SON DAKİKA
SON DEPREMLER

'Bir An Önce Alan Boşaltılmalı, Cami İnşaatı Başlayacak'

'Bir An Önce Alan Boşaltılmalı, Cami İnşaatı Başlayacak'
A- A+ PAYLAŞ

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Cengiz Başer ile birlikte Emekliler Parkı'nda esnafla buluştu. Parkta başlayacak olan inşaat çalışmalarına dair esnafa bilgi veren Taşkın, belediyenin gerekli desteği sunacağını ifade etti. 

Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, ekim ayında temeli atılacak Söğütlü Camii inşaatı öncesinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Cengiz Başer ile birlikte Emekliler Parkı’ndaki esnafla bir toplantı gerçekleştirdi. 6 Şubat depremleri sonrasında yıkılan caminin yeniden inşa edileceğini belirten Başkan Taşkın, esnafın geçici olarak Kanalboyu’ndaki konteynerlara taşınacağını ifade etti.

Toplantıda konuşan Başkan Bayram Taşkın, Söğütlü Camii’nin yeniden inşa edileceği Emekliler Parkı’nda yapılacak çalışmalar hakkında esnafa bilgi verdi. Depremde zarar gören caminin inşaatı başlarken, esnafın parkı boşaltması gerektiğini belirten Taşkın, esnafın geçici olarak Kanalboyu'ndaki konteynerlara yerleştirileceğini açıkladı. "Belediye olarak esnafımıza her türlü desteği sunacağız ve mağduriyet yaşamamaları için taşınma sürecinde gerekli yardımı sağlayacağız. Bu geçiş sürecini en hızlı şekilde tamamlamaya çalışacağız," ifadelerini kullandı.

Başkan Taşkın, konuşmasında şunları ekledi: 

"Esnaf arkadaşlarımızla bir araya geldik. Emekliler Parkı’nda başlayacak olan inşaat çalışmaları nedeniyle esnaflarımızın bir an önce alanı boşaltması gerektiğini ve belediye olarak her türlü desteği sunmak için gayret göstereceğimizi belirttik."

Çevre ve Şehircilik İl Müdür Vekili Cengiz Başer ise çalışmaların bölgeye büyük katkı sağlayacağını belirterek, inşaat sürecinin hızlı ve verimli geçmesi için tüm kurumların iş birliği içinde çalışacağını ifade etti.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

38 yorum yapılmış

  • cafer CANBAY (4 saat önce)
    önce Caminin yerini talan edin Sonra kalkın yeni camiye 20 metre arayla söğütlü cami yapın nasıl bir aklınız var allah aşkına Bırakın talancılar sizler karar vermeyin Malatya sevenler mimarları karar versin.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Tekin 44 (5 saat önce)
    Esnaf kardeşlerimiz Devletimize yardımcı olması lazım Çarşının bir an evvel ayağa kaldırılması lazım
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Sayın Taşkın Beye (5 saat önce)
    SAYIN BASKAN TAŞKIN BAYRAM bey taşkınlığa mahal vermeden aslına uygun eski yerine yaparsanız kuyumculara peşkeş çekilmemiş olur ve şehrin nefes alınabilen meydanı betonlaşmamış olur. Şehirler çarşılar meydanları ile anılır. Siz de sistemin adamı oldunuz ve bizi üzdünüz böyle yaparsanız 4 yıl sonra sizin de geçerliliğiniz dolacaktır. Makamlar mevkiler koltuklar gelip geçicidir. Geldiğiniz yeri unutmayın
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Dilaver Gür (1 gün önce)
    Söğütlü Cami yürüdü Emekliler Parkına geldi.. Neden eski yerine yapmadınız?? İnsanları bu konuda bile ikiye böldünüz.. Kimse Cami yapılmasına değil neden yerine değilde Şehrin ihtiyacı olan ve şehire değer katacak meydana yapılmasını sorguluyor.. Yazıktır, günahtır bu şehire ihanet etmeyin.. Bunu kimler ve nasıl planladılar acaba anlamış değilim..
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Malatya (1 gün önce)
    Malet carsi qrasi otobüsler kaldırlmış bu nasıl bir eziyettir insana beldeye istifa halkın oyuyla makam kazanipta halka eziyet edemezsin
    %89
    %11
    Yanıtla
  • Ahmet (1 gün önce)
    Esnafın canı cehen neme 6 ay evvel dukkanlarınız yapilana kadar buradasıniz diye esnafı .sağlam dükkanlarından ettiniz şimdi de cami yapılacak diye esnaf ı 3 gün mühlet le çikarıyorsunuz.gidilecek yeri de boşaltmaya ca gınıza kim guvenir GÜZEl İNSANLAR
    %88
    %12
    Yanıtla
  • malatyalı (1 gün önce)
    halkın %99 u bu caminin yapılmasını istemiyor.merkezde geniş alan kalsın isteniyor.bir anket çalışması yapılsa ,emin olun bu sonuç çıkar.ısrarla bu caminin yapılması için uğraş veriliyor.zannımca diyanet müftülük bu işin başını çekiyor.sayın müftü çıkıp desin bu caminin buraya yapılması doğru değil.diyemez çünkü belli kalıplar içinde kalmış ,körelmiş insanlar.o camiyi oraya dikecek islamı kurtaracaklar.hepsine yuh olsun...
    %89
    %11
    Yanıtla
  • YAZIKLAR OLSUN (1 gün önce)
    Namazını kılan biri olarak yazıyorum. Milletin ve sivil toplum kuruluşlarının tepkisi üzerine eski bakan ranta izin vermeyerek aslına uygun olarak eski yerine yapılmasını emretti. Gelinen süreçte ne değişti? ŞEHİRLER MEYDANLARI İLE ANILIR deprem bir fırsatken maalesef rant yüzünden güzelim şehri mahfediyorsunuz. Sebep olanlara TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN BİR SAÇINA DAHİ GÖZ DİKENLERE HAKKIMIZ HARAM BİLESİNİZ YÖNETİCİLER. AHİRETTE GÖRÜŞÜRÜZ.
    %92
    %8
    Yanıtla
  • Tarikat (1 gün önce)
    100 bin cami yeter bu ülkeye hele diğer camileri doldursunlar. Diyanet var güya ülke kara cahil tarikatlardan geçilmiyor. ben veegimi dini mabetlere harcamasını istemiyorum artık.
    %47
    %53
    Yanıtla
  • Senin vergilerin ile yapılmıyor hayırseverlerin bağışları ile yapiliyor
    %13
    %87
    Yanıtla
  • Malatya yanın önceliği cami değil açık alanlardır.Yapılacaksada eski yerine yapılmalıdır.Bu cami cami diye bağıranların hiçbiride vakit namazlarına gelmez,Depremden önce birçok farklı yerde vakit namazlarına giden biri olarak söylüyorum.Mualesef Camiler boş!Yüce Allah işlerinin yürümesi için kenarda dini kullananlardan elbette hesap günü bunu soracak.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Malatya (1 gün önce)
    Söğütlü camisinin çok öncelerini biliyorum o camiyi önceki yerinden niçin neden taşıyorsunuz lütfen cevap veriniz. Keşke yeni cami ile söğütlü cami birleştirilmiş olsa ve Adana'daki sabancı camii gibi büyük bir camii yapılsaydı.
    %82
    %18
    Yanıtla
  • Büyük cami olunca ne olacak İslamiyeti mi yayacaksiniz. Bırakın camiyi yeter artık okullarda hijyen malzemesi bile yok bu ülkede. Millet aç , evsiz. Ne diye cami israfı yapacaksınız
    %49
    %51
    Yanıtla
  • Mahir (1 gün önce)
    Söğütlü Cami yapılan şehir merkezi planında yer ayrılmamıştı. Şehir planlaması yapılırken en doğru ve en hızlı çözümleme yaparak gidilmelidir. Bilimsel ve mimarlardan görüş alınmalı Çünkü orası bir park ve yeşil alan aynı zamanda bir meydan, konut yapımı ve işyerlerinin yapımına hız verilmelidir. 5-10 yıl sonraki , trafik ve nüfus yoğunluğu dikkate alınmalıdır.
    %84
    %16
    Yanıtla
  • ahmet (1 gün önce)
    parka cami mi olur yeter bu sizin bu camii sevdanız ..görende diyecek bu kadar yolsuzluğu hırsızlığı adam kayırmayı hak yemeyi elin gavuru yapıyor..
    %69
    %31
    Yanıtla
  • Bitmiyor bitemiyor (1 gün önce)ahmet isimli kullanıcı yorumuna
    Evet kardeşim, caminin bu parka ya da bu meydana yapılması yanlıştır. Evet, kendine dindar diyenler arasından son yıllarda epey kişi yolsuzluk hırsızlık yapmaktadır. Bu durum da en çok dine ve dindarlara zarar vermektedir. Ama hayır, her dindar hırsız ya da yolsuz değildir. Hayır, hırsızlık ya da yolsuzluk dindarlara has da değildir. Ve yine hayır insanlar cami sevdası yüzünden çalıp çırpmaz. Cami de okul gibi sinema gibi hastane gibi bir ihtiyaçtır. Cami yapmaktan vazgeçince yolsuzluk da bitmeyecektir. Söğütlü cami bir vakıf eseridir ve vakıflar anayasal olarak devlete emanettir. Bu camiyi yerinden edip kendi küçük hesaplarına kurban edenler her iki cihanda hesap vermelidir. Bu cami vakıf malı olduğundan yerinde yapılmalıdır. Bunu söylemek cami sevdalısı olmak demek değildir. Cami sevdalısı olmak da ayıp ya da günah veya suç değildir. Ayrıca yeni caminin kapasitesi çarşıyı kaldırmaz, tarihi eser olduğundan büyütülmesi mümkün değildir, aynı şekliyle yapılmak zorundadır. Dolayısıyla ikinci bir cami ihtiyaçtır. Sizin için ihtiyaç olmayabilir o da kimseyi ilgilendirmez.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Zafer İslamın (1 gün önce)
    Ne pahasına olursa olsun Camii Şerif yapılmalı. Derhal esnaf orayı boşaltmalı açılışını da Sayın Başkomutanımız Reisimiz Recep Tayyip Erdoğan yapmalı beyler
    %17
    %83
    Yanıtla
  • Başkomutan :)
    %25
    %75
    Yanıtla
  • erhan (1 gün önce)
    esnaf dükkanlar bitmeden neden ordan kaldırılıyor zaten işler yok uzak yerlere veriyorsunuz orda iş olacak mı elektrikleri hemen bağlanacak mı esnaf kendisi elektriği bağlıyor tedaş gelmeyince oncan sonra esnafı icraya veriyor kaçak elektrik kullandınız diye emekliler parkında çoğu esnafıda icraya verdi eletkrik kurumu nasıl olacak herşeye garanti veriyormusunuz bayram zaten bişey yapmak istemiyor bana kimse gelip bişey istemesin diyor bakanın yanında farkılı konuşuyor bakan gittikten sonra farklı konuşuyor aynı kılıçdaroğlu gibi
    %47
    %53
    Yanıtla
  • malatyanın esnafınada bişey beğendiremediler
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Misafir (1 gün önce)
    Oy için gerekli önemli olanda oy,insan ne zaman önemli olur medeniyet olur,medeniyet olan ülkelerdeki depremin etkisiyle kyaslayın.Özet, bize cami gerekli medeniyeti boş verin.
    %39
    %61
    Yanıtla
  • Bir bitmediniz (1 gün önce)Misafir isimli kullanıcı yorumuna
    Cami olursa medeniyet olmaz. Cami olmazsa bak o zaman ne güzel medeniyet olur. Yav kardeşim de ki caminin yeri yanlış, de ki kuyumculara gücünüz yetmedi, de ki imarda sıkıntı var, de ki müteahhitler çalmış çirpmış belediye denetlememiş onay vermiş, de ki bu insanlar medeni ülkelerde cezalandırılır bizde cezasız kalıyor, de ki yerel yöneticiler çapsız rantdan başka bildikleri yok, hatta de ki yeni cami varken buna gerek yok ( ki aslında ihtiyaç var iki cami de sağlamken cuma namazlarında cemaat caddelere taşardı ama olsun de ki gerek yok) de ki deprem yaralarının sarilmasinda yetersiz kalınıyor yahu hepsi tamam, çoğu doğru. Eksiği kalır fazlası olmaz. Ama bu zihniyet nedir artık arkadaş? Bize cami lazım medeniyet lazım değil ne demek. Bunlar zıt şeyler mi? Cami olan yer medeni olamıyor mu? Sürekli dini değerlerle çağdaşlık çarpıştırma, din bilim dilemmasi, doğrudan veya dolaylı küçümsemeler, dine dindara dini müesseselere laf çarpıtmalar, açık aramalar, her olumsuzluğu dine yamama gayreti... Vallahi yettiniz billahi yettiniz. Sizin medeni dediğiniz yerlerde kilise filan yok mu? Onlara da batıyor mu bu kadar? Medeniyet ne demek? Kelime anlamı ne? Nereden geliyor? Mesela Yesrib i Medine yapan ne? Bilsen medeniyet kelimesi bize Medine'den kalma bir daha ağzına almazsın. Şehir demek Medine. Şehirleşme demek medeniyet. Zamanla uygarlık çağdaşlık gibi anlamlar yüklenmiş. Bak hemşerim neye inanırsan inan ya da istersen inanma. Kendi yaşamında başkasına zarar vermeden nasıl istiyorsan öyle davran. Ama böyle yapma. Rica ediyorum, lütfen...
    %79
    %21
    Yanıtla
  • Beni yanlış anladığınız gibi yaftaladınız bitmediniz diye hakaret canınız sağolsun.Ben bu zaman cami sıkıştırma zamanı değil demek istiyorum oy için hap.Mimarisiyle hayran brakan camilerimiz her zaman olsun.Zaten ibatette ihtişam olmaz demiş peygamberimiz.Sizlerde bir bitmediniz.
    %40
    %60
    Yanıtla
  • Bitmediniz demek hakaret mi ?ilk kez sizden duyuyorum. Ben bu niyetle yazmadım ama siz hakaret kabul edip bana bitmediniz demişsiniz. Neyse bunu geçiyorum. Sizi ne diye yaftalamışım? Size herhangi bir ithamda bulunmadım. Herhangi bir sıfat kullanmadım. Siz şöylesiniz böylesiniz demedim. Kullandığınız ifade sorunlu dedim. bize cami değil medeniyet lazım demek ikisini karşıt görmektir. Söğütlü cami meselesi oy meselesi değil hemşerim. Bu olay tamamen vakıf malına çökme onun bunun küçük çıkarına koca camiyi kurban etme olayı . Eğer bu olay verilecek oylar üzerinde etki yapacaksa bu olumsuz yönde olacaktır. Çünkü bizim inancımızda ve kültürümüzde vakıf malı yetim malı gibidir. Anayasamıza göre devlete emanettir. Bu saatten sonra Söğütlü cami yerine de yapılsa (ki artık mümkün değil) parka da yapılsa başka yere de yapılsa yapılmasa da bu eksi yazar. Şimdiki çırpınma zaten bunun göstergesi. İki tane kuyumcunun menfaati için koca camiyi iç ettiler şimdi çırpınıyorlar. Ama nafile... Size tepkim bu kadar eleştirilecek yanlış giden şey varken cami - medeniyet filan gibi ifadeleriniz. Hakaret etme kastım da yok.
    %75
    %25
    Yanıtla
  • Bülent Yaşar (1 gün önce)
    Ülke böyle yönetilmeye devam ederse camiiler boş kalır. Milletin gözü hırsızlıkta çalmada, kul hakkı gibi iyi kavramlar kayboldu. Önce deoremd n dolayı evkere öncelik verilmeli ve iyi eğitim ile çocuklar doğru buyumeli. Dinimize bir şey olmaz da şu şeyh geçinip halkı soyanlar olmazsa
    %74
    %26
    Yanıtla
  • Ramazan (2 gün önce)
    Olan oldu cami yürüdü. Bari Malatya'ya değer katacak bir proje olsun. Ulu cami tadinda
    %54
    %46
    Yanıtla
  • MEYDAN (2 gün önce)
    Adamlar meydan bırakmadı yahu. EMEKLİLWR PARKİNA CAMİ OLMAZ ! OLMMMAAAAAZ. SACMALAYİ KESİN ARTIK. TEZE CAMİ VAR YETERLİDİR. SÖĞÜTLU CAMİ İNSANLAR EVSİZKEN ONCELİKLİ İHTİYACMİS GİBİ YAPMAK HARAMDİR GÜNAHTIR. PEYGAMBER GELSE YAPTİGİNİZ SİYASAL İSLAM'DAN DOLAYİ KAHROLURDU
    %67
    %33
    Yanıtla
  • Hakan (2 gün önce)
    Tüm beceriksiz yöneticiler malatya da toplanmış ilk önce evlerı yapın namazımızı evde kılırız. Halen zafer mh dogu konutlar rezerv alanı ilan edıldı ne ihalesi yapıldı ne bılgı veren var
    %77
    %23
    Yanıtla
  • Malatya'nın yerlisi (2 gün önce)
    Yorum yapacam inançsız diyecekler ama önce evimizi yapın cami kolay bak onca zaman oldu konteynerda kalan var kıra kıra dolaşan var kiralar başını aldı gitti yazık günah insanı dinden soğutmayın evimizi yapın cami baş göz üstüne biz ekmek diyoruz siz pasta diyorsunuz
    %74
    %26
    Yanıtla
  • İsraf (2 gün önce)
    neden hala cami cami deniyor anlamadım dinimizce fazlası israf ve haramdır
    %73
    %27
    Yanıtla
  • Söğütlü Caminin Yeri Yanlış (2 gün önce)
    Meydan yok beyler kentte meydan olabilecek alan bırakmadınız 9-10 kişi istedi diye şehrin tek açık alanına cami yapılmaz kaldı ki 100 m karşıda yeni camimiz var ayıptır günahtır aklım almıyor cahil bir adamım ama bunlar benden kötüymüş
    %69
    %31
    Yanıtla
  • merak etme dükkanlar han tipi ortası meydan bol bol oturursunuz
    %32
    %68
    Yanıtla
  • seninde dükkanın var orda heralde meydanla hanı ayıramıyorsun
    %80
    %20
    Yanıtla
  • Her yere cami her yere amaç nedir yahu israf yapmayı bırakın artık dinden soğuduk
    %68
    %32
    Yanıtla
  • Para ile her kötülük yapılıyor paradan soğudunmu.
    %62
    %38
    Yanıtla
  • Verdiğin örnekten dolayı kendinden utan :)
    %70
    %30
    Yanıtla
  • vatandaş (2 gün önce)
    ya siz nasıl insansınız nasıl yöeticisiniz.madem oralar bu kadar çabuk boşaltılacaktı.ordaki esnafa neden en başında başka yer göstermediniz.3 4 ayda bir adamlar yer değiştiriyor
    %84
    %16
    Yanıtla
  • hkb (2 gün önce)
    yazik ya adamlar camiyi yuruttuler oda garibim emekli parkina coktuler
    %76
    %24
    Yanıtla