan, maliyetlerin Malatya Büyükşehir Belediyesinin ne kadar güçlü olduğunun göstergesi olduğunu belirtti. Başkan Gürkan, “MESTON şirketimize teşekkür ediyorum. Beton santralimizin Malatya’ya hayırlı olmasını temenni ediyorum. Şu an Malatya’da betonun metreküpü 2 bin 800- 3 bin civarında. MESTON beton santralleri faaliyete geçtiği zaman piyasayı regüle edecek. MOTAŞ, BELSOS, MEGSAŞ, Esenlik gibi MESTON da inşaat piyasasını regüle etmesi ve fiyatların geriye çekilmesi noktasında çalışmalarına başladı. Bu anlamda piyasaya fahiş fiyatlarla bu tür ürünleri veren firmalarımıza da dikkat çekmek istiyorum. Belediyemiz güçlü bir belediyedir. Türkiye’deki en güçlü belediyelerden bir tanesidir. Biz gerekirse belediye olarak diğer alanlara da gireriz. Hangi alanda problem görürsek, o alana piyasayı regüle etmek için gireriz. MOTAŞ, BELSOS, MEGSAŞ, ESENLİK piyasayı regüle etmek için nasıl kendi alanında faaliyet gösteriyorsa, MESTON da inşaat sektörünü regüle etmek için sahada olacaktır. Vatandaşımızın zor durumlarından istifade etme alışkanlığından vazgeçilmelidir. Vatandaşımızın bu acılı döneminde bu şehri tekrar ayağa kaldırma noktasında bütün paydaşlarımızla birlikte, ele ele vererek ayağa kaldırma çabası içerisinde olacağız. Başta Genel Müdürleri olmak üzere MESTON çalışanlarına, Esenlik çalışanlarına ve bu işleri bütünüyle koordine eden Malatya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Latif Okyay’a teşekkür ediyorum. Belediyemiz bir taraftan alt yapı, üst yapı çalışmaları, hizmet binaları yaparken; diğer taraftan da piyasayı regüle etmek amacıyla bu tür çalışmalar yürütmesi önemli bir hadisedir. Bu çalışmalarımızın Malatya’mıza hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu çalışmalarımızda maddi anlamda Belediyemizin gücüne güç katan başta Sayın Cumhurbaşkanımıza, Bakanlarımıza ve Milletvekillerimize ve bize desteğini esirgemeyen tüm kurum ve kuruluşlara Malatya halkı adına teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu. 

“ÇOK GÜZEL BİR ESER KAZANDIRILDI”

AKP Malatya İl Başkanı Namık Gören, “6 Şubat depremlerinden sonra yaşanan büyük yıkım haliyle kendiyle beraber, kendi enflasyonunu da oluşturdu. Bu anlamda başta beton olmak üzere, yapı elamanlarının tamamında bir enflasyon yaşandığını gözlemledik. Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız ve kıymetli ekibi özellikle inşaat alanında, bir imar ve inşa arifesinde olmamız nedeniyle yaptıkları bu çalışmanın çok kıymetli olduğunu belirtmek istiyorum. Piyasanın regüle edilmesi anlamında çok kıymetli hizmet vereceğini düşünüyorum. Çevre illere oranla Malatya ve deprem bölgelerinde beton fiyatlarının çok yükselmesi de bunun en büyük göstergesi. Büyükşehir Belediyemizin bu faaliyeti ile birlikte Allah’ın izniyle bu yüksek fiyatların regüle edileceği, fiyatların biraz daha aşağı çekileceğini görüyoruz.  Büyükşehir Belediye Başkanımız ve kıymetli ekibi tarafından çok güzel bir eser kazandırılmıştır. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Selahattin Gürkan’a ve kıymetli ekibine tüm hemşehrilerim adına teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

“TÜM PİYASAYI ETKİLEYECEK”

AKP Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından başlatılan hem Esenlik hem de MESTON şirketi tarafından yapılan beton santralleri ilimiz için önemli. Rekabeti artırmak açısından da önemli. Ancak en önemlisi piyasa düzenleyici regülatör görevi görmesi hepsinden önemli. Büyükşehir Belediye Başkanımızın da ifade ettiği gibi, minimum seviyede fiyatları tutma talimatı ve isteği inşallah önümüzdeki günlerde tüm piyasayı etkileyecektir. Onun için de bu 2 santrali, maliyeti ne olursa olsun değerli buluyoruz. İlimiz için değerli buluyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere şirketlerin Genel Müdürlerine, çalışanlarına ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Belediyenin rutin işleri dışında piyasadaki haksızlığı gidermek adına yapılan bir girişim olarak görüyor ve öyle değerlendiriyoruz. Sonuçlarını da inşallah tüm Malatyalı hemşehrilerim kısa zamanda görürler” şeklinde konuştu. 

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

48 yorum yapılmış

  • Mehmet (6 ay önce)
    Belediye iştiraklerinin hangisi fiyatları regüle etmiş ki, Beton fiyatlarını da regüle etsin. Gidin bakın Esenlik en pahalı market, geçen hafta sözde indirimde olan 10 kg Alo deterjanı 314 ₺ aldım, sonradan baktım hiçbir yer de böyle bir fiyat yok. Mestonda üretilen bütün ürünlerin hepsi piyasanın çok çok üstünde. Bir zamanlar deterjan üretiyor du fiyatları en iyi markalarla yarışıyordu. Ulaşım ücretleri, aktarma, öğrenci binişleri aşırı yüksek. Belediye maalesef millete hizmet amacı ile iş yapmıyor, esnaf kafası ile nasıl daha fazla kar ederimin derdinde.
    0
    0
    Yanıtla
  • Hakan (6 ay önce)
    Yeşilyurt belediye başkanının bir beton firması var şimdi bir de Gürkan beton firması çıkar ondan sonra çalıklar var bim'de ne var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüseyin (6 ay önce)
    Malatya ya çok güzel ve yerinde bir yatırım.Emegi geçen herkesten Allah razı olsun
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ahmet YILDIRIM (6 ay önce)
    Beton santralı açacağına adamlara raiş bedel belirleme daha iyi bir hizmet vermiş olur. Senin dediğin fiyatın üstünde satar ise ruhsatlarını iptal et
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Rmz (6 ay önce)
    Baskan kafaya koymus gida toptancigi yapan siyasileri bitirdi simdi sira cinar betonda :))) oyle milletin ustunden stokculuk yapip seker yag satiyordunuz simdi yoksunuz yakinda cinari ticaretende bitirir. Ama baskanin atladigi nokta var adam belediyeye kendi beton santralinden alip ev yapmiyor muydu. Depremde yikildi gerci yesilyurt evleri ama Birde baskandan ricam bunlar pasaport olayini iyi bilir aday olmadigi gun su cinara yurt disi cikis yasagi verdirsin
    %75
    %25
    Yanıtla
  • orhan ince (6 ay önce)
    özel sektör 2.800 den veriyor deniliyor haberde bakalım siz belediye olarak kaç tl vereceksiniz bekliyoruz.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Oğuz (6 ay önce)
    Sadece bir beton santrali yetmez yüzlercesi olmalı malatya ve ilçelerinde o zaman faydası olur işler daha hızlı biter ve fiyatlar bu kadar pahalı olmaz
    %86
    %14
    Yanıtla
  • malatyalı (6 ay önce)
    beton santrali nasıl kurulur;önce piyasadaki fiyatların anormal yüksek olduğu ile haber yaptır,komşu illeri örnek ver ,farkın ne kadar yüksek olduğundan dem vur.hayatında hiç beton santrali görmemiş ve bir el arabası beton harç almamış insanlara bu fahiş fiyatları sor,beddua iste,toplumun %99.9 unu ilgisiz oldukları halde kamuoyu oluştur.aynı zamanda depremde yıkılan binaların asıl sorumlusu bu beton firmaları olduğuna ve kazıkcı olduklarına inandır.sonraki aşama bunlarla başa çıkmak için beton firması kurulmasının elzem olduğunun kanaatına varılsın .şimdi bunu kim istedi tabiki vatandaş istedi,al kredileri kur santrali ,birkaç yüz kişide burada istihdam et.milyar cirolu bir işletme olsun.
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Algı oluşturulmuş gibi bir "algı oluşturmaya" çalışmışsınız. Fakat tespit ettiğiniz durumlar zaten yaşanan gerçekler. Beton pahalı satılıyor.. kalitesiz beton satıldı.. belediyedir ticari işletme kurar.. Halkın menfaatine olacak mı buna bakacağız! Betona ilgisiz dediğiniz kamuoyu beton binalar sebebiyle öldü.. daha nasıl bir ilgi kurabiliriz?! Elbette belediyede halkınsa bu konuda halkın tarafını tutacak.. ama takipçisiyiz halk olarak belediyeden ciddi bir fark bekliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ozcan Günışık (6 ay önce)
    malatyamıza yakışır ALLAH hayırlı etsin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Mehmet (6 ay önce)
    Hadi bakalım görelim kaç para olacak zamanında dökecekler mi muamele nasıl olacak. Sonra da okuyalım yapacağınız haberleri.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • olacak gibi değil (6 ay önce)
    Başkanım bu kadar kamyon ve pompayla regüle edemezsiniz santrallerin sayısı artırılmalı köylerde de çok ihtiyaç var
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ömer Osman (6 ay önce)
    Değerli hemşerilerim şehre bir yatırım gelmiş neden bu art niyetli eleştiriler.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ozkan (6 ay önce)
    1 milyar liraya bir beton fabrikası kurulmuşsa, büyük bir yolsuzluk yapılmış demektir.
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Olması Gereken (6 ay önce)
    Bir değil iki değil bölge bazında BETON SANTRALLERİ kurulmalı en az dört beton santrali kurmalı belediye en sağlıklı betonu ucuza satmalı...
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Şahıs (6 ay önce)
    Meston piyasadan daha pahalı örnek vereyim kilit taşın metrekare fiyatı mestonda 180 tl başka firmalara sordum 160 tl beton fiyatıda yüksek olacak gibime geliyor
    %72
    %28
    Yanıtla
  • erol (6 ay önce)
    ucuz olacakmış gibi torpilliler faydalanır
    %34
    %66
    Yanıtla
  • MUSTAFA (6 ay önce)
    Kış geldi. İnşaat izni var mı? Ruhsat veriliyor mu? Yoksa önümzdeki sene için mi?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Has Malatyalı (6 ay önce)
    Bu işten yine kârlı çıkan kendi yeğenlerini müdür yaptığı esenlik olur . Seçim yaklaştıkça başkan bilim insanı olarak parlak fikirler üretmeye başladı ama unuttuğu bir şey var matematiği bilmiyor . En basiti halkın marketi dediğiniz esenlik marketlerdeki fiyatlara bakılırsa bu işin aslında gösteriş olup gazel okumaktan başka ileriye gidilmeyeceğini zaten görüyoruz.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Murat (6 ay önce)
    İnşallah esenlik marketlerdeki gibi fahiş fiyatla mal satıp piyasayı düzenlemezsiniz
    %82
    %18
    Yanıtla
  • ahmet (6 ay önce)
    14 iş makinesi 1 milyar tl mi ediyor..teki 2 milyon olsa 28 milyon karıştırma bütüm 10 milyon 2 pompa olsa 10 milyon tl toplam 48 milyon ...hadi sen eksik yazdın 100 milyon olsun !! diğer para nerede??
    %52
    %48
    Yanıtla
  • Fatih bey (6 ay önce)
    Şov yapma Selahattin bey, Esenlik marketler elinizin altında ve Malatya’nın en pahalı marketi durumunda. 2 yıldır ekonomik krizle boğuşan halka destek olacağına fahiş fiyatlarla daha köstek olduğunuzu bu halk unutmadı.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Hakim (6 ay önce)
    Değerli arkadaşlar kusura bakmayın ama önce hepimizin bu kelime oyunlarının farkına varmamız gerekiyor.o gün ki şartlarda 200 milyon ve ardına bugün ki şartlarda bir iki kıytırık bina daha ekleyip oldu sana 1 milyar Bettonculara niye kızıyorsunuz ki bettoncular sizin değişen santral maliyetinize göre daha insaflı.ne acınası bir çelişkiler yumağı.mudur ve başkanın çelişkileri tam bir Sayıştaylık vaka.kaldı ki bu beton muhabbeti 6 Şubatın hemen ertesi günü başladı lafları tam bir şenaattir.ne demek 6 Şubat sonrası hemen betona fahiş zam geldi ve sonra hemen 1 hafta içinde sıcağı sıcağına beton anlaşması oldu ve günün şartlarına göre 8 ay için de o günün şartlarında 200 milyon gibi bir rakam senin söylemin ve idarecilerin söylemine göre 5 kat artış olmuş.ve hikayeyi herkes nenni dinler gibi dinliyor.o zaman eyvahlar olsun ki yaşanan enflasyon bu işte %500 olmuş vesselam.beton muhabbeti şunun sırasında 3-4 ay oldu olmadı ama müdür beg fahiş fiyat hikayesini iyi kurguladığını zannedip ta depremin ilk günlerinde başkandan emir almışlar mış ve hemen 200 milyonluk anlaşmalar ve arkasına ta günümüze kadar 8 -9 ay gibi bir zamanda kurulana dek 5 katı gibi kazık bir rakam telaffuz ederek gülmece hikayesini izaha kalkışıyor.üstelik başkanın ifadesinin tam tersi bir açıklamayla.başkan yakın zamandan emir verdim diyor.bir de bu nasıl bir santral ki depremin başında kurulmaya başlanmış ta 9 ay gibi bir zaman sürüncemesi olmuş gören diyecek ki adliyeyi inşaa etmişler.kimse kusura bakmasın ama yanlış bir şey söylemek haddimize değil ama gerçekten iyi okunursa lafların nasıl bir birine takla artırdıklarını görürsünüz.1 milyar gibi dehşet bir rakama kanana ne denir.yok binalar yok araç bakım kademeleri yok şu yok bu.arkası önü olmayan sözler.beton santrali yapıyorsunuz.yoksa hastahane mi.gerçekten şu an herkes belediye başkanı olmak istiyor işte tam da böyle büyük rakamların hatta daha devasa rakamların havada uçuştuğu bir zaman da kimse kimseye koltuğu kaptırmak istemiyecek.yazık en büyük ve en dehşet zalim düşmanın hırsızlık yolsuzluk israf ve liyakatsizlik olduğunu anladığımız gün İnşallah her şey için çok geç olmaz.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • turgay (6 ay önce)
    Diğerlerini de sollayıp fiyatları tavan yapmasınlarda dizginlemesi bir yana kalsın. esenliğin akıbetini biliyoruz piyasadaki en pahalı market oldu. su faturaları elektrik faturalarından yüksek geliyor, önce buna biraz eğilsinler. marketlerindeki fiyatları diğer marketleri zorlayacak halde ayarlasınlar. masallarla olmuyor bu işler. aklıma şu video geldi; su borcu ceryanın borcu çöp dökmez bilmim ne anadınmı böyle oldu evet böyle oldu.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Ali (6 ay önce)
    1 Milyar liraya beton santrali kurdunuz, bide bununla övünüyormusunuz? Herşeyi dediniz ama 1 milyarlık santralin günde aynı anda kaç ayrı noktaya toplam kaç m3 beton üretebilecek kapasitesi var söylemediniz Ayrıca beton çok çok pahalı ama 2800 3bin değil, diyelim 2900 komşu illerde 1600 tl olan betonu bize ucuza satıyorum diye 2500 satmaya kalkmayın. Ki o illerde beton fiyatı geçen yıllarda bizden pahalıydı. Demem o ki esenlikten ne hayır gördük bonusu mestonun betonundan o hayrı görelim. Olan 1 milyarımıza oldu, m3 3000tl den 333.000m3 beton gelirmiş
    %69
    %31
    Yanıtla
  • AT GİDE (6 ay önce)
    Bu adamın sayılarla sıkıntısı var, 200 milyon lira peşin paraya kurduk diyor zaten edeceğinde o kadar 14 tane kamyon 1 adet pompa hepi topu . Bu kadar araç ile piyasayı regüle edemezsiniz kendi etrafınızdakilere anca beton verirsiniz
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Hasan (6 ay önce)
    Büyük şehir başkanımız Selahattin beyi kutluyorum.Çok güzel bir yatırım yaparak piyasayı REGÜLE ettiği için.
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Hakim (6 ay önce)
    1 milyar bedelle alt üstü bir beton santrali kurulduğunu söylemek insanın edebinin müsade etmeyeceği bir rakam.ne demek 1 milyar bedel.insan bu rakamı zikrederken haya eder.işte gidişatımız ülkemiz için maalesef yıkımın ayak sesleridir.sonu iyi olmayan bu yolda herkese sabır diliyorum.sözde millete fayda sağlayacaklarını iddia ederek kurdukları hepi topu bir santrale harcanan paraya bir milyar olduğunu söylemek insanı çıldırtır ne yazık ki ülkemiz israf yolsuzluk ve liyakatsizlik sarmalından kurtulamayıp yıkıma gidecek.em büyük düşmanın kim ve ne olduğu belli olduğu halde sorununa çözüm bulamayan her ne şeyse yok olmaya mahkumdur.hepimize yazık.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • BEY (6 ay önce)
    Ha Ha Ha siz dalgamı geçiyorsunuz esenlik şirketi zaten vardı.Kurucusu kim ne kazandı ne sattı kime sattı her önüne gelen zaten sömürüyor.Birde bu beton çıktı.Yapın kardeşim yapmayın diyen yok ama elinizi vicdanınıza koyun öyle hareket edin.Biz Malatyalıları sömürdüğünüz yeter.Suriye kampında çalışan arkadaşım bana söylüyordu her ay 85 bin tl zararla burayı kapatıyoruz.Nereye gidiyor bu para, bakın görün önce meston müdürü sonra ilçe belediye başkanı adayı sonra millet vekili adayı olacak ortadan kaybolcak sonra bakacağız bir ağa babamız daha oldu.HAYIRLI OLSUN Bu arada betoncu değilim ben
    %63
    %37
    Yanıtla
  • Vatandaş (6 ay önce)
    Bu santral en çok Çınar betonu vuracak
    %72
    %28
    Yanıtla
  • Efsane Malatyasporlu 1966 (6 ay önce)
    Malatyamız a hayırlı olmasını temenni ediyorum, inşallah yüksek olan beton fiyatları aşağıya doğru iner. Rekabet iyidir.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Volkan (6 ay önce)
    Acaba o projeye bakarak birşey anladinmi sayın vekil. Ya inanın tiyatronun artik gulemiyoruz. Yazıklar olsun
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Volkan (6 ay önce)
    Reis dedi üzerine gidecem dedi. Gürkan acaba ismimi nasıl duyurur , ayıplarımi nasıl unuttururum derdinde. Ama geç kaldı.. biz unutmadık beeldiye otobuslerini paralık, ekkmegi paralı yaptığın günleri. Yazıklar olsun
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Fatih (6 ay önce)
    1 milyar eski parayla 1 katrilyon Selahattin başkan para saymayı bilmiyor galiba maliyeti 100 milyon artı senin arsanda bedava birileri başkanı bu rakamlar konusunda uyarsın millet yemiyor artık bir arada konteyner kentlerde 22bin km asfalt yaptık diyordu ya arkadaş bu söylediğin rakam Türkiye den ABD ye kadar git gel asfalt demek lütfen gerçekçi olun başkan bey
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Seyirci (6 ay önce)
    Arkadaşlar ben deprem süresince görevlendirme gereği Memleketinize geldim 2,3 ay bir süre bulundum bir nevi hemşehriniz oldum o zor günlerde çok şey paylaştık birlikte ama yorumlarınıza bakınca üzülüyorum şaşıyorum 3 ayrı bakan atandı 3 ayrı vali atandı herkes elinden geleni yapmaya çalıştı yaptı da ama tüm her şeyin sorumlusu ve tüm beklentilere cevap verecek kurum belediye gibi gösterilmesi yanlış başkan gerçekten çok gayret gösterdi ve bir de Latif bey geceleri itfaiyede yatıp gündüzleri sahalarda herkesin derdine yetişmek için canla başla çlışan fedakar mütevazi bir insan tüm dışardan gelen arkadaşların ilgisini dikkatini çeken beyefendi değerli bir insan onu tanımak bizi çok mutlu etti başkanın teşekkür etmesini görünce az bile dedim.O insan da bir depremzedeydi onun da çocukları ailesi vardı hangimiz onun kadar evinden ayrı kaldık canla başla mücadele ettik.Sizleri Allah’a emanet ediyorum ama bazı gerçekleri de görün isterim
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Gerçekçi (6 ay önce)
    Çınar beton da malatya firması, onlar niye taşın altına elini sokmuyor?
    %91
    %9
    Yanıtla
  • niye koysun abi adam çalışmış yapmış sen malını verirmisin
    %36
    %64
    Yanıtla
  • Memurlar zor geçiniyorken adamların memur maaşına ihtiyacı var, beton fiyatını niye indirsin paşam.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Hacı (6 ay önce)
    Hangisi doğru Başkan Gürkan, MESTON beton santralinin maliyeti yaklaşık 1 milyar TL. MESTON Genel Müdürü Fahri Ulubaba, Yaklaşık 200 milyon lira peşin parayla bu tesisi kurduk. Ayıptır, Yazıktır, Günahtır Malatyalılara YALAN SÖYLEMEYİN.......
    %70
    %30
    Yanıtla
  • Demek gerisi borçlanma hacı baba
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hacı bey okuduğunuzu tam algılayamıyorsunuz sanırım. Dikkat ederseniz Sayın Başkanımız bugünün şartlarındaki maliyetinden bahsediyor. Meston Aş. Genel Müdürümüzde o günün şartlarında ikiyüz milyonluk sözleşme imzalandık diyor. Bunun yatırım maliyeti,arsa maliyeti var. Zaten Araç filosuna bakarsanız bugün ne kadar olacağını idrak edersiniz. Allah Rızası için memleketimize gerçekten değerli bir yatırım yapılmış. Memleketimize hem kaliteli beton hem de uygun fiyatlı beton üretimi yapmak için kuruldu bu tesis. Cımbızla çekip eleştirmiş olmak için yazacağınıza. Teşekkür edin. İnşallah hakkıyla üretim yapsın kazasız belasız çalışsın.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Tolga bey okuduğunu anlamayan sensin ben onların ağzından çıkan ve haberde yer alan cümleleri bire bir yazdım. Ya sen cahilsin yaz bülteni yazan belediye basın yada bu açıklamaları yapan genel müdür ve başkan bu tesisin kaç lira maliyeti var diyorsan 200 milyon TL ister eski ister yeni para olsun çok fazla hesap bilmiyorsan öğren yada sana bir akıl vereyim cimere yaz Malatya büyükşehir belediyesi sana kalem kalem maliyet hesabı versin eğer 200 milyonu geçerse söz sana 1 takım elbise alayım.
    %56
    %44
    Yanıtla
  • Teşekkür mü edecez? O 1 milyar benim param!! 1 milyara tesismi kurulur. Bilmiyorsan yaz arama motoruna bak mikser kaç para, bak pompa kaç para.. biz yapmasın mı diyoruz? Sen 1 milyar kaç para bilmiyorsun galiba.. millet 20bin m3 beton sarfiyatını ucuza mal edeyim diye santral kuruyor.
    %63
    %37
    Yanıtla
  • 200 milyon nakit diğeri vadeli alım leasıng kullanılmıştır.Haberi iyi oku anla öyle yorum yap kimsenin kimseyi kandırdığı falan yok
    %30
    %70
    Yanıtla
  • He çok biliyorsun 200milyon peşinatla leasıngle(finansal kiralama)ile uzay mekiği almışlar
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yani arkası kayış hesabı sonradan kırbaçlanıp sürülen at gibi kazanarak ödenecek.hepi topu 14 araç ve bir ya da iki pompa için klişeleşmiş söz gibi balkanlarda dahi yok böyle tesis deyip abartılarak 1 milyar gibi bir rakamı küçümsemeye örtmeye çalışanlara da yazıklar olsun.bu nasıl bir para ki söylerken haya etmiyorsunuz.alt üstü bir beton santrali için 1 milyar ne demek arkadaş.yok yok bu ülke için ne düşmana nede Sayın Cumhurbaşkanının söylediği gibi şer odaklara gerek var.yolsuzluk,israf, hırsızlık ve liyakatsizlik sarmalı bir millet için en büyük düşmanlar topluluğudur.bu gerçeklik bizi yok edecek.be acı bir hayat evresi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Malatyalı (6 ay önce)Hacı isimli kullanıcı yorumuna
    Haberi düzgün okursanız ne yazdığını anlarsınız. Başkanın söylediği taş ocağı, ekstra binaların yapımı, alınan araçlarin tamamını ve beton sahası toprak alanini kapsıyor. Genel müdür sadece beton santral olarak belirtiyor. Memlekette bir tas çorba dagitamayanlar ahkam kesiyor. Siz önce yapılan teşekkür edin, fırsatçı ve ahlaktan yoksun betonculara tepki gösterin ayıptır körü körüne elestireyim demeyin
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Belediye trölleri yine devre girmiş haber güzellemesi yapıyor. Ayrıca bir tas çorba dağıtamayanlar ahkam kesiyor diye yazdıklarınla öyle edepsizlikte etme eğer kendine güveniyorsan adını sanını kimliğini yaz sana cevap yazalım kim dağıtıyor kim çalıyor eğer yazamıyorsan da sesini kes.....
    %59
    %41
    Yanıtla