SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

Doğanşehir'in Bilim ve Sanat Atölyesi Sergisi

0
Güncellendi - 2019-12-02 03:19:25
Doğanşehir'in Bilim ve Sanat Atölyesi Sergisi
A- A+ PAYLAŞ

Yürüttüğü bilimsel projeleri, teknolojik altyapısı, kültürel, sanatsal ve sportif başarıları ile Malatya’daki orta öğretim kurum kurumları arasında öne çıkan Doğanşehir Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerinin ortaklaşa çalışması ile hazırlanan Bilim ve Sanat Atölyesi Sergisi, Malatyapark AVM’de ziyarete açıldı.

Serginin açılışına Doğanşehir Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, Doğanşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Caner Güler, Doğanşehir Ortaokulu Müdürü Kazım Şakar, Doğanşehir Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri, öğrenci velileri ile kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Doğanşehir Kaymakamı Halil İbrahim Köroğlu, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, sergiyi oluşturan eserleri üreten öğretmen ve öğrencileri kutladı.

Sergide 85 eser yer alıyor

Doğanşehir Ortaokulu Bilim ve Sanat Atölyesi Sergisi kapsamında 85 eser sergilendi. Bu çalışmalardan 45’i strafor rölyef çalışması, 40’ı ise kıl testere ile ahşap oymacılığı ile yapılmış eserlerden oluştu. Sergide ayrıca robotik kodlama atölyesi de yer aldı.

Çok sayıda proje yürütüyor

“Eğitimle Yaşa, Bilimle Üret” sloganı ile eğitim ve öğretim faaliyetlerini yürüten Doğanşehir Ortaokulu, çok sayıda bilimsel, kültürel, sanatsal ve sportif projeyi hayata geçiriyor.

Bu projelerden bazıları şöyle: TÜBİTAK 4006, “Değerleri Olan Değerlidir”, Mucit Masası, Survivor Matematik, “Benim de Artık Dikili Bir Ceviz Ağacım Var”, Sıfır Atık – Geleceğe Değer Kattık, Çok Okuyan Çok Gezer, Yeter ki Sen Oku…

Sanatsal alanda öğrencilerin estetik duygularını geliştirmeyi ve kabiliyetlerini ortaya çıkarmayı hedefleyen Doğanşehir Ortaokulu Yönetimi, bu alanda da, “Görsel Sanatlar Kursu, Kıl Testere Kursu, Strafor Sanatları Kursu, Teknoloji Tasarım Kursu” düzenleyerek öğrencilerin ve öğretmenlerin bireysel yeteneklerini somut üretime dönüştürmeye olanak tanıyor.

Sportif başarılarıyla da kendinden söz ettiriyor

Doğanşehir Ortaokulu, Doğanşehir, Malatya ve bölge iller arasındaki sportif etkinlik ve yarışmalarda da öne çıkıyor. Okul bünyesinde, “Eskrim, Geleneksel Okçuluk, Kinball, Bocca, Voleybol, Futbol ve Güreş” alanında yoğun çalışma programları yürüten Doğanşehir Ortaokulu Beden Eğitimi öğretmenleri, öğrencilerin sadece zihinsel değil bedensel ve ruhsal gelişimini sağlamanın yanı sıra, eğitim kurumları arasında yapılan çok sayıdaki sportif yarışma ve etkinlikte ilk üçe giren takım ve bireysel sporcular yetiştirdi.

Güler HAZAR, Yeni Malatya Gazetesi- malatyahaber.com

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • TUNCAY (5 yıl önce)
    Bu tür Bilim ve Sanat Atölyelerinin her okulda sabit bir atölye veya laboratuvar olarak bulunması ve aktif ders olması gerekir. Sergi ile bir iki günlük olmaz. Müfredattaki fuzuli dersleri atıp böyle dersler konulmalı
    0
    0
    Yanıtla