SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Beynelmilel Başkan' Birleşmiş Milletlerden Yardım İstemiş

'Beynelmilel Başkan' Birleşmiş Milletlerden Yardım İstemiş
A- A+ PAYLAŞ

Daha önce Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Teşkilatı'nın (UNESCO) adı kullanılarak Paris'te düzenlenen bir törende ödül alması, ardından bu ödülün Ankara merkezli bir firma tarafından 'para karşılığı' verildiği ve UNESCO'yla bir ilgisinin bulunmaması, bazı kişilerin Yeşilyurt Belediyesi projesi olarak gösterdikleri 'eğitim- kültür' gezisiyle iki parti halinde toplam 96 kişiyi belediyenin aracılığıyla 'alınan 'Hizmet Pasaportu- Gri Pasaport' ile yurt dışına kaçırılmaları skandalı ile gündeme gelen Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar'ın, 6 Şubat tarihli büyük depremlerin ardından Birleşmiş Milletler'den yardım istediği bildirildi.

Son depremlerdeki yıkım nedeniyle uygunsuz yerlere imar verilmesi ve yüksek kat izni ile eleştirilerin odağı olan, ayrıca 'depreme dayanıklı' olduğu iddiasıyla belediye tarafından yaptırılıp pazarlaran 'Yeşil Topsöğüt Konutları' depremde ciddi hasar görünce yine zor günler yaşayan Çınar'ın, 6 Şubat tarihli depremlerin ardından "UCLG MEWA Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı'na bir yazı göndererek, içerisinde bulunan durum nedeniyle yardım talep ettiği kaydedildi.

Geçmişteki uluslararası olayları nedeniyle 'Beynelmilel Başkan' olarak da isimlendirilen Çınar'ın, söz konusu teşkilata gönderdiği sonunda da, 'Türk Milleti Adına' teşekkür ettiği yazının metni şöyle:

"UCLG MEWA BİRLEŞMİŞ MİLLETLER VE YEREL YÖNETİMLER ORTA DOĞU VE BATI ASYA BÖLGE TEŞKİLATI'NA

Ülkemiz 6 Şubat günü yaşadığımız 2 büyük depremle, tarihinde eşi benzeri görülmemiş genişlikte bir alanda ve şiddette sarsıldı. Cumhuriyet tarihinin 1939 Erzincan depreminden sonraki en büyük, yine aynı gün 2 afetini ardı ardına yaşadık. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesi merkezli 7,7 büyüklüğündeki deprem, 6 Şubat saat 04.17'de, yine Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesi merkezli 7.6 büyüklüğündeki depremde aynı gün 13.24te meydana geldi. Artçı sarsıntıları sayısı 3 bin 1701 bulan bu depremler yaklaşık 13 milyon 500 bin vatandaşımızın yaşadığ Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman, Gaziantep, Malatya, Osmaniye. Kilis, Adana, Şanlıurfa ve Diyarbakır illerimizde ağır yıkımlara yol açmıştır. Depremin kırılan fay uzunluğuna bağlı olarak yıkım etkisi takriben 500 kilometrelik, hissedilen etkisi ise bin kilometreden fazla bir alana yayıldı. Tarihteki diğer büyük depremlere göre 7 kilometre gibi yüzeye yakın bir yerde gerçekleşmesi çarpan etkisiyle yıkımı artırdı. Yeşilyurt İlçemiz Doğu Anadolu Bölgesi'nin Yukan Firat Havzası Bölümü'nde yer alan Büyükşehir Malatya'nın iki merkez ilçesinden biridir. 82 mahalleden müteşekkil, yüzölçümü 954,6 km². nüfusu 337,049 dur. Bu cihetle: Belediye Başkanlığımızın kamu hizmet binaları ağır hasar almış ve kullanılmaz hale gelmiştir. Yaşanan asrın felaketinden dolayısıyla hizmetlerimiz ciddi anlamda aksamaktadır.

Belediyemiz sınırları içerisinde 18 farklı noktada konteyner kent kurulmuş ve 13 farklı noktada konteyner kent kurulum çalışmaları devam etmektedir.

Belediyecilik hizmetlerinin yürütülmesi ve kurulan ve kurulacak konteyner kentlerde çocuklara, kadınlara, engellilere. gençlere, yaşlılara hizmet verilmesi açısından sosyal alanlar oluşturulması acil ihtiyaçtır.

-Konteyner çocuk oyun alanı ve alanın iç ekipmanları, oyuncak malzemeleri

-Konteyner sosyal yaşam alanı ve iç ekipmanları (televizyon, masa, sandalye, buzdolabı vb.)

-Konteyner kütüphane (ders çalışma alanları)

-Engelli taşıma aracı

Konteyner kentlerimizde ve çadır kentlerimizde vatandaşlarımızın sosyal yaşama daha rahat adaptasyonlarının sağlanması adına yukarıda belirttiğimiz ihtiyaç listesi için destek talep edilmektedir. Desteğimiz oranında nokta belirlenip kurulumlar yapılacak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacaktır.

Şimdiden yapacağınız yardımlar için Türk Milleti Adina UCLG MEWA Birleşmiş Milletler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatına teşekkür ederiz."

malatyahaber.com

KAPAK FOTOĞRAFI: Mehmet Çınar (daire içindeki), parti içerisindeki en büyük destekçisi olduğu öne sürülen AKP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı, Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki'nin Malatya ziyareti sırasında, milletvekilleri ve diğer belediye başkanlarıyla birlikte.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

52 yorum yapılmış

  • Çırmıhtı44 (1 yıl önce)
    Bizim başkan hep uluslar arası işlerle uğraştığı için uzmanlık alanı hemen müdahale etmiş anında görüntü büyük başkan büyük müdahale yapmış sagolsun kendisi çok düşüncelidir bence almanyadan yardım istemeliymiş
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Abuzer griyurt (1 yıl önce)
    Fotoğrafa bak . Tebrik ederim . Nasıl bir araya geldiniz . Depremde bile dayanışma pozu veriyorsunuz . Malatyada sizi takdir mi ediyor. Hemide . Gerçekten bu acıda bile nasıl bir araya geldiniz merak ediyorum. Hicmi göreviniz yoktu . Yazıklar olsun ..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Turgut (1 yıl önce)
    Malatyanın kurnazları bu fotoğrafta, gün olur ki hayali cihan değer...
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Murat (1 yıl önce)
    Valla büyükşehir başkanı cenaze gommeyle övünür,ilçe belediye başkanı iki senedir nerde usulsüz iş varsa onla gündeme gelir... Yav kıymetli malatyam siz bunları kendinize nasıl layık goruyorsunuz
    %100
    %0
    Yanıtla
  • mlx (1 yıl önce)
    Başka biri olsa derimki işi bilmiyor.bu başkan bir inşaat mühendisi ve sanırım yükseklisans yapıyor.varın gerisini siz yorum yapın.
    %78
    %22
    Yanıtla
  • Kağan (1 yıl önce)
    2...3 gün vatandaş sokakta ekmek su bulamadi 1 hafta benzin mazot tüp kuyruğundan bekledi arabasında yattı kalktı... çağa çoluk ortalıkta soğuktan titredi hasta oldu şimdi bazıları çıkmış yerel yönetimler ve millet vekilleri şunu yaptı bunu yaptı diyor bı gidin bee yeter millet kendi başının çaresine baktı Malatya hayalet kent oldu vatandaş baktı olmuyor terk etti memleketi sizin gibi boş beleş yalakalara fırsat doğdu yalayin bakalım
    %98
    %2
    Yanıtla
  • Ruba (1 yıl önce)
    Çok katlı binalar için tarım arazilerini imara açıp yandaş müteahhitlerle yaptığınız binalar insanlara barınma alanı değil mezar hazırladınız.Fotoğrafta ki siyasetçiler malatyayı sömüre sömüre bitirdiniz, yaparsa Akp parti yapar dediniz.!
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Yerelli (1 yıl önce)
    Hırsızlığın en alası inşaatlarda, Badana boya süslü duvarlarda, Ne temelde ne de duvarda, Ne kirişte ne de kolonda, 4x4 jeepi altında, Yoksa Allah korkusu Yoksa devlet korkusu, Aha böyle canlar enkaz altında, Siyasi olup da inşaat bağı olmayan var mı Malatyada, 15 kat imar hakmıdır,! Minareyi kapatan 15 kat imar iznini çıkaran müslüman midir? Bu kadar aç gözlü olmak hakmıdır? Aha halimiz budur İşini güzel yapmak haktır, Haktan anlamayana da herşey müstehaktır...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Ali (1 yıl önce)
    Bilbuardlarda geçmiş olsun afişleri neden hala asılmamış anlamadım tabi altta isimleri yazılı olanlardan. Bu belediyeler tam işi gücü bırakmış valla
    %93
    %7
    Yanıtla
  • Mete (1 yıl önce)
    Belli başkan size para yedirmiyor herhalde chp dsp iktidarınıda gördük ecevit gece uyandııkmadılar yine yaparsa Akparti hükümeti bu evleri yapar güveniyoruz elazığ da yaptı teslim etti evleri altılı masa inanın tuvalet yapamaz bu ülkede heykel ide yapar buna inanırım
    %10
    %90
    Yanıtla
  • Kartal (1 yıl önce)
    Editör işin rast gitsin ...
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Tekin (1 yıl önce)
    Malatya haber editörleri cesaretinizden dolayı sizi tebrik ederim, ülkemiz’deki bu otokratik sistemde umarım başınıza bir iş gelmez.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • kevser (1 yıl önce)
    bu resimde yer alan ,seçilmiş !! insanları tekrar mı seçeceksiniz? Muhtarlar dahil, şu an görevde olan -seçilmişler-. bu olumsuzlukların altında kimlerin imzası var. düz gidecek yollar nasıl eğri büğrü arsaların arasından nasıl dolaştı? 15 yıl oturulmaz denilen binayı oturulur yapıp rezidans olmasına kimler izin verdi? Elin Japonu köprü inşaatında kazayla ölen işçinin sorumluluğu altında ezilip kendini öldürürken hala fotoğraf çektirebilenler kimler? sorular, sorular. Hiç umudum yok.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • gör bak bunlar yine oy verir. savaşa sokmadıkları kaldı yine de oy veriyorlar..aklım almıyor
    %83
    %17
    Yanıtla
  • Bulanti (1 yıl önce)
    şu siyasiler artık görüntü vermesinler sagı solu farketmez
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Fatih Büyük (1 yıl önce)
    Gece kurtlarla beraber avlanıp gündüz çobanla oturup ağlıyor bu siyasetçiler. Şuan mevcut siyasetçilerden inşaat işiyle uğraşmayan varmı? Birinin oğlu diğerinin kardeşi ötekinin ailesi yani hemen hemen hepsi bu işin içinde. Nasıl can vereceksiniz bu kadar vebal ile merak ediyorum!!!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tunc (1 yıl önce)
    Göz boyamak, insanların tansiyonunu düşürmek için sembolik 5-10 tane mühendis, müteahhit tutuklayıp işi kapatmaya çalışıyorlar. Asıl suçlular Belediye başkanları ve ekipleri, siz müsade etmeseydiniz aç gözlü müteahhitlerde 15 katlı bina dikmezlerdi. Sizden habersiz şehirde kuş uçmaz normalde, bunların derhal tutuklanması lazım, halen çıkmışlar poz veriyorlar, şehri yeniden yapacağız diyorlar. Size artık tavuk kümesi bile yaptırmayız. İlk seçimde sizin saltanatınızda deprem olacak hazır olun bence. Biraz onurunuz varsa istifa edin. Suçunu kabul etmek de erdemliktir. Depremin şiddetininin arkasına saklanıp kurtulamazsınız, ölen insanların dolaylı olarak katilisiniz.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Kaskade (1 yıl önce)
    Bir Belediyenin Uluslararası bir yardım kuruluşundan yardım istemesinden daha doğal ne olabilir? Sizde malatyanın beynelminel gazetesisiniz o zaman.
    %19
    %81
    Yanıtla
  • Vatandaş (1 yıl önce)Kaskade isimli kullanıcı yorumuna
    Biz bize yetmiyikmi ne diye istiyi, yerli ve milli olarak memleketi inşaa edemezmiyik
    %65
    %35
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Yani siz hangi memlekette yaşıyorsunuz da ortamdan haberiniz yok gibi taraflı yazılar yazıyorsunuz. Türkiye Cumhuriyeti bile yardım konusunda talepte bulundu. İsminiz malatya haber ama malatya namına yapılan birşeyi saçma anlamsızmış gibi gösteriyorsunuz. Bu kadar haber kuyruk acısı olan birinden çıkar. Sanki destek verilmeyen bir yerden birşey istenmiş gibi böyle şeyleri gündeme getirmeyin. Vatandaşın ihtiyacını vatandaşın sıkıntısını giderecek ne varsa o. Boş habere böyle yorum.. Yorumu ister yayınlayın ister yayınlamayın. Ben nasıl olsa 3500 kişilik kişi listen olan whatsapp durumdan paylaşırım.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Bazı ibişler yalakalığında dibine vuruyorlar. Bu kendine Malatyalı diyen arkadaşa demek lazım: hükümet dururken hemde iktidar partisinin adamıyken sen kimsin de birleşmiş milletlerden yardım istiyorsun diye sorgulayan habere rahatısz olanlar neyin kafasındalar.Hükümet aciz mi diyor bu Çınar.Yaptığı binalar depremle vatandaşın üstüne devrilen birinin birleşmiş milletlerden barınma için yardım istiyor olmasını ve burdaki acayipliği bile sorgulamaktan acizler.beyin kirada çünkü.
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)sümer isimli kullanıcı yorumuna
    Yorumun yalakalık değil yardımla ilgili olduğu aşikar. O kadar yoruma değil de bu yoruma yaptığınız yorumla belli. Sorgulanan sorgulansın yargılanan yargılansın. Kim ne diyor banane çınardan banane gürkandan yaptığınız haberin haber niyeliği nedir. Burada resmi belge yayınlanmış böyle e imzalı resmi kurum evrağı ne geziyor? Nasıl ulaşıyor ne veriyor karşılığında. Bu bahsettiğiniz yere büyükşehir belediyesi üye. Niye üye? Allah zamanında üye yapandan razı olsun devletimizin yükü hafifler hiç değilse. Birde bu konunun haber niteliği nedir amacı nedir. Kirada olan yazılar büyükşehir battalgazi aynı neden sadece yeşilyurt. Amaç araştırma gerçekten aydınlatmaksa iğneyle koca belediyeyi kazmayacaklar herkesi herşeyi sorgulayacaklar. İbiş diyen ibiş 15 gün gönüllü çalıştım birşey varsa var yoksa yok biz neyin ne kadar kimin nekadar olduğunu gördük. Yazdığın yorum ile haberin uyumu noktalama işaretin bile belli. Dediğim gibi boş haberine boş yorum yapmışsın
    %16
    %84
    Yanıtla
  • 3.500 kişiye bide selam paylaş yalakaligin sonu yok biraz dik durmayı öğrenin önce
    %100
    %0
    Yanıtla
  • malatyalı (1 yıl önce)
    koltuk ıcın nefsınız ıcın yanlısa yanlıs demedınız bugu kı cocukların ölmesini pesisan olmasının sebebı sızsınız nasıl can vereceksınız
    %89
    %11
    Yanıtla
  • baba yurdu malatyam. (1 yıl önce)
    keşke son 20 yılın bütün ekibi o karede olabilseydi.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    Yeşilyurt bölgesinde müthaitlerin istediği katı veren ve kendi de Müthait olduğu için rantı da artıran imar komisyon başkanı, s.. inşaat yön.kur. Başkanı zat kaçmış diyorlar. Tüm yaptığı inşaatlar ağır hasarlı, bi de haber gönderiyor. Ağır hasarlıdan az hasarlıya çevireceğim güçlendireceğim diye.insanlarin hayatlarını bitirdiniz para kazanmak için. Yeşilyurt bölgesinde vebalin büyük diyorlar K.E.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • sedat aksay (1 yıl önce)
    Bu habere istinaden şikayetçiyim,savcılar Mehmet Çınar ve diğerleri hakında soruşturma başlatmalı,zemin etütü kötü olan yerlere imar verdiniz hemde on onbeş kat katilsiniz
    %87
    %13
    Yanıtla
  • gündüzbeyli (1 yıl önce)
    topsoğüt 6 aylık binalar yıkık gündüzbey tesis 6 ay önce yapılan binalar yıkık birileri bu zatlara hesap sormayacak mı, yüksek mimar bu arada seçim de birbordlar da öyle yazıyordu sayın çınarın unvanı
    %90
    %10
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Allah şahit Mehmet çınarı sıradan bi vatandaş ne kadar tanıyor ise bende o kadar tanıyorum. Ama 300 bin üzeri nüfusa sahip bir merkez ilçenin halkının oylarıyla (benim oyum dahil) seçilmiş başkanı, biraz saygı gösterin haberin başlığı, yok gri pasaport,yok ödül bunlar bizi zehirlemez boşuna yorulmayın yazık size bak Ak partinin yaptığı mükemmel bi sağlık sistemi var tedavi olun Depremin ikinci gecesi arabaya ilaç almak için gittim. Yeşilyurt belediyesinin aracı geldi arabada bir sürü gıda barınma malzemesi ihtiyacım olanı verdi. Sonra mazot verelimmi diye sordu. Depremi yaşayan bir kentin, depremin ikinci günü arabama yakıt getiren Belediyenin başkanına böyle alaycı bi haber çok çirkin olmuş hem adam yardımı kendi şahsına mı istemiş. Sizin haberlerinizi tüm Malatya lılar okuyor adaletli olun
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Ben yakıt almak için Elazığ’a gittim 2. Gün. Adam yurt dışına adam kaçırmadı mı? Kaçırdı. Yaptığı konutlar az katlı olduğu halde pert olmadı mı? Oldu. Bostanbaşı’na okul yapılacak yer dahi bırakmayacak şekilde inşaat haline getirmedi mi ? Getirdi. Depremin ilk günü ”Bizim ilçede binalar hep yeni, Battalgazi sıkıntılı dedikten sonra Yesilyurttaki evlerin yüzde 50’si ağır hasar çıkmadı mı ? Allah mı denetleyecekti bu inşaatları yoksa belediye mi ? Yani suçlu Allah mı ?
    %96
    %4
    Yanıtla
  • sen sanırım ahaberi fazla izlemişsin. niçin biliyormusun böyle söyledim orada ölenleri değil kurtarılan 5-10 kişiden bahsediyorlar ama ölen binleri söylemiyorlar. senin yardım işide aynı öyle olmuş sanırım. binlerce kişiye yardım ulaşmamışkrn 3-5 kişiye yardım etti diye başarılı olmuş olmuyor. gelelim saygı işine oy verdiğin adam oy verenlere saygı duymuyorsa, senden aldığı yetkiyi kötü amaçlı kullanıyorsa kusura bakmasında kimseden saygı beklemesin. kimi suçlayacağız bu çürük binalar için söylermisin? kim denetleyecekti bunları? sadece müteahhit suçlu sana göre. AKP lilerde size göre hata yok.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yaw bı git işine yok belediye mazot getirmiş de bilmem ne biz nerede yaşıyoruz biz niye görmedik ulan ekmek su bulamadik 2 gün 4...5 gün millet mazot benzin tüp kuyruğundan bekledi nasıl bı yalakasiniz anlamadım gitti
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Senin gibi bir yalakaya mazot gelmese zaten ayıp olurdu.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyayı dünyaya rezil eden,İçişleri bakanlığının soruşturma başlattığı,Almanya dava konusu olan bunu oyun olarak gören zihniyet!Yeni yapılan binaların tuz buz olmasınıda görmeyip konuyu sulandırması bizi şaşırtmadı.Bunları seni ilgilendirmemesi de gayet normal!
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Haci (1 yıl önce)
    Bu tür afetlerde,afetin işini kolaylaştırmada rolü olan herkese katiyen hukuki olarak zaman aşımı uygulanmamalıdır..Adalet bakanlığından bekliyoruz.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    5 kat izin olan bostanbaşında 10-12-15 kat bina yapılamasına müsade ettiğiniz müteahitlerede bir yazı yazın bence. Onlarda yardım etsinler. Artık bağış adı altındamı olur ceza kesipte resmiyetemi dökülür orasını Allah bilir. Yav hadi bu dünyada yırtacaksınız orası kesin. İlahi adaletin tecelli edeceği ahiret vakti ne yapacaksınız. Ölen insanlar yıkılan evler , milletin dişini tırnağına takıp ömrü boyunca alacağı tek ev yıkıldı gitti, bunun hesabını vereceğinizi sanıyorsanız çok yanılıyorsunuz.
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Qariban (1 yıl önce)
    Destan şehir şimdi muhtaç şehir oldu sayenizde
    %90
    %10
    Yanıtla
  • hamza (1 yıl önce)
    nedendir bilmiyorum ama malatya haber büyük şehirin böyük başkanını hiç görmüyor ve sürekli hedef saptırıyor, hep algı algı algı birileride hemen atlıyor, ya Allahtan korkun bu kadar afet oldu biraz ders çıkarın insanlara iftira atarak elinize ne geçecek adam 7-24 yalan söylüyor hiç birini görmüyorsunuz hiç bir iş yapmıyor her şeyi ben yaptım diyor ama siz halen algı peşindesiniz, inşallah sizlerin yüzünden mazlumlar helak olmaz
    %25
    %75
    Yanıtla
  • malatya (1 yıl önce)
    son 20 yılın özeti, ayakta kalan reklam panosu varsa afiş haline getirilip asılsa iyi olur,konuşacak fazla bir şey yok,bize son bir iyilik yapsanız konutları isteyene istediği ilde yapsanızda bedenimin ve ruhumun yorulduğu çok sevdiğim malatyayı terk edip gitsem.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bynedim (1 yıl önce)
    Çok söyledik anlayan anladı anlamayan biatına devam etti sonuç bu arkadaşlar…! Bunların tek amaçı cepleri..! Bu kadar insanı toprağa verdik boşu boşuna gitti umutlar..
    %95
    %5
    Yanıtla
  • Necati (1 yıl önce)
    Yalnız yeşil topsöğüt evleri değil hasarlı olan, Yeşilyurt belediyesi öncülüğünde Yeşilyurt inşaatın yaptırdığı yeşilköy 1 ve 2 evlerine bakım enkaz vaziyette. Bunun hesabını vermeliler. Çürük yapılar yaparak insanları hem maddi hem manevi kayıplara sebep olmak nedir hesabını versinler. Bu inşaatları yaparken depreme dayanıklı olarak yapmadılar mı?
    %95
    %5
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    malatyanın yıkım ekibi bir arada hepsini ALLAHA havale ediyorum
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Parçikanlı (1 yıl önce)
    Bizim belediye Başkanları isimlerini yazıp gezmeyi çok seviyorlar ellerinden gelse gökyüzüne kadar yazacaklar.Bir çöp arabalarına yazmıyorlar niyeyse işte orda da isim yazsın yeter demiştir Çınar bey Topsöğüt konakları da ortada inşallah Cezasız kalmazsınız tüm suçlular.Ama bu millet artık sizden çok sıkıldı emin olun elinizde kaldı
    %98
    %2
    Yanıtla
  • ekmek elden su gölden olduktan sonra gezmek çok kolay.
    %89
    %11
    Yanıtla
  • ufuk (1 yıl önce)
    İl il kurulan çadır ve konteyner sayılarına bakın ca, seçtiğimiz insanların orada bile Malatya nın hakkını savunamayacak kadar basiretsiz olduklarını görürsünüz. Deprem olan her şehirde Malatya nın 2-3 katı çadır ve konteyner kurulmuş. Ya bizde. Sözün bittiği yerdeyiz. Yazılı ve görsel basın sürekli diğer illeri haber yaparken Malatya nın adı sanı bile ortada yok. İçim yanıyor içim..
    %97
    %3
    Yanıtla
  • Ilk çadırlar yeşiltepe de hayvan pazarı kavşağında kuruldu,Diğer semtlerdeki vatandaşlarda karın altında dışarıda soğukta buldukları ödün kağıt parçalarıyla ısınmaya çalıştılar
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Ümit Fırat (1 yıl önce)
    Bir parça vizyon olsa, bir parça kafa çalışsa yazıyı İngilizce yazarlardı. Sırf reklam olsun, sırf gösteriş için her türlü takla atılıyor malesef
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Necmettin (1 yıl önce)
    Yerel yönetim ve yöneticileri su bile dağıtmadan sınıfta kaldı.Beceriksiz,ehliyetsiz adamlar koltuğa yapışmış oturuyorlar.Biz onları bu koltuktan ayiracagiz, artık partizanlık bitmeli şehirde. Yaşadığımız afet büyük bir ders verdi bize.Edep ve utanma duygusu kalmamış bu insanlarda.Bu ortamda bir reklam firması gece açtırılıp geçmiş olsun mesajı yazdırıp ayakta kalan bilbordlara astıran başkandan,eşine dostuna belediyede iş verip, araç verip, hanımlarına kadın kooop.onursal başkanlıklar veren bu görgü fukaralarindan,eline kepçe alıp yemek dağıtma pozları veren vekilden,ne bekler Malatya?Şehri yalana boğup algıyla sahte işler tutan yöneticilerden ne bekler?Adam başkanlığından önce bina yapmış ağır hasarlı çıkmış evi diyor ki ihmalimiz varsa zaten cezalandırılırız?Bu arkadaşları doğup büyüdüğü köylere gonderecegiz inşallah
    %91
    %9
    Yanıtla
  • Ağzına sağlık gardaş
    %85
    %15
    Yanıtla
  • MUSTAFA (1 yıl önce)
    Allah bunlara akıl fikir versin. Senin akılsız ve beceriksiz yönetiminin bedelini kim ödeyecek? Milletimiz de artık bunlara sandıkta ders versin. Layıklarını bulsunlar.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Küçük kıyamet (1 yıl önce)
    Hepsini Allaha havale ediyoruz herkes ettiğinden sorumlu ilahi terazi şaşmıyor herkes ettiğini bu tarafta çekip diger tarafta yine hesabını verecek sözüm kulhakkına girip makamı milyonların hakkını kendi çıkarına kullanıp devleti zarara ugratan milletin hakkına girenlere
    %94
    %6
    Yanıtla
  • UltraŞakşakçı (1 yıl önce)
    Başkanımız BM genel sekreterliğe aday olma yolunda ilerliyor!!!
    %96
    %4
    Yanıtla