SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Bilim Komisyonu Kuruldu

Bilim Komisyonu Kuruldu
A- A+ PAYLAŞ

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla, cezasızlık algısını ortadan kaldırmak amacıyla cezası az suçlara yönelik yeni infaz düzenlemesiyle ilgili çalışma yapmak üzere hukukçu akademisyenlerden oluşan Bilim Komisyonu kuruldu.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Adalet Bakanlığı, cezasızlık algısını ortadan kaldırmak maksadıyla cezası az suçların infazına yönelik yeni düzenleme için teknik çalışma başlattı.

Ayrıca Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın talimatıyla bu konuda hukukçu akademisyenlerden oluşan Bilim Komisyonu kuruldu.

Mevzuat Genel Müdürlüğü bürokratları ve Bilim Komisyonu, cezası az suçlara yönelik yeni infaz düzenlemesi için Türk Ceza Kanunu, Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunu inceleyecek. Komisyon, bu konuda dünyadaki uygulamaları da değerlendirecek.

Bu çalışmaların sonucunda oluşturulacak yeni düzenleme, Türkiye Büyük Millet Meclisinin (TBMM) gündemine getirilecek. Düzenlemenin yasalaşması halinde cezası az suçlarda yeni infaz uygulamaları hayata geçirilecek.

Bakan Bozdağ, İzmir'de açıklamıştı
Adalet Bakanı Bozdağ, İzmir'deki "Yargı Teşkilatı Toplantısı"nda, cezasızlık algısına yol açan ceza muhakemesi uygulamaları ve infazla ilgili konuları yeniden ele aldıklarını bildirmişti.

Cezasızlık algısını ortadan kaldırmak, infazın ıslah edici, rehabilite edici fonksiyonunu öne çıkarmak ve denetimli serbestliği güçlendirmek için adımlar atılacağını aktaran Bozdağ, bu konularda çalışma yapılması talimatı verdiğini belirtmişti. Bakan Bozdağ, "İnfaz sistemimizde cezasızlık algısını ortadan kaldırmak maksadıyla cezası az olan suçlarda yeni bir infaz uygulamasını gündeme getirmeyi ve Türkiye'ye kazandırmayı düşünüyoruz. Bizde neredeyse düşük cezalarda infaz yok. Yeni düzenleme henüz netleşmedi, çalışmalarımız sürüyor. Yeni düzenlemede dünya örneklerine de bakıyoruz. Cezası az olanların belki bir kısmında tam infaz, bir kısmını da ona göre. Yani infaz sistemimizi cezasızlık algısını hem ortadan kaldıracak hem de daha nitelikli suçların işlenmesini önleyecek şekilde yeniden dizayn etme ihtiyacı da çok net bir şekilde ortaya çıkıyor." ifadelerini kullanmıştı.

Ankara, AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız