Malatyalı tiyatro sanatçısı Kenan Işık, Malatya Polis MYO sınırları içinde kalan ve kendilerine ait olan 400 m2’lik araziye annesinin adının verileceği küçük bir cami yapmayı planladıklarını, ancak bunu gerçekleştiremediklerini söyledi.
Malatya Emniyet Müdürlüğü tarafından yayınlanan ve Malatya polisinin 2012 yılı faaliyetlerini anlatan dergiye konuşan Kenan Işık, annesinin hayatında çok özel bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Annesinin, babasının bir tren kazasında vefat etmesinden sonra tüm çocuklarının okuması ve yüksek eğitim görmesi için büyük fedakârlıkta bulunduğunu belirten Işık, ‘Annemin en büyük hayali çocuklarını okutup, vatana-millete hayırlı evlatlar olarak yetiştirmekti. Bize ömür boyu yetecek malımız mülkümüz vardı Malatya’da. Bütün araziler yok pahasına elimizden çıktı. Ama annem amacına ulaştı. Çocuklarını okutup, kendi deyimi ile vatana-millete hayırlı evlatlar yetiştirdi. İki kardeşim profesör şimdi’ dedi.
Malatya’da çok büyük arazileri olduğunu ifade eden Kenan Işık, 1960’lı yılların başında Malatya’dan taşındıkları için bu arazilerin tek tek ellerinden çıktığını ve yok pahasına sattıklarını söyledi. Işık, Malatya Polis MYO sınırları içinde halen kendilerine ait olan 400 m2’lik bir arsa bulunduğunu, bu arsa üzerinde annesi adına küçük bir cami yaptırmak istediklerini ancak bunu gerçekleştiremediklerini söyledi.
Sanatçı, Polis MYO sınırları içinde mülkiyeti kendilerine ait olan arsa üzerinde yaptırmak istediği camiyi hangi nedenlerle yaptıramadığını açıklamazken, Polis MYO Müdürü’nün cami yerine okula bir kütüphane yaptırıp annesinin adını vermeyi teklif ettiğini açıklıyor. Sanatçının söyleşideki uslubu dikkate alındığında, annesi adına yaptırmak istediği cami önüne engel çıkarılmasından büyük üzüntü duyduğu gözlemleniyor.
Kenan Işık, söyleşide ‘Malatyalı olduğunuzu biliyoruz. Malatya’dan ne zaman ayrıldınız, sanat hayatına nasıl atıldınız?’ şeklindeki soruya ilginç detay bilgilerin olduğu bir cevap veriyor.
Örneğin, ‘Biz Ankara’ya gidince topraklarımızla pek ilgilenemedik. Bir tarlamıza Mahmut Amca (Çalık) iplik fabrikası kurdu. Bizim de hissemiz olan bir fabrika’ şeklinde konuşuyor.
Polis MYO’daki 400 m2’lik arsanın hikayesini ise şöyle anlatıyor sanatçı: ‘Bir başka araziye Polis Okulu inşa edildi. O okulun arazisi içinde hala 400 m2’lik yerimiz var. Annemin adına küçük bir cami yapalım istedik oraya, ama olmadı. Polis Okulu Müdürü bir kütüphane yapıp annemin adını oraya vermeyi teklif etti filan…Neyse…’
Malatya Şehirlerarası Otogarı arazisinin bir bölümünün de kendilerine ait olduğunu söyleyen Kenan Işık ‘Bir başka arazimize de Afra mı ne, bir alışveriş merkezi kurdular. Bütün mal, mülk gitti elden’ diyor.
Malatya’da son olarak Sıtmapınarı semtindeki evlerini müteahhide verdiklerini ve bunun karşılığında 2 daire aldıklarını, bu daireleri satışa çıkardıklarını açıklayan Işık, buradan elde edilecek para ile annesi adına Alzheimer hastaları için küçük bir sanatoryum yapma niyeti olduğunu belirtiyor.
Tiyatro sanatçısı Kenan Işık, söyleşinin bu bölümünde son olarak ‘Diyeceğim, bütün bu araziler yok pahasına elden çıktı ama annem amacına ulaştı. Çocuklarını okutup kendi deyimi ile vatana-millete hayırlı evlatlar yetiştirdi. İki kardeşim profesör şimdi’ dedi.