SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bunu Duyunca Çıldırdım!.'

'Bunu Duyunca Çıldırdım!.'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, deprem sürecinde Malatya’nın gördüğü hasarın ve aldığı yaralın tam olarak anlatılmamasını sıkıntılarını yaşadıklarını açıkladı. Er, Beylerderesi’ne ikinci ve üçüncü viyadüğü yapmak için çalışmaların başlatıldığını belirtti.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er, beraberinde Yeşilyurt Belediye Başkanı İlhan Geçit ve Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın. 6 aylık çalışmayı basın mensuplarına anlattılar.

Büyükşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda yapılan toplantıda konuşan ve soruları yanıtlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in açıklamalarında bazı satır başları şu şekilde:

"-Büyükşehir Aday Tanıtım Toplantısına gitmeden önce Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına giderek, Malatya ile ilgili konuları istişare ettim.

-Malatya’nın problemlerine odaklandık. Yaraları nasıl sararız, tamamen buna yoğunlaştık.

-Malatya menfaatlerinde birleşelim.

-Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in tecrübesini çok iyi biliyorum. Ben TOKİ’deyken milletvekilleri ile geliyordu, Türkiye’nin en büyük projesini Gaziantep’e yaptık. Kuzey Şehir yapıldı, 50 bin konut. Antep’te giderken güllük gülistanlık. Fatma Hanım bir sunum hazırlamış. Gaziantep gibi depremden etkilenen 11 il var. Ama depremden asıl etkilenen il sayısı dört. Sanki Gaziantep en büyük yarayı almış. Fatma Hanımı tebrik ediyorum. Sunuma başladı; bir rakamlar geçti fıttırdım, iç içime sığmadı. İsyan edesim geldi. Bir an önce toplantıdan çıkmak istedim. Bu krediyi deprem bölgesi belediyelerine su ve kanalizasyon idareleri üzerinden hibe olarak vermişler. Allah, devletimizden razı olsun. Listeye bir baktım; Hatay 380 milyon Euro, Kahramanmaraş 260 milyon Euro, Adıyaman’ı hatırlamıyorum, Gaziantep 177 milyon Euro, Malatya 155 milyon Euro. Bunu duyunca çıldırdım. Bu nasıl iş arkadaş? İçim daraldı. Söz sırası bana geldi. “Malatya Hatay’dan sonra hasar alan ikinci il. Ölümlerimiz az buna şükrediyoruz. Bu nasıl bir adalet? 155 milyon Euro ne demek? Malatya ölmüş ağlayanı yok” dedim. Orada bana siz, “Bizde bir şey yok. Her şey iyi, iyi gidiyoruz dediniz” cevabını verdi. Canım çok sıkıldı.

-Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile görüştüm. Ben Malatya’nın durumunu anlattım, kendileri dinledi. Ben bu görüşmeyi kamuoyuna anlatmadım. AK Parti toplantısına telefonla katılan Sayın Cumhurbaşkanımız kendileri görüşmeyi anlattılar. Millet bana baktı. ‘Ne zaman görüştün’ diye. Ben işin artistliği tarafından değilim. Malatya’nın sorunlarını görüşürken fotoğraf çektirmek aklıma gelmiyor. Ankara’da elim de olta ile geziyorum, nereye takılırsa.

-Malatya’da konut ve işyeri inşaatları yükselince halkında morali yükselir. 

-Malatya’yı avucumun içi gibi biliyorum.

-Şuanda 3 bin konut hazır, Ekim’de toplamda 8 bin konut teslim edilecek.

-Biz Malatya’da deprem sürecinde işin ucundan yakaladık. Göreve geldiğimizde çarşının ihalesi yapılmıştı. Ben olsaydım o zaman konteynerleri ayrı ayrı koymaz, toplu koyar çarşı oluştururdum. Malatya’da çarşı çökünce her şey çöktü. Büyükşehiriz, ama metropol şehir değiliz. Malatya geçmişte kötü  planlanmış. 
-Çevre, Şehircilik ve İklim  Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum, Malatya için bir lütuf. Çok büyük bir atraksiyon aldık.

-Konut ihalelerinin tkkamamı Eylül ayında bitecek. İhaleleri tek tek takip ediyorum. 
-AFAD üzerinden 4.5 milyar lira tutarında ek bir hibe aldık.

-MASKİ binasını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri iken İl Özel İdaresi binası olarak ben başlatmıştım, tepki gösterilmişti. ‘Dağın başına  bina yapıyor’ diye.  Bugün şehir oraya kaydı. Orası (İkizce) 100 bin nüfuslu bir ilçe olacak.

-Beylerderesine ikinci ve üçüncü viyadüğün çalışmasını yapıyoruz.

-Hızlı trenle ilgileniyoruz.

- Çevre, Şehircilik ve İklim  Değişikliği Bakanı Sayın Murat Kurum, Akoğuz Kışlasından Malatya’ya 2 bin 500 dönümlük bir alan kazandırdı.

-Kuşak yollarını bu yıl tamamlıyoruz.

-Hayvan Barınağında Hayvan Hastanesi açtık.  Tarım ve Orman Bakanımız Malatya’ya geldiğinde açılışını yapacağız. Günde 200 kilo kedi ve köpek maması üretiyoruz.

- Bana gelip zarar ettiklerini söylediler. MASKİ nasıl zarar eder ki? Türkiye’de şazidesiyle akan başka su yok. Nasıl zarar ediyoruz: yüzde 69 personel gideri! Kepazelik! Zarar eden bir yerde ben nasıl su indirim taahhüttü yapabilirim?

- Malatya'mıza yakışır, modern bir otogara kavuşacağız. Kuzey çevre yolu üzerinde hayata geçireceğimiz bu proje ile şehir merkezimizin yükü azalacak ve yeni bir merkez oluşacak. 2025 yılında tamamlamayı hedeflediğimiz otogarımız, şehrimizin gelişimine önemli katkı sağlayacaktır."

malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

63 yorum yapılmış

  • MUSTAFA (1 hafta önce)
    Sami bey neden şaşırdınız ki? Malatya belediye başkanları ve milletvekilleri deprem olduğundan beri Ankara da ki yetkililere Malatya da deprem hasarını çok az olduğunu anlatmaktan heba oldular. Muhalefet olmasa neredeyse Malatya da deprem olmadı diyecekler. Sami bey bir sen mi duymadın. Ama biz hakettik bütün bunları. Tüm bunlara rağmen Malatya lı %70 oy verdi. Demek ki yalan dolan daha çok rağbet görüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Sami başkan vizyonlu ve değerli bir insan Malatya ya 10 yıl önce başkan yapılması gerekliydi... Eminim ki bu memleketin gerçekten ayağa kalkması için mücadele edecek bir başkan; Sami Er, ve Abdurrahman Babacan Seçim sonrası bu memlekete emek veriyorlar siyasi düşünülmesin deprem dönemi de Veli Ağbaba bu insanlar, memleketi için mücadele ediyor sahip çıkalım...
    %28
    %72
    Yanıtla
  • MALATYAM (1 hafta önce)Ali isimli kullanıcı yorumuna
    Geç kalınmış tedavi hiç bir fayda sağlamaz. Aksine gerekli olan çözümlerin önünde set olacaktır. Çünkü öncekilerin devamı olmak zorundadır. Sami başkan sağında ve solunda oturanların oy potansiyeli hayrına seçilmiş biridir. Memleketime 5 yıl daha geçmiş olsun.
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Sizin hiç bir suçunuz yok başkan.. siz en son geldiniz buraya.. sizden oncekilere ne kadar anlattık uyardiysak hepsi boş çıktı.. yaptık oldu bitti ile malatya nin geleceğini mahvettiler.. örneğin raylı sistem yapacak Münir Erkale değil cenazelere giden adamı seçtik.. trambus yapma dedik diğerine dinletemedik hali ortada.. şehir hastanesi istedik milleti kandırıp devlet hastanesi yapıp aha ya dediler.. UEFA için kupa finalleri için 33 bin kişilik stadyum istedik 27 bin yaptılar.. kuzey güney cevreyollari yapın 3x3 olsun dedik.. yapılan ortada.. yht dedik olmuyor ki ht belki yapılır dediler. Daha baslanmadi.. Turgut Özal üniversite sinin yeri yanlış şehrin batısına yapılmalı dedik olmadı.. cevreyolu alt geçitleri dar yapıyorsun raylı sistem geçmez dedik haklı çıktık.. beylerderesi viyadük tren yolu da olsun dedik. Tren yolu bosverin zipzip hophop yol oldu:) işin ilginç yanı hdp li belediyelere, chp li belediyelere bunlar yapıldı.. suçlu siz degilsiniz başkan.. suçlu daha önceki vekiller ve belediye baskanlari..
    %82
    %18
    Yanıtla
  • malatya sevdam (1 hafta önce)
    kimse sizde uzaya merdiven atmanızı beklemedi sizin birinci vaadiniz hayal satmak idi vatandaşlara bol bol hayal sattınız bu ekipte saygın olarak gördügüm tek kişi bayram bey. sami bey ve ilhan bey ikisi zaten kanka gerçeklikten uzaklar asla proje ve hizmet üretemezler fakat krizi derinleştirmeseler yeterdi onuda beceremediler. kesinlikle malatya veli agbabayı kaybetti veli agbaba dogu illeri için bir fırsattı chp doğudaki iğmesini malatyadaki yatırım ve projeleri ile katyabilme fırsatı bulacagı için malatya kritik şehir ilan edilirdi metropol olmazdı lakin en azından bir düzeni bir çarşısı olurdu ara mahallerinde fiber internet olurdu yazık çok yazık ürologdan başkan yaptılar..
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Malatya Sevdalisi (1 hafta önce)
    Malatyamızı hızlı bir şekilde en güzel şehir statüsüne sokacak çalışmaların yapılmasını. ivedilikle hız verilmesini ve toplumunda buna destek olarak gerekli çalışmaların yapılması gerekmektedir. İnsanlar faaliyet bekliyor siyasi çatışma değil. Lütfen artık herkes aklını başına alsın.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Fikret (1 hafta önce)
    Milleti uzak yerlere Toki yaptık diye kandırın.Sehrin merkezlerine rezerv alan adı altında el koyun.Partililrre peşkeş çekin.Malatyalı sen uyu...
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Battal (1 hafta önce)
    Devlet deprem bölgesine özel bir komisyon kurup burada yatırım dönüşüme dair plan proje içinde olmalıydı..Antep o zaman bu durumu yapamazdı Fatma Hanım yapamazdı..Vatandaşı yaşat ki devlet yaşasın emin olun Özhaseki olsaydı durum daha kötü olacaktı..Kurum daha iyi bu konularda ama o da Malatya yı tam anlayabilmiş değil..
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mlx (1 hafta önce)
    Kimse şikayet etmesin. Adamlar 5 yıl başımızda. Şimdi sorsan ben oy vermedim, ben etmedim diyor millet. Sen vermedın ben vermedim o vermedi peki kim seçti bu başkanları. Malatya'nın zaten yılları gitmiş varsın bir 5 yılda bunlar ile gitsin.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Hacı abi (1 hafta önce)Mlx isimli kullanıcı yorumuna
    Vallahi bende anlamadım bu oy verme işini herkes eleştriyor kızıyor ben vermedim diyor ilginç. aklı başında olupta bu şehirde yaşayan biri, ben mutluyum her şey iyi gidiyor diyebiliyor mu çok merak ediyorm. Gerçi esnafların büyük bölümü bir de evlerini kiraya verenler mutludur muhtemelen. Ülkemizin en pahalı şehirlerinden biri olduk bunu da başardık bence halay ekibi bunu kutlamalı. Hangi birini söyleyem vah heni vahh
    %78
    %22
    Yanıtla
  • C.Yiğit (1 hafta önce)
    Hala viyadük diyorlar Köprü kelimesi yok yanına tren yolu tramvay yolu yok. Mimarisi güzel kemer köprüler var.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ÇOK HAKLISIN Yeni Üniversite kampüsü burda ancak TRANBÜS buraya neden çekilmez
    %67
    %33
    Yanıtla
  • 58 gurbet kuşu (1 hafta önce)
    ilhan geçit en büyük hizmeti çınar'ın muhterem akrabalarını yeni belediyeye transfer etmek. ikinci en büyük transferi zaten müdürler diyarı olan yeşilyurt bel sirketlerine ot müdürü sap müdürü poset müdürü almak çok güzek hizmetler yaptı tesekkürler ilhan gecit yesilyurt ilçe belediyesinin borcu eminim ki bir çok il bel borcundan fazladır
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)
    Sayın Bayram Taşkın bey sendikanın avukatı iken sizi tanıdım inşallah kamunun malını korur, israf yapmaz, işe alımlarda ehliyet ve liyakata dikkat edersiniz temennim ve duam makam sizide değiştirmez.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Yakınlarından belediyeye yerleştirdiği varmı? Yokmu?
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    İkizce. Cafana .Gelincik tepe ve diğer yerlere ya yapılan Toki ler bir süre sonra Malatya nın GETTO bölgesi olacak Malatya nın böyle yerlere değil Yerinde dönüşüm yapılarak mahalle kültürünün yaşayacağı bölgelere ihtiyacı var lütfen Malatya nın geleceğini karartmayın
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ahmet Mete (1 hafta önce)
    Başkan evlerimizin yerine YERİNDE DÖNÜŞÜM İSTİYORUZ biz İKİZCE ye Gitmek istemiyoruz bizim evlerin yeri rezerv alan ilan edilerek bir an önce yapılmasını istiyoruz
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Yol.genisletme yapılarak kaldırım otopark gibi alanlara yer acilmasi gerekiyor kabul ediyorsan 5 mt geriden yerinde dönüşüme gir..
    0
    0
    Yanıtla
  • isminiz (1 hafta önce)
    bunu duyunca can beni tergedi:)
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Halil (1 hafta önce)
    Yeşilyurt belediyesi imar işleri Banazı'ya berbat bir imar planı hazırlamış. Horata çayının etrafındaki yeşil alanlara imar verilirken Yukarı Banazı'daki kıraç, kayalık bölgeler tarım arazisi olarak gösteriliyor. Su yok buralarda, sondaja izin bile yok. Millet evini apartmanını yapıyor buralara, çok daha fazlası yapılacak. Adam gibi imar çalışması yapılsın istiyor millet. TOKİ 'ci başkan bu işe müdahale etsin.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • Ahmet (1 hafta önce)
    2 yıl oldu daha yıkımların çoğu duruyor çoğu şehirde çarşılar bitti bu şehir de harabe daha
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Erkan (1 hafta önce)
    Yeşil Malatyayi beton Malatya yaptılar
    %86
    %14
    Yanıtla
  • Serhat (1 hafta önce)
    Malatyayi betona gömüp kurdunuz tarih sızı affetmeyecek yüzyılın hançerini sapladiniz şehre vizyon proje yoksunlari Hiç mi hayatınızda bir şehir vilayet gormedinz tarihte bu kadar beceriksiz başkanlar gelmiş midir Şehri betona gömün ancak siz yeşillik meydan ağaç bilmezsinz varsa yoksa beton
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatya (1 hafta önce)Serhat isimli kullanıcı yorumuna
    Serhat bey yeni cami kasap pazarı bakırcılar çarşısı civarı keşke iki katlı iş yerleri geniş meydan, caddeler ve yeşil alan olarak kalsaydı şehir nefes alırdı derken eski belediye binası ve emekli parkının olduğu meydana söğütlü camisini taşıdılar.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ss44 (1 hafta önce)
    Eski maşti, yeni maşti binasina, Eski sanayi siteside yeni yerine taşınırsa işte o zaman Malatyada dönūşūm başlayacaktir.Sami başkanı tebrik ediyorum.
    %46
    %54
    Yanıtla
  • Ali (1 hafta önce)
    Toki dünyanın parasını harcıyorsunuz dağa taş toki yapıyorsuz. 1 toki dairesine harcadığınız parayı 3 tane yerinde dönüşüm için vatandaşa verin hem insanlar şehrin içinde evini yapsın hem devletin parası kasasında kalsın. Ayrıca binlerce m2 arazide devletin elinde kalır. Bunları bilmek için bilim adamı olmaya gerek yok ama neden toki illede toki anlamak mümkün değil
    %64
    %36
    Yanıtla
  • Malatyali (1 hafta önce)
    Sahipsiz Malatya dendiğinde vekiller tepki gösteriyordu sahip çıkıyoruz diyorlardı. Yani şimdi Sami bey vekiller de mi sahip çıkmadı diyor. Malatya da sorun yok diyenler kimlermiş onu da açıklayacak mı? Birde şu Söğütlü camiyi yerinde yapacaktı seçim dönemi öyle diyordu o iş niye değişti acaba onu da açıklayabilir mi?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Orhan (1 hafta önce)
    Ya aslında Malatya için en kötüsü ne biliyor musunuz? Geçen süre içerisinde çalışanlarla uğraşma, akraba dost yerleştirme, nikah kıyma ve tebrik kabul etme dışında incir çekirdeğini dolduran bir iş yapmadan basının karşısına çıkarak basını suçlama özgüveni nereden geliyor. Asli görevleri olan ulaşım, çöp toplama, su, kanalizasyon, ilaçlamayı dahi eskisinden kötü hale getirip hâlâ eskiyi suçlamakta ayrı bir vak'a
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Suat Yıldırım (1 hafta önce)
    Sayın başkanım başarı önce yanındakilerini temizliyerek olur.maski genel müdürü Sinan Çeçen i getirdiniz bu adam on yıldır bizimle çalıştı adeleti iş disipli bir kuruşun dahi hesabını yapan gece gündüz çalışan dünyada nadir insanlardan biri.eger bunun gibi adamları yanına alırsan inanıyoruz ki Malatya'da ne haksızlık olur nede yapılan işler ömürlük olur.
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Akçadağlı (1 hafta önce)
    Sayın Başkan Şehirler meydanlarıyla vardır. Önceki Bakanın ve sizin sözünüzü hatırlatıyoruz(SÖĞÜTLÜ CAMİİ YERİNE YAPILACAK).Yer bulamadıysanız üç beş kişiye gücünüz yetmiyorsa CAMİİ yapımından vazgeçin bari o alanı öldürmeyin.Aksi halde,Tarih ve Malatyalı sizi affetmez.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • serdar karatepe (1 hafta önce)
    Sonra Malatya sahipsiz diye söyleyince kızıyorsunuz. Yine söylüyorum Malatya sahipsiz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet eren (1 hafta önce)
    Başkanım tebrık ediyoruz. SiziTaşeron işçi gruplandırmada eğitimci ögretmen diploması olanlar var.veya örgün eğitim mezunu var. Bunlar neden 5 grupta maaş almazlar. 5 grup ile diğer gruplar arasında 10 bin tl fark var.ücret gruplandırma artık güncellrnsin
    %15
    %85
    Yanıtla
  • ufuk (1 hafta önce)
    Yazık değil mi Malatya ya. Bu kadar mı sahipsiz kaldık. Nerede millet vekilleri görmediniz mi dağıtılan paraları.Bu şehre nasıl ihanet edersiniz.Çıkın hesabını verin.Çıkın halka anlatın. Düşünün ki bir Ülkenin çevre şehircilik bakanı(bir önceki bakan zat) hakkaniyetten yoksun bakanlık yapıyor. Hak hukuk adalet nerede. İnşallah Murat KURUM bu adaletsizliği haksızlığı telafi eder.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • kadir (1 hafta önce)
    sayın beşkan 155.milyon euro nedemek malatya ölmüş ağlayanı yok dediktten sonra 155. miyon euroyu yükselttilermi
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Vahhh (1 hafta önce)
    Eyy Malatya işte yetki verdiğin başkan... Yookkk serzeniş yokkk. Düşünüyorum da Veli Ağbaba kazansaydi bu olanlar olsaydı bugün ne denirdi acaba
    %60
    %40
    Yanıtla
  • Taylor (1 hafta önce)
    42 Katirliyon açık veren eski yönetimi (eski para) hesap sorabildiniz mi ? Soramadınız mı?
    %50
    %50
    Yanıtla
  • El insaf (1 hafta önce)
    Maski zarar etmiş diyor başkan. Belediyenin bütün kurumları bir bütün birbirine bağlı kaynaklar güzel değerlendirilse yeter kendisine. bır sürü girdisi var nizam düzen gelsin yazıktır günahtır etmeyin heba etmeyin tüyü bitmemiş yavruların hakkını geleceğini
    0
    0
    Yanıtla
  • Adalet (1 hafta önce)
    Bu memlekete en büyük kazığı Selahattin Gürkan ve ekibi attı kendi çıkarları menfaatleri için kimseye bişey göstermediler Malatya çok iyi dediler ve halen olmuş Selahattin Gürkanın ekibi sağda solda Sami başkanı kötülüyor
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Battal işbilmez (1 hafta önce)
    Fatma Şahin 1 yılda İslahiyeyi nurdağını toparladı. Sizde bir buçuk iki yılda 15 bin hak sahibinin olduğu battalgazide gelinciktepeye 2000 çamurluya 681 konut .. Hepinizi toplasak bir fatma Şahin etmiyor itiraf etmişsiniz zaten .
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Kerem (1 hafta önce)
    Çıldıracakmış! Vatandaş çoktan çıldırdı.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Semih (1 hafta önce)
    6 ay geçmiş malatya geriye hızlı bir şekilde gidiyor teşekkürler
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (1 hafta önce)
    Duygu sömürüsü, türbinlere oynama ve halkı en zayıf noktadan vurma.23 yıldır Akp'lilerin yaptığı bu maalesef. İşin kötü yanı kendi deyimleriyle ( Sahipsiz Malatya) da. Bunlara inananıp ekmek,ev, iş bulamayan sürünen bir sürü insan var. Eğer beni yaşadığım bu ülkede bir ev alma hayalim bittiyse ve karnımı zor doyuruyorsam kusura bakmayında, saraylarda saltanat sürüp benim paramla şatafatlı hayat yaşayanlara verecek ne bir desteğim olur nede oyum olur.
    %71
    %29
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 hafta önce)Deniz isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya yıkılsa bunlar akıllanmaz diyecm ama yıkıldı zaten ve sonuç ortada kimseye bir şey anlatmaya gerek yok artk iş işten geçti ben bir şeyler anlatmak için kendimi yormuyorum artık size de tavsiye ederm
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Erhan (1 hafta önce)
    Kedi ve köpek maması çok önemli şu süreçte başkanımı tebrik ediyorum.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Taraftar Kenan (1 hafta önce)
    Sami Başkan Yeni Malatyaspor’la ilgili destek gibi bir açıklama yapmış zannedersem bu toplantıda. Adil Gevrek’e ve yönetime tek kuruş vermesin ama Malatya’nın çocukları takımda ter döküyor o çocuklar için bir şeyler lütfen yapsın şu an bu takımda oynamaları onlar için çok büyük şans inşallah bu çocuklar kendilerini gösterirler ve Türk futboluna katkı sağlarlar.
    %55
    %45
    Yanıtla
  • Zafer (1 hafta önce)
    İş baştan yanlış yapıldı.Esnaf konteynerlerini ayrı ayrı bölgelere koymak yerine binlerce konteyneri Sivas karayolundaki yeni sanayinin bitişiğinde konularak yeni geçici büyük bir çarşı kurulup 5 dakika arayla çalışan otobüsler alışverişe gelen ve dönenleri taşırdı. Hem esnafların hepsi bir arada olurdu, hemde şimdiki gibi senin yerin işlek, benimki sapa davası olmazdı. Hepsi bir arada olunca insanlar her türlü ihtiyacını daha hızlı olarak görürler di. Alt yapısı da daha düzenli olarak yapılıp, örneğin sebzeciler, telefoncular, kuyumcular vs. gibi esnaflar yanyana yerleştirilerek daha kolay bir şekilde ticaret yapılması sağlanabilirdi.Esnafın adresi kolayca bulunacağı için daha verimli ticaret yapılırdı. Çevre yolu ve Akpınar civarına yerleştirilen konteynerlerin rezilliğine bakıyorum da oradan alınan sebze meyvenin tozunu çamurınu 5 saat yıkasan gitmez. Sebep olunan trafik keşmekeşliği de cabası.
    %74
    %26
    Yanıtla
  • ahmet (1 hafta önce)
    ikizce fay hattının üzerinde sen nasıl orayı 100 bin nüfuslu ilçe yaparsın sana bu akılı kim verdi..dağı taşı meraya bina diktiniz hiç estetik duruyor mu bildiğin gece kondulara benziyor ..canınız nereye isterse taş ocağı bina yapmaya başladınız düzen yok nizam yok estetik yok..iğrenç bir hal almaya başladı .elemendik gölünün karşınsa yapılan evleri biri sormuyor mu (biri tek katlı yapmış biri 4 katlı yapmış) bu ne plansızlık ..ne kadar çirkin bir görüntü avrupa da olsa hepsi mahkemelikti hesap soran yok..meralar taş ocağı ve bina oldu..akp zihniyetinden ne beklenir..rant ve çirkin bir ülke
    %66
    %34
    Yanıtla
  • Abdullah (1 hafta önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Malatya zaten fay hattı üzerinde. İkizce 'de bari zemin sağlam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Orhan (1 hafta önce)
    Yazı masal gibi geldi. Hükümetin yada Bakanlıkların yapacaklarını yerel yönetim hizmeti yapmış yada yapacakmış gibi anlatmak ne kadar doğru? Yapılacak konutlar, belediyeye gelen ekstra para ve toplantılarda yaşananlar bizi ilgilendirmiyor. Geçmişi kötülemekle bir yere gidilmez. Mesela su parası elektrik parasından fazla geliyor bunun çözümünü bulun. Personel fazla demekle iş çözülmüyor. Personel fazla ise bir sürü yeni personel alımı yapıldı mı yapılmasaydı. Böcekler, sinekler milleti canından bezdirdi. Çözüm bulun. Okullar açılacak ulaşımdan millet illallah etmiş çözüm bulun. Bitmeyen asfaltlama ve yol tamiratları trafiği berbat etti. Bununla ilgili çalışma ne açıklayın. Her yerde su patlamış tamiratlarını yapın. Temizlikte nitelik düşmüş bunu yükseltin. Şehirde sosyal kültürel anlamda ne yapacaksınız onu açıklayın. Bahaneleri bırakın slogan laflarla gitmiyor. Milletin karnı tok yemiyor artık.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Mertens (1 hafta önce)
    Başlıkları tek tek okudum...Allah in izniyle Sami başkanımızın bu iştahlı çalışmasına kimse engel olmaz... ilgilendikleri konular Malatya nin en mühim sıkıntıları... inşallah kimseye takılmadan sadece halka hizmet aşkıyla, fedakarca bu çalışmalarına devam eder....Maski ilk defa beni aradı,,, su faturanızı odemezseniz suyu keseriz diye...takdir ettim...demekki çalışma disiplini hemen kendini gosteriyormus
    %50
    %50
    Yanıtla
  • Suyunu keserlerse Maski'yi ben de takdir edeceğim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Adam (1 hafta önce)
    Bu Malatya ya verilen 155 milyon Euro ile ne iş yapılmış araştırılmasını ve yapılan işlerin tek tek sıralamasını hesabının sorulmasını belediye başkanlarından bekliyoruz
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mert (1 hafta önce)
    en azından gerçekçi,
    %71
    %29
    Yanıtla
  • fatih (1 hafta önce)
    gelen betona gömdü giden betona gömüyor 5tene d7 dozerle oraya otoban yapılır.
    %53
    %47
    Yanıtla
  • MALATYAM (1 hafta önce)
    Size bir aday adayı olmuş biri olarak ÖZLEDİĞİMİZ MALATYA için fikirlerimizden birkaç tanesini vereyim. (Yapılan şeyler yapboz olmasın diye Master planlar şeklinde olmalı ve halka özet olarak açıklanmalıdır.) 1-Şeker fabrikasını kuzey çevre yolunun altında arıtma tesisine yakın bir yere şehrin tüm bileşenleri ile fabrikanın varlığını koruyarak alın ve karşılığında mevcut fabrika alanını şehir parkı yapın. 2-İstasyonun Kuzey çevre yolu üzerine taşınması sağlanmalı, mevcuttaki demir yolları şehir içerisinde yaklaşık 30 km uzunluğunda ve 1300 dekar alanı işgal etmektedir. Bu güzergahlar tavşantepe bölgesinden başlayarak yaka mahallesi kısmına kadar olan 20 kilometrelik tek hatla birleştirilmeli, şehir içerisindeki demir yolları alanları istasyon alanı ve atıl durumdaki alanlar yeni karayollarında ve tramvay gibi alanlarda kullanılabilecektir. 3- otobüs terminali muhakkak kuzey çevre yoluna taşınmalı ve istasyon ile birlikte inşa edilerek olası yapılacak hızlı tren ulaşımında bütünlük olacaktır. 4. Şehir ile Kuzey çevre yolu arasında Güney kuzey yönlü tarımsal alanlar korunarak en az 3 ana yol alt yapısıyla birlikte açılarak alt merkez yerleşim yerleri oluşturulmalıdır. 5-Belediye ilgili kurum kuruluş ve odalar ile işbirliği yaparak lise düzeyinde Yapı okulu Sanayi okulu ve kayısı sektörü için lise açmalı eğitimden sonra bu sektörlerde iş imkanı sağlayarak gençlere umut ve destek olunmalıdır. (Seçim bittiğinden beri Malatya'nın gündemi olan Beyler deresine bir köprü daha yapılsa bile organize sanayi de çalışan bir işçi evine gitmek için yine 1 saat yol teperek evine gidecektir.)
    %88
    %12
    Yanıtla
  • Adnan (1 hafta önce)
    sayın başkanım oraya viyadük yapmaya gerek yok daha yıkılacak bürsürü bina var oradaki çıkan harfiyatları oraya dökseniz bir iki yılda dolar trenler dere kenerını dolanıp geri geliyor orayı doldursanız hem tren yolu hem tramvay yolu vede kara yolu yaparak büyük bir hizmet yapmış olursunuz
    %42
    %58
    Yanıtla
  • Ne gada akıllıca
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Mehmet (1 hafta önce)
    Başharık yolunu tamamlayın. Hibe kredi birer milyon olsun diye uğraşın. 70bin küsur bağımsız birim yıkıldı 11bin daha verilecek diyorsunuz. Başkalarının verdiği rakamlara şaşırırken malatya için verilen rakamlara da şaşıran çıkar inş.
    %60
    %40
    Yanıtla
  • AKP (1 hafta önce)
    Akp seçimlerde yenilsin ülke her yönden isviçre olur. 22 yılda teknolojik çağa denk geldiler, fahiş vergilendirme yaptılar, ülkede satmadık liman,fabrika bırakmadılar ama her şey suyunu çekti buraya kadar. Halk vergiden canı cikmiş ama malum kanallar yoluyla fırsatçı market,manav gösterilerek uyutuluyor. Her şeyin sebebi AKP DİR NOKTA
    %69
    %31
    Yanıtla
  • KOPRU (1 hafta önce)
    200 metrelik bir köprü dahi yapamadilar. Yol yabtiiiğ, köprü yaptiiiiğ :). Çoğu yurtidisi yapımı ve uçuk fiyatlarla garantili hazine soyuluyor
    %81
    %19
    Yanıtla
  • Atıf Hoca (1 hafta önce)
    Başkan bize bilmediğimiz bişey söylememiş, eski muhteşem vekillerimizin ve belediye başkanlarımızın Malatya nın aldığı yarayı doğru dürüst rapor etmediklerini bu yüzden kredi ve hibelerden az pay aldığını hatta birtakım desteklerden hiç pay almadığını sonuçta yeniden imar için elinin zayıf olduğundan bahsediyor. Şimdi sayın hemşerilerim burda iki bilgi var bence, 1- Haziran dan beri o vekil bu yetkilinin şu gün bu gün dedikleri TOKİ çekilişi Ekime kalmışmış(bu hız bu ciddiyet evlerin gerisini HAK getire!!) 2- Malatya nın durumunu İktidara iyi anlatamayan bu anlayışsız yerel yetkili ve vekillerin yerine çarçabuk yenisi seçimle geldi hatta 2 si eski ekipten biri vekil diğeri il başkanı ve MHP vekili tekrar yetkilendirildi onlar neden harekete geçip yardım aksiyonunu yeniden şekillendirebilirlerdi, neticede seçimde iktidar partileri gömülmedi Malatya da hala baş tâcı yanideğilmi..
    %87
    %13
    Yanıtla
  • Oktay (1 hafta önce)
    Öncelikle kafası çalışan adamlar alın Sami bey. Millet bahcesi agaclarin dibi beton. Ağaç beton da değil toprakta büyür.kurumus agaclar
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Haciwhat (1 hafta önce)Oktay isimli kullanıcı yorumuna
    Memlekette herşeyin temelinde esas olanın BETON olduğunu 20 küsür yıl önce keşfettik diyorlar.Malatyada da her şey sadece betona bağlı! ve zaman bize bunu öğretti diyorlar.
    0
    0
    Yanıtla