SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Bilimsel Sulama Şart'

A- A+ PAYLAŞ

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği, Battalgazi ilçesinde "Toprağımızı ve Suyumuzu Koruyalım" konulu seminer verdi.

Battalgazi İlçe Kaymakamlığında verilen seminere Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdülkadir Demir ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er'in yanı sıra, ziraat mühendisleri, kimyagerler ve köy muhtarları katıldı.

Seminer öncesi bir konuşma yapan İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, insanlığın varlığından bu yana tarımın önemli bir yer tuttuğunu söyledi. Er, toprağın verimsiz kullanılmasından dolayı besin değerinin düştüğünü ifade ederek, "Toprağın verimli kullanılması için bilim ve teknolojik gelişmeleri kullanmak zorundayız. Toprağın verimliliğini artırmak için gübre kullanıyoruz ama kullandığımız gübre nasıl olmalı? Buna dikkat etmeliyiz. Toprağın kıymetini bilmeliyiz. Suda da bir takım minareller var. Suyun analizini yaptırmadığınız takdirde hiç farkında olmadan toprağı çoraklaştırabilirisiniz. Köklü olarak bilimsel bir çalışmayla sulama yapmalıyız. Bu konuda Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği olarak ilçelerimizde seminerler veriyoruz. Bunun ilk ayağını Battalgazi'de başlattık, bundan sonrada devam edeceğiz" dedi.

Battalgazi İlçe Kaymakamı Abdulkadir Demir ise insanın karnını topraktan doyurduğunu kaydederek, "Toprağın neye ihtiyacı olduğunu bilmek zorundayız. Bunun için toprağın analizinin yapılması lazım. Tarımın gelişmesi noktasında İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği çok güzel bir uygulama başlattı. Tarımın planlı yapılması gerekiyor. Örneğin, kayısı dikilecek ama doğru yere dikilmesi gerekiyor. Devletimiz toprak analizi yapan çiftçilere destekte veriyor" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından İl Özel İdaresi Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü Laboratuarı mühendisleri tarafından "Toprağımızı ve Suyumuzu Koruyalım" konulu seminer verildi.

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız