SON DAKİKA
SON DEPREMLER

"Bir Kereye Mahsus Kayısının Taban Fiyatını Açıklıyorum"!.

A- A+ PAYLAŞ

Türkiye’nin ilk yerli elektrikli arabası olan TOGG’un açılışına katıldığı için kendisini eleştirenlere Malatya’dan cevap veren Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, “Yerli malı yurdun malı herkes TOGG’u kullanmalı” dedi.

Bir dizi ziyaret ve partisinin yeni il binasının açılışı için Malatya’ya gelen TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, il binasında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Türkiye Değişim Partisi olarak eleştirilerin yanında çözüm önerilerini de beraber sunduklarını belirten Sarıgül, “Güzel olana güzel, doğruya doğru diyoruz. Yanlışlığın ve haksızlığında karşısında durmaya devam ediyoruz. Bunun için bazı okumuş cahiller var, siyaseti onlar gibi yapmamızı istiyor. TOGG’un açılışına katıldım diye bu okumuş cahiller bizi eleştirdiler. Oraya ben devletim adına gittim, devletimin yapmış olduğu yatırımı desteklemek için gittim. TOGG yerlidir, fabrikası Türkiye sınırlarındadır. Bu nedenle bizim parti olarak ekonomik milliyetçilik anlayışımıza tam olarak uyan bir üretimdir. Biz diyoruz ki ’Almanya, Fransa, İtalyan arabalarına güle güle, hoş geldin TOGG’. Yerli malı yurdun malı herkes TOGG’u kullanmalı” şeklinde konuştu.

TDP olarak iş ve aş siyaseti yaptıklarını ve bundan sonra da yapmaya devam edeceklerini ifade eden Sarıgül, “İş ve aş siyasetini bıraktığımız için Malatya gibi bir şehirde, Türkiye gibi bir ülkede şu an işsizliğin olması beni üzüyor. Malatya demek tarım demek, Malatya demek hayvancılık demek, Malatya demek kayısı demek. Siz kayısıya bakarsanız kayısı da size bakar. Kayısı aynı zamanda iş olur, aş olur, ocak olur. Kayısı, çocuğun çoluğun torunların da inşallah rızkı olur” diye konuştu.

Kayısı hasadının üzerinden 2-3 ay geçtiğini ancak halen taban fiyatın açıklanmadığını da ifade eden Sarıgül, “Bugün burada nihai noktayı koyacağız. Bundan sonra kimse kayısı üzerinden siyaset yapmasın, kayısı Malatya’nın, Türkiye’nin gurudur. Bir kereye mahsus olarak kayısının taban fiyatını açıklıyorum, bundan sonra ömür boyu bu şekilde olmasını temenni ediyoruz. Kayısı 5 dolar olmalı ve bundan sonra da 5 dolarda sabit kalmalı, artık üzerinden siyaset yapılmamalı” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin kurtuluşunu ekonomik milliyetçilikte gördüklerini belirten Sarıgül, "Ekonomik milliyetçilik önce Türkiye'nin kazanması demektir, yerli malı yundun malı herkes onu kullanmalı anlayışıdır. Az döviz harcayacağız ama daha çok döviz kazanacağız, bunu her alanda ve her sektörde yapacağız." diye konuştu.

Kayısı, çay, fındık, pamuk, pancar ve tütün gibi ürünlerin ekonomi açısından önemli olduğunu dile getiren Sarıgül, şöyle konuştu:

"Ekonomik milliyetçilik anlayışımızı 5 T formülüyle geliştireceğiz. Tarıma, turizme, teknolojiye ve tekstile büyük önem vereceğiz. Parti olarak liyakatli, merhametli, ehliyetli kadrolarımızla Türkiye'yi yönetmeye en hazır partilerden bir tanesi biziz. İş başına geleceğiz ve ülkemizin sorunlarını siyasi parti farkı gözetmeden saygıyla sevgiyle çözeceğiz. Ülkemize hukukun üstünlüğünü getireceğiz, demokrasi içerisinde ülkemizi yöneteceğiz."

Malatyaspor’un şu anda Spor Toto 1. Lig’de mücadele ettiğini ve olması gereken yerin Süper Lig olduğunu da ifade eden TDP Genel Başkanı Sarıgül, “Malatyaspor neden Süper Lig’de değil? Çünkü yanlış sistemden. 8 yabancı, 3 Türk oyuncu olur mu? Bunun tersi olmalı. 15 yılda 225 yabancı 800 milyon dolar vermişiz, boşa gitmiş. O parayı Malatyaspor’un altyapısına verseydik Malatya’da binlerce genç çıkardı” şeklinde konuştu.

Sarıgül, kentte esnaf ziyaretinin ardından cezaevi önünde basın açıklaması yaparak af çağrısında bulundu.

iha-  AA

UYARI: Sitemizde çoğunlukla muhabir arkadaşlarımızın imzalarıyla ya da mensubu oldukları basın kuruluşları kaynak belirtilerek yayınlanan üstteki haber benzeri araştırmalar, haberler, röportajlar, maalesef “emek hırsızı” –özellikle de biri sürekli olmak üzere- sözde bazı internet yayıncıları tarafından, ya aynen ya da küçük bazı değişiklikler yapılarak, kendi özel araştırmaları ya da haberleriymiş gibi kendi yayın organlarında yayınlanabilmektedir. Haber kaynağıyla ya da araştırmasıyla, istihbaratıyla uzaktan yakından ilgisi olmayan, sadece gerçek gazetecilerin ‘kamuoyunun bilgisine sunulmuş’ emeğinin üzerine ‘çöküp’, gazetecilik- habercilik yaptıklarını zanneden ve böylece kamuoyunu da aldatanların bulunduğuna bir kez daha dikkat çekerken, söz konusu unsurları da ‘gerçek gazetecilerin emeğini çalmamaları’ konusunda uyarıyoruz.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmayacaktır.

Yorum yazın

İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
Yorum yazmalısınız

7 yorum yapılmış

  • Abdulkadir (1 yıl önce)
    Bizim gibi düşünüyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Yusuf (1 yıl önce)
    15 yılda 800 milyon dolar doğru mu?
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Deniz (1 yıl önce)
    Şire pazarının fenomen İrfan' nı nerede onu göremedik, buradan geri kalmazdı ama göremedik.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • Mehmet (1 yıl önce)
    Bu adam gündemde kalmak için siyaseti hobi olarak yapıyor. Emekliliğinde vakit geçiriyor.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • hacı (1 yıl önce)
    mustafa abi seni izlerken çok eğleniyoruz,,varolasın..:))
    %86
    %14
    Yanıtla
  • paşa44 (1 yıl önce)
    Ciddi bir belediye başkanıyken nasıl tik tok çekimleri yapan birine büründün sayın başkan açıkla da bilelim.
    %100
    %0
    Yanıtla
  • turan (1 yıl önce)
    Lider demeye bin şahit lazım.
    %78
    %22
    Yanıtla