SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beylerderesi Rezaleti!. Bu Nasıl Önlem, Bu Nasıl Çalışma?.

Beylerderesi Rezaleti!. Bu Nasıl Önlem, Bu Nasıl Çalışma?.
A- A+ PAYLAŞ

Malatya ve doğu illerinin batı ile en önemli karayolu ulaşım bağlantısı olan, mühendislik standartları dışındaki imalatı nedeniyle zemini engebeli olduğu için ‘bir mühendislik garabeti’ olarak bilinen Beylerderesi Viyadüğü'nün, 27 Ağustos gece yarısından itibarın bakım/onarıma alınmasından sonra ortaya çıkan manzara, tam anlamıyla rezalete dönüştü. Ulaşımın düzenlenmesiyle ilgili trafik önleminin neredeyse 'yok denecek' düzeyde olması, ayrıca köprüde çalışma yapan ekibin 'yetersiz' görüntüsü vatandaşların tepkisine yol açtı.

Beylerderesi Vadisi üzerinde yer alan, bir adı da Turgut Özal Viyadüğü olan 420 metre uzunluğunda, karşılıklı çift şeritli viyadüğün, 21 gün sürmesi planlanan bakım/ onarım çalışması için kısmen trafiğe kapatılması kararı nedeniyle, ilgili kurumların ciddi önlemler almaları, yaşanacak sıkıntıları asgariye düşürecek bir düzen oluşturmaları beklenirken, ilk gün ortaya çıkan durum tam anlamıyla hayal kırıklığı oldu.

Çok yoğun araç trafiğinin bulunduğu güzergahta, viyadüğün trafik yoğunluğunun kısmen azaltılması için, Çevre Yolu ve şehir merkezinden batıya doğru giden araçların bir bölümünün, Sivas yolu üzerinden Kuzey Çevre Yolu'na aktarılması planlanırken, bunu sağlayacak ne bir işaretleme, ne polis ve işaretçili fiili bir düzenleme görüldü. İl merkezi tarafından batıya doğru gidildiğinde Sivas yol ayrımından önceki bir elektronik tabelada, ağır taşıtların ve servis araçlarının Sivas yolunu kullanmalarının zorunlu olduğunun belirtilmesine karşın, kavşakta bunu engelleyen trafik görevlisi faaliyeti, karayolları işaretçisi ve zorunlu yön levhası konulmadığı için, tüm servisler, ağır tonajlı araçlar, kısmen kapatılan viyadüğü kullanmaya devam edince trafik tam anlamıyla sıkıştı ve adım adım ilerledi. Bu durum gün boyu devam ederken, kavşaktaki trafik ekiplerinin de duruma seyirci kalmaları nedeniyle trafik alt üst oldu.

Diğer yandan, viyadüğün onarım için kapatılan bölümünde, dar bir alanda tek bir beton kırma makinesi ile bir başka aracın, 7-8 personelle birlikte çalıştıkları gözlenirken, il yöneticilerinin, bu bakım ve onarım için Karayolları'nı daha fazla ekipman ve personel görevlendirerek işi hızlandırmasını sağlaması gerektiği belirtiliyor.

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

24 yorum yapılmış

  • Mlx (2 hafta önce)
    Biz hakediyoruz. Kimse şikayet etmesin. Bunları kim seçti, bu iktidarı kim istedi. Malatya deneme tahtası olmuş. Yeni köprü yaptılar, eski yolu iptal ettiler. Malatya'da bir zamanlar 3 tane hastane vardı SSK, askeri hastane, devlet hastanesi. Hepsi kapatıldı bir tane hastane yapıldı. Yılllardır çevre yolu dedik, geldiğimiz nokta ortada, bu gidişle 10 yıla ancak biter çevre yolu... Lafın öz'ü hakettiğimiz gibi yönetiliyoruz. Selamlar...
    %83
    %17
    Yanıtla
  • kartal (2 hafta önce)Mlx isimli kullanıcı yorumuna
    yani muhalefet geldiğinde yol yapmayacak mı diyorsun veya müthiş işler mi yapacak diyorsun. yoksa onların olduğu zamanda ki gibi hiçbir şey yapmayacaklar mı diyorsun. anlamadım....
    %34
    %66
    Yanıtla
  • kalkan (2 hafta önce)
    Sivas yolu kavşağında görevliler ağır tonajlı ve servis araçlarını diğer yollara yönlendirerek tedbir alınsın girmesi yasak araç köprüyü kullanıyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haciwhat (2 hafta önce)
    Müstehakız ve buna layık olduk.
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Abcd (2 hafta önce)
    Halay çekin açılır
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Adıyamanlı (3 hafta önce)
    Halay çekelim
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Haciwhat (3 hafta önce)
    Malatya her konuda sıkıntıli bir şehir olmaya devam edecek.Nedenmi?Sevk,idare,yönetim,kontrolsüzlük had safhada.Bunu neye göre söylüyebiliyoruz?Her konuda Yaşadıklarımıza bakarak söylüyoruz.Bedbaht Malatya.
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Ömer (3 hafta önce)
    Ya arkadaşlar Sivas yolu var neden yolu komple kapatıp 10 günlük işi aylaca devam ettirip bu vatandaşı perişan ediyorlar işte malatya yönetim Allah sizleri bildiği gibi yapsın
    %86
    %14
    Yanıtla
  • En Has Malatyalı (3 hafta önce)
    Malatya'nın evlatlarını derhâl halay çekmeye ve hükümetin yanında olduklarını ilan etmeye çağırıyorum! Ne demek viyadük hatalı yapıldı, sonra mecburen tadilata alındı da trafik önlemi alınmayınca kaos oldu!? Derhâl bu haberi protesto etmek ve her şeyden memnun olduğunuzu göstermek için çılgın gibi halay çekin!
    %78
    %22
    Yanıtla
  • ESKİMALATYALI (3 hafta önce)
    belediye d.s.i çalışması dlye mesaj atmıştı da dsi akpli belediye yönetimi gibi ulaştırma altyapı bakanlığıda akpli durmak yok! yollarına devam ediyler.malatyalıda ama çalışıyorlar diyor
    %58
    %42
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    İyi ki bir tane viyadük var. Aman alternatif geçişe ikincisini yapmasınlar. Gerçek büyük şehir olsak neler gelirdi başımıza)) haberinizin devamını okullar açılınca da devam edecek çalışmalar için okumayı bekliyoruz. Başharık TOKİ yoluna da bir baksanız. Asfalt yapmamak için kışın gelmesini bekliyorlar.
    %85
    %15
    Yanıtla
  • Orhan (3 hafta önce)
    Anladık basiret yoksunu ufku dar yöneticiler kader sanki...Eski yol kapatılıp birde üstüne gölet denilen havuz yapılırken bu basın neredeydi acaba.. Yedek olarak yol kalamaz mıydı..
    Editörün Notu: malatyahaber.com'un arşivinde buna ilişkin onlarca haber yer alıyor.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Malatya haber kastım değildi.. öyle olsa idi zaten yazmazdım..İlgi ve alâkalı cevabınızdan dolayı teşekkür ederim..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Taha (3 hafta önce)
    Halay ekibi gelseydi. Şenlik tam olurdu. Sorun yok layık olduğumuz şekilde yönetiliyoruz
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Eski yolu niye kapattılar, bu tip durumlar için kullanılabilir tutmaları gerekiyordu. Hadi Allah etmesin savaş, afet de o köprü gitti!
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Haciwhat (2 hafta önce)Mehmet isimli kullanıcı yorumuna
    Burası Malatya.Burada alternatif nedir?Neye yarar bilinmez.Gerek de duyulmaz.Yaşadıklarımız bunu anlatıyor.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Mehmet (3 hafta önce)
    Akşam 19.00 sabah 05.00 arasında çalışma olsa
    %91
    %9
    Yanıtla
  • ali (3 hafta önce)
    Allah aşkına bir ufak kepçe ile mesaili memur gibi çalışmamı olur saat7 den sonra gittiler, çok basit şartnameye süreyi 7 gün yaz ihalenin bak nasil gece gündüz çalışıyorlar. El alem(youtubede var) bir hafta içinde sıfırdan köprü yapıyorlar.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • MUSTAFA (3 hafta önce)
    SAHİPSİZ MALATYA !!!!!!!
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Öyle deme başkan bey kızıyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Başefendi (3 hafta önce)
    Burası Malatya. Hiçbir şeyi çok görmemek lazım.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Kündübekli (3 hafta önce)
    Ya sizin başka işiniz yok mu esnafı dolaşıp şirinlik sergiliyorsunuz? Avutma turları ne zaman bitecek? Gidin inşaatların başında durun. Teslim edilen ve edilecek konutları müteahhit tarafından seçilen değil de siz kafadan atın. Öğreteyim. Filan blok, filan daire. Her yerde 5 daireyi gezin, daireler dökülüyor. Müteahhitler çalmış, umursamamış, TOKİ da incelemeden kabul etmiş. Dünyadan haberiniz yok.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • :))))
    %0
    %100
    Yanıtla
  • Kündübekli (3 hafta önce)
    Karayolları çürük ve ibretlik sözde köprüye para gömmeye devam ediyor. Kimse olmadığı bir anda çökse de kurtulsak. Rezalet! Bu arada belediye başkanlarının her köşede görmekten bıktığımız fotoğraflı sözde hizmet tabelalarından birkaç tane koysalardı köprüye. Karayolları tabela bulamamış galiba. Zarar yok yakında bir de tabela ihalesi açar binlerce tabelayı kazık fiyata alırlar. Bu arada Karayolları cimmer sorusuna, tehlike arzedecek bir durum yok diye cevap vermişti. Köprü inşaatında da bir hata olmadığını bildirmişti. Ne diyecek? Köprü anormal, hatalı ve 3 kat fiyata maloldu ve biz kabul ettik mi diyecekti. Pişkinlikte ve görevi bu suistimalde gelinen son nokta.
    %80
    %20
    Yanıtla