SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bifouma Otobüse Binerse Biz Binmeyiz, Dediler"

0
Güncellendi - 2020-04-28 00:42:50
A- A+ PAYLAŞ

Süper Lig ekibi BtcTurk Yeni Malatyaspor’un teknik direktörü Hikmet Karaman, ligin 26.haftasında deplasmanda Hes Kablo Kayserispor ile oynadıkları karşılaşma öncesi oyuncuların yanlarına gelerek, “Bifouma otobüse binerse biz binmeyiz” dediklerini söyledi.

Koronavirüs (kovid-19) salgını nedeniyle lige verilen arayı evinde geçiren tecrübeli teknik adam, TRT Spor’un Instagram hesabında Erman Gönülşen'in sorularını yanıtladı. 

Liglerin yeniden başlamasıyla ilgili herkesin bir öngörü ortaya attığını dile getiren Karaman, “Benim öngörüm, Türkiye'deki görüntü minimum bir aya daha ihtiyacımız var. Müthiş bir çalışma var ülkemizde. Tebrik etmek lazım. Mayıs'tan sonra bir karar almak, kulüplerin 4 haftaya ihtiyacı var. Bu süreci verdikten sonra ligin başlama tarihini çok rahat söyleyebiliriz. Ben Haziran'da ligin başlayacağına inanmıyorum” diye konuştu. 

Tecrübeli teknik adam, hedeflerinin Yeni Malatyaspor’u kümede tutmak istediklerini ifade ederek, “Yeni Malatyaspor'un kümede kalma formülü 3 tane maçı yüzde yüz kazanmak zorundayız. Ama bunun için de iyi hazırlanmalıyız” dedi.

Ekonomik baskıların bütün takımları mahvettiğini kaydeden Karaman, “Koronavirüsten sonra bu takımların işi daha zor. Yardımlar olmasaydı bazı takımlar lige başlayamazdı. Kulüpler geçmiş dönemdeki oyunculara borçlarını ödeyemedi” ifadelerini kullandı. 

Karaman, Trabzonspor maçı sonrası takımın önemli oyuncularından Bifouma’nın yurt dışına gitmesi ve ardından Kayserispor maçı öncesi kente geri dönmesi sonrası yaşananları da anlattı. Karaman, ailevi sebep nedeniyle İspanya’ya giden Bifouma’nın geri dönmesi sonrası yaşananlarla ilgili şunu söyledi:

“Kayserispor maçına giderken bazı futbolcular yanımıza geldi, 'Bifouma otobüse binerse biz binmeyiz' dediler.'' 

Tecrübeli teknik adam, sarı kırmızılı takımla ilgili, “Yeni Malatyaspor'da Guilherme ve Jahovic gitmeseydi, Sergen Yalçın'ın gitmesine gerek kalmazdı. Yiğithan Güveli kilo almış 2 metre boyu var, iki ayağını kullanıyor, oyun zekası var. Sakatlıklarla uğraşıyor. 'Bu halin ne senin ya kabul etmiyorum' dedim” açıklamasında bulundu. 

Trabzonspor ile 11 Mart’taki erteleme maçında forma giyen Bifouma, daha sonra yurt dışına çıktığı için 26.haftada deplasmanda Hes Kablo Kayserispor maçının kadrosuna alınmamış ve kontrole gönderilmişti. Bifouma’nın test sonuçları negatif çıkmış, Kongolu oyuncu daha sonra sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamayla özür dilemişti.

Ferdi DURDU, Yeni Malatya Gazetesi

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

11 yorum yapılmış

  • Kemal (4 yıl önce)
    Ateşe benzin dökmenin sırası değil hocam.
    0
    0
    Yanıtla
  • Serhat (4 yıl önce)
    Hocam ancak konuşuyorsunuz. İcraat için geldiniz. Lig başlasın göreceğiz .
    0
    0
    Yanıtla
  • Malatyam için (4 yıl önce)
    Yanlış bir tavırdır. Adam 14 gün karantina kalmışsa sorun olmaz. Ayrıca test yapılmış daha neyin davasındayız. Çok çok bireysel 1-2 hafta daha çalışır. Seni seviyoruz BİFOMA
    0
    0
    Yanıtla
  • 44 FFM (4 yıl önce)
    Takima bir çekic de sen vur hoca
    0
    0
    Yanıtla
  • Mülayim (4 yıl önce)
    Farnolle Cehabe mina hadebe hafez Walter robin Bifouma töre fofana Kjartannson 11 ile ligde kalırız ama bi türlü böyle bir 11 oynayamadık
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (4 yıl önce)Mülayim isimli kullanıcı yorumuna
    Mülayim sen hiç kjartansoon ve walter'i izledinmi ? Yahu adamların kendilerine hayrı yok be güzel kardeşim.
    0
    0
    Yanıtla
  • Eldeki malzemelere göre kafamdaki en iyi 11 i çıkardım malesef. Kasımpaşa ve göztepe maçlarını (bi ihtimal) alırsak ligde kalırız derim.
    0
    0
    Yanıtla
  • uğur türkan (3 yıl önce)Mülayim isimli kullanıcı yorumuna
    Bir ihtimal dönüşte takımların tam olarak hazır olmadıklarını düşünürsek aralarında en iyi olan ligde kalacak ve şampiyon olacaktır görüşüm bu yönde !! Herkes biliyor liglerin devam etmesi durumunda kayseri'den sonra en güçlü düşmeye adaydık ama tabi şimdi işler değişti hemen her takım salgın arasında form kapasitelerinin en az yüzde 50 geriye düştü.! Yani döndüğümüzde maçların oynanacağı o kısa dilimde ayakta en iyi kalan takım hedefe yürüyecektir.
    0
    0
    Yanıtla
  • Murat (4 yıl önce)
    Yani şimdi bu söylenecek lafmı hikmet hoca bifuma bundan sonra takım arkadaşlarına her zaman mesafeli davranacak bu ister istemez futbolunuda etkiler bence zamanı değildi bu itirafın
    0
    0
    Yanıtla
  • haklısın sonuna kadar bu ara saçma sapan açıklamalar yapmaya başladı zaten o da kovalanmak yani gitmek istiyor gibi
    0
    0
    Yanıtla
  • aynen öyle katılıyorum Hikmet Hoca da bu ara medyaya çıkıp saçmalayacağına oyuncularına sahip çıkıp antrenman yaptırsın. yok şimdi olmaz yok kilo almış almışsa sorumlusu sensin aldırma takımlar dörderli sosyal mesafe kullanarak çalışıyor Hikmet efendi de medyada şov peşinde. en az 5-6 oyuncu malatya da bir kısmı İtanbul da geltesislere mis gibi antrenmanını yaptır. her gün 4 oyuncu çağır 11 kişiyi hazırla
    0
    0
    Yanıtla