SON DAKİKA
SON DEPREMLER

Beylerderesi'ne Kanalizasyon Akmasını da Önleyecek

0
Güncellendi - 2020-11-17 00:34:04
Beylerderesi'ne Kanalizasyon Akmasını da Önleyecek
A- A+ PAYLAŞ

DSİ 9. Bölge Müdürü Mahmut Dündar, Yeşilyurt'un eski ilçe merkezi olan Çırmıhtı'da yaptırılan taşkın koruma çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Dündar, bu projeyle Beylerderesi göletinin rezeruvarına kanalizasyon sularının akmasının da önlenmiş olacağını söyledi.

Dündar, 9 milyon liraya mal olan taşkın koruma projesi ile ilgili şu bilgileri verdi:

"Cumhurbaşkanlığı 3. 180 günlük eylem planında açılışı yapılacak tesisler içerisinde yer alan taşkın koruma işimiz kapsamında; çift taraflı toplam 2.060 m uzunluğunda, 10 m genişliğinde, 2,35 m yüksekliğinde kılavuz kanallı betonarme kanal, 2.060 m uzunluğunda ferforje korkuluk, 1 adet araç köprüsü ve 1 adet yaya köprüsü yapılmıştır.

Yaklaşık 9 milyon liraya mal olan taşkın koruma tesisi sayesinde;

• 1 ilçe merkezi, 200 dekar tarım arazisi taşkınlardan korunmuştur.

• Malatya Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MASKİ) tarafından Yeşilyurt İlçemizin batı kolektörüyle dereye akan kanalizasyon sorununun çözülmesine imkan sağlanmıştır.

• Bu derenin mansabında yer alan Malatya Beylerderesi Göletimizin rezervuarına kanalizasyon sularının akması önlenmiş olacaktır.

• Şehrin en büyük rekreasyon projesi olan Yeşilyurt Belediyesi Beylerderesi Şehir Parkının (Yeşil Vadi) yapımının önündeki yapısal ve çevresel sorunların çözülmesi sağlanarak işin yapımının önündeki engeller kaldırılmış olacaktır.

Bu projenin hayata geçirilmesi noktasındaki desteklerinden dolayı başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli ’ye, DSİ Genel Müdürlüğümüze, Milletvekillerimize, Valimize, Belediye Başkanlarımıza, DSİ ve yüklenici firma çalışanlarına teşekkür ederiz.

Malatya ilimize, Yeşilyurt ilçemize ve vatandaşlarımıza hayırlı olsun. Bundan sonraki süreçte, vatandaşlarımızın ve ilgililerin söz konusu dere yataklarına evsel ve çevresel atıkların atılmaması için gerekli tedbirleri alacakları ve daha duyarlı olacaklarına inanıyor ve hayırlı olmasını diliyoruz."

Bülten- malatyahaber.com- Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

2 yorum yapılmış

  • Klasik (3 yıl önce)
    Dünyanın hiçbir yerinde göremezsiniz. Bu kadar kötü proje olamaz. Hayvanlar nasıl suyunu içecek? Betondere yapıyorlar akıl almaz bir iş. Kimse dememişmi siz ne yapıyorsunuz. Başka ülkede olsa milli park yaparlar
    0
    0
    Yanıtla
  • Mehmet Ali (3 yıl önce)
    Ne kadar anlatırsanız anlatın. Sabahtan akşama kadar her gün Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür edin bunların hiç biri Beylerderesinin BETONdere olmasınından başka bir şey değildir.
    0
    0
    Yanıtla