SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beydağı Tabiat Parkı Büyükşehir'e Devredildi

Beydağı Tabiat Parkı Büyükşehir'e Devredildi
A- A+ PAYLAŞ

Tarım ve Orman Bakanlığı’na ait olan Beydağı Tabiat Parkı Alanı, imzalanan protokolle birlikte Malatya Büyükşehir Belediyesine devredildi.

Türkiye’de şehir merkezinde büyüklük anlamında nadir parklardan biri olan Beydağı Tabiat Parkı’nın işletmesi, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet Çörtük’ün imzaladığı protokolle Malatya Büyükşehir Belediyesi’ne devredildi.

Protokol imzasında açıklamalarda bulunan Milli Parklar Bölge Müdürü Ahmet Çörtük,  “Beydağı Tabiat Parkımız biyo çeşitlilik anlamında zengin. Gelecek ziyaretçilerimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde dizayn edildi. Çalışmalardan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve ekibine Bakanlık olarak çok teşekkür ediyoruz. Sözleşmemizin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

 “Türkiye genelinde şehir merkezinde böyle bir mekân ve imkân söz konusu değil”

Şehir merkezinde 3 milyon 300 bin m2’lik bir alanın halkın hizmetine açılmasının Malatya için büyük bir şans olduğunu ifade eden Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “ Tarım ve Orman Bakanlığı, Milli Parklar Genel Müdürlüğü ve Bölge Müdürlüğü ile Büyükşehir Belediyemiz arasında Beydağı Tabiat Parkıyla ilgili protokol sözleşmemizi imzalıyoruz. Protokoldeki amaç; 3 bin 300 dönüm alan içerisinde belirlediğimiz ve Milli Parklarla birlikte ortaklaşa yaptığımız çalışmaların topluma açılması ve hizmete sunulmasıdır. Bu anlamda 900 dönümlük yerde Gençlik ve Spor Bakanlığımızla yapmış olduğumuz protokol muhaceresi içerisinde 250 kişilik gençlik kampının yanında macera adasının, jimnastik salonunun, futbol sahasının, basketbol, voleybol ve hentbol sahalarının yapılması, ayrıca gençlerimizin kalacağı konut bazındaki evlerin yapılarak bizlere teslim edilmesi ve daha sonrada Milli Parklarla ortaklaşa işletmesini amaçlamaktadır. Protokol çerçevesinde Milli Parklarla birlikte yapmış olduğumuz düzenlemelerle sosyal tesisler, kafeteryalar ve vb. şeylerin belediyemize devrinin yapılması ve belediyemiz tarafından da o bölgenin bakım, onarım vb. işlerinin belediyemiz tarafından yürütülmesi ayrıca giriş çıkış kontrollerinin de yine belediyemiz güvenlik elemanları tarafından yapılması amaçlanmaktadır. 

Milli Parklar Bölge Müdürümüz Ahmet Çörtük ile protokolümüzü imzalayacağız. Ahmet Beyle diğer kamu kuruluşlarında olduğu gibi ortak çalışmalarımız var. Paydaş olma noktasında şimdiye kadar gerek Orduzu Pınarbaşı tesislerinde yapmış olduğumuz çalışmalar olsun gerek Beydağı Parkı ile ilgili yapmış olduğumuz çalışmalar olsun gerekse diğer alanlardaki ortak çalışmalar. Kamu kuruluşları arasında belediye ve yerel yönetim anlamında örnek çalışma sergilenmektedir. Tarım ve Orman Bakanlığımızın belediyemize ve Malatya’mıza göstermiş olduğu kadirşinaslıktan ve bölge müdürlüğümüzün yakın ilgi ve alakalarından dolayı teşekkür ediyorum. Şehrin merkezinde 3 milyon 300 bin m2’lik bir alanın halkımızın hizmetine açılması Malatya’mız açısından büyük bir şanstır. Ayrıca Türkiye genelinde de zannedersem şehir merkezinde böyle bir mekân ve imkân söz konusu değildir. Yani Amerika’daki Central Park, İngiltere’deki Hyde Park gibi şehir merkezinde ve şehir merkezinin yararlanabileceği bir imkân dâhilinde bütün Malatyalı hemşerilerimize sunulması ayrıca bir güzelliktir. Bu güzelliğin sağlanmasında başta Tarım ve Orman Bakanlığımıza ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüzle birlikte Bölge Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

10 yorum yapılmış

  • Şehitfevzili (2 yıl önce)
    Yolun üstüne devasa park hizmet yolun altına bir pazarı sehitfevzi dere ıslahı avuç içi kadar yer ağaç kesildi doğallığı bozuldu yinede bir çivi cakilmadi seni su mübarek günler Allah a şikayet ediyoruz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Hüsnü (2 yıl önce)
    Hyde park!Central parkı boşverin.Eskişehir,Denizli vs bir sürü ..gidin de park görün!
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ali demir (2 yıl önce)
    "Türkiye genelinde de zannedersem şehir merkezinde böyle bir mekân ve imkân söz konusu değildir" diyen sayin baskını Malatya ile kiyaslarsak, park konusunda açık ara onde olan Denizli'ye davet ediyorum. Şehrin 4 bir yaninda kocaman sehir parkları, milli parklar var.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • jemre (2 yıl önce)
    inşallah kafelerle doldurmazsınız da hide park gibi central park gibi doğal haliyle kalır
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hakan (2 yıl önce)
    Fahiş fiyatlarla yapılmaz inşallah yetim hakkı var.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatyalı (2 yıl önce)
    Keşke hiç park yapılmasaaa. Park yapıldıktan sonra kaderine terk ediliyor. Fuhuş, madde kullanıcıları mesken ediyor. Şikayet ediyorsun. İlgilenen yok. Güvenlik canının korkusundan kulu eden adım atmıyor. Örnek mi, Abdullah Gül parkı. O kadar herşey aleni yapılıyor şikayet etmediğim merci kalmadı. O onun üstüne o onun üstüne atıyor. Ve halen rezalet devam ediyor.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Muhtar (2 yıl önce)
    Beydağı Tabiat Parkını Ahmet Çakır yaptırmış ve Haci Uğur Polat açılışını yapmıştı. Biz muhtarlarıda davet etmişti. Başkanıma önceki baskanlara vefa göstermesini tavsiye ederim. Öncekilerini yok sayarsa bir gun kendisinide yok sayarlar.
    %22
    %78
    Yanıtla
  • Nazlı (2 yıl önce)
    Beydağı tabiat parkı zaten vardı. Şehrin merkezinde falan da değil. Central park, hyde park demiş sayın başkan ama hiç central park görmemiş bence. Çünkü uzaktan yakından alakası yok. İnternete yazın bakın. Ayrıca Beydağı tabiat parkı sanki yeni park yapılıyormuş gibi lanse edilmiş. Zaten vardı. Neyin şovu bu anlamadım. Eski yapılanların üstüne konmaktan başka inşallah belediyelerimiz yeni bir şey yapmayi başarırlar inşallah bir gün hayırlısı.
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Yahu bunların ne dediği yapmışlar ? Anasını ağlatmışlar herşeyin anasını ağlatmışlar borç batağına çevirmişler ülkeyi bir kerneği bile yapamadılar halen berbat halde bu insanlar akp ye reis hatrına oy veriyoruz demeye devam ettiği sürece malatya daha da geriye gidecek ...Dünyanın kayısı merkezi malatya şu şehir yabancı da olsaydı büyük bir ülke olurdu ülke şu şehir bir ülke olurdu singapur bu şehre çıraklık etmeye gelirdi... Biz yönetemiyoruz artık ben bunun kanaatine vardım liyakatli seçme seçilme sistemi olmadıkça olmuyor biz yönetemiyoruz...Keşke imkan olsa da defolup gidebilsem diyorum şu coğrafyadan değişimin kırıntısını istemiyor insanlar kırıntısını getirdikleri göçmenleri de geri göndermeyecekler belli daha beter insanlar geldi bunlarda gitmeyecek belli bizden çok vatandaş...Anasını ağlattılar ülkenin anasını !
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hasan (2 yıl önce)
    İnşallah içindeki ticari yerleri adil bir şekilde ihale ile hak edene verirsiniz. Birilerine bedavaya gitmez.
    %85
    %15
    Yanıtla