SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Dil Bir Kültür" Etkinliği

0
Güncellendi - 2017-05-03 22:14:48
A- A+ PAYLAŞ

Malatya Büyükşehir Kent Konseyi Gençlik Meclisi, İnönü Üniversitesi Uluslararası İlişkiler öğrenci topluluğu ile beraber “Bir Dil Bir Kültür” adı altında bir etkinlik gerçekleştirdi.

Sanat Sokağında bulunan Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi konferans salonunda yapılan etkinlikte Azerbaycan, Pakistan, Türkmenistan, Suriye Türkmenleri ve Afganistan ülkelerini temsil eden öğrenciler; ülkelerinin kültür ve geleneklerini yansıtan yöresel kıyafetler giyerek yaptıkları yöresel yemeklerini programa katılan misafirlere ikram ettiler.

Program; açılış konuşmalarının ardından ülkelerin kültürlerinin anlatıldığı görsel sunumlar, şiirler, şarkılarla devam etti. Kendilerine özgü müzik aletleriyle çalınan ezgiler eşliğinde çeşitli oyunlar ve danslarla gösteriler düzenlendi. Gençlik Meclisi bu etkinlikle hem ülkemizde okuyan yabancı öğrencilere kültürlerini yansıtan öğeleri yemek, dans, şiir, şarkılarla anlatma imkânı verdi hem de Malatyalılara bu ülkeleri daha yakından tanıma fırsatı sunmuş oldu.

Program ile ilgili açıklama yapan Gençlik Meclisi Başkanı Mustafa Ateş “ Malatya İnönü Üniversitesi’nde çeşitli bölümlerde okuyan birçok yabancı uyruklu öğrenci var. Bu arkadaşların Malatya’mızı ve Malatyalıyı daha iyi tanıması, tanıtması ayrıca kendi kültürlerini de anlatması için böyle bir proje düşündük. Eğlenceli ve dolu dolu geçen bu programa ilginin yoğunluğu bizleri ayrıca memnun etmiştir. Katılan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. Ayrıca bu organizasyonlarda bizleri destekleyen Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Sayın Abdullah Pektaş ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır’a çok teşekkür ederim.” dedi.

Programa ilişkin olarak düşüncelerini dile getiren Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Abdullah Pektaş ise “Gençlik Meclisimiz ve İnönü Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Topluluğunun beraber düzenlemiş olduğu bu programa ilgi ve katılımın yoğun olması bizleri sevindirmiştir. Umarım hem yurt dışından gelen öğrenciler hem de Malatyalılar için faydalı bir program olmuştur. Bu organizasyonu düzenleyen Gençlik Meclisi başkanı, yürütme kurulu üyelerine ve Uluslararası İlişkiler topluluğuna teşekkür ederim. ”dedi.

Bülten

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

1 yorum yapılmış

  • erhan KARDES (7 yıl önce)
    Cok guzel bir etkinlik...emegi gecen herkese tesekur ederim..butun hemserilerimizin bu etkinlige katilmasini tavsiye ederim...
    0
    0
    Yanıtla