SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beydağı'na ve Sarıçiçek Yaylası'na RES

0
Güncellendi - 2018-08-19 03:56:05
Beydağı'na ve Sarıçiçek Yaylası'na RES
A- A+ PAYLAŞ

Malatya’da özel yatırımla Beydağı’na ve Sarıçiçek Yaylasına Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurulması için çalışmaların başlatıldığı bildirildi. İki ayrı firma tarafından kurulacak olar Rüzgar Enerjisi Santrallerinin toplam proje bedeli 195 milyon TL tutarında. Toplam enerji gücü ise 78 megawat olarak görünüyor.

-Beydağı’na RES

İstanbul merkezli ve Türkmenistan’da yaptığı yatırımlarıyla bilinen Polimeks Holding bünyesindeki Tunna Enerji Üretimi Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Malatya il merkezine yaklaşık 22 kilometre uzaklıktaki Gülümuşağı Mahallesinde Gülümuşağı Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi için çalışmaların başlatıldığı bildirildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu ÇED Başvuru Dosyasına göre; projeye Enerji Piyasası Değerlendirme Kurumu (EPDK) tarafından 19 Temmuz 2018 tarihinde önlisans verildiği kaydedildi. Tesisin toplum kurulu gücünün 30 megawat olacağı ve proje kapsamında her biri 2.5 megawat gücündeki 12 adet türbin yer alacağı kaydedildi. Proje bedelinin ise yaklaşık 75 milyon TL olduğu aktarıldı.

Projede inşaat aşamasında yaklaşık 48 kişinin, işletme aşamasında ise 12 kişinin istihdam edileceği belirtildi.

Proje ile ilgili olarak Malatya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Süreci başlatıldı.

-Sarıçiçek Yaylasına da

Arapgir, Divriği ve Kemaliye ilçelerinin sınırlarında kalan Sarıçiçek Yaylasına 48 megawat gücünde Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurulacağı bildirildi.

Merkezi İstanbul’da bulunan Arapgir Elektrik Enerjisi Üretim A.Ş. tarafından ise 48 megawat gücünde Arapgir Rüzgar Enerjisi Santrali’nin kurulması içinde çalışmalar başlatıldı. Buna göre; Erzincan’ın Kemaliye İlçesi, Malatya’nın Arapgir İlçesi ve Sivas’ın Divriği İlçesi sınırlarında kalani Sarıçiçek Yaylasına kurulacak olan Arapgir Rüzgar Enerjisi Santrali’nin proje bedelinin 120 milyon TL olduğu kaydedildi.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün yayınlamış olduğu ÇED Başvuru Dosyasına göre; Arapgir Rüzgâr Enerji Santrali projesi için Enerji Piyasası Değerlendirme Kurumu (EPDK) tarafından 10 Mayıs 2018 tarihinde önlisans verildiği, 20 adet türbinden oluşacağı, inşaat aşamasında 40 kişinin, işletme aşamasında ise 10 kişinin çalışacağı kaydedildi.

Arapgir RES Projesi ile ilgili olarak Malatya İl Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci başlatıldı.

Burhan KARADUMAN, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

3 yorum yapılmış

  • Özer ETCİOGLU (6 yıl önce)
    Çok güzel bir haber. Ülkemize hayırlı olsun. Güneş tarlaları da kurulsa... Beydağ'ları boş duruyor...
    0
    0
    Yanıtla
  • Serkan (6 yıl önce)
    Cok sevindirici haber. Türkiye disarida aldigi enerji icin yüklü mikdarda ödemeler yapiyor. Halbuki Türkiye'nin her bölgesi Malatya da dahil tabii enerji kaynaklari acisinda cok elverisli, ama tam anlamiyla degendirilemiyor o ayri konu.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yasin Bikriye (6 yıl önce)
    Hayırlı olsun. Enerji yatırımları ülkemizin cari açığının azaltılmasına önemli katkıda bulunmaktadır. Önümüzdeki en büyük engel maalesef hala BÜROKRATİK OLİGARŞİ ve Belediyelerin aç gözlü ve fırsatçı yaklaşımları ile plan değişiklikleri için talep ettikleri FAHİŞ ÜCRETLERDİR. Ayrıca özellikle enerji yatırımlarında yatırımcılar yatırımdan vazgeçirmek için direnen bürokratik yapı Bakanlık ve Diğer kurumlarda maalesef ki hâlâ mevcuttur. GES ve RES Projelerinde ön izinler, ölçüm istasyonlarinin kurulması süreci 1 Aydan fazla olmayacak şekilde bir iş akış şeması çalışması yapılmalıdır. Bu konuda önce il mülki amirlerinin ilgilerine daha sonra ise EPDK ve tabiki BAKANLIĞIN hassasiyet ve ciddiyetine ihtiyaç var..
    0
    0
    Yanıtla