SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beylerderesi Baraj İnşaatı Sürüyor

0
Güncellendi - 2017-03-06 17:26:27
Beylerderesi Baraj İnşaatı Sürüyor
A- A+ PAYLAŞ

Temeli 26 Mart 2016 tarihinde Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından atılan Yeşilvadi (Beylerderesi)  Barajı'nın inşaatı kış sezonu süresince de devam etti. Gölet olarak planlanan ancak baraj tipi olarak inşa edilen Beylerderesi Barajı’nın inşaatında şuanda gövde altı temel beton imalatları sürdürülüyor.

Seti Beylerderesi Viyadüğü’nün güneyinde, gölü de set ile demiryolu köprüsü arasındaki bölgede oluşacak projede önümüzdeki aylarda temel enjeksiyonlarına başlanılacak. 2017 yılı sonu itibariyle bitirilmesi hedeflenen Beylerderesi Barajı’nın yapımın 28 milyon 835 bin TL’ye mal olması bekleniyor.

Silindirle sıkıştırılmış beton gövde tipinde inşa edilecek olan Beylerderesi Barajı  gövde yüksekliği 38.75 metre olarak belirtilirken, aktif hacmi ise 4.287 hm3 olarak kaydedildi. Proje ile Sütlüce, Alişar, Kemerköprü, Hatunsuyu ve Dilek ile Eskimalatya’nın bölgesinde yaklaşık 6 bin 225 dekar tarım arazisi sulanacak.  Proje kapsamında bölgede şehir parkı adıyla bir de düzenleme yapılacak.

Beylerderesi Vadisi  zemininin baraj yapımı için uygun olmadığı yolundaki eleştirilere karşın, bunlar yalanlanmış, zeminin 'sağlam' olduğu ifade edilmişti.

Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

BARAJ İNŞAATINDAN GÖRÜNTÜLER

MAKET GÖRSELLER

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

12 yorum yapılmış

  • Malatyalı44 (6 yıl önce)
    Resimde hata var ?o köprü bu kadar düz değil diye biliyorum ha yanılıyo muyum
    0
    0
    Yanıtla
  • Eco (7 yıl önce)
    Beylerderesi viyadügü ve şehir içindeki 2 alt geçit emeksiz ve sıtmapınarı universitelerdefiyasko misafirler olarak ders konusu olarak anlatıyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    Keske Beylerderesi köprüsünü MIMAR SİNAN yapsaydı! Uzerıne hem karayolu hemde tren yolu yerı yapardı?
    0
    0
    Yanıtla
  • ANKARA DAKİ DRİJANLI (7 yıl önce)
    AĞAÇ NE ALAKA ?
    0
    0
    Yanıtla
  • malatyalı (7 yıl önce)
    o beyler deresi köprüsü gibi fiyasko olmasında yazık o köprüden geçtikçe 100 yıl önce yapılan mühendisliklerin ve olmayan teknolojinin ve tartışılmaz eserlerin şimdiki mühendis ve teknoloji kavuşamıyor o eski yapılara bu malatya için geçerli tabi burda sıkıntı var başka illerde mükemmel mümarlık malatya elden gitmiş elazığ olmuş artık
    0
    0
    Yanıtla
  • asena ulusoy (7 yıl önce)
    neden buradaki yorumlar az acaba insan düşünmüyor değil :/
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet (7 yıl önce)
    HAYIRLI OLSUN RAHMAN VE RAHİM OLAN YÜCE ALLAH DAN DİLERİM. ES SELAMÜN ALEYKÜM VE RAHMETULLAHİ VE BERAKETÜHÜ.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuray (7 yıl önce)
    Daha dogrusu y a p a m i y o r s u n u zzz
    0
    0
    Yanıtla
  • MALATYALI (7 yıl önce)
    Etraindaki arsa ve bahceleri proje öncesinde kim topladi lutfen bir arastirma yapilsin ve aciklansin....
    0
    0
    Yanıtla
  • Etrafındaki arsa ve bahçeleri kim sattı o da araştırılsın bir satan olmadan alan olamıyor çünkü
    0
    0
    Yanıtla
  • Nuray (7 yıl önce)
    Kaç ağaç kestiniz acaba çünkü baska turlu yapmıyorsunuz
    0
    0
    Yanıtla
  • Proje bittikten sonra kaç ağaç sulanabilme imkanına kavuşacak acaba haberde Proje ile Sütlüce, Alişar, Kemerköprü, Hatunsuyu ve Dilek ile Eskimalatya’nın bölgesinde yaklaşık 6 bin 225 dekar tarım arazisi sulanacak. diyor ama ağaç sayısı yok ayrıca çevre düzenlemesi kapsamında kaç ağaç dikileceğini de merak ediyorum
    0
    0
    Yanıtla