SON DAKİKA
SON DEPREMLER
Reklam

'Bilirkişi İncelemesi Sonucu 3 Kişi Gözaltına Alındı'

'Bilirkişi İncelemesi Sonucu 3 Kişi Gözaltına Alındı'
A- A+ PAYLAŞ

Malatya'da depremde yıkılan Hayat Sitesi'ne ilişkin soruşturma kapsamında 3 şüpheli yakalandı.

Malatya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, bazı sosyal medya platformları ve haber sitelerinde "Hayat Sitesi'nin enkazında gerekli incelemeler yapılmadan enkaz kaldırma çalışmalarının başlatıldığı, delillerin karartıldığı yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığı" belirtildi.

Soruşturmaların titizlikle ve tüm yönleriyle devam ettiği anlatılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Adı geçen binanın yapımında ya da yıkılmasında sorumluluğu bulunan kişilerle ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmıştır. Yıkılan bina enkazından Cumhuriyet savcısı nezaretinde bilirkişi heyetince 12 Şubat tarihinde inceleme için yeteri kadar karot örneği alınmıştır. Soruşturmalar kapsamında il genelinde yıkılan binalarla ilgili bilirkişi nezdinde örnek alımı yapılmadan enkazların kaldırılmaması talimatlandırılarak bu işlemlere izin verilmemektedir. Bilirkişi inceleme sonuçları beklenen soruşturmada, şüpheliler S.S, F.S ve S.S. gözaltına alınmıştır."

Yıkılan binada hayatını kaybeden Bayram Kırıcı'nın eşi Sultan Kırıcı ve kızı Gülhan Karaaslan, bina enkazı kaldırılırken çeşitli iddialarda bulunmuşlardı. Gülhan Karaaslan, annesinin enkazdan kurtarıldığını ancak binanın altındaki mobilya dükkanının kolonları kestiğini iddia etmiş, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirterek enkaz bölgesindeki iş yeri sahiplerine tepki göstermişti.

Hayat Sitesi’nin 18 yıllık kapıcısı Ali Dalkılıç, felaket anını “6 Şubat gece 04.17’de sarsıntı meydana geldi. Kapıya çıktığımızda ilk blok çöktü. Öğle saatlerinde meydana gelen depremde ise diğer üç blok çöktü. Deprem sonrası her tarafı toz bulutu sardı bağrışmalar yaşandı. İkinci depremde çok sayıda kişi dışarıda idi sitenin tamamı ilk depremde çökmüş olsaydı ölü sayısı fazla olurdu. 64 dairenin bulunduğu sitede 17 kişi hayatını kaybetti “diye anlatmıştı.

AA- iha

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

15 yorum yapılmış

  • AVB (1 yıl önce)
    Satın Yetkililer Haberinizde göz altına alınanları sadece başharflerini yazmışsınız tüm ismini yazınız herkesin bu isimleri bilmeye hakkı var neyin gizliliği Bu durumda Hiç birşeyi gizlemeye kimsenin hakkı yok herkesin açıkca herşeyi bilmesi gerek
    %50
    %50
    Yanıtla
  • ahmet (1 yıl önce)
    beton firmalarına baksınlar incelesinler. betonu standart C 30-37 istiyorsun C 25 getiriyorlar..onları da denetlesinler..
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Beton firmasında çalışan adamlar anlatıyor zorla farklı şeyler yaptırıyorlar diye,ama kimse dava bile açmıyor nedense.Örneğin bostanbasıında yıkılan ağır hasarlı binaların betonunu kim döktüyse hemen o firmaların tüm malvarlığına el koyup tutuklanmaları lazım,yoksa havalimanında toplar devlet tek tek o da kaçmamışlarsa
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Pırasa (1 yıl önce)
    Fetö kokusu alıyorum kolon kesiminde. Nasıl müdahale etmediler oturanlar. Aslında bizim kanunlar gerçekten yetersiz . Hem burada hem Fahri Kayahan da palmiye sitesinde kolon kesmeden dolayı mahkemelik olunmuş. Dava devam ediyormuş. Böyle bir kanun olamaz dükkan benim istediğim gibi tadilat yaparım. Mahkeme neyin davasını görüyor. Kolon kesenin avukatı neyi savunuyor. Kanun aynen şöyle yazacak. Eğer bir kişinin Kolonla oynadığı tesbit edilirse; kurşuna dizilecek. Hammurabi kanunlarını özledik.
    %34
    %66
    Yanıtla
  • Yorum beğenisi diyorki ; vay be hala %54 ortalık fetocu dolu. hiç mi sizde Allah korkusu yok. Kolon kesene ölüm yazıyorum yarısı dislike vermiş. Onlarca insan öldü o ağanız mobilyasını iyi teşhir etsin diye.
    %18
    %82
    Yanıtla
  • Hayri Dolan (1 yıl önce)Pırasa isimli kullanıcı yorumuna
    Aynen kesinlikle. Ülkeyi 21 yıldır tek başına yöneten kişi ve partisi hariç herkes suçlu. Suçu başka yerlerde aramaya devam. 21 yıl daha bunlarla geçsin. Sonra oturacak ev bulamayınca da ağlama.
    %97
    %3
    Yanıtla
  • dursun özkul (1 yıl önce)Pırasa isimli kullanıcı yorumuna
    Fetö kalkıp tüm binaların kolonunu mu kesmiş? Neden yapmış bunu? Depremi de Fetö kurgulamış olmalı. Bir yetmedi birkaç kez hem de.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Geçen en büyük ortağı Malatyaya gelmişti keşke söyleseydin ona.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Süleyman Günata (1 yıl önce)Pırasa isimli kullanıcı yorumuna
    Muharrem Poyraz'ın savunma metnini mi hazırlıyorsun?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Selim (1 yıl önce)
    Bu alınan müteahhitler den hiç biri çıkıp dedimi Kardeşim ben şu beton firmasından şöyle beton istedim ama bana hatalı beton getirdi. Hiç biri dedi mi ben demirciye 16 lık dedim o kafasına göre 14 lük döşemiş Veya hiç biri dedi mi ben 2 kat Bodrum istedim ama mühendisler gerek yok dedi. Elbette müteahhit hesap verecek hatalı iş yapmışı da söylesin yoksa da hesabını versin. Bu mantık ile şu söylenebilir mi acaba Arsa sahibi müteahhitler ile yaptığı sözleşmede radyan temel neden yazdırmadı Balık baştan kokuyor Arsa sahibi 2 daire fazla almak İçin pisliğin düğmesine basıyor kokuşmuş sistemin başına müteahhit geçip ucuz firmaların ucuz mimar mühendislerini ile bir yılda bina bitiyor. Bir şema çizilse arsa sahibi sözleşmesi ile örgüt lideri pozizyonuna geçer. Evin projesine şekline bile arsa sahibi karar verip imza atıyor
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Mustafa Kadıoğlu (1 yıl önce)Selim isimli kullanıcı yorumuna
    Mesleğinizi bilmiyorum ama hiç birşey bilmediğiniz ortada en başta tarım alanlarını imara açanlardan başlar Türkiye’de bir imar kanunu var bu kanun birinci derecede kanunu uygulayanları ve uygulatanları ilgilendirir yani sırayla zemin etüdü, inşaat ruhsatı, kanunun uygulanıp denetlenmesine bakan yapı denetim şirketleri ve son aşamada bina kullanıp izin belgesini verenler bu işlemlerin hiçbir yerinde arsa sahibinin bir sorumluluğunun olması söz konusu olamaz şayet arsa sahibi müteahhit değilse imar kanunu ,binanın mühendislik özelikleri yalnızca ruhsat vereni yapanı ve denetleyeni bağlar arsa sahibinin yapı tekniklerini bilme zorunluluğu ve sorumluluğu yoktur
    %75
    %25
    Yanıtla
  • mehmet (1 yıl önce)
    Beton santrallerine de inceleme getirilsin beton sınıflarıyla oynama yapıldığı iddia ediliyor
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Orta ve ağır hasarlı mütahitler ve onlara yol verenlerde belediye yapı denetimlerde suçlu adalet yerini bulsun cezalandırılmalarını istiyoruz ….
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Bülent (1 yıl önce)
    Orta ve ağır hasarlı mütahitler ve onlara yol verenlerde belediye yapı denetimlerde suçlu adalet yerini bulsun cezalandırılmalarını istiyoruz ….
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatyalı (1 yıl önce)
    Neden hem müteahhit ler tutuklanıyor bu arsalara imar izni veren yerel yönetimler için neden birşey yapılmıyor örneğin Bostanbaşı nı kim imara açtı kimlerin imzası varsa neden bunlarda alınmıyor ?
    %97
    %3
    Yanıtla