SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beylerderesi Viyadüğü'nde Kaza, 9 Yaralı

0
Güncellendi - 2020-10-03 04:11:07
Beylerderesi Viyadüğü'nde Kaza, 9 Yaralı
A- A+ PAYLAŞ

YOL KAPANDI, TRAFİK ALT ÜST OLDU.. Malatya’da şehrin girişindeki Beylerderesi Viyadüğünde 5 işçi servis aracının karıştığı zincirleme trafik kazasında 9 kişi yaralandı. Fabrikaların da çıkış saatine denk gelen kaza nedeniyle kentin tek girişi olan yolda yüzlerce araç kuyruğu oluştu.

Malatya’nın Batı girişinde yer alan Beylerderesi Viyadüğünde işçi servislerinin karıştığı zincirleme trafik kazası nedeniyle trafik altüst oldu. 5 aracın karıştığı kazada servislerde bulunan 9 işçi yaralanırken, olay yerine gelen 112 sağlık ambulanslarıyla Turgut Özal Üniversitesi Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Kazanın şehrin tek giriş yolu olan çevreyolunda olması ve organize sanayi bölgelerindeki fabrikaların çıkış saatine denk gelmesi ile yüzlerce araç kuyruğu oluştu.

Viyadük üzerindeki kaza sonrası kitlenen trafik uzun süre açılmazken, işten çıkan çok sayıda işçi ise servislerden inerek viyadüğü yaya olarak geçti.

Trafik ekiplerinin olay yerindeki incelemelerinin ardından kazaya karışan araçlar çekici ile olay yerinden kaldırılırken, Malatya-Kayseri Karayolunun trafiğe kapanan şehir girişi güzergahı da uzun süre sonra yeniden trafiğe açıldı.

BEYLERDERESİ VİYADÜK SORUNU BAKANA DA İLETİLMİŞTİ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Oğuzhan Ata Sadıkoğlu, bu kazadan 1 gün önce Malatya’yı ziyaret eden Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na, alternatif yol olmadığından her kaza sonrası Organize Sanayi Bölgesine ulaşımın durduğunu, üretimin aksadığını ve ekonomik kayıplar yaşandığını belirterek Beylerderesi Viyadüğü için çözüm beklentilerini iletmişti

“HEM TEKNİK HEM YETERLİLİK AÇISINDAN TARTIŞMA KONUSU”

Konu hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Sadıkoğlu, “Hepimizin malumu olduğu üzere D-300 Karayolu şehrimizin hem diğer bölgelerle bağlantısını kuran hem de şehir içi trafik yükünü taşıyan en önemli güzergah. Beylerderesi mevkiinde bulunan Turgut Özal Viyadüğü ise adeta şehrin bir giriş kapısı görevini görüyor. Organize Sanayi Bölgemize ulaşımda da kilit rol oynayan viyadüğün herhangi bir alternatifinin bulunmaması, yaşanan kazalar sonrasında her gün yüzlerce aracın giriş çıkış yaptığı OSB’mizde trafik akışının kesilmesine yol açıyor. Bu durum üretimin sekteye uğramasına dolayısıyla ekonomik kayıplara yol açıyor” demişti.

Başkan Sadıkoğlu, daha önce sorunun çözümü adına yaptığı çağrıları hatırlatarak, “Beylerderesi mevkiinde kullandığımız eski karayolu bildiğiniz gibi bugün sular altında. Mevcut viyadüğün ise herhangi bir alternatifi bulunmuyor. Hal böyle olunca yaşanan her kaza sonrası aynı görüntüleri yaşamak kaçınılmaz. Maalesef bölgedeki ulaşım çalışmalarında yapılan yanlış risk analizinin bir sonucu olan viyadük, hem teknik hem yeterlilik açısından uzun yıllardır tartışma konusu. Bizler yaşanan sorunun yetkililer tarafından acilen ele alınması gerektiğini birçok kez dile getirmiştik. Bu noktada özellikle sorunun OSB’deki olumsuz etkileri ve gelecek süreçte yaratacağı sorunları şehrimize gelen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na havaalanında bizzat iletip, çözümü noktasında yardımlarını beklediğimizi ilettik. Bu talebimizde bizlere destek olan Sayın Vekilimiz Öznur Çalık hanımefendiye de teşekkür ederiz. Sayın Bakanın, Malatya’mız ve sanayimiz adına her geçen gün daha fazla risk yaratan bu konuda gerekli desteği vereceğini umut ediyoruz” açıklamasında bulunmuştu.

“VEKİLLERİMİZ DE KONUNUN TAKİPÇİSİ OLMALI”

Şehrin üretim üssü olan Organize Sanayi Bölgesindeki sorunların çözümü için azami gayret gösterdiklerini belirten Başkan Sadıkoğlu, “OSB’miz ve şehrimiz için ciddi riskler taşıyan Beylerderesi Viyadüğü hakkında vatandaşlarımız ve sanayicimiz de şikayetlerini dile getiriyor. Bizler üzerimize düşeni yaparak Sayın Bakanımıza bu konudaki taleplerimizi ilettik ve bundan sonra da sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz. Milletvekillerimizin de aynı şekilde konuyu takip edip gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz” diye konuşmuştu.

iha- Bülten- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

39 yorum yapılmış

  • Hakkı (3 yıl önce)
    Çözüm var ken suya gömüldü. O baraj ne işe yarıyor Allah aşkına? Yıkım ihalesine verin o barajı, alternatif yol çıkar ortaya. Ne de olsa alışmış bazı kurumlar yıkmaya.
    0
    0
    Yanıtla
  • Nurullah (3 yıl önce)
    23 ili bir birine bağlayan köprüye bak patates tarlası bile bu köprü den düzgün bu köprüyü yapan firma mühendis nerde derhal arastirilmasi lazım bakın bu köprü çökerse siz ozaman görün.
    0
    0
    Yanıtla
  • Osman (3 yıl önce)
    Vallah Bize müstehak Koskoca ulaştırma bakanı geliyor en önemli konu Tso başkanıda söylemezse es geçiliyor Eşim 06:00 da çıktığı işten Akşam 07:30 da eve geldi Sanki istanbuldan karşıdan karşıya geçti .yemek he hediye ver o ona kaysı versin o teşekkür etsinn sonra vali beyi ziyaret et o Allahınıza gurban bakanım teşekkürler herşeyimiz tam sonra uçağa bin gönder keşke kaza bakan giderken olsaydıda o kargaşayı kepazeliği görseydi Oğuzhan Başkanı tanımam etmem eğer en önemli konuyu Bu adam dile getiriyosa helal olsun sayın vekiller vali belediye başkanı siz hediyeler vermeye devam edin
    0
    0
    Yanıtla
  • ayhan (3 yıl önce)
    Alternatif olmazsa olacağı bu Ticaret Odası Başkanı Bas bas Bağırıyor her gün alternatif yol diye Millet gidip Elazığ bağlantı yerinde resim çekiyor.
    0
    0
    Yanıtla
  • Yusuf (3 yıl önce)
    Bostanbasını , yakınca ,ikizceyi ankara istanbul yoluna bağladınızmı tüm trafik sorunları çözülür.Gidin Gaziantebe hergün yeni yolllar açılıyor.Yogunluk buralarda fahri kayahan bostanbası buraları Ankara İstanbul yoluna bağladınızmı tüm trafik sorunları çözülür inşallah
    0
    0
    Yanıtla
  • poyraz (3 yıl önce)
    Bunlar iyi günler bunları da arayacaz ama telefonu açan olmayacak
    0
    0
    Yanıtla
  • cafer canbay (3 yıl önce)
    Sorarım AKP '18 Yıllık vekillik yapanlara Allah göstermesin O köprü çokse Malatyalılar ne yapar.
    0
    0
    Yanıtla
  • Fuat Kutsal (3 yıl önce)
    Aşağıdaki Baraj üzerine bir acil durum yolu yapılabilir mi?
    0
    0
    Yanıtla
  • G ali gürer (3 yıl önce)
    sonunda oldu bu köprude kaza veya bakima alindığinda trafik sorununu nasil çözeceksiniz diğer illerimiz ve malatya için ikinci bir giriş ve çikiş olmalidir daha önceden vardi gölet yaptılar su altinda kalinca şimdi çok ararsiniz bulamasiniz göleti viyaduk alt bitiş naktasinda yapilsaydi bu gün bu durum olmayacakti hesapsiz bir proje olduğunu düşünüyorum yeniden bir çozum aranmalidir
    0
    0
    Yanıtla
  • davut (3 yıl önce)
    her önümüze konan vekile belediye başkanına oy verirsek bu bile çok bize ben onların yerinde olsam o köprüyü bile yapmam ne de olsa malatya çantada keklik her seçimde en yüksek oyu veren ilk 3 şehirden biri yiyorsa böyle bi köprüyü istanbul izmir yada ankara'ya yap bakalım neler oluyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Mustafa 02 (3 yıl önce)
    Birileri bu servis minibüsçülerine dur desin ,eğer minibüsçüler kontrol altına alınmaz ise daha büyük kazalar kaçınılmaz kural tanımaz bunlara derhal dur deyin lütfen lütfen lütfen
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyalı (3 yıl önce)
    Taha tekstil Talu tekstil fetih tekstil bazı servis araç şoförleri yolda yapmadığı hareket kalmıyor yarış yapıyorlar eğerki firmalar bunların önlemlerini almasalar daha büyük facialara ölümlü kazalar olur
    0
    0
    Yanıtla
  • irfan (3 yıl önce)
    bizim beyler deresi viyadüğü dünyada tek mühendislik harikası gerçi malatyanın yatırımlarının hangisi düzgün
    0
    0
    Yanıtla
  • fatih (3 yıl önce)
    Bölgesi elazığda olan bir kurumun Malatya ya yapacağı hizmet anca bu kadar kaliteli olur.
    0
    0
    Yanıtla
  • Bence yorumunuz yanlış.Bölge Müdürlüğü nerede olursa olsun,onu temsil eden alt kuruluşların görevlerini layıkıyla yapmaları gerekir.Malatya'da işini doğru yapmayan Elazığ'da da yapmaz.Yani anlayacağın zihniyet önemli.
    0
    0
    Yanıtla
  • Ahmet Yalvaç (3 yıl önce)
    Geçmiş Olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Veli (3 yıl önce)
    Köprü için alternatif yol olan eski yol sular altında kaldığı zaman muhalefet partileri söylediler.Hiç kimse takmadı.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eralp Şahin (3 yıl önce)Veli isimli kullanıcı yorumuna
    Tso başkanı Oğuzhan Sadıkoğlu da defalardır söylüyor ama dinleyen kim
    0
    0
    Yanıtla
  • Z.a.y (3 yıl önce)
    Bütün suç köprüde değil bence. Birbirleriyle yarışan servis şoförleri ndede var bence Köprüyü gören basıyor zaten
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet.44 (3 yıl önce)
    Şimdilik eski yolu aktif hale getirebilirler tekrar, bu tip durumlarda açılır. Yaralılara Allahtan şifa diliyorum
    0
    0
    Yanıtla
  • Su altinda o yol, baraj yapildi ya hani oraya
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet.44 (3 yıl önce)Sedat isimli kullanıcı yorumuna
    Çok güzel yapmışlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet yuksel (3 yıl önce)
    Öyle bir viyadük yapıldıki köprünün başından baktığında nerdeyse köprü ortasındaki araba görünmüyor kot farkı denildi elin oğlu denizin ortasina köprü yapiyor bizimkilerde iki tepe arasindaki köprünün kot farkını harçlarla dengelemeye çalıştılar
    0
    0
    Yanıtla
  • Yok yahu; demek araç köprünün ucundan görünmüyor, Siz hiç o köprüye gidip balık tuttunuz mu?
    0
    0
    Yanıtla
  • Kutalmış (3 yıl önce)
    Organizeden çıkan servis araçları şehir merkezine kim önce varacak diye adeta yarış yapıyorlar.Yani bunun doğal sonucu olarakta kazalara davetiye çıkarılıyor.Allah esirgesin ,bu ders olsun .Lütfen biraz daha dikkatli olalım.
    0
    0
    Yanıtla
  • Vlkn44 (3 yıl önce)
    Böyle bir vizyon olabilir mi ya 10 yıl önce yapılan köprü ihtiyacı karşılamıyor yap 3,4 şeritli koy ortaya bir raylı sistem için yer.yada uzat trambüsü organize ye kadar kaldır servisleri servis parası yerine ver personele ulaşım kart parasını. Yazık valla
    0
    0
    Yanıtla
  • Bencil adam servis çeken kişilerin evi yok dimi kirası yok çocuğu yok ev gecindirmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Ömer (3 yıl önce)
    Dünyaya örnek olarak mühendislik derslerinde günlerce konu yapılacak viyadük yapıldıktan sonra altında da su tutulmaya başlayınca tüm malatya halkı alternatif yol olması gerektiğini zaten kendi arasında konuşuyordu. Bunu görmek yada tahmin etmek için Einstein iq su gerekmiyor ki zaten. Malatya ya yapılan en seçkin yapılardan. Karahan geçidi yolu, Reşadiye geçidi tüneli, stadyum, havuz, Battalgazi hastanesi, on yılda bir yenilenen hava alanı terminal binası, poliklinikleri hastane tabelası ile kazandırılan bir sürü hastane, hızlı tren yerine rayların yer değişmesi
    0
    0
    Yanıtla
  • Zeki (3 yıl önce)
    2 gün önce Malatya 18 yılda gerçek siyaset hizmeti gördü denmişti. Bu köprüyü bu şekilde yapandan, yamukluğunu kabul edene kadar herkes Turgut Özal’ın kemiklerini sızlattınız.
    0
    0
    Yanıtla
  • Kaplan (3 yıl önce)
    Yol virajı değil zemini yamuk olsa da önünü görebiliyorsun takip mesafesi diye birsey var ne hikmetse millet orda dip dibe gider marifetmiş gibi direksiyon başına geçen şoför oluyor memleketimde geçmiş olsun ne diyelim
    0
    0
    Yanıtla
  • Okuduğum en doğru yorum tşkler Kaplan bey.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eroll (3 yıl önce)
    Yazık günah köprü yapılırken adam gibi yapılmalıydı ve hatalı yapımından dolayıda ulaşıma açılmamalıydı birsürü emek ve harcanan para işini layıkıyla yapmayan kimse sil baştan kendi parasıyla yapmalıdır milletin parasını heba etmeye kimsenin hakkı yok.
    0
    0
    Yanıtla
  • Gezgin Suat (3 yıl önce)
    Türkiye'nin hemen hemen her şehirini gördüm çok köprüden geçtim ama bunun gibi görmedim yamuk içe çökmüş Allah muhafaza çökecek gibi Malatya haketmiyor
    0
    0
    Yanıtla
  • Demek çok köprüden geçtiniz...
    0
    0
    Yanıtla
  • dikkat (3 yıl önce)
    fabrika işçilerini taşıyan servisler ölümle yarışır gibi araç kullanıyorlar özellikle köprüden geçtikten sonra havalimanı yoluna girdikten sonra ki fabrika girişinin kapatılması lazım sürekli kaza olmakta orada ondan sonra ilk kavşağa ışık getirilmesi lazım fabrika çıkışı ile havalimanı istikametine giden araçlar sürekli kaza yapmakta geçen yıl o kavşakta 3 kişi hayatını kaybetti ancak çözüm yok ortada bir çözüm bulma çabası hiç yok lütfen oraya bir ışık ve fabrika girişinin yerinin değiştirilmesi lazım
    0
    0
    Yanıtla
  • Emre (3 yıl önce)
    Hergün gidip gelirken trafiğin olduğu ve "acaba yine kaza mı oldu" diyerek trafik sıkışıklığının nedenini kendi kendime sorgulandığım bu viyadük, Türkiye içerisinde yapılmış en kötü yol projesi olmuş olabilir. Yazık
    0
    0
    Yanıtla
  • Hasan (3 yıl önce)
    Viyadük Öngörü Beylerderesi Barajı TSO Başkanı dün ulaştırma bakanına Viyadükle ilgili “OSB’miz ve şehrimiz için ciddi riskler taşıyan Beylerderesi Viyadüğü hakkında bizler üzerimize düşeni yaparak Sayın Bakanımıza bu konudaki taleplerimizi ilettik ve bundan sonra da sürecin takipçisi olmayı sürdüreceğiz” bugün ilahi adalet tecelli ediyor. Olan yine gariban işçiye oluyor tüm yaralılara acil şifa dilerim herkese geçmiş olsun
    0
    0
    Yanıtla
  • Suat ORUÇ (3 yıl önce)Hasan isimli kullanıcı yorumuna
    Allah korusun Deprem olsa köprü kullanılmaz hale gelse ne olacak. Malatya ya yardım dahi ulaşmaz
    0
    0
    Yanıtla
  • ilkerefendyy (3 yıl önce)Suat ORUÇ isimli kullanıcı yorumuna
    karşıdan mancınıkla atabilirler Suat abi
    0
    0
    Yanıtla