Malatya ve doğu illerinin batı ile en önemli karayolu ulaşım bağlantısı olan, mühendislik standartları dışındaki imalatı nedeniyle zemini engebeli olduğu için ‘bir mühendislik garabeti’ olarak bilinen Beylerderesi Viyadüğü'nün, 27 Ağustos gece yarısından itibarın bakım/onarıma alınmasından sonra ortaya çıkan manzara, tam anlamıyla rezalete dönüştü. Ulaşımın düzenlenmesiyle ilgili trafik önleminin neredeyse 'yok denecek' düzeyde olması, ayrıca köprüde çalışma yapan ekibin 'yetersiz' görüntüsü vatandaşların tepkisine yol açtı.
Beylerderesi Vadisi üzerinde yer alan, bir adı da Turgut Özal Viyadüğü olan 420 metre uzunluğunda, karşılıklı çift şeritli viyadüğün, 21 gün sürmesi planlanan bakım/ onarım çalışması için kısmen trafiğe kapatılması kararı nedeniyle, ilgili kurumların ciddi önlemler almaları, yaşanacak sıkıntıları asgariye düşürecek bir düzen oluşturmaları beklenirken, ilk gün ortaya çıkan durum tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu.
Çok yoğun araç trafiğinin bulunduğu güzergahta, viyadüğün trafik yoğunluğunun kısmen azaltılması için, Çevre Yolu ve şehir merkezinden batıya doğru giden araçların bir bölümünün, Sivas yolu üzerinden Kuzey Çevre Yolu'na aktarılması planlanırken, bunu sağlayacak ne bir işaretleme, ne polis ve işaretçili fiili bir düzenleme görüldü. İl merkezi tarafından batıya doğru gidildiğinde Sivas yol ayrımından önceki bir elektronik tabelada, ağır taşıtların ve servis araçlarının Sivas yolunu kullanmalarının zorunlu olduğunun belirtilmesine karşın, kavşakta bunu engelleyen trafik görevlisi faaliyeti, karayolları işaretçisi ve zorunlu yön levhası konulmadığı için, tüm servisler, ağır tonajlı araçlar, kısmen kapatılan viyadüğü kullanmaya devam edince trafik tam anlamıyla sıkıştı ve adım adım ilerledi. Bu durum gün boyu devam ederken, kavşaktaki trafik ekiplerinin de duruma seyirci kalmaları nedeniyle trafik alt üst oldu.
Diğer yandan, viyadüğün onarım için kapatılan bölümünde, dar bir alanda tek bir beton kırma makinesi ile bir başka aracın, 7-8 personelle birlikte çalıştıkları gözlenirken, il yöneticilerinin, bu bakım ve onarım için Karayolları'nı daha fazla ekipman ve personel görevlendirerek işi hızlandırmasını sağlaması gerektiği belirtiliyor.
malatyahaber.com