SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Bilimsel Eczacılık'ta 174. Yıl

0
Güncellendi - 2015-12-27 17:40:37
'Bilimsel Eczacılık'ta 174. Yıl
A- A+ PAYLAŞ

İnönü Üniversitesi (İ.Ü.) Eczacılık Fakültesi ile Malatya Eczacı Odası tarafından düzenlenen ‘Bilimsel Eczacılığın 174. Yılı Kutlama Programı’ gerçekleştirildi. 

İ.Ü Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Konferans Salonu’ndaki programda ilk konuşmayı yapan Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadriye Benkli, bilimsel ve sosyal projeleri gerçekleştirmenin öneminden bahsederken, tüm bunların hayatı daha iyi anlamanın bir metodu olduğunu vurguladı. Benkli, genç akademisyen kadrosu, özverili idari personeli, Eczacılar Odası’nın desteği ve Rektörlüğün katkıları ile hızlı ve verimli bir şekilde hizmet sunmaya devam ettiklerini belirtti.

Tıbbi bir bitki bahçesinin kurulum projesinden söz eden Prof. Dr. Benkli, "Bu projenin hem Üniversiteye hem de Malatya’ya bilimsel ve ekonomik geri dönüşleri olacaktır" dedi. Benkli, Yunus Emre’nin ‘İlim ilim bilmektir, ilim kendin bilmektir, sen kendini bilmezsen, ya nice okumaktır’ dizeleri ile sözlerine son verdi.

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Tahir Özelçi ise, eczacılık mesleğinin günümüz koşullarında yaşadığı sorunlara değinirken, radikal çözümler üretilmesi gereken hususlarda detaylı açıklamalarda bulundu. Başkan Özelçi, sözlerine şöyle devam etti: 

“Eczacıların, sağlığın temsilcisi olan beyaz önlüğü giyip, modern tıbbın sağlık danışmanları olabilmeleri için ekonomik kaygılardan kurtulmuş, tamamen hasta odaklı bir eczacılık modeli ortaya koymaları gerekmektedir. Mevlana, demirciliği bilmiyorsan, demirci ocağından geçerken saçın da yanar, sakalın da demiştir.”

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik ise, yaptığı konuşmada, eczacılığın, tıbbın ana alanlarından biri olduğuna değindi ve tıp alanında yapılan araştırmaların da bel kemiğini oluşturduğunu vurguladı. Sağlık turizminin gelişmesinde Eczacılık Fakültesinin temel bir rol oynadığını açıklayan Rektör Prof. Dr. Çelik, Fakültenin heyecan ve gayret dolu çalışmaları, yapılacak olan yeni bina, Teknopark’ta yer alacak olan araştırma faaliyetleri ile birlikte bu alandaki birçok eksikliğin giderileceğini ve gelişmeye hızla devam edileceğini söyledi.

Yapılacak olan aromatik bitki bahçesi ile ilgili olarak Battalgazi Meslek Yüksekokulu'nda iki yıllık bir program açılmasının da düşünüldüğünü kaydeden Rektör Prof. Dr. Çelik, “Pratikteki sıkıntılar noktasında, Üniversite olarak işin eğitim boyutu ile ilgili olarak her şey yapılacaktır” dedi.

Abdi İbrahim İlaçta Medikal Ruhsatlandırma Direktörü Eczacı Dr. Vedat Eğilmez de konuşmasında, meslekte 39 yılı geride bıraktığını, 14 Mayıs’ların her zaman için heyecan verici olduğunu belirterek, Türkiye ilaç endüstrisinin küreselleşmesi, ilaç sektörü stratejisi, daralan iç pazar rakamları, ünite satışları artarken ilaç fiyatlarında yaşanan dramatik düşüşler, yerli ilaç sanayinin durumu konularında detaylı açıklamalarda bulundu.

Dr. Vedat Eğilmez’e konuşmasının ardından İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik tarafından hediye sunuldu.

Malatya Eczacılar Odası başkanı Tahir Özelçi’ye ise İnönü Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadriye Benkli tarafından, Yarışma ve projelerde dereceye giren öğrencilere de Rektör Yardımcıları tarafından hediyeler verildi. edildi.

Programın devamında, Eczacılık Fakültesi öğrencilerine, staj gördükleri eczacılar ve öğretmenleri tarafından beyaz önlük giydirildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız